אוכל עדתי - למרות הכל - עוגות לחג פורים

ninga 3

New member
עוגת שוקולד-קוקוס חלבית עשירה ונהדרת

עוגת שוקולד קוקוס וגבינה של רגינה הקטנה
4 ביצים – להפריד מקציפים חלבונים עם 3/4 כוס סוכר, מוסיפים: חלמונים סוכר ווניל שקית אפיה 3-4 כפות גדושות שוקולד מריר מגורר 100 גרם קוקוס 1/3 כוס שמן קנולה 1/3 כוס קמח מערבבים ואופים ב-150 מ' כ-30 דקות *מכינים תערובת נוספת ואופים לחוד עוגה שניה.

הקרם: - לשתי העוגות 2 שמנת מתוקה אינסטנט וניל 500 גרם גבינה מעט אבקת סוכר *מקציפים יחד מורחים שכבה על עוגה ומניחים מעל עוגה שנייה ומצפים את שתיהן.
מקשטים עם קוקוס, שוקולד מגורר, תותים וכד'.

 

ninga 3

New member
עוגת פרג עסיסית ונפלאה

עוגת פרג עסיסית שלי (גילוש)
המיצרכים:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר (פחות כף)
100 גרם פרג טחון טרי (לאפסן פרק טחון רק בהקפאה)
100 גרם קוקוס
100 גרם קמח תופח
1/2 כוס אגוזים שבורים גס
5 כפות פירורי ביסקוויט פתי בר (אני משתמשת עם פתי בר גדול של שופרסל, ואני מציינת כתוב גדול)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
גרידת קליפת לימון צהוב ויפה
גרידת קליפת תפוז יפה
2 תפוחי עץ גרנד סמית – קלופים ומגוררים גס
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי (רצוי)
מיץ מחצי לימון גדול
2/3 כוס שמן קנולה
כף תמצית ווניל

אופן ההכנה:
לקערת המיקסר להכניס החלבונים + 2 כפות מי ברז + 3 טיפות מיץ לימון טרי + קורט מלח – להתחיל להקציף במהירות גבוהה...ולהוסיף טיפין את הסוכר.
כשהקצף חזק דיו ויציב, מנמיכים מהירות, ומוסיפים את החלמונים בזה אחר זה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים, כולל האגוזים וגרידות ההדרים.
בקערה נפרדת מגררים את תפוחי העץ, מוסיפים לקערת הקצף מעט מהחומרים היבשים, מעט מהמיצים ומעט תפוח עץ...לבסוף מוסיפים את השמן בזרזיף דקיק..

משמנים תבנית קוגלהוף ובוזקים כפית פרג שלם(שאינו טחון) או פירורי ביסקוויט, שופכים לתבנית את עיסת העוגה.
מכניסים לתנור חם למשך 1/2 שעה בחום בינוני 180 מ', ואחר כך מנמיכים ל-160 למשך 20 דקות נוספות.
תהנו..

 

ninga 3

New member
עוגת פרג מצויינת אחרת של סימה דרור

עוגת פרג של סימה דרור
4 ביצים מס' 2
3/4 כוס סוכר "דמררה"
כפית תמצית וניל
סוכר וניל
כוס שמן
כוס קוקוס
כוס ו-3/4 פרג טחון טרי
כוס ו-1/2 קמח רגיל מנופה
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס אגוזים טחונים
כוס יוגורט טבעי
50 גרם חלב מרוכז (שפופרת קטנה)
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
1/3 כוס חלב

**** מקציפים את הביצים עם הסוכרים ותמצית הווניל עד לקבלת קצף אוורירי. מוסיפים בהדרגה את השמן והחלב המרוכז וממשיכים להקציף.
בקערה גדולה מנפים את המצרכים היבשים. מערבבים לסירוגין לתוך קערת הביצים את תערובת היבשים והיוגורט עד אשר תתקבל תערובת אחידה. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום 180 מעלות כ-35 דקות.
)העוגה מזהיבה קלות וקפיצית למגע). מצננים. ממיסים את חומרי הגנאש ומצפים את העוגה.

 

ninga 3

New member
עוגת קוקוס וסולת מושלמת של ריקי גבאי

עוגת קוקוס וסולת של ריקי גבאי

2 כוסות קוקוס
2 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 שקיות אבקת אפיה
1/2 קילו סולת
5 ביצים שלמות
2 כוסות מיץ תפוזים

להקציף את הביצים בשלמותן עם כל הסוכר כ-5 דקות, בהדרגה ובזירזוף איטי להוסיף שמן, להמשיך במיקסר להוסיף לסירוגין את היבשים ומיץ תפוזים עד שהכל מתאחד
להניח נייר אפיה מרופד על תבנית חד פעמית ולתנור שחומם מראש אפיה בחום בינוני כ-35 דקות ..בהצלחה
 

ninga 3

New member
עוגת פרג פרווה של אורה ארגוב

עוגת פרג של אורה ארגוב
4 ביצים
11/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
לטרוף במטרפה
לערבב בקערה...שניה
כוס קמח
אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
כוס פרג טרי מאוד חשוב טחון
להוסיף לקערת הביצים לסירוגין עם כוס מים, לערבב היטב. ולאפיה 25דק' ב- 180מעלות שהיא מתקררת לבזוק אבקת סוכר....

 

נמושקה1

New member
זנגולה מהמטבח העירקי

אסור לפספס
לבצק :
הכמות שנראית במגש
4 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים
לסירופ
2 כוסות מים
2 וחצי כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מי ורדים. (אני לא שמתי לא אוהבת)
ההכנה :
מערבבים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את הקמח, הסוכר המלח .מוסיפים את השמרים ואת המים .
מקציפים לקבלת בצק חלק ףללא גושים.
מתפיחים במשך שעה וחצי .כל רבע שעה להקציף שוב.ולכסות את הבצק..
עד שהבצק תופח הכיני את הסירופ
מביאים לרתיחה את הסוכר והמים על להבה נמוכה. עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך. מצננים.
להכנת הזנגולה:
שמים שמן בסיר עמוק. על להבה בינונית ומחממים.
שמים בצק בשקית זילוף עם צנטר בינוני. ומזלפים לתוך השמן בתנועה סיבובית. מתחילים בעיגול קטן וממשיכים לסובב.
מטגנים עד שהזנגולה מזהיבה. מוציאים מהשמן עם כף מחוררת וטובלים מיד בסירופ.
זהו...הזעתם? לא נורא התוצאה שווה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2368960[/URL]

 

נמושקה1

New member
עוגת סולת מתוקה מתוקה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2377600[/URL]
2 כוסות שמן . או 1 ח' מרגרינה ו 1 כוס שמן
2 כוסות מים ( כוסות הזכוכית עם ידית.)
1 ק"ג סולת פחות כוס
1 ורבע כוסות קמח .
2 ש' אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל הבצק מוכן

.
על העוגה :
חצי כוס שומשום.אפשר בלי
שקדים.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם הגיטרה לשים את כל החומרים היבשים ולערבב.
בסיר להרתיח את המים והשמן (זהירות ) או 1מרגרינה וכוס שמן +שתי כוסות המים.
לשפוך לקערהת המקסר את השמן והמים החמים וללוש כמה דקות עד שכל הנוזלים
נספגים,ויש לנו בצק רך רך. הכל מוכן לאפיה
להכין תבנית אפיה. לא רצוי חד פעמית .
לשטח את הבצק ולהדק
לפזר על העוגה רבע כוס שומשום (לא חייב)
לחתוך את העוגה למעוינים או ריבועים .בזמן שחותכים לוודא שהחיתוך
מתבצע עד תחתית התבנית.
להטביע שקד בכל ריבוע.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד שהעוגה משחימה יפה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
הסירופ:
2 וחצי כוסות סוכר הסירפ מחלחל בבצק האפוי
2 כוסות מים

מיץ לימון טבעי מ1 לימון
כפית קינמון.
הסירופ מוכן








.
בסיר להמיס את הסוכר במים.
להוסיף את מיץ הלימון והקינמון
לבשל על להבה נמוכה בערך כעשר דקות עד שהסירופ מסמיך מעט.
להוציא את העוגה מהתנור.
למזוג עליה עם מצקת בזהירות את הסירופ.לעבור במהירות על חיתוכי העוגה.
כדי שהסירופ יחלחל לכל הבצק.
לתת לסירופ (בסבלנות ) להספג בעוגה .
לחכות שהעוגה תתקר ולהוציא בזהירות משולש.
בגלל שהעוגה ללא מרגרינה יש לה נטייה להתפורר .אז בזהירות
להוציא מהמגש. אפשר לשים במנג'טים.

חכו חכו שהעוגה תתקרר קצת [;)]
ואז ...ליבריאות.כוס קפה ווווווו משולש אחד בלבד זכרו
אתם בדיאטה
בהצלחה
שלכם
טובה

 

נמושקה1

New member
פחלבה שכבות אגוזים מדהימה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2412860[/URL]
למתכון:
300 גרם חמאה
30 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם קמח
375 גרם שמנת חמוצה 9%
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.
300 גרם סוכר
2-3 חלבונים
לציפוי :
1 ביצה למריחה
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .
לשים עד קבלת בצק רך.
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המילוי:
טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.
מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.
מפזרים אגוזים.
מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים
וממשיכים כך עם כל העלים.
מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.
מורחים בביצה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.
מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.
מצננים וחותכים לפי הסימון.
יש לשמור את המאפה במקרר.



















בהצלחה
שלכם
טובה
 

נמושקה1

New member
מעמול ללא חמאה ללא מרגרינה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2414369[/URL]
חצי קילו קמח
2 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
1 כוס מים חמימים
למילוי :
הרבה אופציות אפשר עם בוטנים קלויים טחונים גס מעורבבים עם שומשום קלוי .אפשר עם תמרים., פיסטוקים קלויים.
אני הכנתי מ:
1חבילת תמרים בווקום.
בערך 300 גרם אגוזי מלך שבורים גס
וכמה כפות שומשום קלוי (שהיה לי במקפיא)
אופן ההכנה :
לשים את הקמח והסולת ואבקת האפיה בקערת המיקסר עם הגיטרה לערבב דקה שתיים.
להוסיף את השמן והמים החמימים.ללוש כמה דקות עד שהבצק מתאחד.
לכסות ולהניח בצד חצי שעה.
המילוי :
ללוש ידני את התמרים אפשר להוסיף מעט מים חמים להקל על הלישה.
תוך כדי לבדוק שאין חרצנים בתמרים (לפעמים יש הפתעות)
להוסיף את האגוזים.וללוש ביחד.
ליצור כדורים בגודל המתאים.לשטח על כף היד.למלא מעט מהמילוי לסגור יפה
עם הפינצטה של המעמול לצבוט דוגמאות בבצק.
להניח במגש מצופה בנייר אפיה.
לאפות בתנור בחום של175 מעלות. עד הזהבה קלה.
אחרי שהתקרר לפזר אבקת סוכר.
נשארו לי כמה כדורי בצק ושמתי בהם פיצפוצי שוקולד
הנה הם לפניכם יצא יאמייייי [;)]
אם תמלאו אותם עם ממרח חלבה ואגוזים. וואייי כמה שזה טעים.
מה נשאר לכם לעשות ? להכין כוס תה ולהתענג. תהנו
בהצלחה
שלכם טובה

 

נמושקה1

New member
ג'רבו

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.as[/URL]
המצרכים לבצק:
500 גרם קמח
חצי כוס מיץ תפוזים/ מים
כף מיץ לימון +חצי לימון מגורד
כף בהריון סוכר
25 גרם שמרים/כף יבשים
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
למילוי:
200 גרם אגוזים קצוצים דק
200 גרם סוכר
3 חלבונים.
למריחה על הבצק:
כוס ריבה (איזה שתבחרו )אני השתמשתי בריבת שזיפים שהכנתי בבית.ואם הריבה סמיכה מוסיפים לה 2 כפות מים חמים.
לציפוי:
3 כפות קקאו
150 גרם אבקת סוכר
חצי כפית א' קפה נמס.
3 כפות שמן.
3 כפות מים רותחים.
(לפי המתכון של קרין גורן) אמא ז"ל לא היתה מצפה את העוגה רק בוזקת עליה א' סוכר כשהתקררה.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את הקמח, החמאה, הסוכר, מיץ לימון ,גרידת לימון, מיץ תפוזים ולערבב כמה דקות עד שנוצרת תערובת פירורית מוסיפים את השמרים והחלמונים ולשים עד קבלתבצק רך. להניח את הבצק בנילון ולהכניס למקרר לשעתיים.
אופן הכנת המילוי:
מערבבים את הסוכר והאגוזים.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
בתנועת עטיפה מערבבים את האגוזים לקצף שהכנו.
הרכבת העוגה:
לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים.למרוח תבנית מרובעת במעט חמאה.
לרדד את הבצק ולמרוח במחצית מהריבה, על הריבה למרוח מחצית מהקצף והאגוזים.
לרדד עלה שני ולהניח אותו על מילוי שבמגש,למרוח שוב בריבה ואגוזים.
לרדד את החלק השלישי של הבצק. ולדקור את הבצק במזלג. (כדי שלא יתרומם בשעת האפיה)
אופים ב180 מעלות כ30-35 דקות. ומצננים.
הכנת הציפוי:
כאמור אפשר לפזר א' סוכר ואפשר לשים ציפוי שוקולד. פשוט לערבב במטרפה ידנית את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה שהתקררה בינתיים.
מאחסנים בכלי סגור במקרר (אל דאגה העוגה משתבחת אחרי כמה שעות במקרר)
העוגה טובה בהקפאה.
px?r=1&EntryId=4829336
 

נמושקה1

New member
אלפאחורס

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/vie[/URL]
[indecision] מה צריך:
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
3 ביצים
1 אינסטנט פודינג וניל
1 א אפיה
1 וחצי כוסות א' סוכר
500 גרם קורנפלור (לא טעות )
1 חצי כוסות קמח
גרידה מתפוז אחד (לא חובה מי שאוהב זה נותן המון לטעם)
1 קופסה ריבת חלב
קוקוס לגילגול
[indecision] אופן ההכנה:
בקערת המערבל עם וו הגיטרה מקציפים את א' הסוכרו החמאה ,מוסיפים את הביצים אחת אחת כשביצה נבלעת מוסיפים ביצה שניה, וכך הלאה ,מוסיפים את גרידת התפוז,
מנפים קורנפלור א' אפיה ,אינסנט והקמח לקערה ומוסיפים לחמאה המוקצפת בהדרגה, לשים כמה דקות,מוציאים מהמיקסר ומאחדים בידיים את הבצק. יוצרים כדור או ריבוע עוטפים בנילון נצמד (או שקית נילון) ומעבירים לקרור של שעה.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה בעובי של פחות מחצי ס"מ, קורצים עם קורצן לעיגולים (הגודל תלוי בכם)
מניחים נייר אפיה בתבנית ושמים את העוגיות במרחקים קטנים זה מזה הן תופחות בתנור.
אופים 8- 10 דקות בחום של 180 מעלות (תלוי בגודל שלהן } עד הזהבה קלה. מצננים.
מורחים בנדיבות ריבת חלב על עוגיה אחת מצמידים אליה עוגיה מורחים מסביב עוד ריבה ומגלגלים בקוקוס.
זהו....אל תזללו מיד [surprise] תחכו עד שריבת החלב תספג בעוגיה ואזזזז תזמינו אותי לכוס תה ולטעימה [cheeky] [cheeky]
תהנו
בהצלחה
wentry.aspx?r=1&EntryId=6794912


 

נמושקה1

New member
כדורי שלג

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&E[/URL]
המצרכים:
1 כוס קקאו
2 ורבע כוסות סוכר ( לא טעות )
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
2 ורבע כוסות גדושות קמח (כוסות זכוכית עם הידית)
2 כפיות א' אפיה
חצי כפית מלח.
לגילגול העוגיות כוס ורבע א' סוכר.
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו הגיטרה לערבב היטב את כול החומרים כ4 דקות.
להוציא את העיסה מקערת המיקסר עם כרטיס (קלף ) משומן (העיסה דביקה מאוד) לשים בקערה ולהכניס למקרר לשעתיים.
לרפד מגש בנייר אפיה . לחמם תנור ל180 מעלות.
לצבוט מהעיסה חתיכה בגודל של גולה גדולה (ממשחקי הילדות שלנו [indecision] )וליצור גולה
לגלגל באבקת סוכר ולשים במגש במרחק (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה.)
לאפות 12 דקות בדיוק לא לנסות יותר הן רכות אבל מתקשות על המגש אחרי האפיה.
נשאר לנו להוציא אותן מהמגש אחרי צינון כן תחכו בסבלנות כמה דקות עד לביס הראשון... ואחר כך תתחילו לזלוללל.
תיהנו ואל תגידו שלא הוזהרתם מתוקקק לכל מכורי השוקולדדד [wink]
שיהיה בהצלחה
ntryId=4283957


 

לינדה7

New member
את השרשור לאוכל עדתי "העלתי להודעות נבחרות"

את המתכונים העלתי "למאמרים בקטגוריה חגים (פורים)
כך תוכלו לימצאו אותם מבלי שיעלמו לנו בפורום.
תודה לחברתינו גילוש על המאמצים שהיא עושה בכדי לעשיר את הפורום ולפנק את הגולשים (שבקושי יש לצערי הרב)
ולך נמושקה תודה על השיתוף המלא .
מאחלת לכולם ~~יום למעשים טובים.
לינדה
 
למעלה