אוכל עדתי יעסוק השבוע במרקים חמים, חורף לא

ninga 3

New member
אוכל עדתי יעסוק השבוע במרקים חמים, חורף לא


אז איזה מרק הכי הכי אוהבים אצליכם....


 

ninga 3

New member
מרק בצל צרפתי משובח עם יין

מרק בצל צרפתי משובח בהמלצת חנהל'ה
[‏מה יותר חורפי ממרק בצל צרפתי משובח עם יין לבן ופרוסות בגט וגבינה מוקרמת מעל? עצמו את העיניים, הריחו את האדים המהבילים היוצאים מהמרק, קחו לגימה, ודמיינו שאתם בפריז! הוראות הכנה וטיפים משובחים מייד: מה תצטרכו? ל-6 מנות: 7 בצלים יפים 3-4 קוביות שום כתוש 2 כפות גדושות קמח כף שטוחה סוכר חום כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!) חצי כוס מים קרים 6 כוסות מים 3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין מלח פלפל 6 פרוסות באגט שמנמנות גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף - לכו על גרוייר!) הוראות הכנה: חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה. הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים. הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת. ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש. הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות. קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת. למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה, לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה. יש לכם טיפים משלכם למרק בצל מושלם? שתפו אותנו! בון אפטיט :)‏]
עם יין לבן ופרוסות בגט וגבינה מוקרמת מעל?

הוראות הכנה וטיפים משובחים מייד:
ל-6 מנות:

7 בצלים יפים
3-4 קוביות שום כתוש
2 כפות גדושות קמח
כף שטוחה סוכר חום
כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!)
1/2 כוס מים קרים
6 כוסות מים
3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין
מלח, פלפל
6 פרוסות באגט שמנמנות
גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף - לכו על גרוייר!)

הוראות הכנה:
חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה.
הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים.
הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת.
ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש.
הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות.
קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת.
למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה, לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה.

 

ninga 3

New member
מרק ירקות עשיר (גיוון הירקות משתנה מידי פעם)

כ-50 גרם חמאת תנובה מלוחה או כף שמן זית
בצל גדול קצוץ – להזהיב ולהוסיף:
1/2 קופסא פיטריות חצאי פרוסות רצוי טריות
קישוא בינוני- מגורר גס
להזהיב
להוסיף מים רותחים כדי 3/4 הסיר

ולהוסיף:
2 גזרים פרוסות
דלעת מגוררת
2 בטטות קטנות מגוררות גס
כמה פרחי כרובית – קצצתי
חופן אפונה ירוקה
כמה פרחי ברוקולי טרי - קצצתי והוספתי כמובן
רצועות של חתיכת כרוב ירוק לא גדולה
עגבנייה רכה - ריסקתי וסיננתי פנימה
2-3 גבעולי סלרי כולל העלים קצצתי והוספתי
כמה גבעולי שמיר קצצתי והוספתי
3/4 כוס עדשים כתומים - הוספתי
2 שיני שום מעכתי, קצצתי והוספתי
חופן אפונה קפואה, הוספתי לקראת הסוף
קולרבי - גררתי גס
כף גדושה מרק ירקות/מרק עוף פרווה
מלח גס, פלפל שחור

 

ninga 3

New member
מרק לוביה יבשה - פשוט וטעים

כ-4 כוסות לובייה יבשה, לברור ולשטוף הייטב.
1-2 בצלים יבשים קצוצים - להזהיב בסיר,
ולהוסיף:
2 פלפלים אדומים מתוקים - מרוסקים במעבד מזון, להוסיף לבצל ולהמשיך באידוי כ-5 דקות(הפעם קליתי תחילה שלושה פלפלים, הסרתי הקליפה ואז טחנתי, היה מדהים)..
מוסיפים את הלובייה השטופה..
2 גזרים חתוכים
2 ת”א קוביות קטנות.
+אפשר להוסיף בשר ועצמות אם רוצים...?!
מים רותחים כדי כיסוי ועוד קצת..
תיבול:
כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
כף שטוחה אבקת מרק פטריות
מעט אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה וחריפה..
להביא לרתיחה, להנמיך האש, ולבשל כ-3/4 שעה...בתיאבון

 

ninga 3

New member
מרק תירס וגזר - מרק טעים וקל להכנה, מתאים כמנה ראשונה

מצרכים:
4 גזרים
25 גרם חמאה/מחמאה
שקית תירס קפוא
2 כפות אבקת מרק עוף או פרווה
מל"פ

אופן ההכנה:
4 גזרים קלופים ומגוררים
25 גרם חמאה/מחמאה
*ממיסים את החמאה/מחמאה ומזהיבים את הגזר
מוסיפים:
6 כוסות מים רותחים, וכשרותח מוסיפים:
1/2 חב' תירס קפוא
כשהתירס רך, טוחנים עם מיקסר מוט.
מוסיפים 1/2 שקית תירס קפוא שנותר וממשיכים בבישול
מוסיפים:
אבקת מרק עוף או בטעם עוף
מל"פ
מבשלים עוד כרבע שעה על להבה נמוכה ומכבים.
תהנו.

 
למעלה