השבת שלי קוגלהוף שוקולד צ'יפס
עוגה שמרים גבוהה וטעימה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7406849[/URL]
מה צריך:
להתססת השמרים:
25 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי שמרים יבשים
3 כפות חלב
כף סוכר
לבצק:
שלוש ושלושת רבעי כוסות קמח
2 ביצים גדולות
100 גרם סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה
1 כוס חלב
כוס וחצי שוקולד צ'יפס //כוס שוקולד צ'יפס + 70 גרם פקאנים קצוצים גס / כוס וחצי צימוקים
לשימון התבנית:
מעט חמאה.
שקדים טחונים /אגוזים לפיזור בדפנות ותחתית התבנית
אופן ההכנה:
מערבבים את 3 כפות החלב עם כף הסוכר והשמרים בכוס ונותנים להם לתסוס 10 דקות בערך
ממיסים את החמאה על אש נמוכה עם 1 כוס החלב (רק עד להמסת החמאה)ומצננים.
בקערת המיקסר שמים את הקמח ,הסוכר והביצים והמלח . מערבבים כמה דקות מוסיפים את החמאה המומסת בחלב שהספיק להתקרר וממשיכים לערבב .
מוסיפים את השמרים התוססים ולשים בצק רך מאוד ודביק מאוד כ5 דקות.
כשכל החומרים התלכדו מוסיפים את התוספת שבחרתם. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהתוספת התערבבה היטב בבצק.
משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 22 בחמאה ומפזרים בתחתית ובדפנות אגוזים טחונים.
שופכים את העיסה בתבנית ומישרים עם לקקן מורטב במעט מים.
מכסים את התבנית בנילון ומשאירים לתפיחה כמעט עד לגובה התבנית.
מחממים תנור ל180 מעלות אופים כ15 דקות ומכסים את העוגה ברדיד אלומיניום או במגש חד פעמי.
אופים עוד 25 דקות.והריחחחח [cool] [wink]
מוכןןן להגשה עם אבקת סוכר ו
בהצלחה
שבת שלום חברים שנשמע רק בשורות טובות
שלכם טובה