בעוד שבועיים יחול חג השבועות - נשמח למתכונים טעימים

נמושקה1

New member
מיני קישים

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2413105[/URL]

לבצק::
1 וחצי כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
חצי קופסה גבינה 5%
שלוש כפות שמן
חצי ח' אבקת אפיה
קורט מלח
קורט סוכר
המילוי :
1 קופסה שמנת לבישול 10% או 15%
200 גרם גבינה צהובה מגורדת.
חבילה גבינת חמד 5%
פלפל שחור
2 ביצים
זיתים
בצל ירוק
פטריות טריות
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערת המקסר וללוש בצק רך ונעים למגע.
לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה.
המילוי:
בקערה עמוקה לערבב את השמנת ,הביצים ,הגבינות המגורדות ,פלפל שחור.
לחלק את המילוי לשלוש קערות קטנות יותר ולכל אחת צרפו את המילוי הרצוי.
בצל ירוק- פיטריות- - זיתים- תירס (לבחירה מה שבני הבית אוהבים )
הוציאו את הבצק מהמקרר פזרו מעט קמח על משטח העבודה ורדדו .
קירצו עיגולים בגודל המתאים לתבנית שקעים.
רפדו את השקעים ומלאו מהמלית .
כדי לזהות מה הקיש מכיל שימו למעלה חתיכה מהמילוי.
חממו תנור ל180 מעלות ואפו עד השחמה נאה או עד שהמילוי יציב.
זהו זה
נראה מי יעמוד בפני הקטנטנים האלו ויאכל פחות מ5 [;)]
אם בני הבית מרובים תכינו כמות כפולה.נשמר מעולה במקפיא ארוז היטב.
בהצלחה
שלכם טובה


 

נמושקה1

New member
קאדה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2390191[/URL]
לבצק
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .
למילוי:
3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.
גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.
קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
לערבב הכל ביחד.
אופן ההכנה:
לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.
לכסות ולהניח להתפחה .
ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.
לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .
עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.
לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.
הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .
אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .
מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן
אבל את הראשון חובה עליכם לאכול
כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.
בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך יצא.

טובה.
נ.ב ממכר זהירות
בברכת חג שמח לכל המבקרים

 

נמושקה1

New member
נמורה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5284347[/URL]
מה צריך:
11 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת קרה
למילוי:
1 ליטר חלב
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
8 כפות גדושות קורנפלור
שתי כפיות מי ורדים/ אני שמתי תמצית וניל
המצרכים לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
המצרכים לקישוט:
אגוזים קלויים /פיסטוקים
לפני שאתם מרכיבים את העוגה תמיסו את הסוכר במים תוסיפו את מיץ הלימון בשלו כמה דקות ושימו בצד לצינון
אופן ההכנה:
להפשיר לילה את עלי הפילו במקרר
להמיס את החמאה במיקרו בפולסים קצרים (זהירות שלא תשפריץ לכם ) להניח בצד.
להוריד כוס מהחלב .את שאר החלב שמים בסיר עם הסוכר ומי הוורדים ומחממים תוך כדי עירבוב עד המסת הסוכר
בקערה אחרת מערבבים את כוס החלב וחצי כוס המים עם הקורנפלור.
לצקת את הקורנפלור והחלב לסיר החלב לערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.
למרוח את התבנית בחמאה מומסת ולהניח עליו דף פילו למרוח היטב את הדף בחמאה
ככה להמשיך עם חמישה דפים כל דף למרוח בחמאה ולהניח עליו עוד דף ( שכבה תחתונה 5 דפי פילו )
למרוח על הדף החמישי את המילוי בעודו חם ( פשוט כי אז קל יותר למרוח אותו ) ולישר.
על המילוי מניחים עוד דף פילו ומורחים אותו בחמאה וחוזר חלילה (שכבה עליונה 6 דפי פילו כל דף כאמור מורחים בחמאה )
הערה :אתם יכולים להוסיף לשכבה התחתונה והעליונה עוד דפי פילו אבל אז תצטרכו להכפיל את כמות החמאה
לחתוך את המאפה למעוינים או ריבועים
לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות כ18 דקות או עד השחמה יפה.
להוציא מהתנור למזוג על המאפה את הסירופ הקר ולפזר את הפיסטוקים.
זהוווו אפשר לזלוללל אפשר לאכול חם ואני אהבתי אחרי כמה שעות במקרר
בהצלחה ושבת שלום


 

נמושקה1

New member
כנאפה מלוחה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7386632[/URL]
חבילת איטריות דקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן (מסוננות ולא שטופות)
200 גרם גבינת כנען /טוב טעם
200 גרם גבינת שמנת% 5
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
מעט מלח , פלפל שחור
כף אורגנו יבש
2 כפות חמאה

אופן ההכנה:
תחילה בקערה תערבבו את כל הגבינות עם המלח , הפלפל, והאורגנו.
שימו מים בסיר עם כף מלח ובשלו את האיטריות פחות ממה שצוין על האריזה בדקה.וסננו אותם כדקה שתיים.
מיד במחבת כותר 28 בעלת תחתית עבה המיסו את כף החמאה ותרפדו את המחבת בחצי מכמות האיטריות (תעזרו במלקחיים כי האיטריות חמות)
פעולה זו צריכה להיות מהירה כי אחרת האיטריות נדבקות, ונוצר גוש אחד
שימו את הגבינה על כל פני שטח האיטריות
ועל הגבינה את שארית האיטריות המבושלות תהדקו עם כף את האיטריות ותמשיכו לטגן כ5
דקות.על להבה בינונית.
כשהתחתית קיבלה צבע זהוב , תהפכו על צלחת תוסיפו כף חמאה למחבת ותחזירו את המאפה הפוך גם את הצד השני לטגן בערך כ 5 דקות או עד הזהבה.
והרי לכם מאפה טעים לארוחת ערב
יאלהה חברה לזלוללל [cheeky] [cheeky]
תהנו זה ברוררר
שלכם
טובה


 

נמושקה1

New member
אורז ביוגורט וזעפרן

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7380578[/URL]
3כוסות אורז (חד פעמי שתיה קרה)
150 גרם חמאה +למריחה
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
שני מיכלי יוגורט
3 כפות גדושות קוטג'
2 ביצים רבע כפית זעפרן מדוללת בשני כפות מים חמים /(אני שמתי כפית כמון וכפית קמון קלוי)
1 כף גדושה אורגנו יבש
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח ומביאים לרתיחה מכניסים את האורז ומבשלים כ8 דקות תוך כדי עירבוב {חצי בישול}
שופכים את המים והאורז למסננת גדולה ושוטפים במי ברז.מוסיפים לאורז שתי כפיות מלח.
שמים 75 גרם חמאה בסיר רחב או מחבת ומטגנים בה את הבצל והשום רק עד שהם מתחילים להזהיב. ומצננים.
מערבבים בקערה את היוגורט זעפרן ביצים קוטג' והתבלינים, הבצל המטוגן מוסיפים את האורז ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים כלי חסין אש בחמאה בתחתית ובדפנות {רצוי פירקס}ושמים את תערובת האורז .מכסים בניירכסף.
אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל180 מעלות לעוד חצי שעה כשבמשך האפיה מפזרים קוביות חמאה שנשארה לנו.
לוקחים צלחת קצת יותר גדולה מהסיר והופכים את המאפה בזהירות.
ואז מתעלפיםםם [cool] [surprise] מהמראה ומהטעם.... [wink] אמיתי...
הכנתם??? ספרו איך יצא
בהצלחה.



 

נמושקה1

New member
ותצפו למחר
השבת שלי

תתכוננו כבר להכין אותה לשבועות מדהימה.. אל תפספסו

להת....
טובה

ערב נעים

 

נמושקה1

New member
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם
מתחת

להודעה בוקר טוב ליום ראשון.
קיבלתי המלצה ממי שטעם שזו עוגה חלומית..
בהצלחה
טובה
 

נמושקה1

New member
גבינת שמנת עם בצל ביתית

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7389575[/URL]
מה צריך:
6-7 גביעי גילה
1 גביע שמנת חמוצה תשע אחוז (לא חובה)
כפית מלח
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
פיטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן ושמים בצד לצינון. קוצצים את הפיטרוזיליה .
בקערה שמים בד חיתול נקי ושופכים לתוכו את הגילה והשמנת מערבבים היטב
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל שהתקרר והפיטרוזיליה ומערבבים.
קושרים בחוט את שולי החיתול ותולים מעל הכיור שהנוזלים יצאו. לפחות ל8 שעות אני מכינה בלילה ועד הבוקר יש לי גבינה מעדן.
אגב ניסיתם לערבב גבינת שמנת עם חציל על האש ושמיר???מעדן תנסו להכין את הגבינה הזו (רק שצריך להכניס את החציל אחרי שהגבינה מוכנה.)
בהצלחה
שלכם
טובה


 
פוזילי ברוטב שמנת בזיליקום עם דג

מנה נפלאה לשבועות ,קלת הכנה עם דג מטוגן בגרסה המושחתת או דג אפוי בגרסה מופחתת הקלוריות, השתמשתי בפסטה מעולה של ברילה, פוזילי, וברוטב שמנת בזילקום של יטבתה. למתכון בבלוג האוכל שלי
https://taly60.blogspot.co.il/2017/05/blog-post_22.html
#cook_bake_share
#מתכונים_לשבועות

 
למעלה