חמין

in12

New member
חמין

האם אפשר להשאיר את החמין מחמישי בערב עד שישי בערב בתנור ב 100מעלות
ובשישי להעביר לפלטה או שזה יקלקל את החמין?

(כדי שהמים יתאדו האם צריך לפתוח את המכסה?)
 

לינדה7

New member


מצטערת לא יכולה לעזור לך מכיון שאני מכינה חמים ביום שישי מבשלת על הכירים ואחרי זה לפני כניסת השבת מכניסה לתנור בחום של 110 מעלות כל הלילה עד למחרת..(מקווה שתצליח ונישמח לישמוע איך יצא)
לינדה.
 

חנהפ

Active member
תבשיל של 48 שעות? לא נראה לי

המים מתאדים בבישול הארוך.
 

in12

New member
הכנתי את החמין ויצא לי מזעזע

הרתחתי אותו כשעתיים על הגז (כשהמכסה סגור)
שמתי בתנור בלי מכסה עם חום גבוה כשעה
ובערב שישי שמתי על פלטה (משמונה בערב שישי עד שבת בבוקר ב 11 )

להלן הסיר שהשתמשתי

מה טעיתי?



 

in12

New member
רציתי להדגיש שהוא פשוט שחה בנוזלים, והם לא התאדו

למה זה קרה?

מדובר בסיר של 9 ליטר בצורה אליפטית
שמתי 4 כרעיים ומעט שעועית,תפוא,כרובית

העוף ממש לא התבשל
אולי הייתי צריך לבשל על הגז עד שהייתי רואה שהמים יורדים?
 

חנהפ

Active member
ממש מוזר הסיפור

בעצם יש כאן 3 שעות בישול לפני ההעברה לפלטה?
זה יותר ממספיק לבשל את מה שהיה בסיר
בדר"כ כשמבשלים וביחוד כשמסיימים נוהגים להציץ לסיר, לעררב, לטעום ולתקן טעמים ובעיקר לעקוב אחרי תהליך הבישול, כנראה שגם זה התפספס?
 
למעלה