פינת האוכל העדתי - והפעם מנות עיקריות ותוספות

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והפעם מנות עיקריות ותוספות


בואו גלו לנו את המתכונים והמטעמים המהממים שלכם לחג הפסח הקרב ובא בצעדי ענק...

גילה


 

ninga 3

New member
קובה אורז של יפנית - ממליצה בחום

קובה אורז של יפנית

מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות
4 כוסות אורז שטופים (כוס אורז לפני בישול=ל-3 כוסות אורז מבושל)
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
1/2 1 כוסות קמח - ואפשר עוד 1/2 כוס אם צריך/ בפסח קורנפלור
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות/בהרט/פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום, מרק בצל, מעט טארייקי

הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) ומצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים

הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה(אפשר להיעזר עם גזר מקולף) ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות (יוצאים הרבה) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה/ בפסח קורנפלור, מעצבת את הקובה השטוחה ומטגנת.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים,
תהנו....

 

ninga 3

New member
קובות לפסח של שולי אורפלי

קובות לפסח של שולי אורפלי
המצרכים: (35 קובות) 2 כוסות קמח מצה, כפית מלח, פלפל שחור, 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה, 3 ביצים טרופות, כוס מים פושרים, 2 כפות שמן,
*ללוש לבצק, ולתת מנוחה של 15 דקות.
המילוי: 2 בצלים קצוצים – לטגן ולהוסיף: 1/2 קילו בשר טחון, לתבל: בפלפל, מלח, פלפל אנגלי, גילה – בהרט מעט, מרק בצל, מעט שומן כבש.
אופן ההכנה: ממלאים יוצרים צורה כמו בתמונה ומטגנים בשמן עמוק...בתיאבון.

 
מהמטבח ההונגרי - מרק גולאש

מצרכים :
ל-10 מנות
4 בצלים קצוצים גס
1/2 כוס שמן
2 ק"ג קוביות בשר כתף בגודל 3x3 ס"מ
2 ק"ג קוביות תפוחי אדמה בגודל 3x3 ס"מ
2 כפות קימל שלם
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות מלח
2 עגבניות מגורדות בפומפייה (ללא קליפה)
4 עגבניות חתוכות גס
4 גזרים חתוכים גס
1/2 כוס רסק עגבניות
4 ענפי מרווה
4 ליטר ציר ירקות / מים (פחות מומלץ)
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצלים בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה וממשיכים לבשל במשך 15 דקות נוספות.
2. מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לבשל עוד כשעתיים על אש נמוכה.
3. מתקנים תיבול בהתאם הצורך ומגישים עם צרור בוקה גרני טרי לכל מנה.
אם מעוניינים בתבשיל (ולא במרק), יש להוסיף לזמן הבישול חצי שעה נוספת ללא הכיסוי עד לאידוי הנוזלים. מגישים עם אורז חם.

 

גניפר14

New member
גולש הונגרי היכן הפלפל הירוק?

גולש ללא פלפל ירוק חתוך ומבושל ביחד עם הכל הוא לא גולש הונגרי אמיתי סורי.
 
למעלה