עוגת השבת שלי
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
1 ביצה
למלית הגבינות:
קילו גרם גבינה לבנה 5%
2שמנת חמוצה של פעם
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3 ביצים
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כף גדושה קמח תופח(או רגיל)
הכנה:
1.מעבירים לקערה את המצרכים לבצק(חוץ מהביצה
וגרידת הלימון)ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
בסוף מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון,ומעבדים
רק עד איחוד חומרים.
2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד גדול
(2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).משטחים,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
3.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הקטן נשאר
במקפיא)ומרדדים לעלה בקוטר 24(קוטר התבנית).
משמנים את התבנית ומרפדים בבצק שרידדנו.
מהדקים מעט(אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה
גם בדפנות).מכניסים בינתיים למקפיא.
4.מערבבים את חומרי המלית יחד לתערובת חלקה,
יוצקים על הבצק שבתבנית ומישרים.את הבצק
הקטן מגררים ומפזרים מעל המלית.
5.אופים בחום של 170 מעלות בתוכנית אפייה
רגילה או 150 מעלות טורבו(תלוי בתנור)
כ-50 דקות.
את המתכון מרשת (עם מעט שינוים שלי)
את הבצק הפעם הכנתי לשתי עוגות בלי פירורים מעל העיסה..
ציפיתי אחרי האפיה בשמנת מתוקה וזילוף של שוקולד.
לינדה.