פינת האוכל העדתי
והפעם ט"ו בשבט

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי
והפעם ט"ו בשבט

לקראת חג ט"ו בשבט החל בשבוע הבא - 25.1 - יום שני הקרוב, בואו נעלה מאכלים עם פירות יבשים ופירות טריים.
 

ninga 3

New member
כרובית בתנור, ללא בישול מקדים

אין צורך בבישול הכרובית

בצלוחית אחת טורפים יחד:
1-2 כפות מיונז
2 כפות שמן + 2 כפות מי ברז
2 ביצים
מלח, פלפל אני אוהבת להוסיף מעט קארי

בצלוחית עמוקה שנייה מערבבים:
פירורי לחם (אני שמה פירורית זהב + פאנקו + שומשום + מעט מלח)

להפריד את הכרובית לפרחים ,לטבול את הפרחים בבלילת הביצים ולטבול בפירורי
הלחם.
לשמן תבנית אפיה,או להניח את פרחי הכרובית על נייר אפיה בתבנית התנור
ולאפות בחום של 190 מעלות ,לאחר כ-45 דקות,
לאחר כ-25 דקות להפוך את פרחי הכרובית ולהמשיך לאפות עד שמשחים מעדן אמיתי.
ניתן לעשות עם חצילים גם יוצא מעדן
לשטוף חציל גדול או שניים לחתוך לעיגולים בינוניים
לפזר מלח לאחר כחצי שעה לשטוף לטבול בביצה ובפירורי הלחם ולהתענג.
גם קישואים עבים טעימים...תהנו. גילה.
 

shron17

New member
בכרובית אני נוהגת להרתיח 10 דקות,להבטחת סילוק החרקים,,

ישנם חרקים בגודל מזערי ,וקשה מאוד להבחין בהם,
והם מתחסלים בזמן הרתחת פרחי -הכרובית ,בסיר עם מים רותחים.
 

Usagi

New member
טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה


מתכון מומלץ שקיבלתי במייל, הוא טוב לא רק לט"ו בשבט.

טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה

חברת "אחוה" מגישה לכם מתכון לקינוח חגיגי וטעים. טארטלטים אישיים, עשויים בצק פריך במילוי רענן של טחינה ויוגורט.
המתכון ללא אפיה, מתאים כהגשה בבופה בשולחן החג לצד פירות יבשים וקינוחים או כמנה ראשונה.

מצרכים (לכ- 24 מיני טארטלטים):
לבצק פריך:
2.5 כוסות קמח 350 גרם
200 גרם חמאה מומסת
1/2 שקית פתיתי פרמזן 50 גרם
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
1 סלק גדול צלוי בתנור בחום של 220 מעלות
למילוי:
1 גביע יוגורט 3% או 1.5% טבעי 200 גרם
3/4 כוס טחינה גולמית איכותית - נעשה שימוש בטחינה אחוה

צרור עלים לקישוט:
בזיליקום, אורגנו או פטרוזיליה

ציוד:
תבניות מיני טארטלטים/תבניות מיני פאי
אפשר תבנית טארט גדולה

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלק הצלוי ומכניסים אותו למעבד מזון, טוחנים כמה דקות לקבלת מחית אחידה.
ממלאים מהמחית ב-1/2 כוס ומניחים בצד.

2. להכנת הבצק של הטארטלט:
מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה, מים, פרמזן ו- 1/2 כוס מחית הסלק שהכנו תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהקירור. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בבצק את תבניות המיני טארטלטים/תבניות מיני פאי - אפשר בתבנית טארט גדולה.
מחוררים את הבצק מעט באמצעות מזלג.

4. להכנת המלית:
מתבלים את הטחינה הגולמית בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ו- 1 כף מיץ לימון ומערבבים היטב.
5. יוצקים לתוך הטארטלטים חצי כפית מהטחינה הגולמית המתובלת וחצי כפית יוגורט.
מקשטים בעלי אורגנו, בזיליקום או פטרוזיליה ומגישים.

נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

המתכון הופק בשיתוף חברת "אחוה" ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית.

 
למעלה