לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתיוהפעם "קציצות" - '
פינת האוכל העדתיוהפעם "קציצות" -
<< ההודעה הנוכחית
02/02/2016 | 06:59
9
85
מי לא מכיר/ה אין ספור מתכוני קציצות, מטוגנות, אפויות, על האש, ברוטב, או אחרת, שתפו אותנו במתכוני הקציצות שאוהבים אצלכם...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קלופס או קציצה אחת גדולה בקלי קלות.'
קלופס או קציצה אחת גדולה בקלי קלות.
02/02/2016 | 07:07
127

קלופס באפונה/שעועית ירוקה של עליזה רייכבך
 
היא קראה לזה עיג'ה בשרי גדול
מצרכים לקציצת הבשר: (עגולה וגדולה כמו חביתה גדולה)
1/2 קילו בשר בקר טחון (הוספתי{גילה} 1/2 מהכמות בשר טחון עוף)
4 ביצים (צריך להיות קצת דליל)
כף פירורי לחם
מל"פ
פפריקה
הוספתי:(גילה)בצל קצוץ וסחוט
מעט פלפל אנגלי
קמצוץ קינמון
אבקת מרק עוף
 
לטגן קציצה גדולה בשני הצדדים בעזרת צלחת, וללא כיסוי.
 (מצויין באפיה...)
מבשלים אפונה או פול או שעועית ירוקה
מעט שמן
כ-3-2 כוסות מים
מל"פ
שום
כף סוכר/ דאייטיפ
(גילה)הוספתי מעט מרק בצל
 
כשרותח, מוציאים מחצית כמות האפונה או אחר... מניחים את הקציצה העגולה והגדולה ברוטב ומכסים חזרה באפונה או אחר.. שהוצאנו..ממשיכים לבשל כ-1/4 שעה ומכוסה..
תהנו.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות ברוטב בתנור'
קציצות ברוטב בתנור
02/02/2016 | 07:12
126

קציצות ברוטב בתנור – גילה
הכנה פשוטה קלה וטעימה
 
500 גר’ בשר בקר [אפשר רצוי וטעים עם מעט שומן כבש]
בצל גדול קצוץ דק וסחוט
קישוא לגרר ולסחוט
1 בייצה
פירורי לחם כ-3 כפות
אב’ מרק עוף
פלפל שחור, מלח, מעט אב’ פלפל אנגלי
**לערבב ולהשהות כמה שעות או למשך לילה
 
למחרת,
 2-3 בצלים גדולים - לחתוך לרצועות ולהזהיב במחבת, להניח אותם בתחתית תבנית מלבנית וגבוהת דפנות .
 
מטגנים את הקציצות, ומניחים בצפיפות מעל הבצל המטוגן.
 3-4 עגבניות אדומות ויפות, לפרוס פרוסות רוחב עגולות
 להניח מעל הקציצות את פרוסות העגבנייה.
 
הרוטב:
כוס וחצי מים רותחים, לתת בקערית
 3 שיני שום כתושות
כף רוטב סויה
1/2 כפית פפריקה מתוקה ומעט חריפה [אם רוצים]
1/2 כפית אבקת גריל עוף
פל"מ (פלפל שחור ומלח)
כפית אבקת מרק עוף
**לערבב הייטב, ולצקת מעל הקציצות ומעל העגבניות
לכסות בנייר כסף, ולתנור ל-1/2 שעה בחום ביינוני
[אפיה רגילה]
 ברבע שעה אחרונה להסיר נייר הכסף ולאפות כרבע שעה...עד 20 דקות,  ללא כיסוי...
מתאים להגשה עם אורז לבן או פירה...בתיאבון, ספרו איך יצא..!!!!!!!!!!!!!!
 
*בדרך כלל אני מכינה את הקציצות באופן רגיל, ומגישה ליד פירה, ולמחרת ממשיכה עם יתרת הקציצות ברוטב...ואז יוצא משהו אחר וחדש...תהנו
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות ברוטב עם עלי דפנה מהמטבח הרומני של אמא בוצי'
קציצות ברוטב עם עלי דפנה מהמטבח הרומני של אמא בוצי
02/02/2016 | 07:18
368

קציצות ברוטב עם עלי דפנה של אמא בוצי... גילה
18/3/2005  18:34
      
 250 גר’ חזה עוף טחון (אפשרי רק חזה עוף)
 250 גר’ חזה הודו טחון
בצל גדול קצוץ דק- להזהיב במעט שמן.
2  ביצים מופרדות [חלבונים להקציף ולהוסיף בסוף - זה אוורירי מאוד]
פירורי לחם - כ- 4 כפות
פלפל, מלח, מעט סוכר [את הסוכר אפשר להוסיף לחלבונים בהקצפה]
כף גדושה רסק עגבניות..
*לערבב את כל החומרים לקפל בסוף את הקצף, ורצוי להשהות לילה במקרר - מכוסה.
 
למחרת - בסיר עמוק ורחב כ- 31/2 כוסות מיי ברז.
 3-4 עלי דפנה
  3-4 פלפל אנגלי - שלם.
סוכר או דאייטיפ, מלח,
 3 כפות רסק, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה (הרוטב צריך להיות קצת סמיך, ואם לא סמיך יש להוסיף רסק בהתאם)
~עגבנייה בשלה ואדומה מגוררת(מניסיוני למדתי שבכל רוטב עגבניות עם רסק מוכן אני מוסיפה עגבנייה אחת/שתיים מגוררות, תלוי בגודל הרוטב)
במקביל להזהיב את הקציצות ולהכניס לרוטב המבעבע
להביא לרתיחה ולהנמיך האש, לבשל כחצי שעה...ולהנות.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות ברוטב שהנכדים מאוד אוהבים עם המון ירקות '
קציצות ברוטב שהנכדים מאוד אוהבים עם המון ירקות
02/02/2016 | 07:24
120

קציצות ברוטב שהנכדים מאוד אוהבים עם המון ירקות  גילה
לקציצות: (אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה מחצית, מקילו בשר)
הקציצות מאוד טעימות לדברי הנכדים שלנו, והסוד כאן, שאני מכניסה ירקות לעיסת הבשר והם אוכלים ולא יודעים...ונהנים מאוד....
250 גר’ בשר בקר טחון
250 גר’ חזה עוף או הודו טחונים
ביצה שלמה
מעט - מלח, פלפל שחור,
מעט -  אב’ פלפל אנגלי
2 שיני שום כתושות
כ- 4 כפות פירורי לחם או קמח מצה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות סוכר או 3-4 טיפות דאייטיפ
כף גדושה רסק עגבניות
מעט - אב’ גריל עוף
בצל גדול קצוץ דק וסחוט [אפשר לקצוץ במערבל]
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
תפו"א קטן קלוף מגורר דק וסחוט (לא חובה ולא תמיד מוסיפה)
סלק בינוני מגורר דק (אפשר גם סלק קטן)
גזר גדול מגורר דק
מעט אב’ מרק עוף
מעט פפריקה מתוקה
כ-1/8 כוס מי ברז (מוסיף אווריריות לקציצות)
 
לערבב ולהשהות כמה שעות במקרר או ללילה לספיגת הטעמים..
למחרת או אחרי כמה שעות:
בסיר גדול יחסית להזהיב בצל בינוני קצוץ דק, ולהוסיף 2-3 קוביות תפו”א,  1-2 גזר פרוסות עבות , להוסיף מים רותחים כדי כיסוי, להביא לרתיחה ולהוסיף:
תיבול:
 2 שיני שום כתושות
כף גדושה פפריקה,
פלפל שחור, מלח
כפית גדושה אב’ מרק עוף,(אני משתמשת עם קנור)
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות, הרוטב שיהיה מעט סמיך ולא דליל מידי…מעט סוכר.
1-2 עגבניות מגוררות
 
 להביא לרתיחה, ובידיים רטובות לגלגל כדורי פינג פונג מהבשר כמובן [אפשר גם לגלגל בצורת קבבונים קטנים], ולהכניס לרוטב, להיעזר בכף עץ, לכסות, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה..לבשל כ-3/4 שעה...לשפר תיבול......להכין אורז לבן נטו...ליד...(בלי ליכלוכים...כדברי הילדודס...).ובתיאבון.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות דגים נהדרות למזנון קר ואפשרות ברוטב מדהים'
קציצות דגים נהדרות למזנון קר ואפשרות ברוטב מדהים
02/02/2016 | 16:21
83

קציצות דגים נהדרות למזנון קר של מנו שמש
 [חבר טוב ובשלן מקצועי]  גילה
118/2/2005  06:56
       
קילו פרוסות דג (מהקפואים, ללא קליפה) לשטוף היטב, לטפטף לימון ולהניח להספג.
 1/2 חבילה פטרוזיליה -
 1/2 חבילה כוסברה
 2 בצלים בינוניים
 6-8 שיני שום
לטחון הכל במעבד מזון ולהוסיף:
 3 ביצים
1-2 גזרים מגוררים גס (גילה)
 3 כפות קמח רגיל
מלח, פלפל
1/2 כפית כמון
לערבב ולטגן (פשוט מאוד, וטעים קר)
 
אפשר גם לזרוק לרוטב...
בצל בינוני קצוץ - להזהיב
 2-3 כפות רסק עגבניות + שתי עגבניות טריות מרוסקות (רצוי מסוג תמר)
1-2 פלפל ירוק חריף
3-4 שיני שום כתוש
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אפשר חריפה)
מים רותחים
קמצוץ סוכר
כפית אב’ מרק בטעם עוף..
 
בתיאבון....נסענו לטיול איתו, והקציצות [ללא הרוטב]נחטפו ..טעים......ומתאים למיזנון קר..למי שביקשה..
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות עוף עם גרגרי תירס ובצל ירוק'
קציצות עוף עם גרגרי תירס ובצל ירוק
02/02/2016 | 16:29
66

קציצות עוף עם גרגרי תירס ובצל ירוק של גילה
350 ג' טחון הודו + 350 ג' בקר + כפית שומן כבש
כפית שום כתוש
מעט מכל תבלין: (כ-1/2 כפית)
 פלפל אנגלי, קינמון, חאואיג' למרק,
 1/2כפית אב' סודה לשתיה,
מרק עוף, פל"מ
2 כפות מי ברז,
 3-4 בצל ירוק קצוץ כולל הירוק,
 חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן גרגרי תירס (אפשר קפואים)
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם + 2 כפות קמח מצה
ערבבתי הכל וטיגנתי...יצא מעדן
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות נפלאות מהמטבח הפרסי ומהתוכנית "הכי טעים שיש"'
קציצות נפלאות מהמטבח הפרסי ומהתוכנית "הכי טעים שיש"
02/02/2016 | 16:46
373

קציצות בקר וכבש מקום ראשון מהתוכנית הכי טעים שיש
קציצות מתובלות היטב ברוטב של ציר בקר ותפו"א (מהמטבח הפרסי)
מרכיבים לקציצות:
קילו בשר בקר טחון מס' 2
50-100 גרם פלאדה כבש
300 ג' בצלים 2 בינוניים או בצל אחד גדול –, טחונים במעבד מזון (כ-300 גרם בצל)למרקם רסק כולל הנוזלים.
100 גרם לחם בצל (פרוסה עבה), טחון במעבד מזון לאחר הבצל
2 ביצים
1/2 כף בהרט לקובה (ציפורן, הל, כמון, קינמון ופלפל אנגלי)
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח
1/2 כף כורכום
1/2 כף כמון
1/2 כף בהרט
כ-1/4 כוס (50 מ״ל) שמן קנולה
* ללוש ולהוסיף מעט שמן קנולה.
 
לרוטב:
שמן קנולה
1 קילו בצל, קצוץ גס
6 גזרים, מקולפים וחתוכים
12 תפוחי אדמה קטנים, קלופים (או 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים)
1/2 כף בהרט
1/2 כף כמון או כורכום
כף פלפל
כף מלח
1/2 ליטר ציר בקר משובח
ליטר מים רותחים
 
אופן ההכנה:
1. הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון והפלאדה. מוסיפים את הבצל, הלחם והביצים ומתבלים. מוסיפים את השמן ולשים עד לקבלת עיסה אחידה (אם צריך, מוסיפים עוד שמן).
2. יוצרים קציצות במשקל 90-80 גרם, ומעבירים למקרר ל-30-20 דקות.
3. הרוטב: מחממים על להבה גבוהה מחבת עם כמות נדיבה של שמן קנולה. מנמיכים להבה ומטגנים את הבצל כ-20 דקות, עד שהוא מושחם היטב.
4. מוסיפים את הגזר חתוך באלכסון, מחכים 1/4 שעה ומוסיפים את תפוחי האדמה, חתוכים לרבעים וממשיכים לצלות את הירקות עוד כ-10 דקות (בסך הכל משחימים את הירקות כ-45 דקות. יש להוסיף את העצמות כבר בשלב טיגון הבצל שימו לב, אם הירקות משחימים היטב לפני כן, עוצרים את ההשחמה וממשיכים לפי המתכון. אנחנו לא רוצים לשרוף את הירקות).  מתבלים: פל"מ, כורכום, בהרט, כמון
5. מוסיפים קצת מים רותחים וציר בקר, עד חצי גובה תפוחי האדמה ומכסים.
6. מבשלים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.
7. מוציאים את הקציצות מהקירור ומטגנים אותן טיגון קל על להבה גבוהה בשמן קנולה בגובה כס"מ, עד שיש השחמה קלה מבחוץ.
8. מעבירים את הקציצות לרוטב החם, מוסיפים עוד מעט מים (לא מכסים לגמרי את הקציצות), מכסים את הסיר ומבשלים עוד 15-10 דקות על אש בינונית.
 *אם אין ציר בקר, אפשר להמיר אותו בכמות זהה של מים וב-3-2 עצמות מוח. במקרה כזה.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כדורי עוף ברוטב קובה סלק של קיצי - חיה אלפי'
כדורי עוף ברוטב קובה סלק של קיצי - חיה אלפי
02/02/2016 | 17:11
1
87

כדורי עוף במרק סלק של קיצי - חיה אלפי
מצרכים לכדורי העוף:
 1 ק"ג חזה עוף
2 בצלים גדולים
2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
3 ביצים
2 כפות שמן
1 כוס תערובת ירוקים קצוצה  (שמיר, פטרוזיליה, עלי סלרי)
פלפל שחור, מלח
(במידת הצורך מעט פרורי לחם)
 
טוחנים את חזה העוף עם הבצל והלחם מוסיפים את שאר המצרכים
ומערבבים לתערובת אחידה.
 
המצרכים למרק:
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן
2 סלקים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות
2 סלקים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה
2 ליטר מים
1 כפית סוכר 
1 כפית שטוחה מלח לימון / מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
 
אופן ההכנה:
 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לשקיפות מוסיפים את הסלקים וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות.
מוסיפים את שאר מצרכי המרק מביאים לרתיחה ומבשלים 1/2 שעה.
טועמים את המרק ומשפרים תיבול במידת הצורך.
יוצרים כדורים מתערובת כדורי העוף ומכניסים למרק הרותח.
מבשלים כ- ½ שעה על להבה בינונית.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רק מילה אחת יש לי ~~ לגילוש היקרה.'
רק מילה אחת יש לי ~~ לגילוש היקרה.
05/02/2016 | 06:27
27
גילוש את אף פעם לא שוכחת ולא מוותרת על הפינה "אוכל עדתי "
 
מורידה לפניך את הכובע יקירתי, את מעשירה  את הפורום במתכונים.
תודה חברה יקרה על האיכפתיות ועל היחס החם ואוהב לזולת.
לינדה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ