פינת השבוע נשנושים וחטיפים ליד הטלוויזיה

לינדה7

New member
פינת השבוע נשנושים וחטיפים ליד הטלוויזיה


לרגל האולימפיאדה בריו השבוע אנחנו מזמינים אתכם לכתוב לנו מתכונים של נשנושים וחטיפי אירוח שכיף לאכול עם האורחים

פןפקורן, פינגר פוד, נאצ'וס, משקאות מגניבים וכל מה שנשמע לכם טעים וכיפי מול הטלוויזיה...

יאלה ריו אנחנו פה
 

לינדה7

New member
אבוקדו צ'יפס


2 אבוקדו פרוסים לרצועות אנכיות
2 ביצים טרופות
1 ו-1/3 כוס פירורי לחם
1 כפית פלפל
1 כפית לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון
בקערה בינונית, מערבבים את פרורי הלחם, הלימון,
הפלפל, המלח והכמון.
חותכים את האבוקדו לחצי ואז פורסים אותו בצורה אנכית, כך שמקבלים אצבעות אבוקדו.

מחממים במחבת גדולה שמן בגובה 3-4 ס"מ.
טובלים את האבוקדו בתערובת פירורי הלחם ואז בביצה ואז שוב בתערובת פרורי הלחם.
מניחים במחבת החם ומטגנים 2-3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מסירים מהמחבת בעזרת כף מחוררת או מלקחיים.
מניחים על נייר סופג למשך 10 דקות.
ניתן להכין מטבל לימון וכוסברה:
5 כפות מיונז
3 כפות כוסברה קצוצה טרייה
1/2 לימון סחוט טרי
מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד.

בתיאבון שיהיה לכם נשנוש שמח!
את המתכון קיבלתי במייל .
לינדה.


 

לינדה7

New member
מאפה גבינה וזיתים


אוכל נענע 10
נשנוש מעולה כשהאורחים קופצים לבקר בחג - מאפי גבינה זהובים במילוי גבינה וזיתים





מצרכים:
200 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה
1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כוס קמח סויה
1 ו-1/2 כוסות קמח תפו"א
1 שקית אבקת אפיה
מעט מלח

למילוי:
1 גבינת כנען
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
מעט גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור
ביצה
שומשום

אופן הכנת הבצק:
שמים בקערה עמוקה את קמח הסויה, קמח תפוחי האדמה, שקית אבקת אפייה, מלח ומערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת היבשה את החמאה והגבינות ומערבבים היטב עד קבלת בצק רך למגע.

אופן הכנת המילוי:
מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

אופן הכנת המאפים:
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, עד לקבלת עלה בעובי ס"מ.
קורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה.
שמים כפית גדושה מתערובת המילוי במרכז הבצק.
מגלגלים את הבצק כך שיעטוף לגמרי את המילוי.
זורים שומשום על המאפה ואופים ב-180 מעולת כ-20 דק' עד להשחמה.
ניתן להוסיף זית מגולען למילוי ששמים במרכז הבצק ולהמשיך לפי ההוראות - כך יתקבל מאפה "בית לזית".


המתכון באדיבות יעל בריגל, בעלת מסעדת "גן עדן" העורכת סדנת בישול ללא גלוטן לילדים סוכרתיים במרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו בצפת.
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=794902

לינדה


 

חנהפ

Active member
לביבות כרובית

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html[/URL]


רכיבים:
1 שקית כרובית קפואה *
קצת פחות מכוס קמח
תבלינים:
3/4 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1/2 כפית שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל סגול קצוץ
4 ביצים
שמן לטיגון
אופן הכנה
הפשרתי ובישלתי את הכרובית במיקרו, לדרגת אל דנטה
, מסננים היטב, ומועכים בעזרת מועך תפו"א
בנתיים, בקערה גדולה, מערבבים את כל שאר החומרים היטב

מוסיפים את הכרובית החמימה
ומערבבים היטב, (יכולות להישאר חתיכות כרובית)
מחממים מחבת גדולה עם שמן
בעזרת כף מניחים תלוליות במחבת
מטגנים עד שהקציצות שחומות ויפות
 

חנהפ

Active member
עוגיות פרמזן

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_50.html[/URL]


רכיבים:
180 גר' גבינת פרמזן מגוררת
180 גר' חמאה עם מלח
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח (אפשר להפחית קצת למי שמעדיף פחות מלוח)
קורט פלפל שחור
לציפוי:
שומשום לבן
גרגרי פשתן
אופן ההכנה:
מעבדים את החומרים לגוש בצק
מחלקים לשניים או שלושה כדורים
מגלגלים מכל כדור רולדה בקוטר 3 ס"מ
מגלגלים את הרולדה בגרגרי השומשום והפשתן
מעבירים למקפיא לשעה


פורסים לפרוסות ברוחב כ- 1 ס"מ
אופים כ- 20 דקות בחום 180 מעלות
 

נמושקה1

New member


אפשר להכין את קליית הפיצוחים יום לפני ככה לא תזיעו הרבה במטבח
המצרכים:
אחד כוס פיסטוק קלוי 110 גרם (ללא הקליפה)
1 וחצי כוסות שומשום קלוי 200 גרם
1 כוס גרעיני חמניה קלויים 130 גרם
1 כוס גרעיני דלעת קלויים 135 גרם
2 כוסות בוטנים קלויים ללא הקליפה החומה 265 גרם
6 וחצי כפות גדושות סוכר
6 וחצי כפות גדושות דבש
שימו לב העיקרון הוא לכל כוס פיצוחים 1 כף דבש 1 כף סוכר
אופן ההכנה:
ראשית קולים את כל הפיצוחים בתנור
את הפיצוחים הגדולים כמו הפיסטוק הבוטנים להכניס למעבד מזון לכמה פולסים קצרים כדי ליצור חתיכות קטנות
בקערה לערבב היטב את הפיצוחים הקלויים.
לקחת סיר רחב ומעט עמוק לשים בו את הדבש והסוכר להדליק להבה בינונית ולהמיס את הסוכר תוך כדי עירבוב תמידי כשראיתם שהסוכר נמס והדבש מבעבע שיפכו את הפיצוחים לסיר והמשיכו לערבב היטב .כל תהליך הבישול לוקח בערך כ8 דקות לא להפסיק לערבב במשך כל הזמן הזה אחרת ישרף לכם בתחתית הסיר והממתק יהיה מר.
איך תדעו שהממתק מוכן? לקחת מעט מהעיסה בכף ולנסות להוריד בכף שניה אם הפיצוחים לא נפרדים אלא נשארים כגוש הממתק מוכן.
להוריד את כל העיסה על נייר האפיה וליישר עם המערוך
[heart] זהירות על הידיים זה רותח
עם סכין חד רצוי משונן לחתוך לריבועים או מעוינים (לא חייב עד הסוף) ולהמתין עד לקירור .
זהו...... התקרר עם הידיים ניתן לשבור את הממתק לחתיכות שחתכתם.
אם ישאר [wink] תאחסנו בכלי סגור הרמטי
בהצלחה
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5309007[/URL]

 
למעלה