בוקר אור ~~ ליום שלישי בשבוע

לינדה7

New member
בוקר אור ~~ ליום שלישי בשבוע


מאחלת לכולם יום נעים וחמים.
פרנסה טובה...
בריאות טובה...
ומזל טוב לחוגגים.
לינדה


 

ninga 3

New member
עוגת ביסקויטים שהנכדים אוהבים

רולדת שוקולד ובסקויטים
מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...
בתיאבון...



 

ninga 3

New member
עוגת ביסקויטים נהדרת

עוגת ביסקוויטים קרה של גילוש
חבילת ביסקוויטים בטעם ווניל – פתי בר גדול של שופרסל (לשים לב להדגש "גדול" זה ביסקוויט פריך ועבה יותר) – (אריזה צהוב-כתום)
חבילת ביסקוויטים בטעם שוקולד – פתי בר גדול של שופרסל. (אריזה כחולה)
בקערה שטוחה ועמוקה שמים כף נס קפה, כוס מים חמים ומערבבים (אם מכינים גירסה חלבית, אפשר להוסיף מעט חלב)
שיכבת הווניל: 3 שמנת מתוקה או פרווה בקרטון (כל קרטון מכיל 250 מ"ל) כוס חלב או מים קרים לפרווה (על אחריותי – זה עובד מצויין) 1/2 שקית אינסטנט ווניל / ריבת חלב 2 כפות סוכר
שיכבת השוקולד 200 גרם שוקולד מריר – פרווה + 3 כפות מי ברז
הציפוי: 1/2 קרטון שמנת מתוקה – בקלחת קטנה – להביא לסף רתיחה ולערבב עם 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות – מערבבים, מצננים ושופכים מעל.
אופן ההכנה: תבנית גבוהת דפנות או -(בתמונה תבנית בינונית + תבנית אינגליש קייק)
הכנת הקצפת: 2.5 קרטוני שמנת מתוקה + כוס חלב/מים קרים+2 כפות סוכר+ 1/2 שקית פודינג – מקציפים לקצף חזק, ומחלקים לשתי קערות.
בקערית מתאימה למיקרו – שוברים 200 גרם שוקולד מריר, מוסיפים 3 כפות מי ברז, ומפעילים לדקה ושלושים שניות, מערבבים למירקם קרמי לא סמיך מידיי, אם צריך נותנים עוד 1/2 דקה במיקרו, ו/או מוסיפים עוד כף מים חמים ובוחשים...מצננים מעט...ומערבבים עם מחצית הקצפת.
טובלים ביסקוויטים ווניל ומניחים בתחתית התבנית, מורחים מעל את הקצפת עם השוקולד, ושוב שיכבת ביסקוויטים ווניל/שוקולד ושוב מורחים את שיכבת קצפת הווניל הבהירה, שוב שיכבת ביסקוויטים (אני ויתרתי כאן בתמונה, היות וזה היה גבוה מידיי,) לקרר מעט, או לוותר למזוג את הציפוי שהספיק להתקרר מעט, ובעזרת סכין עם שפיץ לעשות ציורים....בהצלחה.

 
למעלה