אוכל עדתי השבוע נוגע במאכלים מיוחדים לחג פורים

ninga 3

New member
אוכל עדתי השבוע נוגע במאכלים מיוחדים לחג פורים


בואו ושתפו אותנו במאכלים אהובים עליכם בחג הפורים...
תודה
גילה


 

ninga 3

New member
אוזני המן במילוי בשרי - טעימים במיוחד.

המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה, מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים (שחורים קטנטנים מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.)
וגם חציל קלוי [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך] יש גם לקנות מוכן של צבר/רפי כהן, חציל קלוי על האש - 3/4 קופסא.
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
לפני שנה העזתי והכנתי את אותם מרכיבים בצורת אוזני המן, קרצתי עיגולים, מילאתי במלית וסגרתי בצורת אוזן המן, מרחתי ביצה טרופה, בזקתי שומשום, ואפיתי.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!





 

נמושקה1

New member
סמבוסק ממולא בחומוס


לא מוותרים על הסמבוסק הזה ויהי מה פורים אצל העירקים

החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל
לשים במחבת שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
להכנה:
יש שתי דרכים
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי.
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה
פורים שמיחהה חברים

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2490907[/URL]

 

ninga 3

New member
אורז פרסי מיוחד לחג לפורים של טובלה

אורז פרסי לפורים של טובלה מאוכל כשר


אומנם כל השנה הם אוכלים את האורז הזה אבל בפורים זה מיוחד לאורז הנפלא הזה צריכים:
2 כוסות אורז
1-2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים עם הקליפה
2 גזרים מגורדים גס
3גבעולים ועלים של סלרי קצוצים דק
כוס צימוקים
כוס אגוזים קצוצים גס
שמן
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
לשים שליש כוס שמן בסיר ולהניח את תפוחי האדמה מסודרים בתחתית הסיר להדליק את הגז על להבה בינונית.
בינתיים לשים את האורז בתוך סיר עם מעט שמן וכף מלח אורז ומים ולבשל כ5-6 דקות.
לסנן ולשטוף את האורז.
לגרד את הגזר .לקצוץ את הסלרי .
לשים בקערה את הגזר הסלרי הצימוקים והאגוזים. להוסיף את האורז.
לערבב היטב .להוסיף פלפל שחור חצי כפית סוכר.וחופן שמן. לערבב היטב.
להוסיף את כל הכבודה לסיר על תפוחי האדמה תפוחי האדמה .
לשים מגבת על המכסה ולכסות היטב את הסיר.
להגביה את הלהבה ל-5 דקות.
להנמיך את הלהבה אחרי חמש דקות ולבשל כ-20-30 דקות לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול.
להציץ בסיר בזהירות אחרי 30 דקות אם האורז עדיין יבש להוסיף 2-3 כפות מים ולסגור לעוד כ-5- דקות בישול.
לכבות את הגז ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.
זהו. תהנו מהתבשיל חם קר עם תוספת בלי תוספת מבטיחה...
 
למעלה