בשר ואופן בישול

  • פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
בשר ואופן בישול

קיבלתי מספר סוגי בשר
פילה מדומה מספר 6
כתף מרכזי - 4
קשתית - 9
מכסה ורד הצע

מה כדאי לעשות לסופש (שישי -שבת)

בנוסף יש לי סיר אובאלי (כבר ציינתי בפוסטים הקודמים) הוא 9 ליטר
ונניח שיש לי נתח קטן, האם עדיין כדאי להשתמש בו?
נראה לי שיהיו לי יותר ליטר נוזלים מסיר רגיל.
 

נמושקה1

New member
היי מצטערת לא אוכל לענות

לא מבינה בבשר כמעט כלום
יום נפלא
טובה
 

חנהפ

Active member
מפילה מדומה או כתף אפשר להכין צלי

הייתי מתאימה את גודל הסיר לגודל נתח
מתכונים לדוגמא:
צלי כתף בתנור
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/03/blog-post_13.html[/URL]

רכיבים לאפיה:
2 בצלים קצוצים גס
8 שיני שום פרוסות
2 גזרים פרוסים
5 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי
יין אדום חצי יבש
אופן ההכנה:
בתבנית גדולה להניח את הירקות

להניח מעל את נתח הבשר
לצקת 3/4 בקבוק יין
לכסות היטב ביריעת אלומיניום
לאפות בחום 200 מעלות כשעתיים וחצי
בסוף להוסיף עוד 10 דקות אפיה ללא כיסוי.
להוציא מהתנור ולקרר
לפרוס לפרוסות דקות

אני בחרתי לסנן את הרוטב, ולהכין ממנו רוטב לפרוסות הבשר:
בסיר קטן לקרמל 2 כפות סוכר, להעביר את נוזלי הבישול ולבשל
להוסיף עוד חצי כוס יין אדום מתוק, לתקן תיבול
ולצמצם מעט
לבסוף להוסיף 1/3 כוס ברנדי
להמשיך לצמצם, הרוטב הופך מבריק ושחום
כעת ניתן לצקת על פרוסות הבשר.

צלי בסיר:

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-[/URL]post_5450.html

רכיבים:
נתח כתף בקר בערך 1/2 1 ק"ג
2 בצלים חתוכים לרבעים
חופן עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
2 כפיות מלח

2 כפות גדושות שום כתוש
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח / אבקת מרק עוף
חופן פטריות מיובשות

נתח כתף בקר

אופן הכנה:
שלב ראשון:
מניחים את הנתח בסיר גדול.
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה, חופן פלפל אנגלי ו- 2 כפיות מלח.
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל.
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.
לשמור את מי הבישול
לפרוס.

שלב שני:
להזהיב בשמן את השום , את פרוסות הבשר.
לתבל בהרבה פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח / אבקת מרק עוף.
לכסות בציר שנוצר משלב א', להוסיף חופן פטריות מיובשות
ולבשל כשעה וחצי עד שהפרוסות מתרככות.
הערות:
מבוסס על מתכון של מרילין עם שינויים שלי.
 

in12

New member
חנה תודה, אבל

הלינק לצלי בסיר לא עובד

מצרף 2 אופציות לסירים, איזה מבין השניים עדיף?



 
למעלה