עוגת ביסקויטים נהדרת
עוגת ביסקוויטים קרה של גילוש
חבילת ביסקוויטים בטעם ווניל – פתי בר גדול של שופרסל (לשים לב להדגש "גדול" זה ביסקוויט פריך ועבה יותר) – (אריזה צהוב-כתום)
חבילת ביסקוויטים בטעם שוקולד – פתי בר גדול של שופרסל. (אריזה כחולה)
בקערה שטוחה ועמוקה שמים כף נס קפה, כוס מים חמים ומערבבים (אם מכינים גירסה חלבית, אפשר להוסיף מעט חלב)
שיכבת הווניל: 3 שמנת מתוקה או פרווה בקרטון (כל קרטון מכיל 250 מ"ל) כוס חלב או מים קרים לפרווה (על אחריותי – זה עובד מצויין) 1/2 שקית אינסטנט ווניל / ריבת חלב 2 כפות סוכר
שיכבת השוקולד 200 גרם שוקולד מריר – פרווה + 3 כפות מי ברז
הציפוי: 1/2 קרטון שמנת מתוקה – בקלחת קטנה – להביא לסף רתיחה ולערבב עם 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות – מערבבים, מצננים ושופכים מעל.
אופן ההכנה: תבנית גבוהת דפנות או -(בתמונה תבנית בינונית + תבנית אינגליש קייק)
הכנת הקצפת: 2.5 קרטוני שמנת מתוקה + כוס חלב/מים קרים+2 כפות סוכר+ 1/2 שקית פודינג – מקציפים לקצף חזק, ומחלקים לשתי קערות.
בקערית מתאימה למיקרו – שוברים 200 גרם שוקולד מריר, מוסיפים 3 כפות מי ברז, ומפעילים לדקה ושלושים שניות, מערבבים למירקם קרמי לא סמיך מידיי, אם צריך נותנים עוד 1/2 דקה במיקרו, ו/או מוסיפים עוד כף מים חמים ובוחשים...מצננים מעט...ומערבבים עם מחצית הקצפת.
טובלים ביסקוויטים ווניל ומניחים בתחתית התבנית, מורחים מעל את הקצפת עם השוקולד, ושוב שיכבת ביסקוויטים ווניל/שוקולד ושוב מורחים את שיכבת קצפת הווניל הבהירה, שוב שיכבת ביסקוויטים (אני ויתרתי כאן בתמונה, היות וזה היה גבוה מידיי,) לקרר מעט, או לוותר למזוג את הציפוי שהספיק להתקרר מעט, ובעזרת סכין עם שפיץ לעשות ציורים....בהצלחה.