מתכונים רעיונות ותפריטים לראש השנה

חנהפ

Active member
סימנים לשנה טובה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/09/blog-post.html[/URL]


תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום
סלט לוביא
מרקחת חבושים
מרקחת תפוחים
ריבת סלק
לביבות סלקא
לביבות כרישה (כרתי)
גזר
מרקחת תפוחים:
מצרכים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם

אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת


ריבת סלק:
רכיבים:

קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים

אופן ההכנה

שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים

המתכון מהבלוג של מרילין

סלט לוביא:(רוביא)

מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך.
טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן את הבישול.
מסננים את הלוביה ומתבלים במיץ לימון,
שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול קצוץ, שום כתוש, מלח ופלפל שחור
ומערבבים
המתכון המבלוג של מרילין עם התאמות שלי

מרקחת חבושים:
קודם כל פטנט לקילוף החבושים:
3-5 דקות חימום במיקרו הופך את הקילוף למשחק ילדים
אז קולפים ומגלענים וחותכים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
שוקלים ומוסיפים סוכר
מחשבים לכל קילו פרי חצי קילו סוכר
מקרמלים את הסוכר
מוסיפים
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
מרתיחים, מוסיפים את החבושים
2 מקלות קינמון
6 ראשי ציפורן
ומביאים לרתיחה.
ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים ואדומים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר,
ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות.
מצננים ומאחסנים בצנצנת.
עוד אופציה שבדקתי השנה ונתגלתה כמבטיחה ביותר
מרמלדת חבושים:

רכיבים:
600 גר' חבושים (4 בינוניים)
מיץ מחצי לימון
1/2 1 כוסות מים
600 גר' סוכר

אופן ההכנה:

לקלף חבושים ולהוציא ליבות (זה החלק המפרך...).

להניח בסיר כולל הקליפות והליבות (ארזתי קליפות וליבות בבד חיתול). להוסיף מיץ לימון מים וסוכר ולבשל עד לריכוך. כ 30 דקות.
לסלק את הקליפות והליבות לטחון בבלנדר את החבושים יחד עם כוס נוזלי הבישול.
להחזיר לסיר לבשל עד להסמכה. עד שהביעבוע הופך להתפרצויות הרי געש קטנים. לכבות אש.
להכין תבנית פיירקס קטנה (25X15).
מרופדת בנייר אפיה או ניילון נצמד.
למזוג את העיסה לתבנית ולצנן מחוץ למקרר לא מכוסה למשך כ 24 שעות עד שנקרש.
לחתוך לריבועים ולהגיש.
הגשתי מעוטר במעט קוקוס



שומשומיות:
אם החלטנו להיות חרוצים ולהכין לבד
אזי זה המתכון האולטימטיבי
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
300 גרם שומשום
לבשל דבר יחד עם סוכר עד שזה נמס........
לבחוש פנימה שומושום ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה ערבוב מתמדת.
עד שמתחיל להשחים מעט (זהירות שלא יישרף)
לשמן משטח אפייה מעט ולשטח ולהדק את השומשום (זהירות זה לוהט)
לחתוך למרובעים , ולצנן מעט. להעביר לכלי אטום
שומשומיות קצת אחרת
150 גר' גרעיני דלעת
200 גר' שומשום
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית
לאפות 30 דקות בחום 180 מעלות
לחתוך ולתת להתקרר




אחרי נסיונות רבים מצאנו את המתכון שיהיה חביב על רובנו
עבור הסלק
לביבות מנגולד ובטטה

לביבות כרישה
(בערך 20 לביבות בגודל כף)


רכיבים:
6 כרישות טריות וקטנות
1/4 כוס שמן
3 שיני שום קצוצות
טימין
3 ביצים
מלח
פלפל שחור -מעט
2-3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה
חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול
פורסים דק
מבשלים במים כ- 20 דקות
מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים
צרים קציצות ומטגנים
אפשר גם אחרת
להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר
להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות

גזר:
כאן המסורת לוקחת בגדול, גזר זה סימן שאכלו
גם בבית הוריי
ומה חשוב? אי אפשר לחפף ולקנות גזר גמדי
חשוב לחתוך לפרוסות עגולות, כן כן, עגולות
כי רק ככה הסימן יעבוד
ראיתם פעם כסף בצורת גזר גמדי??

רכיבים
1 ק"ג גזר קלוף ופרוס לעיגולים בעובי של מטבע 10 שקלים
6 כפות שמן קנולה (לא זית)
6 כפות סוכר
מעט מלח
חופן שזיפים שחורים מגולענים (לא חובה)
מקל קטנטן של קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
דבש לפי הטעם
מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר במים רותחים במשך כ-5 דקות ומיד מסננים, שומרים את מי הבישול.
לתוך סיר מוסיפים את השמן, הסוכר, הגזר והשזיפים וחלק ממי הבישול
ומבשלים על אש קטנה
עד שהגזר מתרכך
תוך כדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים ודבש
כך שיהיה מתוק מתוק.
שנה טובה ומתוקה כבר אמרתי?
בלי זה כל הכסף שיהיה לנו לא שווה


גם ראש של דג אוכלים אצלנו במסגרת הסימנים
ובהמשך מרק דלעת (קרא)
את המרק אני מגישה בכוסיות אספרסו קטנות לטעימה בלבד
אופן ההכנה:
3 כפות שמן זית
2בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
2 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן)
½1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
1 קופסת חלב קוקוס

+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים הבצל ומזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס
ומערבבים עוד 2 דקות.
מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק למחית,
מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה.
טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
 

חנהפ

Active member
מנצלש"ת -איך מכינים מרקחת תפוחים כזאת שבה התפוח נשאר שלם?

 

oritta17

New member
אשמח לעצותיכם -בנושא תחליף לראש דג,,

האם ראש הכרובית - יכול להיות כחלופה לראש דג ?,
או כרוב ניצנים?
אשמח לעוד אופציות .
 
למעלה