פינת האוכל העדתי - והשבוע סלטים בייתים...

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והשבוע סלטים בייתים...


בעיקבות הכתבה הענקית בערוץ 10 אמש, על הסלטים המוכנים, החלטנו להכין איתכם סלטים בייתיים טעימים יותר ובריאים הרבה יותר, מה שנחוץ, מרכיבים טריים, קצת זמן פנוי, ובעיקר מחשבה על המשפחה.

אז אתחיל עם סלט חומוס שאין הרבה ילדים/מבוגרים שלא אוהבים


קונה חומוס גרגרים יבש, (אצל מוכר התבלינים) משרה, מרתיחה פעמיים, תוך כדי סינון והחלפת המים - להוצאת הגזים, ומבשלת בסיר לחץ כ-40 דקות עד שרך, מחלקת בשקיות קטנות, בערך 2 כוסות לכל שקית, ולמקפיא...מכינה עם החומוס הזה גם תבשילים עם עוף, דגים ומה שבא....כדאי להתעורר, אין כמו סלטים טריים בבית.

לממרח חומוס:
מתכון מדויק אין לי, אך יש את עיקרי הדברים
המצרכים:
כוס חומוס גרגרים
טחינה גולמית כ 1/4-1/3 הכוס
מיץ לימון טרי כ-1/2 לימון ביינוני, עד לימון שלם (כל אחד וטעמו)
שמן זית 1/4 כוס (גילה - אני מוהלת במים מחצית הכמות ומערבבת)
2-3 שיני שום
מלח
מעט כמון .
מעט מים מהבישול .

מכניסה למעבד מזון וטוחנת, אפשר גם בבלנדר, אני אוהבת להרגיש את הגבשושים כמוחומוס ערבי...וזה טעים...
אתם לא תקנו יותר, כאן מרגישים את טעם החומוס.

 

ninga 3

New member
ממרח כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי...

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...

1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
2-3 ביצים קשות
3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז

להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]

במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.

 

ninga 3

New member
מטבוחה בקלי קלות - טעיםםםםם

המצרכים:
שמן בין 1/4 - 1/2 כוס בסיר רחב
לטגן קלות 2 בצלים גדולים קצוצים דק דק במג'ימיקס.
מוסיפה 2 פלפלים אדומים מתוקים קצוצים במג'ימיקס.
4-5 שיני שום כתושות
להוסיף: 4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים תלוי כמה אוהבים חריף.
(אפשר לקצוץ הכל יחד)
מוסיפים 2 קופסאות עגבניות מגורדות של טל, 300 גרם כל אחת.
כפית פפריקה
כפית סוכר או דאייטיפ
ברגע שרותח להעביר ללהבה נמוכה עם מכסה ולבשל שעה וחצי.

מועכים בתוך הסיר עם מועך הפירה, טועמים, משפרים תיבול ומסיפים מלח,
ומתחילים לצמצם עם חצי מכסה עוד כשעה ,עד שמבעבע כמו ריבה.
כל עבודת הקיצוץ והגירוד הכנתי במג'ימיקס.

 

ninga 3

New member
טחינה בייתית - סליחה אך אין לי כמויות מדוייקות...


טחינה - כל אחד רגיל לטחינה גולמית אחרת, אני משתמשת עם זו שבתמונה.

הכנה: (אנחנו אוהבים את הטחינה מעט סמיכה)
מוזגת טחינה גולמית לקערה עגולה, מוסיפה
שום כתוש
מיץ לימון טרי
מלח
מים לפי הצורך.
אפשר להוסיף שמיר/פטרוזיליה - קצוצים דק.
אפשר להכין במעבד מזון או בבלנדר, וכשזה מוכן להוסיף את הירק לעוד כמה פולסים, או להוסיף את הירק בהתחלה ולקבל טחינה ירוקה....בתיאבון.



 

ninga 3

New member
סלט סלק

בוחרת-
3 סלקים ביינונים - קליפה קשה וקצת מבריקה.
בבית - קולפת וחוצה לשניים
מניחה בסיר מתאים, מכסה במי ברז ומביאה לרתיחה
מנמיכה להבה, מכסה חלקית במכסה, ומבשלת עד שרך, בעזרת סכין חדה בודקת .
מקררת...

לוקחת את חצאי הסלקים, (לא שופכים את הנוזלים)פורסת לפרוסות בעובי 1/2
ס"מ בערך ויוצרת קוביות,
לנוזלים מוסיפים:
מעט מלח
מיץ לימון טרי
מעט חומץ
סוכר או דאייטיפ
* טורפים, טועמים ומשפרים תיבול.
מכניסים את קוביות הסלק לקופסא, מכסים עם הנוזלים המתובלים, מכסים עם מכסה מתאים ולמקרר.
הנוזלים הנתרים בריאים מאוד, מכניסת לצנצנת מתאימה ולמקרר, לשתיה.
ב ה צ ל ח ה.

 

ninga 3

New member
מספר סלטי חצילים - מהמטבח הרומני

סלט חצילים רומני של אמא בוצי
יש לפחות 3 סוגים שאני מכירה:

1.סלט חצילים רומני עם שום ומיונז:
3-4 חצילים קלויים, להוציא את התוכן למסננת למשך חצי שעה , עד שאין נוזלים.
2-3 פלפל אדום קלוי וקלוף – לרסק בפולסים במג'ימיקס או לקצוץ עם החציל
לקצוץ ולערבב את החצילים והפלפל לשים בקערה ולהוסיף:
מיץ לימון,
1-2 כפיות שום כתוש
1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לערבב הכל...ולהנות...!!!

2. סלט חצילים רומני עם בצל:
הבסיס זהה לסלט הקודם, הכוונה קולים חצילים ופלפל, קולפים וקוצצים
שמים בקערה ומוסיפים:
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן [החציל אוהב הרבה]
בצל קצוץ דק
*מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים מסביב
עם פלחי עגבניה או חצאים ומעל פרוסות מלפפון ירוק

3. הסלט השלישי הוא תחמיץ:
מכינים את אותו בסיס חצילים ופלפל ומוסיפים
חומץ + מים
מלח, סוכר
עלי דפנה
שום


4. סלט חצילים עם טחינה - מהמטבח המזרחי
קולים את החציל רגיל, שמים את התוכן במיסננת להורדת הנוזלים המרירים, לקצוץ
את הטחינה להכין לערבב עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, ולהוסיף..(אני אוהבת חציל חמים ולהזליף מעליו טחינה לא סימכה כל כך...)



 

ninga 3

New member
סלט חצילים חריף, מהמטבח המרוקאי

סלט חצילים חריף פנימית ב' וולפסון (ינואר 2016)
את הסלט הזה אכלתי כשהושפזתי בבית חולים וולפסון לראשונה במחלקה פנימית ב', בגלל "פירפור פרוזדורים", לשכנתי בחדר, היה סלט טעים וחריף, שנתן טעם לאוכל הטפל של בית החולים, אימצתי אותו, למרות שהוא דיי דומה לסלט הרומני.

2 חצילים בינוניים – לקלות
2 פלפלים אדומים מתוקים - לקלות
2-3 פלפלים ירוקים חריפים – לקלות
3 שיני שום – לכתוש
מעט פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט פלפל לבן
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן
מלח, פלפל
2 טיפות דאייטיפ
להוציא את תוכן החצילים למיסננת, להגרת הנוזלים המרירים, את הפלפלים, כולם להכניס לשקית, לסור ולקרר, לקלף, לקצוץ עם קופיץ את החצילים והפלפלים, להוסיף תיבול, לערבב ולהנות.

 

ninga 3

New member
סלט בייצים בשני טעמים...יאמי..

סלט ביצים מדהים

המיצרכים:
6-8 ביצים - מגררים גס
3-4 בצלים ירוקים דקיקים - קצוצים דק דק - לאחר שקצצנו את הבצל, מפזרים עליו כפית שטוחה מלח, ומועכים עם האצבעות, להוצאת הטעמים.
פלפל שחור
כפית גדושה מיונז
1/2 כפית חרדל
*לערבב ולהתענג.

סלט ביצים עם בצל מטוגן

מרכיבים:
6 ביצים
3 בצל - גדולים קצוצים
מל"פ
שמן קנולה
מעט מיונז

אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים כ-20 דקות
בינתיים מזהיבים הבצלים
מקלפים את הביצים ומגררים גס, מערבבים עם הבצל,
מוסיפים מל"פ ומיונז, טועמים ומשפרים תיבול וטעמים ובתאבון!

 

ninga 3

New member
שני סלטי גזר פיקנטי

סלט גזר פיקנטי...צבעוני וטעים ...גילה
5 גזרים גדולים נקיים ומגוררים - לגפרורים
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
3-4 שיני שום כתושות
1-2 פלפלים ירוקים חריפים - קצוצים או פרוסים דק מאוד.
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון
2 כפות שמן בערך(לא חובה)
חומץ
כפית שטוחה סוכר/דאייטיפ, אפשר פחות.
מערבבים הכל ומשהים לקליטת הטעמים.
*****************************************************************
סלט גזר פקנטי משגע של חברתי הבולגריה - נילי
קילו גזר קלוף ומגורר גס
רצועות עירית קצוצה, לפי העין,[אפשר גם החלק הירוק של בצל ירוק, לפרוס]
200 גרם אגוזי פיקאן סיניים [מסוכרים] שבורים גס.
הרוטב:
3/4 כוס שמן קנולה
1/3 כוס חומץ בלסמי
6 כפיות חרדל
4 כפיות סוכר
6-7 שיני שום כתושות
מלח, פלפל.
לערבל יחד ולערבב עם הסלט..
משגע..כדאי.

 

ninga 3

New member
סלט מיונז / תפוחי אדמה

סלט מיונז רומני
שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...
4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומביה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.

 

ninga 3

New member
סלטי כרוב אדום כמו בפאלפליות ומוכן.

סלט כרוב אדום כמו בפלפליות גילה

כרוב אדום – חתוך לרצועות
לתת בקערה ולזרות כפית מלח גס וכפית סוכר – למעוך היטב עם הידיים..ולהשהות מעט

לא לשטוף...רק להוסיף:
מעט חומץ
מעט מיץ לימון
סוכר או דאייטיפ
מל"פ
כף שמן קנולה או אפשר להוסיף 2 כפות מיונז...לערבב ולהנות...בתיאבון

 

לינדה7

New member
לגילוש
על המקבץ העשיר


גילוש תודה יקירה על השיתוף ועל האיכפתיות שלך בפורום.

לא שוכחת אף שבוע לעשיר ולכבד אותנו במקבץ עשיר ומגוון של מתכונים.

תודה ענקית /לינדה
 

ninga 3

New member
ממרח חצילים/קישואים לסנדוויצ'ים ולכל מטרה.

המתכון: 2 חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים אפויים בתנור (ללא מלח, ללא שמן, ככה, כמו שהם: עיגולים עם קליפה(או 5 קישואים, לגרר קליפה בעדינות, ולחתוך לאורך פרוסות של ס"מ - 1, ולהניח באותה צורה בתנור מתחת לגריל.
5 בצלים גדולים חתוכים לקוביות שטוגנו במחבת גדולה (ללא הרבה שמן.) עד להשחמה כהה. (אפשר להשתמש בקישואים גדולים שתמיד במבצעים)
3 ביצים קשות.
קיבלתי טיפ - להוסיף חופן אגוזי מלך לטחינה לשם עיבוי.
זהו. הכל ביחד למעבד מזון עם להב הסכינים ומלח לפי הטעם...מעולה.
גילה – הוספתי מעט מיונז....טעיםםםם.

 
למעלה