פינת מתכונים שבועית

ninga 3

New member
פינת מתכונים שבועית


הי השבוע אנחנו מזמינים אתכם לכתוב לנו מתכונים הכוללים את פירות החורף-
תותים,
תפוזים, קלמנטינות, אשכוליות,לימון,

קיווי,
אננס
בננות, אגס, תפוח - פירות כל העונות
אפרסמון ועוד.... תפתיעו אותנו במתכונים שלכם, (לא !!! חובה שיהיו מתוקים)

תודה לכולם ויום נפלא ומושלם
גילה




 

ninga 3

New member
עוגת מיץ מייפל / או רסק פרי אחר של גילוש

3 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים - או כף של פריגת קפוא - מערבבת עם כוס מים (גררתי אפרסמונים רכים, קצת פחות מכוס מלאה, הוספתי מים ועירבבתי, כי היה סמיך מידי.)
2.5 כוסות קמח רגיל + שקית א. אפייה
גרידה תפוז
שקית ווניל סוכר
3-4 כפות קוקוס
מעט קינמון, שקית סוכר ווניל וסוכר חום - לפיזור מעל
מייפל - ליצוק על העוגה החמה.

להקציף ביצים שלמות עם סוכר, להנמיך מהירות המיקסר ולהוסיף בזרזיף קטן את השמן בצידי הקערה, ולאחר מכן להוסיף לסירוגין מיץ וקמח+אפיה+גרידת תפוז ווניל, הכל יחד
ולהעביר לתבנית משומנת, ולפזר מעט קינמון, סוכר חום ומעט וסוכר ווניל, ואגוזים שבורים.

אפשרות נוספת, להעביר לתבנית משומנת, כמעט את כל המסה, לערבב עם מה שנותר כף קקאו, וליצור שיש.
לאחר שהעוגה מוכנה לשפוך מעל מייפל בנדיבות, ואם אין מייפל סילאן גם עונה על הדרישות.

אפייה 180 מע' 35-40 דק





 

ninga 3

New member
וזו העוגה שאפיתי אתמול עם רסק אפרסמונים - נהדרת



 

ninga 3

New member
קינוח נהדר ופרווה - רסק תפוחים עם מקפא תותים


הבסיס – רסק תפוחי עץ: (אפשר להשתמש עם רסק תפוחים מוכן , זה לא אותו דבר)
2 קילו תפוחי עץ מזן הפינק ליידי(אפשר סמיט) – לקלוף, לחתוך לרבעים ולבשל עם מים, מעט סוכר או דאייטיפ, וכמה פילחי לימון על קליפתו(אני שמה הרבה מים, ואז מרוויחה גם מיץ מרענן ונפלא)
מסננת את התפוחים או לחילופין מוציאה מהסיר את הנוזלים (משאירה כוס נוזלים לריסוק עם התפוחים) וטוחנת עם מיקסר מוט את התפוחים, מאפסנת עד האירוח.

סורבה תות של אריאלה
כוס סוכר
כוס מים
4 כפות מיץ לימון
250 גרם תות שדה נקי וחתוך
כף סירופ פטל (לא חובה)נענע לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה בינונית להמיס את המים והסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים ולצנן.
את התותים הנקיים מרסקים למחית חלקה בבלנדר
מוסיפים את סירופ הסוכר למחית הפרי מוסיפים מיץ לימון וסירופ פטל מערבבים היטב ומעבירים לקערת פלסטיק רחבה בפריזר לשעה.
אחרי שעה מעבירים לבלנדר, מרסקים , מחזירים לקערת הפלסטיק, או לכלים איתם רוצים להגיש את הסורבה ומקפיאים שוב עד למועד ההגשה
ולהכנה:
מוזגים לכלי הגשה את רסק התפוחים כדי 3/4 הכלי
מקשטים עם קצפת כמו בתמונה
ובעזרת כף מניחים במרכז הקצפת פירות מהקוקטייל או קולפים עלי כותרת מהסורבה ומניחים מעל הרסק.
ובתיאבון...תהנו.

קל ואטרקטיבי מאוד...וטעיםםםם.

 

לינדה7

New member
גילוש על הפינה החדשה


כל הכבוד לך יקירה על המקבץ העשיר
קינוח ל
..
ערב נעים וטעים לכולםםם.
לינדה.
 

חנהפ

Active member
בחושה עם תותים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_6217.html[/URL]

רכיבים:
לתבנית אינגליש קייק רחבה מהח"פ ומעט ארוכה יותר:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם מחמאה, בטמפ' החדר
200 גרם (1 כוס ועוד 2/5 הכוס) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 ביצים
15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפיה
גרידה מחצי לימון גדול
300 גר' תותים פרוסים מסוננים היטב מנוזלים
1/2 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל


אופן הכנה:
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
מצפים תבנית בנילון אפיה .
שמים שקדים, חמאה, קמח, סוכר, אבקת אפיה, ביצים, קינמון וגרידת לימון
בקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שמים חצי מתערובת העוגה בתבנית ומיישרים בעזרת כף או מרית.
מסדרים מעל את התותים.
בוזקים שקית סוכר וניל מעל לתותים.
מסדרים את החצי השני של תערובת העוגה. אם יבצבצו לכם כמה תותים מהתערובת
- אל חשש, זה בסדר גמור.
אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מבחוץ ואפויה מבפנים
בודקים בעזרת קיסם, שאמור לצאת ממרכז העוגה עם פירורים לחים כאשר היא מוכנה.
בתנור שלי זה לקח 50 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל.
 

חנהפ

Active member
קונקורד תותים - עוגת רושם

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_17.html[/URL]
מתחילים בהכנת מחית התותים
בערך 1/2 ק"ג תותים מנוקים ושטופים
יש לרסק
לבשל כ- 10 דקות עם 1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
כעת יש לנו מחית תות בוהקת בצבעה האדום,
שתשמש אותנו לחלקי העוגה השונים.

בסיס: עוגה בחושה ורודה
רכיבים:


קערה 1: 2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/4 כוס ממחית התות מעורב עם 1/4 כוס חלב
קערה 2: 1 כוס +כף קמח
1 כוס גדושה סוכר
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
85 גר' חמאה
אופן ההכנה:
להכין ולערבב את החומרים כמפורט קערה 1
להכניס את החומרים היבשים לקערת מערבל, להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות
לעבד עד שכל החמאה ניטמעת בקמח
להוסיף את תכולה הקערה הראשונה
לערבב רק עד שכל הקמח מעורבב עם הנוזלים
אם צבע הבלילה בהיר מידיי, אפשר להוסיף טיפה צבע מאכל אדום.
להעביר את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 26
לאפות בחום 170 מעלות 25 דקות
להוציא ולקרר
עוגת גבינה משויישת בתות:
רכיבים:
2 מיכלים גבינת שמנת (400 גר')
1 שמנת חמוצה
1/3 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי העוגה
לרפד תבנית בנילון אפיה, לשמן, לצקת את בלילת הגבינה
בעזרת כף לנטף ע"פ העוגה ממחית התות
לשייש עם להב של סכין
לאפות בחום 165 מעלות כשעה ורבע
להוציא את העוגה ולקרר
גנאש שוקולד לבן ותות:
רכיבים:

200 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
4 כפות מחית תות
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד הלבן עם השמנת
לערבב היטב, כשמצטנן להוסיף את מחית התות, לערבב ולהניח להתקרר
ציפוי:
1/2 1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
את הציפוי יש לחלק 1/3 ו- 2/3
ל1/3 להוסיף 2 כפות ממחית התות
תותים פרוסים לאורך לעיטור
הרכבת העוגה:
את הבסיס יש לחצות לרוחבו ל- 2 שכבות
לעוגה הזאת נשתמש בשכבה אחת
(מי שלא מפחד מעוגות גבוהות במיוחד,
יכול בכיף להניח את השכבה השניה של העוגה הבחושה על עוגת הגבינה)
בתחתית התבנית נניח את הבסיס - שכבה מהעוגה הבחושה הורודה
לצקת מחצית מגנאש השוקולד הלבן, למרוח את העוגה
להעביר בזהירות את עוגת בגבינה ולהניח ע"פ הגנאש
לצפות גם את עוגת הגבינה בגנאש
זה הזמן לעשות הפסקה ולשלוח את העוגה להתייצבות במקרר.
אחרי כמה שעות
להכין את הציפוי
למרוח את 1/3 הקצפת הורודה
 

חנהפ

Active member
פאי שוקולד ותותים בלאגן

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_2154.html[/URL]


בצק פריך:
180 גרם קמח לבן
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר לבן
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב קר
למלית שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 ביצים
קורט מלח
50 גרם סוכר
לפטיסייר שוקולד לבן:
250 מ"ל חלב
75 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
35 גרם קורנפלור
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה, קרה מאוד
300-400 גרם תותים יפים, חתוכים לרבעים
מעט נפאז' להברשה
טראפלס קטנטנים של שוקולד מריר
להמיס 100 גר שוקולד מריר עם 80 מ"ל שמנת מתוקה ו20 גר' חמאה
להוסיף כף ליקר תפוזים, לערבב, לקרר
להוציא כדורונים בעזרת כפית
לגלגל, לצפות בקקאו
אופן ההכנה:
בצק פריך:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלב ומעבדים רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1/2 שעה.
מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ
ומרפדים תבנית מתפרקת משומנת.
דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומצננים במקפיא במשך כ-1/2 שעה.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית הקפואה בנילון אפיה או בנייר אפייה מקומט,
ומפזרים מעל קטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.
אופים את את הקלתית בצורה זו במשך כ-12-15 דקות.
מסירים את הנילון והקטניות וממשיכים לאפות עוד כ-8-10 דקות,
או עד שהקלתית מתחילה להזהיב (אבל עדיין יחסית בהירה).
מלית שוקולד:
קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. מוסיפים את החמאה
וממיסים את שניהם יחד במיקרוגל או על בן מארי.
בינתיים מקציפים ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה מאוד, במשך כ-5-6 דקות,
עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה יחסית.
מוסיפים לתוך קציפת הביצים את תערובת השוקולד המומס
ומקפלים בעדינות .
יוצקים את תערובת השוקולד על גבי הקלתית החצי-אפויה וממשיכים לאפות במשך כ-13-18 דקות,
או עד שהמלית תופחת ומתייצבת בצדדים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
מצננים את הפאי בטמפרטורת החדר.
פטיסייר שוקולד לבן:
בסיר קטן מניחים יחד חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את החלב הרותח וטורפים היטב.
מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת ורתיחה,
עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה שוקולד לבן קצוץ. טורפים היטב
, עד שהשוקולד נמס ונטמע באופן מלא בקרם.
מעבירים את הקרם לקופסה, מכסים את פני הקרם בנילון נצמד
(על מנת שלא יווצר קרום במהלך הקירור)
ומצננים במקרר במשך כ-2-3 שעות.
כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית,
עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך הפטיסייר
עד שנוצר קרם אחיד וחלק.
מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים על גבי הפאי.
מברישים את רבעי התותים בנפאז' ומקשטים את הפאי בצורה חופשית. מוסיפים טראפלס שוקולד מריר ומגישים.
המתכון מהבלוג עוגיו.נט עם שינויים שלי
 

חנהפ

Active member
עוגת תפוזים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/02/blog-post_24.html[/URL]

רכיבים:
2 תבניות אינגליש קייק
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 תפוז טחון בשלמות
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
זיגוג:
50 גרם מחמאה
11/2 כוסות אבקת סוכר
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ 1/2 תפוז)
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה
להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן
ולאחר מכן את מחית התפוז
להנמיך את מהירות ההקצפה למינימום ולהוסיף את המיץ והקמח לסרוגין
לערבל רק עד שכל הקמח נטמע בבלילה
להעביר לתבנית אפיה ולאפות בחום 150 מעלות 45 דקות
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו
לקרר
להמיס את המחמאה ולערבב עם חומרי הזיגוג ולצקת על העוגה, הזיגוג מתקשה.
 

חנהפ

Active member
עוגת תפוזים הפוכה

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_26.html[/URL]


מצרכים:
להכנת התפוזים:
2 כוסות מים
200 גרם סוכר
3 תפוזים שטופים
לעוגה:
200 גרם מחמאה רכה
300 גרם סוכר
4 ביצים
1/2 1 מיכלים מעדן וניל אלפרו
350 גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
קודם כל מכינים את התפוזים:
מביאים לרתיחה ומבשלים את הסוכר עם המים על אש בינונית כ-10 דקות
פורסים דק שניים מהתפוזים...
ואת השלישי מרסקים במעבד מזון בקליפתו לאחר שהוצאנו את החרצנים
מעבירים את הסירופ שהתבשל למחבת ,מפזרים בו את הפרוסות תפוזים ומבשלים בעדינות כ 15 דקות עד שהם מזוגגות ומבריקות
בזמן הזה מכינים את העוגה:
אופן ההכנה :
מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר לכמה דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת לגמרי.
מוסיפים חצי מהמעדן וניל ומערבבים,
מוסיפים חצי מהתפוז המרוסק ומערבבים,מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים...
ואז את החצי השני של המעדן ,חצי שני של התפוז המרוסק ובסוף החצי השני של הקמח
לערבוב מאוד קצר.
לאחר ששימנו את התבנית ופיזרנו עליה סוכר ,מסדרים את פרוסות התפוזים המסוכרות בתחתית התבנית כמו רעפים. יוצקים מעל את תערובת העוגה ואופים כ 50 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.
מצננים והופכים על צלחת הגשה.
 

חנהפ

Active member
עוגת אננס הפוכה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/07/blog-post.html[/URL]

החומרים:
לציפוי אננס:
100 גר' חמאה
130 גר' סוכר חום בהיר דמררה
1 קופסא גדולה אננס חתוך (שומרים את המיץ לעוגה)
לעוגה:
190 גר' קמח
1/2 כפית הל טחון
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
150 גר' סוכר לבן (אפשר להפחית מעט למי שלא אוהב מאוד מתוק)
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום אמיתי
1/2 כוס סירופ אננס (מקופסת השימורים)
כלים:
תבנית 26
אופן ההכנה:
לציפוי:
מניחים בסיר קטן את החמאה ואת הסוכר, ומבשלים יחד עד שהחמאה נמסה.
ממשיכים לבשל ת התערובת תוך ביעבוע עדין ועירבוב רצוף במשך כמה דקות.
מסירים מהכיריים ומשטחים את התערובת בתוך התבנית. מניחים להצטנן מעט.
מסדרים את נתחי האננס בתבנית במעגלים שווים ויפים.
לעוגה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מנפים יחד קמח, הל, אבקת אפייה ומלח.
במערבל חשמלי מקציפים חמאה לקציפה אוורירית ורכה.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך כמה דקות.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת עד שתיטמע לגמרי בבלילה.
מערבבים את סירופ האננס עם הרום ותמצית הוניל ומוסיפים לסירוגין עם הקמח
משטחים את בלילת העוגה בתבנית על גבי האננס ומחליקים את פניה.
אופים את העוגה במשך כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
.
בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור,
מטפטפים עוד מעט רום מעורב בסירופ אננס
מניחים לה להצטנן כמה דקות, והופכים על צלחת הגשה.

פיית העוגיות הביאה את המתכון
 

חנהפ

Active member
כרעיים עוף בקרמל תפוזים - מבושל על הכיריים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/04/blog-post_18.html[/URL]



רכיבים:
5 כרעי עוף מופרדים
1/2 2 כוסות מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס מים
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2-3/4 כוס סוכר
3-4 שיני שום כתושים
סרט קליפה מתפוז
1 צנצנת קטנה של מרמלדת תפוזים
מלח
אופן ההכנה
בסיר רחב מניחים את חלקי העוף
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים, ממשיכים לבשל כ- 50 דקות על אש קטנה
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על אש גדולה
כדי לצמצם את הרוטב
 

לינדה7

New member
חנה"לה על המקבץ


כל הכבוד לך יקירה על השיתוף ..
מקבץ עשיר מכל טוב .אני יעלה את כל המתכונים למאמרים .
ערב נעים לכולם .
לינדה




 

לינדה7

New member
ערקב טוב לכולם


את כל המתכונים העלתי לקטגוריה"עוגות"
הקינוח תפ"ע בקטגוריה"קינוחים"
את המתכון של חנה"ךה כרעים בתפוזים העלתי למאמרים"עופות "
תודה בנות על השיתוף למתכונים .
המשך ערב נעים.
לינדה
 
למעלה