בעבע בתמר
עוגיות השבת שלי אל תחמיצו
מתכון משודרג ללא שמרים ללא סוכר גם מי שאינו אוהב תמרים יזלולל .הבצק כל כך טעיםםם וקל להכנה שזה פשוט
כנסו לביקור בבלוג
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7375917[/URL]
מה צריך:
500 גרם קמח
200 מליליטר שמן
200 מליליטר מים
1 שקית א' אפיה
למילוי :
חבילה אחת של תמרים בווקום מחוממים כ30 שניות במיקרו
אבקת סוכר לזרייה {לא חובה}
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה , או בקערה ללוש בצק רך וגמיש.{אם חסר נוזלים מוסיפים ביחס שווה שמן ומים} הכל בהתאם לסוג הקמח.
עוטפים בשקית נילון ונותנים לו לנוח כחצי שעה.
ליצור כדורים בגודל של אגוז מהבצק.
ליצור כדורי תמרים בהתאם למספר כדורי הבצק.
לרדד כל כדור בצק לעובי של 2 מ"מ לשים במרכז את כדור התמר ולסגור כמו שסוגרים קובה .
לרדד את כדור הבצק לעיגול ולהניח במרחקים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בתנורבחום של 180 מעלות בין 15--ל20 דקות .או עד הזהבה קלה.
לזרות א' סוכר אחרי הצינון.
מה אתם עוד כאן? רוצו למטבח להכין.
שבת שלום חברים
טובה