לכבוד יום האם וחג האהבה הבינלאומי - אוכל עדתי - קינוח

ninga 3

New member
לכבוד יום האם וחג האהבה הבינלאומי - אוכל עדתי - קינוח

התבקשנו לכבוד החגים האלה, להמתיק לכולם את צו השעה....אז בואו ושתפו אותנו בקינוחים טעימים...


 

ninga 3

New member
פאפנש - קינוח מהמטבח הרומני

"פאפנאש" - של השף אליעזר לויה, מסעדת "פרסקו"

המרכיבים לסופגניות:
250 גרם גבינה לבנה לאפייה
1/2 קילו קמח לבן
קליפה מגוררת מלימון וחצי
1 כף סודה לשתייה
1/2 כוס סולת טחונה
שתי כפות וחצי סוכר

לשמנת חמוצה ביתית:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כף ריוויון

לרוטב דובדבנים:
1/2 קילו דובדבנים טריים (אפשר גם אוכמניות/דומדמניות/פירות יער קפואים)
1/2 קילו סוכר
1 לימון סחוט
1-2 טיפות מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.שמנת חמוצה ביתית:
מערבבים את השמנת המתוקה והריוויון ומעבירים לכלי סגור. מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מכן ליום אחד מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
2.הסופגניות:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק. מכסים את הכלי, מעבירים למקום חמים ומחכים כחצי שעה שיתפח.
3.יוצרים 5-6 כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע (צורה של דונאט).
4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים תוך שמירה על חום בינוני. מוציאים את הסופגניות כשהן מקבלות צבע חום כהה (לא יותר מרבע שעה). מטרת הטיגון הארוך היא ליצור מרקם אחיד.
5.רוטב:
מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
6.הגשה:
מניחים סופגנייה במרכז הצלחת, יוצקים מעליה שמנת ומפזרים מעל רוטב דובדבנים.

 

ninga 3

New member
עוגת שוקולד בספל במיקרו

ביצה
2 כפות שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שוקולית
כף שטוחה קקאו
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס קמח תופח (או 1/4 כוס קמח רגיל+1/4 כפית אב. אפיה)

לרוטב שוקולד:
1/4 כוס שמנת מתוקה
8 קוביות שוקולד

אופן ההכנה:

אופן הכנת העוגה :
לערבב את כל המצרכים בקערה לתערובת אחידה , לצקת לתבנית פיירקס\ אפשר גם לספלים גדולים, להכניס למיקרו ל6-8 דקות להוציא ולקרר
ציפוי שוקולד :
לחמם את השמנת בקערית או בכוס קטנה במיקרו עם קוביות
השוקולד לערבב היטב עד שהשוקולד נמס , ולצקת על העוגה

 

Mor L

New member
תודה רבה!! נראה מדהים!

יש אפשרות להחליף את הכמות של אבקת אפיה?
יש לנו בדירה רק שקיות קטנות של אבקת אפיה, וקמח רגיל
אם אני שמה שקית שלמה של אבקת אפיה, כמה קמח רגיל אני צריכה להוסיף לפי זה?
&nbsp
והציפוי שוקולד, אני חייבת להשתמש בשמנת?
אפשר להוסיף אותו על עוגת שוקולד רגילה שאני אופה בתנור אחרי שהעוגה מתקררת?
 

Mor L

New member
עוד שאלה

יש לנו מטבח כשר בדירה ואנחנו חייבים לכסות את הצלחות שנכנסות למיקרוגל
במכסה למיקרוגל או צלחת מעל.
צריך את העוגה ואת הציפוי שוקולד להשאיר פתוחים במיקרוגל?
או שאפשר לכסות בצלחת/מכסה למיקרוגל?
וכמה דקות צריך לחמם את הציפוי שוקולד במיקרוגל?
 

ninga 3

New member
באוורייה של שולי אורפלי בהמלצת מזלי סידי

באוורייה של שולי אורפלי בהמלצת מזלי סידי

2 שמנת מתוקה, 2 שמנת חמוצה, 2 אינסטנט פודינג ווניל, כוס וחצי חלב, 4 כפות סוכר, שקית ג'לטין מעורבבת בכוס מים חמים
*להקציף הכל יחד חוץ מהשמנת חמוצה והג'לטין, לאחר ההקצפה להוסיף בזהירות את השמנת והג'לטין, לשפוך לתוך פיירקס, אפשר לטבול בישקוטים בקפה/חלב ולהניח כתחתית, ולפורר מעל, לפזר אגוזים שבורים, ולקשט בסירופ שוקולד.



 

ninga 3

New member
כנפה של שולי אורפלי

500 גרם איטריות קדאיף
750 גרם גבינה ריקוטה
250 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב 2 שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 2כפות קורנפלור כפית מיי ורדים (מיי זאער)

בסיר - לחמם חלב שמנת קורנפלור וסוכר לערבב עד שהכול נמס לבשל 5 דקות עד שמסמיך ולהוריד מהאש להוסיף: מיי ורדים - ולצנן
אחרי צינון להוסיף את הגבינה ולערבב טוב.

את החמאה המומסת לשפוך על האיטריות ומערבבים משמנים תבנית 1/2 מהאיטריות לשטח בתבנית את קרם הגבינה לשפוך מעל ועל הגבינה את ה-1/2 השני של האיטריות לאפות ב-160 עד שהאטריות משחימות מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ הקר
סירופ:
3 כוסות סוכר
כוס מים מיי זאער לבשל 15 דקות...ולקרר..

לא לחתוך את העוגה שהיא חמה!!!

 
למעלה