מפילה מדומה או כתף אפשר להכין צלי
הייתי מתאימה את גודל הסיר לגודל נתח
מתכונים לדוגמא:
צלי כתף בתנור
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/03/blog-post_13.html[/URL]
רכיבים לאפיה:
2 בצלים קצוצים גס
8 שיני שום פרוסות
2 גזרים פרוסים
5 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי
יין אדום חצי יבש
אופן ההכנה:
בתבנית גדולה להניח את הירקות
להניח מעל את נתח הבשר
לצקת 3/4 בקבוק יין
לכסות היטב ביריעת אלומיניום
לאפות בחום 200 מעלות כשעתיים וחצי
בסוף להוסיף עוד 10 דקות אפיה ללא כיסוי.
להוציא מהתנור ולקרר
לפרוס לפרוסות דקות
אני בחרתי לסנן את הרוטב, ולהכין ממנו רוטב לפרוסות הבשר:
בסיר קטן לקרמל 2 כפות סוכר, להעביר את נוזלי הבישול ולבשל
להוסיף עוד חצי כוס יין אדום מתוק, לתקן תיבול
ולצמצם מעט
לבסוף להוסיף 1/3 כוס ברנדי
להמשיך לצמצם, הרוטב הופך מבריק ושחום
כעת ניתן לצקת על פרוסות הבשר.
צלי בסיר:
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-[/URL]
post_5450.html
רכיבים:
נתח כתף בקר בערך 1/2 1 ק"ג
2 בצלים חתוכים לרבעים
חופן עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
2 כפיות מלח
2 כפות גדושות שום כתוש
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח / אבקת מרק עוף
חופן פטריות מיובשות
נתח כתף בקר
אופן הכנה:
שלב ראשון:
מניחים את הנתח בסיר גדול.
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה, חופן פלפל אנגלי ו- 2 כפיות מלח.
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל.
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.
לשמור את מי הבישול
לפרוס.
שלב שני:
להזהיב בשמן את השום , את פרוסות הבשר.
לתבל בהרבה פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח / אבקת מרק עוף.
לכסות בציר שנוצר משלב א', להוסיף חופן פטריות מיובשות
ולבשל כשעה וחצי עד שהפרוסות מתרככות.
הערות:
מבוסס על מתכון של מרילין עם שינויים שלי.