ועכשיו - אורז מלא ...

u r i el

New member
ועכשיו - אורז מלא ...

אני מודה - אם כבר אורז אז בסמטי לבן בהכנה פרסית.
אבל ברצוני לרצות אורחים צמחוניים-טבעוניים אדוקים ואני רוצה להכין אורז מלא טעים ביותר גם ליתר המסובים. במרשתת יש שלל מתכונים אבל אני מבקש המלצה אמינה ( למרות שטעים זו שאלה של טעם .... ) מבעלי/ות נסיון מוכח.

בתודה מראש.
 

חנהפ

Active member
מה שלא תעשי במתכון

השרייה של האורז לשעתיים לפני הבישול תעזור מאוד לטעם מעולה של התבשיל הסופי
 

u r i el

New member
תודה.

 

shronyor35

New member
אורז מלא :

אורז מלא ,אצלינו הולך טוב עם הרבה ירק: שמיר ,פטרוזליה,עלי-סלרי,מעט כוסברה קצוצה.
את האורז משרים תחילה בהרבה מים,לפחות שעה וחצי,ומסננים.
מערבבים 2 כוסות אורז -מלא בסיר עם 6 כפות שמן, כ- 2 -3 דקות ,
מוסיפים מים ,שיגיעו לגובה של ס"מ מעל האורז.
קוצצים חצי כוס שמיר, חצי כוס עלי-פטרוזילה ,5 גבעולים של סלרי,ואפשר גם חופן כוסברה,
את כול סוגי הירק הקצוץ ,לאחר שטיפתו, מכניסים לסיר האורז.
מתבלים במלח ,ופלפל ,ברגע שרותח, מנמיכים ללהבה קטנה,
ולמדוד 30 דקות ,ולכבות את האש.להשאיר במכסה סגור,לעוד רבע שעה.
&nbsp
להגשת האורז:
אפשר לטגן במחבת,בצל גדול קצוץ, עם-2 כפות שמן,
ולהוסיף לתוכו סלסלת פטריות שמפיניון,ולצקת מעל האורז המבושל.
&nbsp
אפשר להגיש את האורז עם אפונה מבושלת.
או עם עדשים כתומות מבושלות.
&nbsp
 

u r i el

New member
הכנתי ויצא דביק ודייסתי.

אבל טעים ....
איזה מים שופכים על האורז אחרי ערבוב, חמים ? רותחים ? קרים ?

למה יצא דייסתי ?

תודה.
 

לינדה7

New member
מתכון לאורז מלא


על כל כוס אורז מלא (כוס וחצי מים אני שמה מהברז)
מטגנת את האורז עם מעט שמן טוב טוב מוסיפה את המים מערבב היטב נותנת רתיחה קלה מקטינה את הלהבה מכסה את הסיר ונותנת בישול כ20 דקות בערך עד שאת רואה שיש בורות באורז תיבדקי אם זה התבשל תגרפי עם מזלג כסי במגבת מטבח וזהו זה מוכן לאכילה ..
אני מוסיפה תיבול אבקת מרק פלפל שחור .או אבקת בצל בלבד..ולפעמים בצל גזר או קישוא לשדרג למראה ולטעם.
בהצלחה.
לינדה.
 

shronyor35

New member
על האורז מים רותחים,ולבשל ללא מכסה, רק בגמר הבישול לכסות.

בישול ללא מכסה .
המיים מתאדים ואז לא יוצא דביק.
&nbsp
 

u r i el

New member
תודה, מבקש עוד הבהרה

האם הכוונה היא לשפוך מים רותחים, להרתיח, להעביר לאש קטנה למשך כחצי שעה וכל זה ללא מכסה או שרק להרתחה ללא מכסה ?
 
למעלה