7 משקאות בריאים וטעימים שתוכלו להכין מתבלינים
כמעט ואי אפשר לדמיין בישולים במטבח ללא שימוש בתבלינים.
לא רק שהם מוסיפים טעם נהדר למזון, יש בכל אחד מהם גם אוסף של יתרונות בריאותיים שחבל לוותר עליהם, ולכן מומלץ לצרוך מהם כמה שיותר. מעבר לשימושים השונים שניתן לעשות באמצעות תבלינים בבישולים תוכלו לצרוך אותם גם במשקאות חמים או קרים שיעזרו לגופכם לספוג את יתרונותיהם הבריאותיים בדרך מהירה ויעילה.
לפניכם 7 מתכונים למשקאות שתוכלו להכין מתבלינים, שכל אחד מהם יספק לכם יתרון אחר, אז רק בחרו את המשקה שקוסם לכם ביותר והתחילו לערבב את המרכיבים!
1. חלב זהב עם כורכום – לשנת לילה ערבה
התערובת הזו תסייע לכם לישון טוב יותר משאי פעם ישנתם. כמו כן, לא רבים יודעים זאת אך ברפואה המסורתית משתמשים בשורש הכורכום לייצור תרופות רבות, ביניהן לטיפול בצרבת, בעיות בכבד ודלקת מפרקים, כך שהמשקה הבא עשוי לסייע גם במקרה שאתם סובלים מבעיות אלו.
מצרכים
ל-2 כוסות):
2 כוסות חלב קוקוס
1 כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור (עוזר לספוג את הכורכום בגוף ביעילות רבה יותר)
2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס
דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שימו את כל המצרכים מלבד הדבש בסיר קטן או פינג'ן וערבבו אותם עד שישתלבו יחדיו.
2. חממו את הסיר על אש בינונית עד שהנוזל יתחיל לבעבע.
3. הנמיכו מעט את עצמת האש ובשלו על סף רתיחה במשך כ-5 דקות, על מנת שהטעמים ישתלבו היטב.
4. סננו את חתיכות שורש הג'ינג'ר, הוסיפו דבש, ערבבו היטב והגישו חם.
2. מי זרעי שומר – להרזיה
למשקה הזה יש טעם שמזכיר מעט את חטיף הליקריש (שוש) שמרענן את הנשימה, או את הארק האלכוהולי. בין שאתם נמנים על חובבי הטעם ובין שלא, אחרי מספר ימים תתרגלו אליו ולאחר כמה חודשים כבר לא תרצו להפסיק לשתות אותו כי תגלו שירדתם במשקל בזכותו. לחצו כאן למעבר למתכון מי זרעי השומר.
3. לימונדת בזיליקום – לשמירה על היגיינת הפה
הבזיליקום ידוע ביכולתו למנוע מחלות שונות וריח רע בחלל הפה, והוא משמש כתוספת נפלאה למשקה לימונדה צונן וטעים. תוכלו לגרגר מעט את המשקה כדי לשפר את תפקודו כמרענן ומנקה, והוא מומלץ במיוחד כמשקה בוקר שיעזור לכם להתעורר על רגל ימין.
מצרכים
ל-4 כוסות):
1 כוס מיץ לימונים סחוט
½ כוס דבש
2 כוסות עלי בזיליקום + כמה עלים נוספים לקישוט
קמצוץ מלח
3 כוסות מים קרים
קרח
אופן ההכנה:
1. ערבבו את מיץ הלימון יחד עם הדבש, עלי הבזיליקום והמלח בבלנדר על מהירות גבוהה עד לקבלת נוזל חלק, דקה לערך.
2. סננו את המשקה לתוך קנקן.
3. הוסיפו למשקה את המים הקרים וערבבו היטב.
4. הוסיפו קרח, פזרו מעט עלי בזיליקום לקישוט והגישו.
4. תה קינמון שום וג'ינג'ר – תרופה יעילה לצינון
כשאנחנו נהיים חולים ומצוננים, קל מאוד לגשת לארון התרופות, לשלוף טבליה, לבלוע ולהרגיש טוב יותר תוך חצי שעה, אך האם זה שווה את העובדה שאנחנו מכניסים לגופנו כימיקלים שאינם טבעיים? בזכות המשקה הבא תוכלו לזכות באותה התוצאה בדיוק, אלא שהפעם בדרך טבעית ואפילו טעימה, שבה משתמשים ברפואה המסורתית.
מצרכים: (ל-2 כוסות):
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, פרוס דק
1 כפית קינמון טחון או 3 מקלות קינמון
3-6 שיני שום, פרוסים דק
2 כוסות מים
מיץ מ-2 לימונים (אחד לכל כוס)
2 כפות גדושות דבש (אחת לכל כוס)
אופן ההכנה:
1. הרתיחו בסיר את המים, הג'ינג'ר, הקינמון והשום במשך כ-15 דקות.
2. קחו 2 כוסות וערבבו בכל אחת את מיץ הלימון והדבש, עד שהדבש יתמוסס.
3. סננו את הג'ינג'ר והשום מהמים, מזגו את הנוזלים לכוסות ושתו בהנאה – אתם תרגישו טוב יותר במהרה.
5. צ'אי קינמון וכורכום – לטיפוח העור
רובנו נוהגים להשתמש במשחות וקרמים שאמורים לעזור לנו לשמור על עור בריא ומבריק, אך ודאי תשמחו לשמוע שהפתרון היעיל והבריא יותר נמצא במטבח שלכם, ושעליכם רק להכין אותו בעצמכם תוך מספר דקות ולשתות אותו בהנאה. לחצו כאן למעבר למתכון צ'אי קינמון וכורכום.
6. חלב שקדים וניל עם מוסקט וקינמון – לשיפור תהליכי העיכול
המשקה הזה מזכיר מן שילוב לא צפוי בין סיידר תפוחים לשוקו חם, אפילו שהוא לא מכיל תפוחים או אבקת קקאו, והוא מומלץ במיוחד למי שחווה בעיות בתהליכי העיכול. מומלץ להשתמש בחלב שקדים ולא בחלב וניל על מנת לזכות בתחושה הטובה ביותר שהוא יכול לספק לקיבה, ואם אתם רוצים ללכת צעד אחד קדימה תוכלו להוסיף לו גם ג'ינג'ר וציפורן, אולם זה תלוי בבלוטות הטעם שלכם.
מצרכים
לכוס אחת):
1 כוס חלב שקדים לא ממותק בטעם וניל
½ כף דבש
½ כפית קינמון
½ כפית תמצית וניל או אבקת וניל
¼ כפית אגוז מוסקט
קמצוץ ג'ינג'ר טחון (רשות)
קמצוץ ציפורן טחון (רשות)
אופן ההכנה:
1. מזגו לסיר קטן או פינג'ן את חלב השקדים וחממו אותו על להבה בינונית.
2. הוסיפו את הדבש ושאר התבלינים וערבבו היטב.
3. המשיכו לחמם על להבה בינונית וערבבו מדי פעם, עד שהחלב יתחיל לבעבע.
4. מזגו את המשקה לכוס ושתו אותו בעודו חם.
7. שייק כוסברה – לניקוי רעלים מהגוף
לכוסברה יש יכולות אנטיבקטריאליות, שיתכן כי בגללם השתמשו בה יותר במקומות עם אקלים חם, שכן היא עזרה לשמור על טריות המזון לפני המצאת המקרר. בנוסף, היא עוזרת לשפר את מראה העור והשיער ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב וסוכרת, כך שאין סיבה שתרצו לוותר על הפינוק הנפלא הזה.
מצרכים
לליטר משקה):
צרור כוסברה
2 אצבעות דקות ג'ינג'ר
מיץ מלימון אחד
מיץ מליים אחד
3 מלפפונים גדולים
אופן ההכנה:
1. העבירו את הכוסברה דרך מסחטה.
2. העבירו במסחטה את הג'ינג'ר ולאחר מכן את המלפפון.
3. הוסיפו את מיץ הלימון והליים והגישו.
לבריאות מכל הלב
לינדה.