השבוע התבקשנו לעלות מתכונים לחג

לינדה7

New member
השבוע התבקשנו לעלות מתכונים לחג


הי
החג בפתח, כולם כבר עסוקים בקניות והכנות...
רגע לפני תחילת הבישולים אנו מזמינים אתכם להעלות לבלוג את המתכון המנצח שלכם לארוחת ראש השנה-
זו יכולה להיות מנה ראשונה, עיקרית או קינוח. תוספות או בשר, סלט או מרק, וכמובן גם דגים...



ספרו לנו- מה המנה שתגנוב את ההצגה ותגרוף את תואר- המנה של עשתה לנו את החג?
לינדה
 

חנהפ

Active member
מנה מרשימה עוף ללא עצמות ממולא

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/07/blog-post_23.html[/URL]

רכיבים :
תרנגולת צעירה במשקל ק"ג וחצי (רצוי ללא עצמות, אפשר לבקש מהקצב להסיר אותן)
מרינדה:
2 כפות פפריקה מעושנת
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל לבן
מילוי לעוף:
5 שיני שום קלופות וכתושות
2 עגבניות קצוצות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
לימון קלוף, קצוץ גס
4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים ל-4
לחמניה עגולה חצויה
אופן ההכנה:
מניחים את העוף בקערה. יוצקים עליו 1/2 כוס שמן זית, מתבלים בפפריקה המעושנת, במלח ובפלפל הלבן.
שולחים למקרר לכמה שעות, אני איפסנתי ללילה.
מערבבים את פרוסות תפו"א בתיבול של העוף
ומניחים בתבנית
מעל -מניחים את הלחמניה החצויה

מערבבים את חומרי המילוי
ממלאים את העוף


קושרים את קצות השוקיים
מניחים על הלחמניות
1/4 כוס מים לתבנית
ולתנור בחום 185 מעלות ל- 50 דקות
 

חנהפ

Active member
גלילות פרגית במילוי אספרגוס ופטריות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/09/blog-post.html[/URL]


רכיבים:
8 סטיק פרגית
חב' אספרגוס
סלסלת פטריות שי מג'י
סילאן
שמן
פפריקה מתוקה
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
את נתחי הפרגית מישרים ומשטחים בעזרת פטיש שניצל
לחתוך 5 ס"מ מקצה גבעולי האספרגוס,לחלוט כ- 5 דקות, לשפוך את המים ולקרר במים קרים.
במחבת עם מעט שמן להזהיב 2-3 שיני שום כתושות
להפריד את הפטריות ולהוסיף למחבת
להקפיץ תוך עירבוב 2-3 דקות
להניח לקרר
מניחים נתח פרגית על כף היד , ממלאים וסוגרים את כף היד סביב הבשר




מניחים בתבנית

מכסים את התבנית, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כ- 30 דקות

מסירים את הכיסוי

מרטיבים את הגלילות עם הרוטב שבתבנית ומשחימים עוד כ- 10 דקות
 

חנהפ

Active member
רוסטביף

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_3548.html[/URL]


רכיבים:
נתח סינטה במשקל כ- 2 ק"ג
או
נתח אנטרקוט במשקל 2 ק"ג
למרינדה:
2 כפות חרדל
ענף רוזמרין
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
חצאי בצלים
רוטב להגשה:
יין פורט + פלפל שחור, מעט קורנפלור

אופן הכנה:
יש להוציא את הנתח מהמקרר מספר שעות לפני האפיה
. למרוח מרינדה מ- 2 כפות חרדל + 2-3 כפות שמן זית + פלפל שחור.
להניח לכמה שעות לספיגת טעמים.
את הנתח מניחים על רשת של תבנית הצליה או על כמה חצאי בצלים
העיקר שהנתח לא יצלה בתוך נוזלים.
האפיה:
הנתח הוכנס לתנור:
18 דקות ב- 220 מעלות. ועוד כ-112 דקות בחום - 165 מעלות
( זמני האפיה נקבעו ע"פ משקל הנתח,
לפי 18 דקות לכל חצי ק"ג בשר עבור דרגת צליה מדיום+18 דקות)
לסיום כ- 20 דקות מנוחה ופריסה.
הנוזלים שנותרו בתבנית שימשו להכנת רוטב , בתוספת יין פורט ופלפל שחור
לאחר צימצום של הרוטב, יש להוסיף מעט קורנפלור להסמכה
 

חנהפ

Active member
תפריט מושלם לחג -קצת אחרת

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_2.html[/URL]


חרתי לפתוח את הסעודה בוריאציה על נושא ספרינג רול
אפשר כמובן להכין רולים במבצק סיגר, אבל יותר כיף והכי פשוט מדפי אורז
קל לתפעל וטעים לאכול
כדי שיהיה מעניין לחיך ניסיתי כמה מילויים
הראשון -ירקות פרוסים דק מוקפצים קלות, לאחר תיבול
רכיבים:
כפית שום כתוש
1/4 ראש כרוב לבן פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
2 גזר מגורר דק
חופן נבטי חמניות
אופן ההכנה:
לחמם 2 כפות שמן בווק, להזהיב כפית שום כתוש
להוסיף את הירקות
לערבב קלות כ- 5 דקות
לתבל:
ב-2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
להוסיף את הנבטים
עוד 2-3 דקות הקפצה
ולהסיר מהאש ,להעביר למסננת לקירור.




השני:
1 בטטה חתוכה לפיסות באורך 2 ס"מ וברוחב 2 ס"מ
2 זוקיני חתוכים לפיסות כמו הבטטה
אופן ההכנה:
לתבל את קוביות הבטטה במלח ופפריקה מעושנת לטגן בשמן עמוק עד שמתרכך מעט, לסנן מהשמן ולהניח להתקרר.
לתבל את קוביות הזוקיני בשום כתוש ומעט מלח, לטגן בשמן עמוק 3-4 דקות תוך הקפצה, לסנן ולהניח להתקרר


השלישי:
4 צנוניות קטנות לפרוס דק דק
2 גזר לגרר על מגררת דקה
חופן נבטי חמניה
1/4 כרוב סגול פרוס דק
במילוי הזה משתמשים כמות שהוא.


על מנת לרכך את דפי האורז יש להכין תבנית שתכיל בנוחות את דפי האורז ולמלאה במי ברז
להכין בסמוך משטח מכוסה במגבת מטבח נקיה
וכעת מתחילים:
מכניסים לבריכת המים 2 דפי אורז וממתינים כחצי דקה, אולי קצת יותר,
לא לתפוס אותי במילה, תרגישו שהדף מקבל גמישות,
כזאת שמאפשרת את קיפולו, זה הזמן להוציא ולשטח על המגבת
כן, גם את הדף השני
כעת מניחים בסוף השליש הראשון של דף האורז ובאמצעו כף גדושה מהמילוי
מקפלים משני הצדדים על המילוי ומגלגלים



כך מגלגלים כמה גלילות, מסדרים בתבנית חסינת אש מרססים בקצת שמן
אני אוהבת להעביר את הגלילות סיבוב בגריל,
אפשר גם לטגן ואפשר לאכול גם ככה ואז אין צורך בשמן.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות, בתוכנית טורבו גריל ואופים את הגלילות כ-5 דקות.

אפשר גם אחרת, במקום גלילות להכין שקיקים, למלא במילוי השני או השלישי
להכין "חוטי" קשירה מעירית שנטבלה במים רותחים ל - 10 שניות
לאסוף את קצוות הדף, לקשור עם העירית


גם את השקיקים אפשר להעביר אפיה קצרה
השקיקים והרולים ניתנים להכנה מראש ונשמרים היטב במקרר.
מגישים בלווית רוטב סויה, רוטב טריאקי ורוטב צ'ילי מתוק


לעיקרית - כדורי בשר ברוטב מתקתק
סטייק פרגית צלוי
הפעם בחרתי במרינדה מתקתקה
עבור 2 ק"ג פרגיות, ששיפדתי קודם:
5 כפות סילאן
2 כפות שום כתוש
2 כפות חרדל
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות סויה קיקומן
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
לערבב את חומרי המרינדה לצקת על נתחי העוף ולהניח במקרר ללילה, או לכמה שעות
לא כדאי לקצר או לדלג על השלב הזה, זה השלב שבו העוף קולט את הטעמים.


ההמשך היה באחריות האיש שהוא המומחה שלי לצליית שיפודים
והמנגל הוא בכלל באחריותו.

אורז נראה לי שאין צורך במתכון
מה כן?
הוספתי למי הבישול של כוס וחצי אורז
2 כפות סויה
ירקות מוקפצים

וברגע האחרון, בארוחות רבות משתתפים כשרוצים עוד תוספת
תפו"א בסגנון אסיאתי -יופי של מנה, בטעם ייחודי, שתשתלב בארוחה הזאת




לקינוח

בחרתי קינוח מורכב, כזה שיתאים לקונספט
פנה קוטה בניחוח למון גראס וליים בלווית פיננסיר פיסטוק ודובדבן אמרנה ברוטב פסיפלורה.
פנה קוטה,מי לא יודע, מכינים משמנת מתוקה אבל כדי לקבל מנה פרווה בחרתי להכין מקרם קוקוס
אפשר גם לשלב עם שמנת צמחית השף הלבן.
רכיבים:
1 ליטר קרם קוקוס
3 גבעולי למון גראס
קליפה מחצי ליים
1/2 כוס סוכר
24 גר' ג'לטין
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
לצקת את המים על הג'לטין ולהניח לתפיחה
כ- 5-10 דקות
לחמם במיקרו לזמנים קצרים (30 שניות) עד שהנוזל הופך צלול
ולקרר
לא עובדים עם ג'לטין חם
להרתיח את קרם הקוקוס עם הסוכר,הלמון גראס וקליפת הליים, להניח להתקרר
להוסיף לג'לטין כמה כפות מהקרם קוקוס, לערבב, להוסיף את כל הג'לטין לקרם קוקוס, לערבב
לחלק לתבניות אישיות, אני השתמשתי בתבניות קטנות עגולות,
בכל תבנית בערך 75 מ"ל.
להעביר לקירור במקרר עד שמתמצק
פיננסייר:
רכיבים:
5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן
10 מ"ל אמרטו
2 כפות מחית פיסטוק
דובדבני אמרנה
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף
לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות, להניח בכל תבנית דובדבן

לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.
להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.
רוטב פסיפלורה:
מחית פסיפלורה מ- 10 פירות
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
לקרמל את הסוכר לצבע זהוב בהיר
להוסיף את מחית הפסיפלורה, להרתיח עד שכל הקרמל נמס להוסיף את הליקר ולקרר.
ההרכבה:
כל רכיבי המנה נשמרים במקרר עד לשעת ההגשה
להניח בצלחת את עיגול הפנה קוטה, מעל להניח פיננסיר ולצקת את הרוטב
אפשר לעטר עם פירות
 

נמושקה1

New member
השבת והחג שלי דבש ושוקולד

בדרך כלל ילדים לא אוהבים דבש אבל שוקולד כן אם גם לכם יש את הבעיה הזו זה הפטנט להכין עוגה גם עם דבש וגם עם שוקולד והילדים יאכלו

למתכון:
180 גרם חמאה - אני שמתי 180 גרם שמן.
100 גרם שוקולד מריר.
חצי כוס קקאו
כוס דבש
4 ביצים
חצי כוס סוכר חום - דעתי שצריך לפחות כוס ורבע סוכר חום העוגה ממש לא מתוקה בחצי כוס סוכר.
שלושת רבעי כוס קרם קוקוס. - מי שעושה חלבי שישתמש בשמנת 9% .
2 כוסות קמח תופח.
דבע כפית סודה לשתיה
2 כפיות ת.וניל
אופן ההכנה :
במיקרוגל בפולסים של 20 שניות להמיס את השוקולד והחמאה ולצנן.אני שמתי את השוקולד וכמה כפות שמן מהכמות ששמתי בעוגה, במיקרוגל והמסתי את השוקולד בכמה פולסים.
מערבבים במיקסר את הדבש במהירות ומוסיפים את הביצים ביצה אחרי ביצה .
מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל וקרם הקוקוס.
מוסיפים את השוקולד המומס שהתקרר כבר.
מנפים את החומרים היבשים לתוך קערה ומוסיפים לקערת הדבש תוך כדי תנועת קיפול. אני המשכתי במיקסר בהילוך איטי עד לקבלת מרקם אחיד.
לשמן תבנית היטב בשמן לאפות ב180 מעלות (חום בינוני )כ45 דקות .
רבע שעה אחרונה לכסות קלות בנייר כסף. תלוי בתנור שלכם. אני לא כיסיתי וקצת השתזף יתר על המידה.
לצנן בתבנית .
כדי לפתות את הילדים לחלוטין הכנתי קצפת מריץ 1 וחצי קופסה אינסטנט פודינג וניל. אפשר לוותר.
זהו סיימנו.
מה נשאר לכם לעשות?
לשאול ילדים אתם רוצים פרוסה מעוגת השוקולד????? [;)]
תודה לנותנת המתכון ?
שיהיה בהצלחה.
שלכם
טובה
שנה טובה לכולם יקירי !
שבת שלום
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2383280[/URL]

 
למעלה