בעוד שבועיים יחול חג השבועות - נשמח למתכונים טעימים

ninga 3

New member
בעוד שבועיים יחול חג השבועות - נשמח למתכונים טעימים

נשמח מאוד למתכונים טעימים.
1)...מתבלים
2)...סלטים
3)...פסטות למיהם עם גבינות
4)...מיני מאפים
5)...מיני פשטידות
6)..מיני עוגות
7)...מיני קינוחים.




 

ninga 3

New member
סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים של רחל קרוט

סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים של רחל קרוט
המנה הזו אולי צועקת מישלן, אבל תכלס היא דורשת 1/2 שעה עבודה גג - אם אתם קוראים ללערבב כמה דברים ולהכניס לתנור עבודה. פראייר מי שלא מכין כזה לחג.
[פילה סלמון עם קראסט פיסטוקים (צילום: רחלי קרוט ,אוכל טוב)]
קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות (עם העור)
5 כפות מייפל
3 כפיות חרדל
1/2 כפית פלפל ארבע העונות
1/2 כפית מלח ים
כפית שמן זית

לקראסט פיסטוקים:
3/4 כוס פיסטוקים, טבעיים קלופים
1/2 צרור עירית
1/2 כפית תיבול דג
אופן ההכנה:
1...חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.
…2בקערה מערבבים מייפל, חרדל, פלפל, מלח ושמן זית.
3...מכניסים את פרוסות הסלמון לקערה עם המרינדה ומערבבים בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב בכל הכיוונים. מניחים לסלמון לספוג מטעמי המרינדה במשך כ-1/4 שעה או לילה שלם עטוף בניילון נצמד.
4...מחממים תנור ל-180 מעלות.
5...בינתיים קוצצים גס את הפיסטוקים וחותכים את העירית לטבעות דקות. מערבבים בקערה קטנה ומתבלים בתיבול דג.
6...מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק עם העור כלפיי מטה.
7...מדביקים את תערובת הפיסטוקים על החלק העליון של הסלמון ואופים בתנור במשך 10-15 דקות, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.

 

ninga 3

New member
עוגת גבינה עם פירורים וקונפיטורת פירות

עוגת גבינה עם פירורים...שמתיישרת לבד...!!! גילה

עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר (המלצה)> אבקת סוכר
3 חלמונים (צהובים)
2 סוכר ווניל
לבחוש תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....

המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)

אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון

אפשרות נוספת:
לבצק :
לפורר 250 גר' ביסקוויטים . להוסיף 100 גר' חמאה מומסת, לערבב ביחד. לקחת חופן מהתערובת ולשים במקפיא .לשטח בתבנית מלבנית בינונית .

למלית :
1 שמנת חמוצה
500 גר' גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה - להקציף
סוכר וניל

לערבב ביחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר . להוסיף שמנת מתוקה ולערבל .לשפוך את התערובת על הבצק . לפורר על העוגה את החלק ששמנו במקפיא .לקרר 5 שעות במקרר

 

ninga 3

New member
פשטידת בניצה של גילוש

בניצה של גילוש
חב' בצק פילו
250 גרם מוצרלה מגוררת, הוספתי הפעם גם פרמז'ן מגורר
קובייה בולגרית רצוי של שומרון 5% מרוסקת (רכה מאוד, אפשר להקפיא שעה ואז לגרר)
2 שמנת מתוקה 15%
3 ביצים
מעט מלח, פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט

הבלילה מורכבת: שמנת מתוקה, ביצים ותיבול *טורפים הכל יחד לבלילה חלקה..
**את הגבינות מגררים ומפזרים חופשי.

אופן ההכנה:
לשמן תבנית, ולפזר מעט (כפית) פירורי לחם
לשטח 2 עלי פילו על התחתית (2 עלי פילו להשאיר לכסוי הפשטידה)
לצקת מעט מהבלילה, לפזר באופן חופשי גבינות, ומעל עלי מנגולד רצועות או קצוצים...
ושוב – 2 עלי פילו
ושוב – בלילה..וכן הלאה
ושוב – שכבות של עלים בלילה, גבינות ומנגולד – עד שנגמר...
לסיים עם שני עלי פילו, לדחוף את הצדדים לדפנות התבנית.
למרוח מעל ביצה טרופה, ולפזר שומשום, פיזרתי גם קצת פרמז'ן ומוצרלה..
לאפות בחום בינוני-גבוה ב-170 מעלות, עד שמקבלים גוון יפה, והריח בבית קורא ...עצילו...!!!.



 

ninga 3

New member
סלט ירוק, בריא וטעים

סלט ירוק, בריא וטעים
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק

את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה

 

ninga 3

New member
מיתבלי גבינה בייתים

מיתבל גבינה בטעם קצפת – משגע של אלינוער רבין עם תוספות שלי
12 גביעי אשל של תנובה (גביע סגור)
לתת בסיר שטוח כשהם עומדים וסגורים!!!
להוסיף לסיר מים מהברז..כדי 3/4 מגובה הגביעים
ולהביא לסף רתיחה..לכבות את הגז ולתת להתקרר כפי שהם בסיר.
לפתוח את הגביעים ולרוקנם לחיתול הנתון במיסננת, כשעה, עד שהמים ניגרים, וסמיכות הגבינה המתקבלת רצויה לכם...לא להמתין מידי הגבינה מתקשה..ולא תהיה קיצפית..

לשים בכלי עם מכסה את הגבינה ולהוסיף:
( מכאן זה השידרוג שלי..גם טבעי וטעים... )
2 כפות מיונז
5-6 בצלים ירוקים (מהדקיקים ביותר) לקצוץ ולהוסיף גם את החלק הירוק...(אני מפזרת את המלח על הבצל הקצוץ, מועכת קצת עם אצבעות...לזירוז הוצאת הטעמים)
מלח ופלפל...
לערבב...ולהנות..במיוחר למחרת.

קל להכנה...וטעיםםםם.
*******************************************************************************

מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” / גילה
המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...

750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
2 כפות מיונז

כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי[
4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים)
כפית שטוחה מלח
מלפפון חמוץ קצוץ [כבוש במלח] לא חובה
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, קולורבי, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
.

 

ninga 3

New member
לבנה

לבנה בייתית, שטרם אכלתם כמותה,,,,,, גילה
ראש הטופס
6 מיכלי יוגורט תנובה
מיכל שמנת חמוצה 9% - גודל רגיל
מיכל אשל או גיל - גודל רגיל
כף גדושה מלח גס
1/2 כפית צ’ילי יבש חריף[או יותר…]
[מדובר במיכלי הפלסטיק ככה, איך שהם... כשהם סגורים]

מכניסים לסיר את המיכלים כפי שהם, וממלאים במים את הסיר כדי שלושת רבעי מהמיכלים, ומביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ומשאירים כפי שזה עד צינון.
מכניסים לחיתול גדול ומסננים במשך כחצי שעה, אפשר להוסיף טעמים לפי בחירה]....אני שמה על חיתול בתוך קופסת טפראואר עם מיסננת, ובמקרר, ומידי פעם שופכת את המים הניגרים למטה..]
*יש אפשרות, ללא הבישול ואז מעבירים לחיתול גדול, ולהניח מעל הכיור למשך 24 שעות...ואחר כך..פשוט להתענג..וזה אמיתי... ,
מערבבים את תוכן המיכלים בקערה עם המלח והצ'ילי ובמקרר לספיגת טעמים, מגישים עם זילופי שמן זית .
תהנו.

 

ninga 3

New member
בוואריה גבינות נהדרת ללא ביצים של אתי כק

בוואריה גבינות נהדרת ללא ביצים של אתי כק
לבסיס :
20 ביסקוויטים פתי בר
2 קופסאות גבינה לבנה 5% במשקל כולל 500 גרם
שמנת חמוצה
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
11/2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
שקית וחצי אבקת ג'לטין

לקישוט :
סירופ שוקולד

אופן ההכנה :
בקלחת לחמם את החלב עם הג'לטין לערבב היטב שהג'לטין ימס, להביא לכמעט רתיחה, להסיר מהלהבה להמשיך לערבב עד להמסה מוחלטת של הג'לטין, אפשר לסנן, להוסיף סוכר, תמצית וניל ולערבב היטב, להוסיף גבינות, שמנת חמוצה לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, בקערת המיקסר להקציף את השמנת מתוקה עד לקצץ יציב, להוסיף את הקצף לקרם הגבינות
לערבב היטב עד לקבלת קרם דליל ואחיד.
בתבנית מלבנית לסדר שכבת ביסקוויטים לצקת את הקרם מעל ,לכסות היטב לשמור במקרר לפחות לשעתיים להתייצבות, לחתוך מנה יפה להגיש עם סירופ שוקולד מעל .
גילה – ושקדים שבורים מעל.

 

ninga 3

New member
לזנייה המלכה - מהמטבח הרומני

לזנייה המלכה
מלכת הלזניה – לזניה ירוקה (או צהובה רגילה) בתנור – מלכת המטבח של אמיליה רומניה ובולוניה בירתה!
בבולוניה מגישים מנה זו בריבועים לא גדולים כמנה ראשונה.
4 כפות חמאה
4 כוסות קמח
2/3 2 כוסות חלב
מלח, פלפל
אגוז מוסקט מגורר
עלי לזניה ירוקים (אפשר יבשים תוצרת ברילה למשל שאינם דורשים בישול מוקדם, ואפשר צהובים רגילים גם - תוצרת איטליה)
ראגו – לפי המתכון לראגו
1 כוס (100-150 ג') גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת

הכנת הבשאמל:
להמיס את החמאה בסיר, לפזר את הקמח ולערבב בעזרת מטרף. להוסיף את החלב, מעט בכל פעם, ולטרוף בעזרת המטרף כך שהרוטב יהיה חלק וללא גושים. להביא לרתיחה עדינה ביותר, לערבב 3-4 דקות עד שהרוטב מסמיך. להמשיך לבשל על אש נמוכה ביותר תוך בחישה עוד כחמש דקות עד שכל הטעם הקמחי יעלם. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
לשמור בצד.
להכין רוטב ראגו לפי המתכון שפורסם כאן למעלה.
לשמור בצד.
לחמם התנור לחום בינוני 180 מעלות.
הרכבת המנה:
למזוג שכבה דקה של רוטב בשאמל על תחתיתה של התבנית המיועדת ללזניה.
לסדר את עלי הפסטה על הבשאמל כך שכל התחתית תהיה מכוסה בעלי הפסטה. על עלי הפסטה למזוג שכבה לא עבה של רוטב הבשאמל (כ- 3-4 כפות) על הפסטה.
על הבשאמל למזוג מרוטב הראגו - שכבה לא עבה.
לפזר כשתי כפות מהגבינה המגוררת על הראגו.
לכסות בשכבה של עלי לזניה ולהתחיל מחדש בסידור השכבות.
השכבה העליונה של הלזניה צריכה להיות שכבה של 1/3 כוס רוטב בשאמל ועליה מפוזרת 1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת.
לכסות בעדינות ובצורה רופפת את התבנית בנייר כסף, יש להשגיח שנייר הכסף לא יבוא במגע בשכבה העליונה של הלזניה. לאפות בתנור במשך 40 דקות. יש להשגיח שהשכבה העליונה לא תשחים. השכבה העליונה צריכה להיות נמסה, ובצבע בהיר מאוד, עם פה ושם נקודות זהובות בהירות. יש לתת ללזניה לנוח בתנור הכבוי, עם דלת פתוחה מעט במשך כ- 10 דקות. רק אז להגישה לשולחן.
זו אינה לזניה מוצקה מאוד, היא רכה ועסיסית, ומחליקה מעט כשחותכים אותה.

הערות:
ניתן להכין מראש את הראגו ואת רוטב הבשאמל.
לשמור במקרר ולהרכיב את הלזניה לפני הארוחה.
אפשר לשנות את סדר הנחת השכבות, לשים קודם שכבת ראגו ועליה למזוג את הבשאמל, אם כי הדרך הקודמת מניבה שכבה רכה שנמסה בפה.
ניתן להשתמש גם בעלי לזניה צהובים רגילים. עדיף כמובן להיצמד למקור ולהשתמש בעלים תוצרת איטליה.
מניסיון, הלזניה עוברת יפה הקפאה, גם אם באיטליה זו עברה מספקת בכדי שיוציאו חוזה על ראשכם, ויתנו לקוזה נוסטרה או לקמורה או סתם למאפיה לבצע את המעשה.
יש להפשיר לאט במקרר ולחמם על חום נמוך בתנור, בתבנית מכוסה

 

ninga 3

New member
כנאפה

כנאפה מעולם אחר
מתחילים עם הסירופ: (הוא צריך להתקרר...)
להרתיח:
כוס סוכר
כוס מים
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם
ו-1/2 מיץ לימון
לקרר....

חב' שערות קדאיף (500 גרם)
200 גרם חמאה
לפורר היטב את השערות להוסיף חמאה מומסת לאט לאט וכל הזמן לפורר עם הידיים לחלק את הכמות ל-2
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם

במחבת להמיס קצת חמאה ולפזר שערות קדאיף ולשטח, מעל לפזר גבינה לא מלוחה קשה טוב טעם עם ריקוטה, ושוב מעל שיכבה של שערות לשטח להדק. בלהבה בנונית 5 דקות מכל צד. לא לשרוף ואחרי שמוכן לשפוך את הסירופ הקר ולפזר פיסטוק חלבי טחון גס מוקפץ על מחבט יבש. תהנו

 

ninga 3

New member
פשטידת כרובית מצויינת של שרית בסט

פשטידת כרובית מצויינת וקלה להכנה של שרית בסט
כרובית גדולה מפורקת לפרחים גדולים - לבשל במים עם כף מלח וחצי לימון פרוס, עד שרכים אבל לא מדי. לסנן ולמעוך גס עם מועך פירה.

לערבב יחד:
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
1/2 כפית נוספת אבקת אפיה
3 כפות מיונז
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט.
בצל גדול קצוץ מטוגן עם השמן
כף מרק עוף פרווה
כף מרק בצל
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%
3-4 כפות מוצרלה מגוררת
כמה עלי מנגולד קצוצים גס

מערבבים את הכרובית עם הבלילה.
לשמן בפיירקס, ולבזוק פירורי לחם, לפזר את פרחי הכרובית, ומעל לשפוך את מסת הרביכה.
לבזוק מעל פירורי לחם, ושומשום

 

ninga 3

New member
פשטידת כרובית נהדרת שלי

פשטידת כרובית נהדרת שלי

כרובית בינונית – להפריד את הפרחים ולבשל במי מלח עד לריכוך.
בצל גדול קצוץ להזהיב ולהוסיף את המנגולד הקצוץ.
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם...או לפי הצורך
מלח, פלפל שחור
3 עלי מנגולד קצוצים כפית מרק פטריות כפית מרק עוף – פרווה 1/3 כפית אב' סודה לשתיה
אופן ההכנה :
להפריד את הפרחים, לשטוף היטב ולבשל במי מלח עד לריכוך, לסנן.
למעוך את הכרובית עם מזלג ולהכניס לקערה מוסיפים את הבצל המטוגן והמנגולד, את הביצים, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור מערבבים היטב, משפרים תיבול. ובמידת הצורך מוסיפים פירורי לחם.
משמנים תבנית בינוני, מפזרים כפית פירורי לחם, ומכניסים את המסה ומיישרים.
אופים בחום בינוני 175 מעלות כחצי שעה או עד שמזהיב.
טעיםםםם...תהנו

 

נמושקה1

New member
קנלוני במילוי גבינות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2366872[/URL]
מה צריך:
1 חב` קנלוני ( בדיוק מספיק למילוי )

למילוי:
חבילה של עלי תרד או חבילה של מנגולד ( עלי סלק ) עלים בלבד
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון הבצל
250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 קופסה קוטג`
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומערים על עלי התרד. משאירים דקה, מסננים ומקררים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות ומצננים.
מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים.
ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להשאיר רווחים שלא ידבקו.

להקרמה:
2 מיכלי שמנת לבישול
1 כפית מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט קורט
כף קמח
רבע כוס חלב
בצל ירוק ( לא חובה )

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם התבלינים.
מערבבים היטב את כף הקמח ברבע כוס החלב ומוזגים לשמנת הרותחת. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.
למזוג על הקנלוני הממולא. לפזר למעלה בצל ירוק, לא חייב ומעט גבינה צהובה. לאפות 25- 30 דקות ב-180 מעלות.

נאכל בשמחה והנאה חם או קר.
בהצלחה וחג שמח
שלכם
טובה

 

נמושקה1

New member
מניפת חציל במילוי ירקות וגבינות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/5314464[/URL]
מה צריך:
חציל 1 גדול פרוס למניפה
2עגבנות קשות גדולות פרוסות
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
פרוסות גבינה מלוחה קשה
פיטרוזיליה קצוצה
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ )
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים כאמור להתפרע במילוי [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה
שלכם טובה


 

נמושקה1

New member
מניפת חציל במילוי ירקות וגבינות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5314464[/URL]
מה צריך:
חציל 1 גדול פרוס למניפה
2עגבנות קשות גדולות פרוסות
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
פרוסות גבינה מלוחה קשה
פיטרוזיליה קצוצה
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ )
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים כאמור להתפרע במילוי [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה
שלכם טובה


 

נמושקה1

New member
מאפה גבינות דקיקקק

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5403941[/URL]
מה צריך לבצק:
1 קג קמח --- יוצאת כמות גדולה כך שאתם יכולים להכין חלק ולהשאיר במקרר בתוך השמן כ4 ימים ולהכין שוב את המאפה מהבצק שנשאר.
כף חומץ
כפית סוכר
כפית מלח
2 כוסות וחצי מים / חצי ליטר
שמן קנולה עד כיסוי כל הבצק.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את כל החומרים וללוש בצק רך. (אם הבצק קשה להוסיף בזהירות עוד מים)
להניח את הבצק למנוחה של חצי שעה מכוסה היטב.
אחרי חצי שעה שהבצק נח לוקחים כלי שטוח ועם שוליים גבוהים בוצעים חתיכה מהבצק במשקל של 100 גרם מכדררים לכדור ומניחים בתוך הכלי עם השמן כך לעשות עם כל הבצק להניח כדור בצק אחד ליד השני.אחר כך לוקחים שמן ומוזגים על כדורי הבצק השמן צריך לכסות את כדורי הבצק. מכסים ומכניסים לילה למקרר.
לא לפחד הבצק לא גומע את השמן אחרי שעבדנו עם הבצק אפשר להחזיר אותו לבקבוק ולהשתמש בו.
אחרי שהיית לילה במקרר מוציאים כדור בצק מורחים על משטח גדול הרבה שמן ומותחים את הבצק בשתי ידיים עם האצבעות כל פעם מתיחה מצד אחר של הבצק המתיחה צריכה להיות עד שקיפות המשטח שעליו מונח הבצק. מיישרים את הבצק עם גלגלת פיצה. לא נורא אם נוצרו חורים קטנים בבצק אבל שלא יהיהו בורות כי אז המילוי יברח לנו בשעת האפיה.
מכינים מילוי ושמים במרחק של 5 ס"מ מהדפנות ובזהירות מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה . מרפדים תבנית בנייר אפיה ואת הצורה מעצבים כבר בתוך התבנית על נייר האפייה כך שלא תיווצר לנו בעיה להרים אותו ממשטח העבודה . מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח שוממשום. (לא חובה אפשר גם ללא ביצה} אופים ב200 מעלות כ35- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב . המאפה העגול הוא כמה רולדות מגולגלות מתחילים לגלגל לשבלול מהאמצע והיכן שהרולדה הראשונה מסתיימת מניחים רולדה נוספת וממשיכים לגלגל.
המילוי הרבה אופציות והכל תלוי במה שבני הבית אוהבים
1 אצלי מאוד אוהבים גבינה מלוחה קשה מגורדת +גבינה 5% + 3 כפות קמח +גבינה צהובה מגורדת
2 גבינה מלוחה קשה + בצל ירוק +גבינה 5%
3 גבינה מלוחה +גבינה 5% עלי סלק ובצל מטוגן
4 גבינה מלוחה + גבינה 5% +פיטרוזיליה

5 רוטב פיצה וגבינה מלוחה +צהובה.
6 תפוח אדמה + בצל מטוגן ופיטריות
7 תפוח אדמה מתובל
8 בקיצרררר תתפרעו כיד הדימיון הכל טעיםםם...והמחמאות מגיעות.
אז שיהיה בהצלחה.
שלכם טובה
נ.ב. אם נשאר לכם מאפה אפוי ורוצים לאכול למחורת או אחרי יומיים ניתן לחמם בתנור רבע שעה כמו טרי...כמובן ששמים במקרר


 

נמושקה1

New member
עוגת קישואים במילוי גבינת שמנת

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2550798[/URL]
ראשית נכין גבינת שמנת בבית בעלת אחוזים נמוכים של שומן
מספיק לנו 4 גילה
2 שמנת חמוצה 9%
כפית מלח
ובד חיתול נקי [:p]
לערבב את הגילה השמנת והמלח.
לשים בבד חיתול .
לתלות להגרת הנוזלים לילה (לא במקרר)
מה עוד צריך?
4 קישואים ארוכים ושמנמנים מעט.
1פלפל צהוב צלוי
1 פלפל אדום צלוי
מעט זיתים איזה שתבחרו קצוצים (לא חובה)
ממרח פסטו
שמן לטיגון הקישואים
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הקישואים ולנגב.
לפרוס לאורך בעובי של חצי ס"מ.
ולטגן עד השחמה משני הצדדים(לא לשרוף) אפשר גם לאפות את הקישואים אבל טיגון יותר טעים.
לשים את הקישואים במסננת מכוסה במקרר לכמה שעות .
לצלות את הפלפלים על הגז ולהכניס לשקית נילון לצינון.
לקלוף את הפלפלים לא להסיר את כל הקליפה(לא לשטוף בשום פנים ואופן) השחורה להשאיר פה ושם קליפה שחורה. (זה בא טוב בין השיניים) למי שאוהב כמובן
לחתוך את הפלפלים לרצועות.:
כשהשמן והמים נגרו מהקישואים וגבינת השמנת מוכנה.
לערבב את גבינת השמנת עם הזיתים.
לקחת תבנית אינגליש קייק ולשים בה נילון נצמד כולל על הדפנות כדי שנוכל לכסות את העוגה ולהוציא לאחר מכן מהמגש.
להתחיל לשים את הקישואים המטוגנים בחפיפה אחד צמוד לשני.
בתחתי למרוח ממרח פסטו (לא חובה אבל טעים.)
לשים חצי מכמות הגבינת שמנת.
על מחצית הגבינה לסדר את הפלפלים בשורה וחילופי צבעים.
לכסות את הפלפלים בשארית הגבינה.
לקחת את הקישואים שבקצוות התבנית ולהניח על הגבינה. ואז....להתחיל לקלוע צמה עם רצועות הקישואים.
סיימנו
לעטוף את העוגה בנילוף ששמנו ולהכניס לאישפוז בריא למקרר ללילה.
להניח על העוגה כלי מעט כבד(לא יותר מידיי ).
זהווווו
תוציאו תפרסו תכינו סלט ענקקקק ותהנו זה ברוררר
בהצלחה
שלכם טובה


 

נמושקה1

New member
כיכר גבינה ובצל

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7362210[/URL]
500 גרם גבינה 5%
4 ביצים שלמות מקושקשות
150 גרם קמח תופח
חצי כוס שמן
מלח, פלפל שחור
אפשרות להוסיף א' שום
כוס גבינה צהובה מגורדת
למילוי:
שני בצלים גדולים לבנים חתוכים לרצועות מטוגנים במעט שמן ומסוננים מהשמן
חצי כוס גבינה מלוחה יבשה מגורדת (אפשר קצת יותר )
לפיזור על הכיכר בצל 1-2 אדום פרוס לפרוסות או רצועות
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הגבינה הלבנה עם השמן היטב להוסיף את הגבינה צהובה מלח ופלפל את הקמח לערבב היטב, להוסיף את הביצים לערבב עד איחוד העיסה היטב.
לטגן את הבצל לסנן ולצנן, לערבב עם הגבינה המלוחה
לשמן תבנית מרובעת או עגולה (לא קפיצית) מס"ס 26-28
לשפוך חצי מהעיסה בתבנית מעל לפזר את הבצל המעורבב עם הגבינה המלוחה.ומעל למזוג את חצי העיסה הנותרת.
לפזר את הבצל האדום כקישוט
לחמם תנור ל 175 מעלות לאפות כ35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
אפשריות שונות לשים באמצע המאפה גם פלפלים צבעוניים מטוגנים קלות.
על המאפה אפשר לזרות עוד קצת גבינה צהובה וגבינה מלוחה.
תהנו ושיהיה בהצלחה ונזכה לבנין בית המקדש במהרה בימינו.
שלכם טובה


 

נמושקה1

New member
מאפה פיצה עם גבינת פטה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7340576[/URL]
לבצק :
600 גרם קמח
40 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
רבע כפית מלח
ביצה אחת
6 כפות שמן
אחד וחצי כוסות מים
למילוי וציפוי הפיצה:
300 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בינוניות
250 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות (אני שמתי פתיתי גבינה צהובה ככה סתם ללא משקל יצא בערך שני כוסות
2 ביצים טרופות
50 גרם חמאה מומסת קרה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח הסוכר , המלח והשמן להוסיף את הביצה והשמרים והנוזלים וללוש בצק רך.
לשמן מעט את כדור הבצק ולשים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.
להוציא את הבצק ללוש שוב ידנית לתת לו כמה מכות הגונות [cheeky] כדי לשטח אותו מעט ולקפל אותו כמו מעטפה (בלי רידוד ) את הצד המקופל שמים כלפי מטה משמנים שוב במעט שמן ומתפיחים שוב. כ20 דקות ,חוזרים שוב על אותה פעולה 3 פעמים.
ממיסים את החמאה שמים נייר אפיה במגש / תבנית בגודל 35X40 שופכים את החמאה המומסת הקרה על הנייר אפיה ומגלגלים בה את הבצק שיצופה בחמאה מכל הצדדים. משטחים את הבצק על נייר האפיה תוך כדי מעיכה עם האצבעות. חותכים את גבינת הפטה לקוביות 1X1 ס"מ וכן את גבינת הקשקבל מחדירים את קוביות הגבינה לתוך הבצק במרווחים קטנים (אני בין קוביות גבינת הפטה שמתי פתיתי גבינה צהובה כשאני דוחפת עם האצבעות את הפרורים לתוך הבצק.) מכסים במגבת ומתפיחם כ20 דקות.
מחממים תנור ל180 מעלות
מקשקשים את 2 הביצים בקערה קטנה ומורחים את המאפה .
על המאפה מפזרים מעט גבינת קשקבל /צהובה כמוני.
אופים כחצי שעה וזולליםםםם מי שהספיק לטעום אמר שהבצק יצא שוסססס אז כמובן כל המאפה יצא מעדןןן משביע.
הערה והארה:
בין לבין כתיבת הפוסט שוטטתי ברשת כדי למצוא את המקור למתכון ומצאתי של בני סיידא נקרא "פרוזלדה "
תודה לבני סיידא
בהצלחה חברים תהנו

 

נמושקה1

New member
פאי ספירלה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/4984513[/URL]
פאי ספירלה
לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3 מ"מ (עם הקליפה)
פיטריות טריות פרוסות
בצל אדום בינוני חצוי לשניים ופרוס
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil] מה יש
הערה את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink] [cheeky]
היה שווה ל [blush] תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil] אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.




 
למעלה