|המןפינת האוכל העדתי לקראת חג הפורים, יחולק לקטגוריות

ninga 3

New member
|המןפינת האוכל העדתי לקראת חג הפורים, יחולק לקטגוריות


חג פורים ממשמם ובא...לקראתו נכין מטעמים, כל שבוע נושא אחר לפי הסדר .
1...עוגיות מתוקות - 24.2.2016
2...עוגיות מלוחות - 2.3.2016
3...עוגות לפורים - 9.3.2016
4...מאכלי חג פורים - 16.3.2016

 

ninga 3

New member
בעבע בתמר - עוגיות במילוי תמרים מהמטבח העיראקי

בעבע בתמר - עוגיות במילוי תמרים מהמטבח העיראקי

חומרים לכ-40 עוגיות:
1 ק"ג קמח
½1 כפיות שמרים יבשים
¼ כוס מים פושרים
½ כפית סוכר להתססת השמרים
קליפה מגוררת משני תפוזים או ½ כף קינמון
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
200 גרם חמאה רכה
קמצוץ מלח
2 כוסות מים פושרים

למילוי:
2 כפות שמן
1 חבילה (500 גרם) מחית תמרים בוואקום
½ כף קינמון

לקישוט:
1 ביצה
1 כפית מים
כ-100 גרם שומשום

אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים עם מים פושרים וסוכר. מניחים בצד למשך כ-10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

2. מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים את קליפת התפוזים או הקינמון ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, חמאה, מלח, מים ואת השמרים. לשים עד לקבלת בצק רך שמרקמו אחיד. מכסים במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לשים קלות את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לשלושה חלקים שווים, וכל חלק - לכדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בצד.

4. מכינים את המילוי: מחממים קלות שמן במחבת, מוסיפים את התמרים, מועכים בעזרת מזלג ומערבבים, מוסיפים קינמון ומערבבים-מועכים עד לקבלת עיסה אחידה וגמישה.

5. מחממים תנור ל-180 מ' ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6. מכינים את העוגיות: מניחים בכף היד כדור בצק ומשטחים בעזרת כף היד השנייה לעיגול. מניחים במרכז כדור קטן ממילוי התמרים בקוטר כ-2 ס"מ וסוגרים לכדור. משטחים לעיגול בקוטר של כ-6 ס"מ ומניחים בתבנית. דוקרים כל עוגייה במזלג ומוודאים שהמזלג ננעץ בתבנית כך שהעוגיות לא יתפחו במהלך האפייה.

7. טורפים ביצה עם כפית מים, מברישים את העוגיות וזורים מעל שומשום.

8. אופים עד שמזהיב. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
ניתן לשמור את העוגיות בהקפאה לאורך זמן.

**התמונה להמחשה בלבד...!!!!!!!!!!!!

 

אילנית12

New member
עוגיות בוטנים

וגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות טעימות,הכנתי אותן בשנה שעברה למשלוח מנות

מקור המתכון:פסקל פרץ
הכנה וצילום:אילנית12(דליה)




חומרים:
3 כוסות בוטנים לא קלויים וללא הקליפות האדומות וללא מלח
3/4 1 כוסות סוכר
5 כפות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
לבזיקה 50 גרם אבקת סוכר
מנג`טים משומנים קלות
הכנה:
קולים את הבוטנים בתנור ,טוחנים אותם פעמיים ,בזמן הטחינה השניה להוסיף את הסוכר.
שמים בקערה ,ומוסיפים את שאר החומרים.מערבבים לתערובת אחידה.
מוזגים מהתערובת בעזרת כפית לתוך המנג`טים
אופים בחום בינוני כ 20 דקות.
בגמר האפיה לבזוק אבקת סוכר.

הערות:
לשים לב לא לייבש את העוגיות יותר מדי,אצלי נאפו לאחר 15 דקות.
הכמות שיצאה לי היא 30 יחידות לפי גודל המנגט שבתמונה.

בהצלחה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1641414[/URL]

 

אילנית12

New member
עוגיות פרח ריבה


אני תמיד מבטיחה לעצמי שלא אכין שוב את העוגיות הנפלאות האלה ,ושוב אני מכינה אותן.
כל הבעיה שקשה להפסיק לנשנש אותן.
עוגיות פרח ריבה/אילנית12(דליה)
חומרים: כוס 200 מ"ל .(כוס חד פעמית הפשוטה)כמות בערך 40 יחידות לפי הגודל שהכנתי.

500 גרם קמח לבן (כ4 כוסות=200 מ"ל)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים מס` 1
1 שקית סוכר וניל
גרידת תפוז /לימון
ריבות חלקות ללא פרי/ריבת חלב/נוטלה
אבקת סוכר
חותכנים מיוחדים לעוגיות פרח.(לא חובה אפשר רגילים הסבר בהמשך)

הכנת הבצק:
מעבדים את החומרים בוו גיטרה לבעלי המיקסר כדקה שתיים או ללוש ביד עד שכל החמאה נבלעת בבצק והבצק אחיד חלק.הבצק עדין לכן לא לשים הרבה.(במידה והבצק לא מתגבש להוסיף 1 כף מים קרים)
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל3 חלקים ומרדדים (על מערוך ומשטח מקומח)
קורצים צורות זוגיות בכל צורה .
אם אין חותכנים שמיועדים לעוגיות פרח ,קורצים עיגול ואת העיגול השני קורצים בפקק של תמצית וניל(כמו בתמונה ).
מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור מחומם מראש כ170 מעלות
האפיה היא קצרה בין 10- ל15 דקות .
מקררים מפזרים אבקת סוכר על העוגיה שתהיה מעל . וממלאים בריבה /נוטלה/ריבת חלב
סוגרים בעוגיה שאיבקנו באבקת סוכר.
מאחסנים בקופסא סגורה היטב.

לתמונות נוספות עם הסברים נוספים:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1721064[/URL]

בהצלחה.

 

ninga 3

New member
אוזני המן בסגנון זברה קרין גורן

אוזני המן בסגנון זברה קרין גורן - ואחרים בסגנון חופשי.
[אוזני המן]
מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
רבע כפית מלח
1 ביצה
תוספת לבצק הכהה: 1/4 כוס קקאו
מלית שאוהבים (ממרח תמרים, או מלית פרג לפי המתכון של הפאי, בתוספת 2 חלמונים שמערבבים פנימה אחרי שתערובת הפרג התקררה לטמפ' החדר)

אופן ההכנה:
מכינים את הבצקים:
1.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
2.מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
3.מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
4.עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מעצבים ואופים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי חצי ס"מ.
3. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "זברה".
4. מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאוזני המן.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.







 
למעלה