בוקר טוב לכולם
יום חמישי

נמושקה1

New member
צהוריים טובים לכולם תודה אילנית

העוגה נראית טעימה ואיפה המתכון? אני מחכה

היום לא הכנתי לכם עוגה לשבת
היום חגגנו בר מצווה לנכד (עליה לתורה) היה מרגש .כלתי הכינה שולחנות לתפארת
כמה תמונות מהמטעמים.
ושנזכה לחגוג רק שמחות בישראל
שבת שלום לכולם





 

אילנית12

New member
עוגת דלעת של לחם ארז.

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1777073


עוגת דלעת של רשת "לחם ארז"/אילנית12


טעימה ועסיסית, כל הטעמים מתמזגים אחרי יום.
יכולה להתאים גם ל"שבירת" הצום עם כוס תה/קפה לצמים.
אף טועם לא הרגיש שזו עוגה מדלעת.

חומרים:(כוס 240 סמ"ק) 1 תבנית אינגלייש קייק
¾ כוס שמן
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מוסקט
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים מספר 2
1 כוס אגוזי מלך )שבורים גס)
1.5 כוסות דלעת מגורדת גס
אופן ההכנה:

להקציף ביצים וסוכר
להוריד מהירות ובאיטיות להוסיף את השמן
לאחר ערבוב להוסיף את הקמח והתבלינים
לערבב 2 דקות נוספות ולהוסיף את האגוזים והדלעת
לאפות בתבנית אינגליש למשך 50 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס(תלוי בתנור)
בהצלחה/אילנית12
 

לינדה7

New member
תודה דליה על


ברשותך אני יעלה את המתכון לעוגת השבת !!
מתכון מענין אהבתי.
לינדה.
 

לינדה7

New member
עוגת השבת שלי

לבצק:

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
1 ביצה

למלית הגבינות:

קילו גרם גבינה לבנה 5%
2שמנת חמוצה של פעם
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3 ביצים
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כף גדושה קמח תופח(או רגיל)

הכנה:

1.מעבירים לקערה את המצרכים לבצק(חוץ מהביצה
וגרידת הלימון)ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
בסוף מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון,ומעבדים
רק עד איחוד חומרים.
2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד גדול
(2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).משטחים,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
3.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הקטן נשאר
במקפיא)ומרדדים לעלה בקוטר 24(קוטר התבנית).
משמנים את התבנית ומרפדים בבצק שרידדנו.
מהדקים מעט(אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה
גם בדפנות).מכניסים בינתיים למקפיא.
4.מערבבים את חומרי המלית יחד לתערובת חלקה,
יוצקים על הבצק שבתבנית ומישרים.את הבצק
הקטן מגררים ומפזרים מעל המלית.
5.אופים בחום של 170 מעלות בתוכנית אפייה
רגילה או 150 מעלות טורבו(תלוי בתנור)
כ-50 דקות.
את המתכון מרשת (עם מעט שינוים שלי)
את הבצק הפעם הכנתי לשתי עוגות בלי פירורים מעל העיסה..
ציפיתי אחרי האפיה בשמנת מתוקה וזילוף של שוקולד.

לינדה.



 

לינדה7

New member
מזל טוב לנכד של טובה"לה


שתיזכו לעוד המון שמחות אמן

איזה שולחן מהמם כל הכבוד לכלתך

לינדה.
 

נמושקה1

New member
תודה רבה חברות


יהי רצון שנזכה רק לשמחות
בכל בית ישראל
שבת שלום
טובה


 
למעלה