לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032510,325 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי - והשבוע סלטים בייתים...'
פינת האוכל העדתי - והשבוע סלטים בייתים...
<< ההודעה הנוכחית
17/02/2016 | 09:22
14
812
בעיקבות הכתבה הענקית בערוץ 10 אמש, על הסלטים המוכנים, החלטנו להכין איתכם סלטים בייתיים טעימים יותר ובריאים הרבה יותר, מה שנחוץ, מרכיבים טריים, קצת זמן פנוי, ובעיקר מחשבה על המשפחה.
 
אז אתחיל עם סלט חומוס שאין הרבה ילדים/מבוגרים שלא אוהבים
 
קונה חומוס גרגרים יבש, (אצל מוכר התבלינים) משרה, מרתיחה פעמיים, תוך כדי סינון והחלפת המים - להוצאת הגזים, ומבשלת בסיר לחץ כ-40 דקות עד שרך, מחלקת בשקיות קטנות, בערך 2 כוסות לכל שקית, ולמקפיא...מכינה עם החומוס הזה גם תבשילים עם עוף, דגים ומה שבא....כדאי להתעורר, אין כמו סלטים טריים בבית.
 
לממרח חומוס:
מתכון מדויק אין לי, אך יש את עיקרי הדברים
המצרכים:
כוס חומוס גרגרים
טחינה גולמית כ 1/4-1/3 הכוס
מיץ לימון טרי כ-1/2 לימון ביינוני, עד לימון שלם (כל אחד וטעמו)
שמן זית 1/4 כוס (גילה -  אני מוהלת במים מחצית הכמות ומערבבת)
2-3 שיני שום  
מלח
מעט כמון .
מעט מים מהבישול .
 
מכניסה למעבד מזון וטוחנת, אפשר גם בבלנדר, אני אוהבת להרגיש את הגבשושים כמוחומוס ערבי...וזה טעים... אתם לא תקנו יותר, כאן מרגישים את טעם החומוס.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ממרח כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי...'
ממרח כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי...
17/02/2016 | 09:48
153

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...
      
 1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
 2-3 ביצים קשות
 3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
 1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז
 
להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]
 
במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מטבוחה בקלי קלות - טעיםםםםם'
מטבוחה בקלי קלות - טעיםםםםם
17/02/2016 | 10:11
177
המצרכים:
 שמן בין 1/4 - 1/2 כוס בסיר רחב
לטגן קלות 2 בצלים גדולים קצוצים דק דק במג'ימיקס.
מוסיפה 2 פלפלים אדומים מתוקים קצוצים במג'ימיקס.
4-5 שיני שום כתושות 
להוסיף:  4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים תלוי כמה אוהבים חריף.
(אפשר לקצוץ הכל יחד)
מוסיפים 2 קופסאות עגבניות מגורדות של טל,  300 גרם כל אחת.
כפית פפריקה
כפית סוכר או דאייטיפ
ברגע שרותח להעביר ללהבה נמוכה עם מכסה ולבשל שעה וחצי.
 
מועכים בתוך הסיר עם מועך הפירה, טועמים, משפרים תיבול ומסיפים מלח,
ומתחילים לצמצם עם חצי מכסה עוד כשעה ,עד שמבעבע כמו ריבה.
כל עבודת הקיצוץ והגירוד הכנתי במג'ימיקס.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טחינה בייתית - סליחה אך אין לי כמויות מדוייקות...'
טחינה בייתית - סליחה אך אין לי כמויות מדוייקות...
17/02/2016 | 10:26
105
טחינה  - כל אחד רגיל לטחינה גולמית אחרת, אני משתמשת עם זו שבתמונה.
 
הכנה: (אנחנו אוהבים את הטחינה מעט סמיכה)
מוזגת טחינה גולמית לקערה עגולה, מוסיפה
שום כתוש
מיץ לימון טרי
מלח
מים לפי הצורך.
אפשר להוסיף שמיר/פטרוזיליה - קצוצים דק.
אפשר להכין במעבד מזון או בבלנדר, וכשזה מוכן להוסיף את הירק לעוד כמה פולסים, או להוסיף את הירק בהתחלה ולקבל טחינה ירוקה....בתיאבון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט סלק'
סלט סלק
17/02/2016 | 10:35
137
בוחרת-
3 סלקים ביינונים - קליפה קשה וקצת מבריקה.
בבית - קולפת וחוצה לשניים
מניחה בסיר מתאים, מכסה במי ברז ומביאה לרתיחה
מנמיכה להבה, מכסה חלקית במכסה, ומבשלת עד שרך, בעזרת סכין חדה בודקת .
מקררת...
 
לוקחת את חצאי הסלקים, (לא שופכים את הנוזלים)פורסת לפרוסות בעובי 1/2
ס"מ בערך ויוצרת קוביות,
לנוזלים מוסיפים:
מעט מלח
מיץ לימון טרי
מעט חומץ
סוכר או דאייטיפ
* טורפים, טועמים  ומשפרים תיבול.
מכניסים את קוביות הסלק לקופסא, מכסים עם הנוזלים המתובלים, מכסים עם מכסה מתאים ולמקרר.
הנוזלים הנתרים בריאים מאוד, מכניסת לצנצנת מתאימה ולמקרר, לשתיה.
ב ה צ ל ח ה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מספר סלטי חצילים - מהמטבח הרומני'
מספר סלטי חצילים - מהמטבח הרומני
17/02/2016 | 10:44
2
142
 סלט חצילים רומני של אמא בוצי
יש לפחות 3 סוגים שאני מכירה:
1.סלט חצילים רומני עם שום ומיונז:
3-4  חצילים קלויים, להוציא את התוכן למסננת למשך חצי שעה , עד שאין נוזלים.
2-3 פלפל אדום קלוי וקלוף – לרסק בפולסים במג'ימיקס או לקצוץ עם החציל
לקצוץ ולערבב את החצילים והפלפל לשים בקערה ולהוסיף:
מיץ לימון,
 1-2 כפיות שום כתוש
 1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לערבב הכל...ולהנות...!!!
 
2. סלט חצילים רומני עם בצל:
הבסיס זהה לסלט הקודם, הכוונה קולים חצילים ופלפל, קולפים וקוצצים
שמים בקערה ומוסיפים:
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן [החציל אוהב הרבה]
בצל קצוץ דק
*מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים מסביב
עם פלחי עגבניה או חצאים ומעל פרוסות מלפפון ירוק
 
3. הסלט השלישי הוא תחמיץ:
מכינים את אותו בסיס חצילים ופלפל ומוסיפים
חומץ + מים
מלח, סוכר
עלי דפנה
שום
 
 
4. סלט חצילים עם טחינה - מהמטבח המזרחי
קולים את החציל רגיל, שמים את התוכן במיסננת להורדת הנוזלים המרירים, לקצוץ
את הטחינה להכין לערבב עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, ולהוסיף..(אני אוהבת חציל חמים ולהזליף מעליו טחינה לא סימכה כל כך...)
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט חצילים עם מיונז ושום - מהמטבח הרומני.'
סלט חצילים עם מיונז ושום - מהמטבח הרומני.
17/02/2016 | 10:46
1
75
לצפיה ב-'סלט חצילים חריף, מהמטבח המרוקאי'
סלט חצילים חריף, מהמטבח המרוקאי
17/02/2016 | 10:48
117

סלט חצילים חריף  פנימית ב' וולפסון (ינואר 2016)
את הסלט הזה אכלתי כשהושפזתי בבית חולים וולפסון לראשונה במחלקה פנימית ב', בגלל "פירפור פרוזדורים", לשכנתי בחדר, היה סלט טעים וחריף, שנתן טעם לאוכל הטפל של בית החולים, אימצתי אותו, למרות שהוא דיי דומה לסלט הרומני.
 
2 חצילים בינוניים – לקלות
2 פלפלים אדומים מתוקים  - לקלות
2-3 פלפלים ירוקים חריפים – לקלות
3 שיני שום – לכתוש
מעט פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט פלפל לבן
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן
מלח, פלפל
2 טיפות דאייטיפ
להוציא את תוכן החצילים למיסננת, להגרת הנוזלים המרירים, את הפלפלים, כולם להכניס לשקית, לסור ולקרר, לקלף, לקצוץ עם קופיץ את החצילים והפלפלים, להוסיף תיבול, לערבב ולהנות.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט בייצים בשני טעמים...יאמי..'
סלט בייצים בשני טעמים...יאמי..
17/02/2016 | 11:03
133
סלט ביצים מדהים
 
המיצרכים:
6-8 ביצים - מגררים גס
3-4 בצלים ירוקים דקיקים - קצוצים דק דק - לאחר שקצצנו את הבצל, מפזרים עליו כפית שטוחה מלח, ומועכים עם האצבעות, להוצאת הטעמים.
פלפל שחור
כפית גדושה מיונז
1/2 כפית חרדל
*לערבב ולהתענג.
 
סלט ביצים עם בצל מטוגן
 
מרכיבים:
6  ביצים 
 3  בצל - גדולים קצוצים
 מל"פ
 שמן קנולה 
 מעט מיונז
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים כ-20 דקות
בינתיים מזהיבים הבצלים
מקלפים את הביצים ומגררים גס, מערבבים עם הבצל,
מוסיפים מל"פ ומיונז, טועמים ומשפרים תיבול וטעמים ובתאבון!
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שני סלטי גזר פיקנטי'
שני סלטי גזר פיקנטי
17/02/2016 | 11:23
139

סלט גזר פיקנטי...צבעוני וטעים ...גילה
5 גזרים גדולים נקיים ומגוררים - לגפרורים
 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
 3-4 שיני שום כתושות
 1-2 פלפלים ירוקים חריפים - קצוצים או פרוסים דק מאוד.
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון
 2 כפות שמן בערך(לא חובה)
חומץ
כפית שטוחה סוכר/דאייטיפ, אפשר פחות.
מערבבים הכל ומשהים לקליטת הטעמים.
*****************************************************************
סלט גזר פקנטי משגע של חברתי הבולגריה - נילי 
קילו גזר קלוף ומגורר גס
רצועות עירית קצוצה, לפי העין,[אפשר גם החלק הירוק של בצל ירוק, לפרוס]
 200 גרם אגוזי פיקאן סיניים [מסוכרים] שבורים גס.
הרוטב:
 3/4 כוס שמן קנולה
 1/3 כוס חומץ בלסמי
 6 כפיות חרדל
 4 כפיות סוכר
 6-7 שיני שום כתושות
מלח, פלפל.
לערבל יחד ולערבב עם הסלט..
משגע..כדאי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט מיונז / תפוחי אדמה'
סלט מיונז / תפוחי אדמה
17/02/2016 | 11:26
97
סלט מיונז רומני
שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...
4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומביה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלטי כרוב אדום כמו בפאלפליות ומוכן.'
סלטי כרוב אדום כמו בפאלפליות ומוכן.
17/02/2016 | 14:19
1
170

סלט כרוב אדום כמו בפלפליות גילה
 
כרוב אדום – חתוך לרצועות
לתת בקערה ולזרות כפית מלח גס וכפית סוכר – למעוך היטב עם הידיים..ולהשהות מעט
 
לא לשטוף...רק  להוסיף:
מעט חומץ
מעט מיץ לימון
סוכר או דאייטיפ
מל"פ
כף שמן קנולה או אפשר להוסיף 2 כפות מיונז...לערבב ולהנות...בתיאבון
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לגילוש על המקבץ העשיר '
לגילוש על המקבץ העשיר
18/02/2016 | 06:14
19
גילוש תודה יקירה על השיתוף ועל האיכפתיות שלך בפורום.
 
לא שוכחת אף שבוע לעשיר ולכבד אותנו במקבץ עשיר ומגוון של מתכונים.
 
תודה ענקית /לינדה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ממרח חצילים/קישואים לסנדוויצ'ים ולכל מטרה.'
ממרח חצילים/קישואים לסנדוויצ'ים ולכל מטרה.
18/02/2016 | 07:02
127
המתכון: 2 חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים אפויים בתנור (ללא מלח, ללא שמן, ככה, כמו שהם: עיגולים עם קליפה(או 5 קישואים, לגרר קליפה בעדינות, ולחתוך לאורך פרוסות של ס"מ - 1, ולהניח באותה צורה בתנור מתחת לגריל.
5 בצלים גדולים חתוכים לקוביות שטוגנו במחבת גדולה (ללא הרבה שמן.) עד להשחמה כהה. (אפשר להשתמש בקישואים גדולים שתמיד במבצעים)
3 ביצים קשות.
קיבלתי טיפ - להוסיף חופן אגוזי מלך לטחינה לשם עיבוי.
זהו. הכל ביחד למעבד מזון עם להב הסכינים ומלח לפי הטעם...מעולה.
גילה – הוספתי מעט מיונז....טעיםםםם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילוש תודה סלטים נפלאים'
גילוש תודה סלטים נפלאים
19/02/2016 | 12:14
52
את משקיענית באוכל ברוכה תהיי
שבת שלום
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ