עוגת השבת שלי זה בדיוק מה שחסר לכם
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2412860 פחלבה[/URL]
אז בעצם זו לא דווקא עוגת השבת שלי כי נשאר הרבה מפורים ואני כבר לא אופה עד פסח אבל זו עוגה טעימה רצח עם יותר עבודה (כאילו זה מה שנחוץ לכם עכשו
גם אם לא תכינו אותה עד אחרי פסח כדאי לכם לשמור את המתכון
300 גרם חמאה
30 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם קמח
375 גרם שמנת חמוצה 9%
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.
300 גרם סוכר
2-3 חלבונים
לציפוי :
1 ביצה למריחה
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .
לשים עד קבלת בצק רך.
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המילוי:
טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.
מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.
מפזרים אגוזים.
מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים
וממשיכים כך עם כל העלים.
מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.
מורחים בביצה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.
מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.
מצננים וחותכים לפי הסימון.
יש לשמור את המאפה במקרר.
שבת שלום חברים
ועבודות ניקיונות פסח מענגים
טובה