מאכלים ומתוקים לפסח הקרב ובא..- 10.4.2017

ninga 3

New member
מאכלים ומתוקים לפסח הקרב ובא..- 10.4.2017


עוגת שקדים, קוקוס ותפוז לפסח
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
2 כוסות (180 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
1 כוס (70 גרם) קוקוס טחון
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק
4 ביצים
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
לעיטור
3-4 כפות פרוסות שקדים
ההכנה
מחממים תנור ל – 175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הצדדים.
בקערה מערבבים היטב את השקדים הטחונים, קוקוס טחון ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את קליפת התפוז המגוררת עם הסוכר, עד שהסוכר הופך צהבהב ובעל ארומה חזקה של תפוז. מוסיפים את הביצים, וניל ושמן לקערה וטורפים היטב. מוסיפים את תערובת השקדים והקוקוס ומערבבים היטב רק עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומפזרים מעל באופן אחיד את פרוסות השקדים. אופים 35-40 דקות ועד שהחלק העליון של העוגה שחום וקפיצי למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.
מבוסס על מתכון של המתכונאית האוסטרלית בלינדה ג'פרי.

 

ninga 3

New member
עוגת שקדים ותפוחי עץ של נייג'לה

עוגת שקדים ותפוחי עץ של נייג'לה

עוגה נטולת קמח כלשהו, עדינה ועסיסית.
עוגת תפוחים ושקדים של נייג'לה
למחית תפוחי עץ:
3 תפוחי עץ חמוצים (אם משתמשים תפוחים
מתוקים הוסיפו עוד מיץ לימון)
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
לעוגה:
8 ביצים
325 ג' שקדים טחונים
275 ג' סוכר
1 כף מיץ לימון
50 ג' (3/4 כוס) שקדים פרוסים
לקלוף וחתוך את התפוחים לקוביות קטנות. לשים בסיר בינוני עם הסוכר, ומיץ הלימון. להביא לרתיחה. להקטין את האש למינימום, לכסות את הסיר ולבשל במשך 10 דקות. על התפוחים להיות רכים מאוד, כך שבמזלג או בכף עץ ניתן להפוך אותם למחית. לצנן את המחית לפני שמכינים את העוגה.
לחמם תנור לחום 180 מעלות. לרפד בנייר אפיה תבנית 24, למרוח את דפנות התבנית בחמאה או לרסס בתרסיס.
לשים את מחית תפוחי העץ במעבד מזון עם להב המתכת. להוסיף את כל המצרכים חוץ השקדים הקלופים.
לערבל עד לקבלת מחית חלקה.
למזוג לתבנית ולפזר מלמעלה שקדים קלופים
פרוסים.
לאפות במשך 40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. א העוגה משחימה מהר מידי, יש לכסות אותה ברדיד אלומיניום.
לצנן את העוגה כ-5 דקות על רשת לפני שפותחים
את הקפיץ.
אפשר להגיש את העוגה חמה.

 

לינדה7

New member
פאי שוקולד ואגוזים ללא קמח

פאי שוקולד ואגוזים מרשים וחגיגי בלי טיפה של קמח.
שילוב מושלם בין קלתית אגוזים ומרנג פריך עם מילוי קרם שוקולדי עשיר במיוחד וקצפת רכה.
עוגה נהדרת לליל הסדר ולנמנעים מגלוטן.
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות

פאי בקוטר 22 ס"מ(אני מעדיפה בתבנית מרובעת )

מצרכים!!
לקלתית אגוזים:
80 גרם אגוזים
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
4 חלבונים L
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

לקרם שוקולד מריר:
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
4 חלמונים L
250 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ דק
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה, קרה מאוד (להקצפה)
לקצפת:
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מגורר
אגוזי לוז קלויים, חצויים


אופן ההכנה:
קלתית אגוזים: מחממים תנור ל-160 מעלות. חשוב לא לשמן את הרינג או התבנית בה משתמשים.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, אבקת סוכר וקורנפלור ומעבדים עד שמתקבלת אבקה דקה.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. כשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עוד 5-6 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.
מוסיפים את תערובת האגוזים לתוך המרנג ומקפלים בעדינות אך בנחישות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
מזלפים בסיס בתוך הרינג על גבי נייר אפייה ומזלפים “נשיקות” בשוליים, ליצירת דפנות לפאי.
אופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלתית מזהיבה ומתייצבת.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור של שעה במקפיא.
בעזרת סכין חלקה עוברים בדופן הרינג כדי לחלץ את הקלתית. שומרים במקפיא עד שהקרם מוכן.
קרם שוקולד מריר: בקערית מערבבים יחד ג’לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד לספיחת הנוזלים.
בסיר בינוני שמים שמנת מתוקה, חלב ומלח ומחממים עד לרתיחה.
במקביל, טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
כשתערובת החלב רותחת יוצקים כ-1/3 ממנה לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מהירה, לשם השוואת טמפרטורות.
מוסיפים פנימה את יתרת החלב ומערבבים היטב.
מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82-84 מעלות.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג’לטין. מערבבים היטב עד שהוא נמס בתערובת.
מסננים ומוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ. ממתינים כדקה וטורפים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
מצננים לחלוטין במקרר.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד הקר עד שמתקבל קרם אחיד.
ממלאים את הקלתית האפויה בקרם ומיישרים.
קצפת: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים תלוליות צפופות על גבי קרם השוקולד.
מקשטים בשוקולד מגורר ובאגוזים ומגישים.
הטיפ שלנו
הפאי במיטבו ביום-יומיים שלאחר ההכנה.
חשוב להשתמש בשוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו כדי שהקרם יהיה יציב מספיק.
אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים: אגוזי מלך, פקאנים, אגוזי לוז, פיסטוקים וכיו”ב.
את המתכון נילקח מאתר רגע מתוק !!
חג אביב פורח

 

לינדה7

New member
עוגיות קוקוס ושוקולד לפסח.

קלאסיקה טעימה לחג פסח –
עוגיות קוקוס רכות וזהובות עם תוספת שוקולד מריר גם בפנים וגם לקישוט. מושלמות לאירוח בליל הסדר ולכל ימי החג.
זמן הכנה: שעה

כמות: 15-20 עוגיות
מצרכים
לעוגיות:
3 חלבונים L
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גרם קוקוס טחון
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים יחד חלבונים, מלח, סוכר, וניל, קוקוס ושוקולד קצוץ עד קבלת תערובת אחידה ודביקה.
יוצרים עיגולים דחוסים מהתערובת ומניחים על גבי התבנית.
אופים במשך 15-20 דקות או עד הזהבה יפה.
מצננים לחלוטין.
ממסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מעבירים לשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים דקים בחלק העליון של כל עוגיה.
מצננים במקרר במשך 15 דקות להתייצבות.
מגישים.
הטיפ שלנו!!
שומרים את העוגיות בכלי סגור עד שבוע.
אפשר להשתמש בשוקולד מריר, חלב או לבן לגיוון הטעמים.
העוגיות פרווה ולא מכילות גלוטן.
המתכון נילקח מאתר רגע מתוק

לינדה.

 

ninga 3

New member
עוגת שכבות של וניל וקוקוס

עוגת שכבות של וניל וקוקוס

- עוגה לבנה יפהפייה ומרשימה גם בטעם במילוי של קרם קוקוס פשוט משגע. אם אתם אוהבים קוקוס - זו העוגה בשבילכם!
לבסיס העוגה:
3 ביצים
שקית אינסטנט פודינג וניל
שקית אבקת אפיה
3 כפיות סוכר

לסירופ:
1/2 כוס מים רותחים
כף סוכר

לשכבה ראשונה (קוקוס);
פחית חלב מרוכז
2 כוסות קוקוס

לשכבה שנייה:
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר

לשכבה שלישית:
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

הוראות הכנה:
הכנת הבסיס:

חלבונים וסוכר להקציף יחד לקצף נוקשה
להוסיף חלמונים, ולהמשיך להקציף מס׳ שניות
לערבב פודינג וניל ואבקת אפייה
לקפל לתערובת ולצקת לתבנית משומנת
לאפות 180 מעלות כ- 13 דקות להוציא לצנן

הכנת הסירופ:
לערבב מים רותחים וסוכר יחד, עד שהסוכר נמס ולהרטיב מעט את העוגה.

שכבה ראשונה:
בקערה לערבב קוקוס וחלב מרוכז יחד ולצקת על העוגה

שכבה שנייה:
בקערת מיקסר להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב ולצקת על שכבת הקוקוס

שכבה שלישית:
להקציף לקצף יציב ולצקת על קרם הווניל

קישוט:
לפזר קוקוס מעל ולקרר למשך הלילה

 

ninga 3

New member
עוגת מצות ושוקולד לפסח בהמלצת חנהל'ה

עוגת מצות ושוקולד לפסח בהמלצת חנהלה
כדי שנצליח חשוב לקרר את תערובת השוקולד כחצי שעה שתסמיך קצת ולא תהיה נוזלית.
לשפכטל השוקולד:
להמיס בסיר על אש קטנה
שמנת מתוקה
50 גר’ חמאה
קורט מלח
וניל (כפית וניל או סוכר וניל שקית - רק מוסיף)
אני מוסיפה לתערובת כף שטוחה שוקולית (לא חובה) וכף א.סוכר (לא חובה)
כשמבעבע להוסיף 350 גר’ שוקולד חתוך ולכבות, אחרי כמה דקות לערבב לתערובת חלקה.
להכניס לקרור כ-1/2 שעה.
לערבב את..הגנאש הזה עשיר עשיר. טעים טעים. רק חשוב לתת לו את הזמן להתקרר ולהסמיך. במקרר כ-1/2 שעה עד שעה .
מצות:
7 מצות טבולות בחלב עם 2 כפות רום (של אפיכל הכי פשוט הכי של פעם) – בכלי/קערה שכל המצה תוכל להיטבל מבלי להינזק – שיתרככו רק קצת (יש הטובלים את המצות ביין שולחני פשוט, כמו פעם. זה אפשרי וטעים, אני טבלתי בחלב)
ואז לעבודה ולמלאכה
שכבה מצה והופה שפכטל שוקולד ושוב שכבה מצה והופה שפכטל שוקולד ושוב שכבה..תענוג.

 

ninga 3

New member
מצה ברייט ותוספות מיוחדות

מצה ברייט ותוספות מיוחדות (אפשר להכין כלביבות או כפשטידה אחידה ושלמה במחבת, ואז יש צורך לכסות עם מכסה, להפוך בעזרת צלחת שטוחה.)
114/4/2005 22:16
4 מצות שבורות
2-3 ביצים טרופות
מלח פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את המצות עם הביצים כדי שיהיו רטובות
אפשר להרטיב את המצות במים אך ללא השרייה.
אפשר להוסיף נוזלים שונים כמו חלב או מים .
מתבלים ומטגנים .
תוספות מיוחדות:
חלבי:
בצל קצוץ
עירית קצוצה / בצל ירוק
פטרוזיליה קצוצה / עלי מנגולד קצוצים
עגבניות יבשות וזיתים שחורים קצוצים
גבינה בולגרית קוביות
פתיתי גבינה צהובה או פתיתי פרמזן או מוצרלה .
קוביות של פלפל בצבעים שונים
לבשרי :
נקניק/פסטרמה חתוכים לקוביות
חזה עוף חתוך לקוביות ולהוסיף לתיבול מעט קארי או תיבול אחר שאוהבים, מעט אב' מרק בצל/פטריות/עוף
פטריות קצוצות עם אפונה וגזר
מתוק: שוקולד צ’יפס
תפוחי עץ - קוביות קטנות/ מרוסק גס
מבחר של פירות יבשים - קצוצים
מעט סוכר וקינמון
סוכר ותמצית וניל
עם קוביות תמרים ודבש סילאן

 

ninga 3

New member
מרק עוף עשיר עם קניידעלך או כופתאות הונגריות בשם גומבוץ

מרק עוף לערב החג...טעיםםםם במיוחדד.... של אמא בוצי
גומבוץ / קניידעלך
חלקי עוף והודו, עצם שתיים ונתח (לא גדול) של בשר בקר רצוי שפונדרה(לטעם עשיר עדיף שלושה סוגי בשר)עצמות הודו זכר להביא לרתיחה ולשפוך את המים הראשוניים

לשטוף הייטב ולהניח בסיר מים חדשים ולהוסיף :
2 בצלים ביינוניים בשלמותם
שן שום
5-7 גזרים
בטטה בינונית גדולה
1-2 קישוא שלם
ראש סלרי ושורש פטרוזיליה
פלפל צהוב מתוק ונקי
פלפל אדום מתוק ונקי [אפשר לחצום לשני חצאים]
קולרבי, שומר
2 עלי דפנה
לקראת סוף הבישול חת’ דלעת
2 כפות אבקת מרק עוף(אני משתמשת עם קנור)
זר פטרוזיליה שמיר וגבעולי סלרי אמריקאי, קשורים, גם כוסברה(אני נמנית על אלה שלא אוהבים כוסברה, אבל למרק היא נותנת טעם גן עדן, בבישול זה שונה מאשר כוסברה טריה - לא לוותר).
לבשל על להבה נמוכה אחרי רתיחה 2, לשפר תיבול, להוסיף מלח.
כשהמרק מוכן לסננו, ולהשאיר את הנוזלים לחוד, את כל מה שאתם לא אוכלים לזרוק להכין, איטריות או אורז או קניידעלך או מה שאוהבים...תהנו.

הגומבוץ עוף של אמא בוצי
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט

תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, מוסיף טעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.

מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..
כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..
קניידעלעך של פלפלית
[לחץ להגדלה]
אני (איה) ממליצה ביותר על הקניידלך של פלפלית
יצאו אוריריים וטעימים במיוחד - - מתכון משפחתי
מצרכים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 ביצים
1 כוס קמח מצה
מעט פלפל לבן
מעט מלח
כפית מחוקה א. מרק עוף

[אופציה]פטרוזיליה קצוצה דק דק - עדיף פטר' יבשה.

אופן הכנה:
לערבב לתערובת הומוגנית ובלי גושים
לכסות בעטיף ניילון ולהעביר לקירור
ל- 3 שעות לפחות - עדיף יותר.

להרתיח מים + מעט א. מרק עוף/בשר
ליצור [עם ידיים לחות/רטובות קלות] כדורים בקוטר 3.5- 4 ס"מ להחליק למים הרותחים, [הכי קל בעזרת כף מניחים את הכדור על הכף מטים את הכף לעבר המים ומחליקים, את הכדור]

מבשלים 20 דקות.

מוציאים את הכדורים - לאחר הבישול.
מוסיפים אותם למרק בעת חימום המרק, לפני ההגשה.



 

ninga 3

New member
דג סלומון מהמם בתנור של סיטה המטפלת הפיליפינית

דג סלומון מהמם בתנור של סיטה - המטפלת הפיליפינית של אמא בוצי
בתבנית מעט שמן זית ולהניח ירקות חתוכים:
בצל פרוס
שיני שום
פרוסות תפוחי אדמה
פרוסות גזר
רצועות פלפל אדום מתוק
פלפל חריף (כמה שאוהבים)
חצאי עגבניות שרי
שעועית ירוקה

רוטב: (מכינים בקערית)
מיץ לימון טרי ומעט קליפה כמה זסטרים
שמן זית
מרק עוף פרווה
פלפל שחור, מלח גס
פפריקה מתוקה וחריפה
1/2 כפית גרגרי קימל
מעט תימין
אני הוספתי מעט יין לבן לרוטב, כ-2 כפות
מערבבים ומפזרים בעזרת מברשת על הירקות
אופים כ-40 דקות (הירקות מתבשלים יותר זמן מהדג לכן מתחילים איתם)

לאחר מכן מוסיפים את הדג שתיבלנו באותו רוטב
שופכים מעל הכל את יתרת הרוטב (אם נשאר) וממשיכים לאפות כ-20 דקות, אפשר ללא כיסוי בחום בינוני-נמוך, או לאפות בחום בינוני עם כיסוי כ-1/4 שעה ולהסיר הכיסוי והמשיך באפיה עד השחמה קלה....תהנו.

 

ninga 3

New member
פילה סלמון נהדרים ברוטב טריאקי של השף כלפה מיכה

פילה סלמון ברוטב טריאקי של השף כלפה מיכה בהמלצת לינדוש

מצרכים:
1 פילה סלמון ( כ 6 מנות )
4 שיני שום פרוסות
3 כפות סוכר חום דמררה
6 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
ענף בצל ירוק חתוך לעיגולים
כף שומשום, מעט מלח
1/4 כוס שמן קנולה - וכן חייב שמן !!!
1/4 כפית תימין
מעט גינג'ר למי שאוהב ורצוי!!!
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים כ-1/2 שעה במקרר, לדאוג מדי פעם להפוך את הדגים
2. מניחים את הדג על תבנית אפייה שמצופת בנייר כסף. ויוצקים את המרינדה על הדג.
3. מכסים בנייר אפייה. (כן זה הדרך לשמור שהדג לא ישרף )
4. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות.
5. לאחר כ - 20 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים עד שמתקבל צבע זהוב קרמלי
6. מסדרים את הדגים על קערת הגשה ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ ושומשום...בתאבון



 

ninga 3

New member
קציצות גפילטע ממטבחה הרומני של אמא בוצי

דג קרפיון (קציצות גפילטע-פיש מבית אמא בוצי...טעים ביותר) בנוסח רומני – גילה


2 דגים בגודל קילו עד 1.300 ק”ג כל אחד.
לבקש ממוכר הדגים להסיר את עור הדג [חובה, אחרת יהיו נקודות כהות דוחות בקציצות הדג] - ולטחון.

בבית(לא חובה) טוחנים שנית במעבד מזון את בשר הדג, [את הראש משאירים למילוי מאוחר יותר]...ומוסיפים על שני דגים בזרם איטי כ-1/4 כוס שמן קנולה [השמן מלבין ומרכך את הדגים].
בשלב זה אפשר להקפיא, אם לא ממשיכים בהכנת המלית, להכניס לתוך קערה:
2 בצלים גדולים לקצוץ דק במעבד מזון להעביר לתוך מיסננת ולסחוט, להוסיף את הבצל לקערת הדג...
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, להוסיף את החלמונים [הצהובים] לקערת בשר הדג, את החלבונים להניח בצד....כמה דקות להמשך...(לא חובה להפריד)

תיבול:
3/4 כפית פלפל שחור, מלח,....
1/2 כפית סודה לשתיה (מוסיף אווריריות ורכות לבשר הדג)
סוכר..כף או יותר תלוי איך אוהבים [אצלי יוצא מתקתק חריף...בייתי בית ספרדי-רומני]
כף אב’ מרק עוף פרווה
3-5 כפות שטוחות קמח מצה [או פירורי לחם שלא בפסח]- תלוי במשקל הדג.

החלבונים + כף שטוחה סוכר - להקציף חזק.
לקפל את כל העיסה להוסיף את קצף החלבונים בזהירות עד היווצרות אחידות אוורירית..שהקצף תורם לו.
צריך להיות אוורירי ורך לא קשה...אחרת יוצאים קציצות קשות, לכן לא להוסיף הרבה קמת מצה, או פירורי לחם.......

בשלב זה מניסיוני אני מכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.....חבל על הזמן...וזאת לספיגת הטעמים.
למחרת לוקחים סיר רחב וגדול....ומתחילים בבישול הדגים....

2 בצלים - לחתוך לחצי - ורצועות, להכניס לסיר ולהזהיב במעט שמן, מוסיפים כ-4 כוסות מיי ברז, 3-4 גזרים קלופים, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מכינים קערית מיי ברז, להרטבת הידיים, לוקחים כף ובעזרתה נעזרים להוצאת כמות של קציצה מהקערה, בידיים רטובות יוצרים צורת קציצה רצויה ומכניסים לרוטב בסיר, יוצרים את כל הקציצות כך.

מניחים מעל את אידרת הדג, הזנבות {יש בהם ג'לטין טבעי} הביצים וחלב הדג, מוסיפים כוס מיי ברז קרים [המים צריכים לכסות את הקציצות], מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, כל חצי שעה מוסיפים חצי כוס מיי ברז, בעת הוספת המים, מגביהים את הלהבה וכשרותח מנמיכים, וזה לשם התייצבות הקציצות.....
משפרים תיבול אם צריך...
אצלינו (הרומנים) נהוג כ-3/4 שעה לפני סיום הבישול להוסיף לסיר הבישול פרוסות ת”א ברוחב של ס”מ... טעים וגם יפה בהגשה...
בתיאבון...

 

ninga 3

New member
נתחי אוסובוקו עם פירות יבשים - מתכון שזכה בפרס בערוץ 22

נתחי אוסובוקו עם פירות יבשים - מתכון שלי שזכה בפרס בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב "המנה של המדינה" (הפרס היה תמי 4 כולל התקנה)אפשר לשלב עם נתחי אסאדו, עוף וכו'.

אוסובוקו כבש המנה הזוכה בערוץ 2 אצל גיל חובב
ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים..חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה - 131/3/2005 07:15

כ-2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....]
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה, אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...2 ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, ת”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].
להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!

 

חנהפ

Active member
עוגת תפוחים בחושה לפסח

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/04/blog-post_27.html[/URL]



רכיבים:
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
קליפה מגוררת מלימון
כפית קינמון
1/2 1 כוסות קמח מצה
1/2 כוס קמח תפו"א
1 ק"ג תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
ציפוי: תערובת קינמון, סוכר חום
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה
להוסיף לאט את השמן ואת קליפת הלימון
בעירבוב איטי להוסיף את הקמחים והקינמון
להוסיף את התפוחים ולצקת לתבנית


לבזוק מעל תערובת של סוכר חום וקינמון,

לאפות בחום 175 מעלות כשעה.
 

חנהפ

Active member
עוגת מייפל לפסח

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/04/blog-post_24.html[/URL]


רכיבים:
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס שמנת צמחית או חלב קוקוס
1/4 כוס שמן
חצי כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון
100 גר' קמח תופח כשל"פ
3-4 כפות אגוזים טחונים
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
בקערה נפרדת לטרוף את החלמונים עם הסוכר, סוכר וניל,קליפת לימון,שמן ושמנת צמחית
להוסיף את הפודינג והקמח
לקפל לקצף
לצקת לתבנית עגולה עם ארובה
לבזוק מעל את האגוזים מעורבבים עם קינמון
לערבב קלות כך שהאגוזים יהיו מעורבים בבלילה


לאפות בחום 160 מעלות כשעה
כשמוציאים את העוגה מהתנור לזלוף מייפל בנדיבות

השנה לא מצאתי מייפל נטול קטניות, השתמשתי בסילאן במקום.
 

חנהפ

Active member
לחמניות ללא גלוטן וללא קטניות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/04/blog-post_98.html[/URL]


רכיבים:
2 ביצים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כפית סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפיה
200 גר' קמח תפו"א
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם המלח,הסוכר , מזלפים את השמן
מערבבים את החומרים היבשים: קמח תפו"א, סודה לשתיה ואבקת אפיה
כשנוצרת קציפה יפה
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והמים
מחלקים לתבניות קטנות ואופים 25-30 דקות בחום 180 מעלות.
 

חנהפ

Active member
עוגת סולרו

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_26.html[/URL]


רכיבים:
1 ג'לי בטעם מישמש או תות
1 חלב ריץ' (קרטון כחול 480 מ"ל)
3 חלבונים
1 שמנת צמחית להקצפה
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
שלב ראשון:
טורפים את הג'לי בחלב הצמחי, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל כתום אם מכינים מג'לי מישמש
יוצקים מחצית הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 ומעבירים למקפיא לשעה, בערך


בינתיים מכינים את הפרפה :
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מניחים בצד
מקציפים את השמנת הצמחית
מקפלים לקצפת את החלבונים
כשהשכבה התחתונה קפואה יוצקים את הפרפה מעל,
מיישרים את פני השטח ומקפיאים לשעתיים
יוצקים את שארית הנוזל הכתום ומקפיאים עד להגשה.
 

חנהפ

Active member
לחמניות גבינה לפסח

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6201.html[/URL]

2 כוסות של קמח דק לעוגות (כוסות של 250 מ"ל).
1 שקית אבקת אפיה
1 ביצה גדולה (אם אין, אז ביצה + חלבון)
1 גביע של יוגורט/שמנת/לבן (200 מ"ל)
1 גבינת סקי 5 אחוז או אחרת
150 גרם בולגרית, אפשר מעט יותר.
150 גרם מוצרלה מגוררת או צהובה אחרת , אפשר מעט יותר
100 גרם חמאה
חצי כפית מלח - לפי טעמכם, כי יש גבינה מלוחה בעיסה.
רבע כוס שמן אגוזים/זית (להכנת הכדורים).
=========
מכאן, תבלינים לפי הטעם :
כפית גדושה בזיליקום
כפית פפריקה אדומה מתוקה
מעט פלפל שחור אם רוצים פיקנטי
מעט מלח (תלוי בסוגי הגבינות שמשתמשים).

להכניס את כל החומרים - פרט לשמן - למעבד מזון או ללוש בידיים לבצק.
להניח במקרר לשעה לפחות או בפריזר לחצי שעה (אם ממהרים).
להכין קערית עם שמן. לטבול ידיים בשמן וליצור כדורים בגודל הרצוי.
להניח על נייר אפיה או בתבנית משומנת.
אם מכינים בגודל של ביצה בערך, מתקבלים כ-20 כדורים.
לאפות בחום 180 בערך, בטורבו, כ- 40 דקות.
ניתן להקפיא מראש !
 

ninga 3

New member
עוגת טחינה ושוקולד של דנית סלומון

רכיבים:
100 גרם חמאת תנובה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (30 מ"ל) טחינה גולמית (עדיף מלאה)ד
2 ביצים טרופות
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
¾ כוס קמח מצה
½1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) מיץ תפוזים (טרי או מתרכיז קפוא)
1 כף מיץ לימון
60 גרם שוקולד מריר מומס
אופן הכנה:
1. משמנים תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 בתכנית טורבו).
2. מערבלים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הטחינה ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים שקדים, קמח מצה, אבקת אפייה, מלח, מיץ תפוזים ומיץ לימון ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
3. מערבבים 4 כפות מתערובת העוגה לתוך השוקולד המומס. יוצקים חצי מתערובת העוגה הנותרת לתבנית ומפזרים עליה חצי מכמות תערובת השוקולד בגושים קטנים (כחצי כפית). מכסים בתערובת העוגה הנותרת ומפזרים את שארית תערובת השוקולד. מערבבים קצת את שתי התערובת בלהב סכין.
4. אופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים בתבנית.

 
למעלה