אוכל עדתי - והפעם תבשילי קדירה

ninga 3

New member
אוכל עדתי - והפעם תבשילי קדירה


התבקשנו הפעם להביא בפני ההנהלה מתכוני תבשילי קדירה, ולמה הכוונה..? הכל בסיר אחד, יכול להיות כל תבשיל שמצורפים אליו ירקות, קטניות, בשרים, מה שאוהבים..אז קדימה....שתפו אותנו בתבשילי משפחותיכם להתפאר....

אני כבר רעבה....
גילה


 

ninga 3

New member
החמין שלי

הכמויות משתנות בהתאם למספר המוזמנים....

נתח שלם של שריר (מס' - 8) / אפשר צלעות-אסאדו
כרעיים עוף ו/או פולקס של הודו נקבה
עצמות מח/סוכר
*לשטוף את הבשרים והעצמות היטב ולהניח במיסננת לניקוז עודפי הנוזלים.

תערובת הקיטניות: (אם זה הרבה, אני בסופו של דבר מקפיאה חצי לפעם הבאה, חוסך עבודה וזמן)
ספל גדול של שעועית לבנה יבשה
ספל גדול של שעועית מנומרת
ספל גדול של שעועית חומה
ספל גדול של גרגרי חומוס
ספל גריסי פנינה או גריסים
ספל חיטה או פריקה שהושרו שעה בלבד במי ברז.
1/2 ספל או יותר עדשים ירוקים
*אני משרה כל הלילה, ואפשר לקצר תהליך ע"הבאה לרתיחה את הקטניות במים , מכסים במכסה ומשהים כך שעה.
את הקניות שוטפת ומכניסה למים נקיים, מביאה לרתיחה ושוב מסננת, שוטפת ומכניסה למים חדשים ושוב מרתיחה ומסננת ושוטפת - ואז הם מוכנים לבישול עם הרבה פחות גזים.

אופן ההכנה:
מזהיבים במעט שמן את חלקי העוף והבשר, ומוציאים לקערה, ובאותו סיר מוסיפים: 3 בצלים קצוצים גס וכשמתחיל להזהיב מוסיפים 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן) ומקרמלים את הבצל לגוון חום יפה(להזהר לא לשרוף...) לבחוש מידי פעם עם כף עץ.
**מסדרים בסיר בשכבות, ובין כל שכבה לשכבה מתבלים ב: פלפל שחור, מלח גס, מרק עוף, פפריקה, כוסברה יבשה, מעט גרגרי קימל(מצויין נגד גדים)
ביצים(כמה שרוצים) מבשלים לחוד במים כ-10 דקות (אני מוסיפה למים גפרור עץ ללא הראש - למניעת התבקעות הביצים, בדרך כלל זה עובד)

תפוחי אדמה בינונייים (מזן דזירה, עם קליפה אדומה) אם יש גדולים, יש לחצותם.
קישקע (בהמשך, יש מתכון של קשקע מבני ברק)
תיבול:
1-2 ראשי שום קלופים (אני נותנת לכל שן מכה עם ומועכת קצת, זה מתקלף בקלות, והשום גם מוציא כך את מייטבו)
פפריקה, פלפל שחור/4 עונות, מלח גס/אטלנטי, מרק עוף, סילאן, 3 עלי דפנה, כורכום, 2 כפיות זרעי כוסברה וכף וחצי זרעי כמון - נגד גזים.
3 שזיפים שחורים
מוסיפים את הקטניות, תפו"א, ביצים קשות, קשקע, ולאחר התיבול יוצקים מים רותחים, כמעט עד הסוף.
למי שרוצה להוסיף :
קשקע מבית בני ברק:
תפוח אדמה גדול מגורר גס וסחוט.
בצל גדול קצוץ דק מאוד וסחוט.
3 שיני שום כתושות.
כפית מלח
כפית פפריקה
1/3 כוס שמן
כוס קמח
כוס סולת
3 ביצים
גילה - 1/2 כפית אב' אפיה.

רולדת בשר לפי הילה הלפרט
1/2 קילו בקר טחון
ביצה
גרידת לימון
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס פירורי לחם
פל"מ (פלפל שחור, מלח)
קורט משיה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
*לערבב היטב ולהכניס לגרב נייליון בגוון הגוף (חדשה כמובן) ואת כל הכבודה הזו להוסיף מעל הכל...

**לאחר רתיחה על הגז, מוזגים מעט מהנוזלים לתוך קערית ומוסיפים כ-1/2 כפית קפה שחור רגיל, ללא תוספות (כמות לסיר רגיל 8 מנות) לאחר העירבוב עם הקפה
מוזגים בזהירות מסביב לסיר, דואגים למיזוג הנוזלים ע"י ניענוע הסיר...ולתנור ב-135 מ', למשך כ-10 ש' מנמיכים ל-100 מ' עד הסעודה...בתיאבון.

 

נמושקה1

New member
וזה החמין שלי עם הקציצה של האשכנזים


החמין בעצם של אמא והקציצה שבו שאבי זל קרא לה " קיגל " היא קציצה שאוהבים אותה כולם אצלי מהקטן עד הגדול. ולא מוותרים עליה בשום חמין.
ממש קלה להכנה כך שאתם יכולים להכין אותה בקלות לכל חמין. רק להקפיד שלא תהיה רכה מידיי כי אחרת היא מתפרקת בחמין

לחמין מה צריך:
בצל גדול
כרעיים של עוף (אצלי לא אוהבים בשר)
ראש שום
גזר
קולורבי
תפוחי אדמה
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
קישוא
כוס חיטה מושרית לשעה.
פיטרוזיליה- סלרי- כוסברה לאוהבים.
פרוסות חציל מטוגנות או אפיות (מה שלא שמתי בחמין שצולם ) אבל תכינו זה מעדן בחמין.
פפריקה מתוקה - פפריקה חריפה- כמון - מלח- מעט שמן- 2-3 תמרים ללא החרצנים - סוכר -דבש- סילאן
לקציצה:
קמח
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
שמן.
יש כאלה שמטגנים בצל קצוץ לריבועים ושמים בקציצה הזו אני לא שמה בצל.
אופן הכנת הקציצה:
לשים בקערה את הקמח להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה ,להתחיל להוסיף שמן בהדרגה וללוש עד שנוצרת לנו קציצה לא קשה מידי אבל גם לא רכה,שלא תתפורר בחמין
את הקציצה מוסיפים לחמין כשהוא רותח . אחרת היא מתפוררת.
אפשר להכין קציצות קטנות כמספר הסועדים. ואפשר קציצה שתיים ואז בעת ההגשה פורסים לפרוסות ומגישים.
אופן הכנת החמין :
בתחתית של סיר גדול שמים מעט שמן
את כל הירקות כולל תפוחי האדמה ראש שום מפורק (לא לקלף ) מוסיפים ירק.עליהם את העוף ,תבלינים.
מכינים את החיטה בשקית קוקי ,או שקית נילון מרשרשת מוסיפה תבלינים +שתי כוסות מים וקושרת.
למלא בסיר מים ולהביא לרתיחה
לתקן תיבול.
כשהחמין רותח מוסיפים את הקציצה בין העוף דואגים שיהיה כולו בתוך הנוזל.
על כל הכבודה הזו שימו את החציל המטוגן. סופג מנוזלי החמין והופך להיות חום חמין
בוודאי לא חידשתי לכם על החמין אבל על הקציצה כן.
שיהיה לכם בהצלחה...
התמונות צולמו כמובן לפני שבת והחמין כמעט מוכן אני מבשלת אותו כמה שעות על להבה נמוכה עם תחתית.
אם הכנתם ספרו שתפו אותי רוצה לדעת אם אהבתם
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2416140[/URL]

 

נמושקה1

New member
עוף ופריקי - מעדן


החומרים:
כרעיים של עוף (לפי הסועדים)
4 כפות שמן זית לטיגון הבצל +עוד 4 כפות לטיגון העוף.
4 בצלים קצוצים
1-2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כוסות פריקי שטופים ומסוננים
חופן חמוציות
חופן אגוזים קלויים
כפית בהרט
כף סילאן
כף דבש.
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כוסות מים.
אופן ההכנה :
לשטוף את הפריקי ולשים במסננת להגרת המים.
מחממים במחבת או בסיר שמן ומטגנים את הבצל.
מוסיפים את העוף מתבלים בבהרט ומטגנים ,מכל צד בערך 7 דקות
מוסיפים את הסילן , הדבש והגזר, מערבבים בעדינות.
מוסיפים את הפריקי ומטגנים עוד כ3 דקות.
מוסיפים את החמוציות. המים מלח והפלפל
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה.ומבשלים כ45 דקות.
להגשה: מפזרים אגוזי מלך קלויים.
תהנו.
את הפריקי אפשר למצוא בבתי הטבע. ובאחריות אם תכינו לא תתאכזבו.
ואם הכנתם ואהבתם (וגם אם לא אהבתם) ספרו.
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2458289[/URL]

 

נמושקה1

New member
-גונדי -גונדי חומוס החמין של העדה הפרסית

שווה להכין
החומרים הנדרשים :
חצי קילו חומוס קלוי במחבת ללא שמן ומושרה ל 12 שעות לפחות .
חצי קילו חזה עוף טחון.
צרור פיטרוזיליה / חצי צרור פיטרוזיליה וחצי צרור כוסברה קצוצים דק./ לבחירה /גם שמיר הולך למי שאוהב.
פלפל שחור - מלח- מעט כמון -חופן שמן.
למרק :
כרעיים של עוף רצוי שוקיים (לפי מספר הסועדים)
גזר
קישוא
תפוח אדמה
דלעת
בצל
כוס עדשים ירוקים.
מלח - פלפל שחור
א` מרק מעט
כורכום
כמון
כמיות של תיבול אני לא נותנת כל אחד וטעמו האישי.
אופן ההכנה
לבדוק את החומוס. ולקלות במחבת ללא שמן תוך כדי עירבוב תמידי עד שהוא מקבל צבע שחום (בכלל לא נורא אם יוצאים כמה שזופים יותר מידי. (שחורים) זה נותן טעם של מדורה לקציצות.
לאחר הקליה יש להשרות את החומוס לילה במקרר במים.
למוחורת טוחנים את החומוס במטחנת בשר + הפיטרוזיליה / כוסברה.
בקערה גדולה לשים את חזה העוף הטחון +החומוס הטחון והירק.
מוסיפים תיבול ואת השמן ולשים היטב עד קבלת מסה אחידה.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי .שמים בצד .
ומתחילים בהכנת המרק :
בסיר שטוח ועמוק שמים מים.
מוסיפים את העדשים הירוקים והירקות החתוכים.
מוסיפים את העוף והתבלינים מבשלים כרבע שעה.
מוסיפים את הקציצות צמודות אחת לשנייה.וממשיכים לבשל עוד כ45 דקות.
במשך הבישול לבדוק שנשארו נוזלים ואפשרי להוסיף מים רותחים. כמובן לטעום תיבול.
הנה לכם צלחת של תבשיל משביע וטעים. עד שלא תכינו לא תבינו כמה הגונדי הזה טעיםםםםם.
תנסו ותראו. הנה לכם לטעימה עוד צלחת מלאה [;)]
אם לא שבעתם [;)]

יוצאת כמות מכובדת של קציצות שאפשר להקפיא ולבשל בפעם הבאה שתתבקש כנראה במהרה.
בהצלחה
טובה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2715741[/URL]
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2568889[/URL]

 

ninga 3

New member
טבית - חמין עירקי עם שידרוגים שלי...

טבית - חמין עירקי עם שידרוגים שלי...מטריף וטעים...כדאי לנסות, תקבלו המון מחמאות...

בסיר שנכנס גם לתנור...
2 בצלים גדולים לקצוץ - להזהיב ולהוסיף..
2 עגבניות אדומות גדולות ויפות קצוצות קטן - כמו לסלט [השתמשתי בחצי קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות]

לשים בצלוחית:
1/4 כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה וחריפה
כף גדושה אב' גריל עוף
כף אבקת מרק עוף [ג]
מעט כורכום
לערבב, למרוח את חלקי העוף, ולהניח על העגבניות, לבשל כ-רבע שעה.[את שארית ממרח העוף להשאיר בצד]

לשים בקערה עמוקה:
3 כוסות אורז או יותר...רטוב, שטוף ומסונן
כף מלח
2-4 כפות רוטב סילאן
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית קפה שחור
כף אבקת מרק בצל
=לערבב היטב הכל, ולשפוך על העוף.
2-3 בטטות קלופות ופרוסות עבות, למרוח את שארית ממרח העוף, להניח מעל האורז.
3-5 תפו"א כנ"ל.
ביצים שהרתחתי מבעוד מועד..[כדי שיקבלו צבע חום במהלך הבישול]

מים רותחים לשפוך מסביב עד לגובה האורז.

לסגור עם נייר כסף את פתח הסיר, ולהניח מעל מכסה, - לבשל על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק - לכבות את האש.

המשך בישול בתנור כ-12 שעות ב-100 מעלות, ויוצא נהדר.
אפשר גם לאפות ב-160 מ' 4-5 שעות.
בהצלחה.

הערות: (גילה) אני מוסיפה פרוסות עבות של תפו"א (קליפה אדומה) כנ"ל בטטות, טובלת בשארית המישרה ומניחה מסביב לפתח הסיר, וביצים קשות שהתבשלו תחילה כ-10 דקות והופכות לחומות במהלך הבישול...ולפעמים מוסיפה = קישקע...חחח...מניחה בשקית קוקי ומחוררת בגלל שהקישקע מתפוצץ, וניסיתי המון שיטות...לא עוזר...
אם מתבשל כל הלילה, מכניסה תפוחי אדמה בינוניים שלמים.

 

ninga 3

New member
בחש אוכל בוכרי של אהרוני

בחש אוכל בוכרי של אהרוני
[בחש. אורז בוכרי ירוק עם בשר כבש וכבד עוף]

בחש. אורז בוכרי ירוק עם בשר כבש וכבד עוף צילום: קרן ביטון כהן
מיצרכים:
250 גרם בשר כבש
150 גרם כבד עוף טרי נקי משומן וגידים (כ-3 כבדים)
1 בצל סגול קצוץ
1 כף כמון גרגירים
3-4 כפות שמן
2 צרורות כוסברה
1 שמיר
מלח, פלפל גרוס
3/4 כוס מים רותחים

אופן הכנה:
חותכים את בשר הכבש לחתיכות קטנות (כמו בשר קצוץ), משאירים את השומן.
חותכים את כבדי העוף לקוביות קטנות.
שמים את השמן בסיר ומטגנים את הכמון והבצל .
מוסיפים את הבשר וכבדי העוף, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד השחמה.
מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את האורז, ממליחים מעט ומערבבים דקותיים.
מוסיפים מים רותחים עד ס"מ מעל לאורז, מבשלים ללא מכסה על להבה גבוהה עד שרוב המים מתאדים.
קוצצים היטב את הכוסברה והשמיר.
מוסיפים את הירק הקצוץ, מערבבים היטב כך שכל האורז יהיה ירוק.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות.
מורידים מהאש ומעבירים לצלחות הגשה.

 

ninga 3

New member
אושפאלו בוכרי של אהרוני הגדול

אושפאלו בוכרי של אהרוני הגדול

החומרים:
3 בצלים בינוניים
2 ראשי שום שלמים
2 כוסות אורז פרסי או עגול {עדיף עגול}
5 שיני שום קצוצות
1/2 ק"ג בשר כבש חתוך קטן {או פרגיות, או גם וגם}
100 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס שמן
2 כפיות מלח
1 כף סוכר {עדיף חום}
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית זנגוויל
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית זרעי כמון
2 פלפל חריף שלם
7 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים דקים {עדיף לחתוך ולא לגרד, זה מוסיף למרקם הסופי}
מים רותחים {כמה שצריך}
1/2 כוס צימוקים שחורים {אפשר לוותר}
כוס גרגרי חומוס
מומלץ להגיש מעל עם גרגירי רימון {בעונה‎‎}
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז ומשרים למשך כשעה וחצי בקערת מים חמים.
מטגנים בשמן את רצועות הבצל.
מוסיפים את שומן הכבש ומשחימים. מוסיפים את הבשר ואו הפרגיות ומשחימים. מוסיפים את התבלינים למעט המלח, ומערבבים.
מוסיפים את הגזרים בשכבה אחת, ומעל הגזרים החתוכים מפזרים 1 כף סוכר.מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את שני ראשי השום השלמים, ואת שני הפלפלים החריפים.
מכסים את הסיר, ומדי פעם מכפים את הקצף.
מבשלים במשך כ-שעה על אש בינונית, בסיר מכוסה.
בעוד הבשר מתבשל מסננים את האורז ומייבשים.
אחרי שהבשר כמעט עשוי לחלוטין, מוסיפים את האורז, יחד עם הצימוקים {אם רוצים}, מוסיפים מלח {2 כפיות ואם צריך מוסיפים עוד}.
מוסיפים מים לפי גובה האורז + עוד קצת {בערך גובה ציפורן אחת של האצבע}. כעת לא מערבבים יותר, רק מנענעים את הסיר המכוסה בידיותיו. אני נוהגת לכסות את מכסה הסיר ביריעת אלומיניום לשם אטימה מוחלטת, {מתקבל טוב יותר ממגבת מטבח} .מבשלים את האורז במשך כ-שעה על להבה קטנה ונמוכה., מכבים ומשאירים מכוסה, ללא פתיחה לעוד כשעה.
מגישים עם גרגירי רימון מעל.
טעים ברמות הזויות.
כדאי לנסות.
בתיאבון...!!!

 

ninga 3

New member
מקלובה מדהימה של גילוש

מקלובה של גילוש

למקלובה יש המון וריאציות אבל אני מכינה בדרך כלל מאותם מצרכים בסיסיים עם תוספות משתנות, על פי הסועדים...ניתן לשלב עם ירקות חתוכים...כל אחד על פי מה שאוהב
[Emo41] בגמר האפייה, מצמידים קערה גדולה והופכים...בתיאבון.
המצרכים :
3 חצילים גדולים ארוכים ויפים – קלים במישקלם
3-4 תפוחי אדמה קלופים פרוסים (אני לא שמתי)מטוגנים או בגריל.
8-10 פולקס עוף (כמה שנכנס לסיר)
כף שומן כבש (לא חובה)
תבלינים: בהרט, קינמון(לא שמתי), מלח, פלפל שחור גרוס, כף אבקת מרק עוף, כף אבקת מרק בצל, פפריקה מתוקה, סומק (אני לא שמתי)זרעי כוסברה טחונים (לא לוותר)כתשתי לבד במכתש ועלי.
2-3 בצלים גדולים קצוצים גס.
1/4 כפית כורכום,
כף זעפרן(לא חובה) אני לא שמתי
קורט אגוז מוסקט, (לא חובה)אני לא שמתי
3 כוסות אורז שטוף
שמן לטיגון
כוס גרגרי חומוס,
כרובית קטנה – מפורקת לפרחים קטנים
3 גזרים, חתוכים (לא חובה) אני לא שמתי - שכחתי
2-3 שיני שום, קצוצות דק (לא חובה) אני לא שמתי -שכחתי
3-4 כוסות מים רותחים, או עד לכיסוי האורז.
חופן צנוברים (אני לא שמתי)

ההכנה:
1. מקלפים בעזרת קולפן את החצילים, (פס כן ופס לא, כמו זברה) פורסים החצילים לאורך בפרוסות של ס"מ וחצי ומטגנים במעט שמן.. מוציאים לצלחת עם נייר סופג לספוג עודפי שמן..(אני לא טיגנתי, הנחתי על נייר אפיה ללא שמן!! ובגריל בתנור, כרבע שעה ולהפוך לעוד 9 דקות, או עד קבלת גוון שזוף, יש לשמור שלא ישרף)

2. מרפדים סיר עמוק שמתאים לתנור או פיירקס בנייר אפיה, (יש לעטוף את ידיות הסיר בנייר כסף, במידה והן מחומר דליק)

3. מניחים חלק מפרוסות החצילים בסיר (על הנייר) בצורת פרח, שימלא את תחתית הסיר, מניחים מעל את תפוחי האדמה. ומניחים בצד.(שאר החצילים שמתי מעל האורז, אפשר לשים במרכז הסיר)

4. מטגנים את הבצל לגוון יפה, ומוציאים לצלחת עמוקה, באותה מחבת, מטגנים את פרחי הכרובית, מוציאים את הכרובית לצלחת הבצל, מוסיפים ומטגנים קלות את הצנובר.

5. באותה מחבת מטגנים את חלקי העוף, מערבבים בקערה 3/4 כוס קמח עם 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית פפריקה, טובלים את העוף ומנערים, מטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. באותה מחבת מטגנים את האורז 4 דקות עם התבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית כורכום, מעט בהרט. שופכים לקערה ומערבבים עם גרגרי החימצה, הכרובית, הצנוברים, שומן הכבש, אבקת מרק בצל, והבצל המטוגן, טועמים ומשפרים תיבול.

6. הרכבת המנה קלה כשיש לנו את כל המרכיבים, בסיר בו סידרנו את החצילים, תפוחי אדמה, מסדרים את פולקס העוף כמו בתמונה, כשהחלק הצר (העצם) במרכז הסיר, שופכים עליהם את תערובת האורז ומיישרים, מעל מניחים את פרוסות החצילים בצורת פרח, כמו בתחתית הסיר, בזהירות שופכים על הכל 3 כוסות מים רותחים, או כדי כיסוי. יש לשים לב שהאורז המעורבב יכסה את מה שמתחתיו.
ושמים את הסיר המכוסה מעל להבה גדולה על הגז, טועמים את המים, וזו ההזדמנות לשפר תיבול, מביאים לרתיחה וממשיכים עוד 10 דקות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 150מעלות צלזיוס.
אחרי 3שעות המקלובה מוכנה.

 
למעלה