מרק בצל צרפתי משובח עם יין
מרק בצל צרפתי משובח בהמלצת חנהל'ה
[מה יותר חורפי ממרק בצל צרפתי משובח עם יין לבן ופרוסות בגט וגבינה מוקרמת מעל? עצמו את העיניים, הריחו את האדים המהבילים היוצאים מהמרק, קחו לגימה, ודמיינו שאתם בפריז! הוראות הכנה וטיפים משובחים מייד: מה תצטרכו? ל-6 מנות: 7 בצלים יפים 3-4 קוביות שום כתוש 2 כפות גדושות קמח כף שטוחה סוכר חום כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!) חצי כוס מים קרים 6 כוסות מים 3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין מלח פלפל 6 פרוסות באגט שמנמנות גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף - לכו על גרוייר!)
הוראות הכנה: חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה. הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים. הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת. ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש. הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות. קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת. למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה, לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה. יש לכם טיפים משלכם למרק בצל מושלם? שתפו אותנו! בון אפטיט
]
עם יין לבן ופרוסות בגט וגבינה מוקרמת מעל?
הוראות הכנה וטיפים משובחים מייד:
ל-6 מנות:
7 בצלים יפים
3-4 קוביות שום כתוש
2 כפות גדושות קמח
כף שטוחה סוכר חום
כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!)
1/2 כוס מים קרים
6 כוסות מים
3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין
מלח, פלפל
6 פרוסות באגט שמנמנות
גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף - לכו על גרוייר!)
הוראות הכנה:
חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה.
הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים.
הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת.
ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש.
הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות.
קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת.
למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה, לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה.