אסאדו מתכון מנצח

  • פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
אסאדו מתכון מנצח

בלינק הזה יש מתכון לאסאדו בתנור שאף פעם לא ניסתי

האם אני יכול לעשות אותו בשישי בצהריים לשמור במקרר ולשים על הפלטה לחימום לפני ההגשה?

או לבצע חצי בישול בתנור וחצי זמן על הפלטה בשבת


http://www.foodisgood.co.il/general/how-to-make-asado/
 

לינדה7

New member
תשובה


אני חושבת שאין שום סיבה שלא להכין ביום שישי ורק לשים בפלטה לחימום !!
בהצלחה.
לינדה.
 

in12

New member
יצא לי יבש מבחוץ ומעט רך מבפנים


אולי זה בגלל
שהשתמשתי במלח אטלנטי במקום גס
אולי לא הייתי צריך לעשות את ה 1.5 שעה וחצי האחרונות
(
1. 1.5 שעות על טמפ של 200 ו
2. אחכ להוריד ל 3 שעות ל 150 מעלות
3.אחכ עוד 1.5 שעות על 150 מעלות עם ירקות )
 

לינדה7

New member
in12

מצטערת לישמוע שלא הצליח לך..

דבר ראשון אני אף פעם לא מוסיפה מלח בבישול ~~ לא בקיטניות ולא בבשרים !!
זה מקשה ומאריך את זמן הבישול רק לקראת הסוף אני מוסיפה מלח רגיל .
תודה על השיתוף ומקווה שבפעם הבא זה יצליח לך <><><><>
(אני ממליצה לך בפעם הבא לבשל את הנחת ליותר זמן ולאחר מכן להמשיך לבשל או בפלטת שבת או בתנור ) אני מעדיפה בתנור ולא בפלטת שבת !!
לינדה
 

in12

New member
תודה, לא הבנתי למה זה התייבש לי

את מציעה להתחיל בחום גבוה ולהוריד לחום נמוך?

איך את שומרת עליו שיהיה עסיסי יום אחרי?
אשמח לקבל קצת זמנים כדי להבין, האם אפשר להתחיל ישר עם ירקות בתוך התבנית?
 

לינדה7

New member
in /

קודם כול לבשל על הגז כשעה בערך !!!
לאחר מכן לעביר לתבנית אפיה או בפירקס לחום של 180 מעלות מכוסה בנייר כסף כ3/4 שעה להוריד לחום של שבת (אצלי זה 70-100 מעלות ) במקום פלטת שבת כי בפלטת שבת זה שורף ולא מבשל כמו שצריך זה בא מניסיון.
מידי פעם להציץ בתבשיל שלא יתיבש ואם כן להוסיף מעט מים חמים.
בהצלחה
לינדה.
 

in12

New member
בגלל שזה לא קדירה, איך את מבשלת על גז?

רק מעט שמן?
 

לינדה7

New member


עם מעט שמן גם כך לבשר יש שומן !!
ומעט מים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי .
לינדה.
 

in12

New member
אז בעצם מה שאת אומרת...

לבשל על סיר עם מעט שמן ולהוסיף מים במשך 3/4 שעה עם פלפל ועלי דפנה
(האם צריך סיר רחב כך שכל חתיכה תקבל את מקומה או שזה לא עקרוני כל כך ? ומדי פעם לתת לחתיכות שמלעלה להיות למטה)

ואחכ עוד שעה בתנור (או יותר?) על חום בין 70-100 מעלות
(בתבנית רחבה - ולהוסיף מים מעט במידת הצורך)
מלח שולחן להוסיף רק בסוף.

בשבת רק לחמם לפני הגשה.
 

לינדה7

New member
בדיוק כך !!!

אם הנתח או גדול ולא ניכנס לסיר ניתן לחתוך לחצי..
מקווה שהפעם יצליח לך

לינדה
 

in12

New member
עוד שאלה לגבי סוג התבנית

יש לי סיר אובלי, האם הוא יכול להחליף את התבנית פיירקס/רגילה של תנור ?
ואם כן, אז מה לעשות כשזה על הגז, לתת לבשר שלמעה להיות למטה, מדי פעם להפוך ביניהם?
 

לינדה7

New member
!!!!!!

הסיר ניתן להכניס אותו גם לתנור ?
אם אתה מבשל בסיר אובלי והוא מתאים גם לאפיה בתנור אז עדיף לעבוד איתו!
את הסיר להכניס לתנור לא בתחתית אני ממליצה להניח באמצע התנור כך מתבשל ולא נישרף.
נ.ב מצטערת שאני לא תיכף או מיד עונה לך מכיון שאני עסוקה (אני מתעסקת בקטרינג ) ומידי פעם מציצה לפורום.
בהצלחה.
לינדה.
לינדה.
 
למעלה