"יום האם" אצלי נשאר יום האם

ninga 3

New member
"יום האם" אצלי נשאר יום האם


עצוב שיום אחד בשנה שמקדישים לאמא הופך להיות יום המשפחה....

תקראו מה השיר של שימי תבורי אומר....
אמא אותך אני אוהב
שימי תבורי
מילים: אביהו מדינה
לחן: פליקס אילוז

יש לך נשמה טובה
חום בלב ואהבה
יד טובה ועדינה
ותמיד את מבינה
מסדרת מכינה
מתנות תמיד קונה
רוצה לדעת מה קורה
ולא תמיד אני עונה
ובלילות את יושבת
הומה ליבך החם
עיניים לא עוצמת
עד שבתי מאי שם
ואת הכל אני רואה
נעים, אך לא מראה האל יודע

אמא, אותך אני אוהב
אמא, תודה מכל הלב
הו אמא, אותך אני אוהב
אמא, תודה מכל הלב
תודה מכל הלב א מ א

אם לי כואב ליבך נשבר
מנחמת-אין דבר
את אינך מרבה לשאול
וסולחת על הכל
את טובה אלי תמיד
את דואגת לעתיד
את כואבת לא מראה
גם אם לך קשה נורא
ויש ימים שאת קודרת
כועסת לפעמים
אך מיד את מתפייסת
ומאירה פנים
ויש וגם אני טועה
ולא תמיד מודה האל יודע.

אמא, אותך אני אוהב...

מה אתם מתכננים ליום האם
אים תפתיעו ואת מי


 

ninga 3

New member
הכנתי עוגיות טעימות...


עוגיות שוקולד מושלגות רכות ונהדרות
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפיה
לציפוי: אבקת סוכר

ההכנה:
להקציף חמאה וסוכר
להוסיף: את שוקולד מומס
להכניס ביצה אחר ביצה
ולבסוף את הקמח
ללוש לבצק
*להקפיא לשעה
לייצר כדורים ולגלגל באבקת הסוכר - לפחות פעמיים
אופים בתנור בחום בינוני כ - 12 דקות
לחכות עד שהעוגיות מתקררות ההמתנה שווה.

*****************************************************************

עוגיות נהדרות של גולי לבית אנטר
לבצק:
300 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
2 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כוסות קורנפלור
שקית אינסטנט פודינג ווניל
סוכר ווניל (אפשר כף תמצית)
מערבבים תחילה את כל היבשים ומוסיפים חלמונים וחמאה, לשים עד קבלת בצק אחיד, (מינימום 10 דקות)...יוצרים שני נקניקים ארוזים בניילון נצמד, ומאפסנים במקרר לשעה, או בפריזר כ-20 דקות.

לציפוי:
כוס וחצי פיסטוק שבור גס
3/4 כוס סוכר
2-3 כפות מים
תמצית ווניל, מיי זאער.
מוציאים מהמקרר/פריזר, וחותכים ברוחב 1/2 ס"מ, משטחים מעט עם היד (מאין קבץ' קטן) כמו פיתה קטנה, טובלים בציפוי, מניחים על נייר האפייה ואופים ב-180 מ' כ-20 דקות.

 

רוני1955

Active member
בטוחה?

כתבת: "2 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפיה".
נראה לי שהכוונה: "2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח ושקית אבקת אפיה".
 

shronyor35

New member
הכוונה לקמח תופח (ואפשר 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.)

הקמח התופח כבר מכיל בתוכו אבקת אפיה,
ואם משתמשים -2 כוסות קמח חיטה רגיל,מוסיפים להם שקית אבקת -אפיה.
 

ninga 3

New member
צודקת - על כך כוס קמח רגיל מוסיפים כפית אפיה

וזה שווה לקמח תופח.
איתכם הסליחה...גילה
 

ninga 3

New member
בראוניז שטרם טעמתם - של אתי כהן המדהימה


בראוניז של אתי כהן
בראוניז פדאג` מבפנים ומעל קרום מתפצח וטעים מלא שוקולד, פתוח להצעות לתוספות, אגוזים, שוקולד צ`יפס, שוקולד צ`יפס לבן, קוביות שוקולד, מקופלת הכל מתקבל בברכה, אחרי אין סוף ניסויים אני דבקה במתכון המושלם
של מאקי, מוצלח תמיד וכל כך פשוט להכנה, רצוי להכין כמות כפולה שלא תגידו שלא אמרתי.
מצרכים:
150 ג` חמאה
150 ג` שוקולד מריר, ממיסים בקערה במיקרו 2 דק` ומערבבים היטב
מוסיפים:
כוס + כף שטוחה סוכר
1/3 כוס סוכר חום
3 ביצים
כפית תמצית וניל אמיתית
2/3 כוס קמח רגיל
2 כפות נס-קפה
קורט מלח

1. מערבבים הכל ושוטחים על נייר אפייה בתבנית 20/30
2. אופים בתנור שחומם מראש ל- `175 כ- 30 דק`
3. מקררים היטב, וחותכים לקוביות .
4.אני מכינה את הבראוניז גם בגירסת פרווה וכשרים לפסח, מחליפה את החמאה במחמאה, ואת הקמח באותה כמות קמח מצה לעוגה .

 

לינדה7

New member
עוגיה בשני צבעים


תמיד כייף לשדרג מתכון עם או בלי שוקולד ..
המצרכים :
400 גרם חמאה או מזולה.
3ביצים.
כוס וחצי סוכר.
חצי כוס קורנפלור.
חצי כוס קוקוס(לא חובה)
3-4 כוסות קמח +1אבקת אפיה .
קליפת לימון או תפוז .
2כפות קקאו וחצי כפית נס קפה.

אופן ההכנה:
להכניס את החמאה ואת הסוכר לקערת המיקסר לערבל עד לקבלת עיסה קרמית,
להוסיף בהדרגה את הביצים ולהמשיך להערבל ובהמשך להוסיף את יתר החומרים פרט לקקאו .עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק (אם צריך ךהוסיף עוד קמח תוסיפו רק בהדרגה)
לחלק את הבצק ל-חצי ואת החצי השני להוסיף את הקקאו לערבב שיתקבל בצק חום כהה..לקחת את הבצק הלבן לחלק ל-2 כדורים ואת השחור גם לחלק ל-2כדורים,לרדד את החלק השחור לעלה ואת החלק הלבןלרדד מעל השחור לגלגל לרולדה וכך מקבלים עוגיה בשני צבעים !!
ניתן גם לותר על הקקאו כך תכינו עוגיה בצבע לבן בלבד עם נקודות מהנס קפה.
המשך יום מתוק.
לינדה.
 

לינדה7

New member
תיקון והוספה למתכון !!

יש להוסיף כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל..בכמות של החמאה זה 300 גרם ולא 400 גרם (באמת מצטערת על הי סדר במתכון)
יש להניח את הבצק השחור שהוא מרודד לעלה ועליו להניח נקניק מהבצק הלבן ולגלגל את הבצק השחור מעל הלבן כך נוצרת הצורה ..
אתכם הסליחה ועל הבלגן במתכון .
לינדה.
 
למעלה