אוכל עדתי - והפעם התבקשנו לגעת בצמחונות/טבעונות

ninga 3

New member
אוכל עדתי - והפעם התבקשנו לגעת בצמחונות/טבעונות


לאחרונה, בהרבה בתים בישראל, למדו האנשים לוותר על בשר, ולחזור לטבע, וזאת משיקולים שונים, בריאות, "רצח" החיות וכו'....
התבקשנו להעלות פינה לכבוד אנשים אלה, ולכבדם.
נשמח אם תשתפו אותנו במאכלים מתאימים, ללא בשר כמובן, אפשר עם תחליפים, ויש.

 

ninga 3

New member
ירקות ממולאים ללא בשר של יפה מכאלי מאסטר שף

ירקות ממולאים של יפה מכאלי מאסטר שף
מרכיבים:
2 גמבות
1 חציל
2 עגבניות
1 קישוא

למילוי:
1 בצל ירוק קצוץ
1 בצל יבש קצוץ
ביצה
1/2 פלפל ירוק חריף
עגבנייה קלופה וקצוצה דק
כוס וחצי אורז פרסי
1/2 צרור שמיר קצוץ
פלפל שחור, מלח
מעט כורכום
מעט תבלין קציצות
מעט אגוז מוסקט מגורר

לרוטב:
4 עגבניות קלופות וחתוכות
חצי גמבה חתוכה לרצועות
1בצל מטוגן
כף רסק
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה או חריפה

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הגמבות השלמות – ואחרי הטיגון מקלפים אותן. חוצים את החציל לאורכו ומטגנים אותו. מרוקנים את העגבנייה, וגם את הקישוא, ומכינים למילוי גם את הגמבות והחציל.(גילה – את פרוסות החציל אפשר למרוח/לרסס עם מעט שמן ולאפות בגריל בתנור)
2. מרתיחים מעט את האורז ומוסיפים אליו את כל חומרי המלית.
3. ממלאים את הירקות, מסדרים בתבנית ואופים 10 דקות בתנור בחום בינוני.
4. בינתיים, מכינים את הרוטב – מטגנים את הירקות, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד שמוכן.
5. יוצקים את הרוטב על הממולאים ואופים 40 דקות.
 

shron17

New member
מתכון העגבניות מעולה,אלא שהמחיר של העגבניות הרקיע לשחקים,,,

היום קניתי ,זה 30 ש"ח לקילו.
 

ninga 3

New member
בורגול עם תוספות ...טעיםםםם ובריא.

2 בצלים גדולים קצוצים – להזהיב בסיר ולהוסיף:
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים
כוס בורגול גס – שטוף היטב במים רגילים

תיבול:
פל"מ
מעט אבקת מרק עוף פרווה
מים רותחים

מבשלים עד שהבורגול והגזר רכים.
תהנו...גילה.

 

נמושקה1

New member
תחתיות ארטישוק ממולאות באגוזים

חבילה קפואה של תחתיות ארטישוק.
כף חומץ
1 ח קוסקוס אינסטנט
למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
חצי חבילה כוסברה
חצי חבילה פיטרוזיליה
מעט עלי נענע קצוצים
כוס וחצי אגוזי מלך טחונים
חציל אחד חתוך לקוביות בינוניות ואפוי
4 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
מעט שמן לטיגון
מלח -פלפל שחור- מעט כמון -פפריקה מתוקה - 2 כפיות מיץ לימון
לרוטב, ציר:
2 כפות שמן
1 בצל חתוך לרצועות
3 גבעולי סלרי כולל העלים
3 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
2 גזרים פרוסים
פיטרוזיליה קצוצה.
מלח - פלפל שחור - כורכום- מיץ לימון -קורט סוכר
אופן ההכנה:
בסיר גבוה מביאים לרתיחה מעט מלח כף חומץ ומים. שמים את תחתיות הארטישוק. מבשלים כ20 דקות מסננים ומצננים.
הכנת המילוי:
לחתוך את החציל לקוביות לערבב עם מעט שמן ולאפות עד השחמה
במעבד מזון / מטחנת בשר לטחון את הכוסברה הפיטרוזיליה והאגוזים
לשים בסיר מעט שמן ולטגן את הבצל עד שקיפות להוסיף את הרסק ולטגן כמספר דקות.
להוסיף את התערובת הטחונה ולערבב היטב להוסיף את החצילים / אפשר לוותר על החצילים. להוסיף את התבלינים. ולהמשיך לבשל תוך עירבוב כ5 דקות. לתקן תיבול לכבות את האש ולצנן.
למלא את תחתיות הארטישוק
להכנת הרוטב:
בסיר רחב מאדים את הבצל מוסיפים את הסלרי הקצוץ הגזר והקישואים מוסיפים מלח כורכום ופלפל שחור קורט סוכר מטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים מים ומיץ לימון מכסים את הסיר ומבשלים כ25 דקות.
מסדרים על הירקות את תחתיות הארטישוק הממולאות(המים צריכים להגיע עד חצי מגובה התחתיות)
מתקנים תיבול מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ20 דקות.
להגשה :
מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. שמים תחתיות ארטישוק רוטב וירקות ומתענגיםםם [devil]
[angel] נשאר לכם מהמילוי תאכלו אותו ליד דג צלוי זה טעיםםם [wink] .
בהצלחה והנאה טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5310951[/URL]

 

נמושקה1

New member
תבשיל חיטה וירקות

מה צריך:
כוס חיטה/אפשר גם גרגרי כוסמין מושרים במים חמים שעה
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
גזר אחד חתוך לקוביות קטנות
פלפלים מכל הצבעים חתוכים לקוביות
כוס אפונה קפואה
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות ללא הקליפה
קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות עם הקליפה
צרור פיטרוזיליה
תיבלון:
מעט שמן לטיגון הירקות
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
מעט כורכום
מלח
כפית כמון
לבחירה אבקת מרק
מים בכמות של 2כוסות לכל כוס חיטה.
אופן ההכנה:
לשטוף את החיטה ולסנן היטב מהנוזלים.
בסיר רחב לשים מעט שמן ולהתחיל בטיגון הבצל אחרי השחמה קלה של הבצל להוסיף את השום להמשיך לטגן עוד דקה שתיים להוסיף את העגבניות להמשיך בטיגון ולהוסיף תוך כדי עירבוב את שאר הירקות.להוסיף חצי מצרור הפיטרוזיליה ולהמשיך לערבב.להוסיף את החיטה המושרת ומסוננת. לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את התבלינים.
להוסיף מים רותחים לערבב היטב להביא לרתיחה לתקן תיבול.
לכסות את הסיר להנמיך להבה ולבשל בערך חצי שעה.
להגשה פזרו את שארית הפיטרוזיליה שנשארה.
זהו מוכן חברים
תיהנו
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5294991[/URL]
טובה

 

נמושקה1

New member
פאי ספירלה

לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3 מ"מ (עם הקליפה)
פיטריות טריות פרוסות
בצל אדום בינוני חצוי לשניים ופרוס
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil] מה יש
הערה את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink] [cheeky]
היה שווה ל [blush] תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil] אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4984513[/URL]
טובה

 

נמושקה1

New member
פריטטה

תפוח אדמה גדול מבושל וחתוך לקוביות
1 גזר גדול מבושל חתוך לפרוסות
4 פיטריות טריות פרוסות
פלפלים צבעניים מטוגנים
1 בצל פרוס ומטוגן
עגבניה חתוכה לקוביות.
חופן אפונה קפואה מופשרת
פיטרוזיליה קצוצה
בצל ירוק
אתם יכולים "לשחק " כיד הדמיון שלכם בהכנסת סוגי הירקות שאתם אוהבים.
6 ביצים
לחלבי ניתן להוסיף חופן גבינה צהובה.

מלח ,פלפל שחור גרוס
כף דואה /לא חובה מוסיף המון
אופן ההכנה
לטרוף את הביצים במטרפה ידנית,להוסיף את התבלינים והירקות לערבב היטב.
לשים מעט שמן במחבת ולטגן 10 דקות צד אחד.לקחת צלחת בגודל של המחבת ולהפוך את הפריטטה עליה ושוב להפוך לצד השני.
לטגן עוד 10 דקות.
אני אופה בתנור בחום של 180 מעלות 20 דקות חוסך ניקיון של צלחת [cheeky] .
למי שאין מחבת מתאימה לתנור אפשר לשמן תבנית חד פעמית ולאפות בתנור (לא חייב להיות עגול)
זהו תהנו מארוחה טעימה
בהצלחה
שלכם טובה
טעיםםםם [URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4933424[/URL]

 

נמושקה1

New member
מעמול מלוח

250 גרם קמח
250 גרם סולת
כוס שמן
חצי כוס מיי סלק פושרים מסלק שבושל ללא הקליפה {לשמור את שאר מיי הסלק למקרה שהבצק יבש מידיי }/ מיים פושרים
חצי שקית א' אפיה
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסת פיטריות טריות קצוצות
גזר אחד מגורד
חופן פיטרוזיליה קצוצה
צרור עלי סלק רק הירוק
סלק אחד שבושל והשתמשנו במימיו לעיסה {אפשר לוותר עליו )
מלח, קורט כורכום, קורט, כמון ,פלפל שחור
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לחתוך את הסלק לקוביות ולבשל במים כחצי שעה לקראת סוף הבישול להוסיף קורט סוכר כדי שהסלק יקבל צבע צריך לדאוג שהמים לא יתאדו בזמן הבישול.
בקערה לערבב את הסולת ,הקמח ,א' אפיה , השמן ,פלפל שחור ומי הסלק פושרים. ללוש לבצק רך ונעים (לא רך מידיי) אם יש צורך מוסיפים עוד מימיי הסלק (כאמור אפשר לפסוח על השלב הזה ולהשתמש במיים פושרים)
לכסות את הבצק ולהניח בצד למנוחה.
הכנת המילוי :
במחבת עם מעט שמן לטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף לו גזר מגורד ,את עלי הסלק הקצוצים, לטגן כמה דקות, להוסיף את הפיטריות הקצוצות ולטגן עוד כ3 דקות ,את השלק המבושל נחתוך לקוביות קטנות ונוסיף לטיגון ,לערבב היטב להוסיף פיטרוזיליה ותבלינים 2- 3 דקות טיגון והמילוי מוכן.
ההכנה:
ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג ולשטח למלא כפית -2 מהמילוי לסגור ולכדרר עם צובטן המעמול ליצור קיפולים ואת הדוגמה .
לרפד תבנית בנייר אפיה ולהניח במרחק קטן זה מזה את המעמול.
לאפות כ25- 30 דקות בחום של 180 מעלות
מגישים כפתיח עם סלטים בארוחה, נאכל חם וגם קר וגם בטמפרטורת החדר בתאבון גדול [cheeky] [cheeky]
תהנו .....ושיהיה בהצלחה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5324783[/URL]

 

נמושקה1

New member
מניפת חציל ממולאת בגבינות וירקות

חציל 1 גדול פרוס למניפה
2עגבנות קשות גדולות פרוסות
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
פרוסות גבינה מלוחה קשה
פיטרוזיליה קצוצה
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ )
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים כאמור להתפרע במילוי [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5314464[/URL]

 

נמושקה1

New member
בבלוג קיש קישואים בטעם כבד

מתגעגעים לבשרי ואתם לא אוכלים אותו כי אתם צימחונים. זה המתכון תכינו
המצרכים:
לבצק
300 גרם קמח - אחרי הניפוי רצוי להכניס למקפיא או למקרר לחצי שעה
200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
כף פיטרוזיליה קצוצה
1 כף חלב קר
קורט מלח
למילוי:
4 קישואים גדולים מגורדים גס
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
חופן פיטרוזיליה קצוצה
חופן אגוזי מלך טחונים דק
4 ביצים מקושקשות
מלח-פלפל שחור
שתי אפשריות לתוספת למילוי / שתיהן טעימות תבחרו
1 שמנת מתוקה
3 ביצים
1 כף קמח
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינה מלוחה מגורדת
אפשרות שניה
1 קופסה קוטג' 5%
3 ביצים
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינה מלוחה מגורדת
כף קמח
הכנת הבצק:
במעבד מזון /במיקסר עם וו הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה עד ליצירת פרורים קטנים להוסיף את הביצה ולהמשיך עוד ללוש רק עד לאיחוד הבצק(זהירות לא ללוש יותר מידיי) אם יש צורך מוסיפים כף חלב קרמוציאים מהקערה מאחדים בידיים את הבצק יוצרים דיסקית עגולה עוטפים בשקית נילון ומכניסים למקרר לשעה
הכנת המילוי:
לטגן את הבצל במעט שמן להוסיף את השום הקישואים המגורדים לערבב היטב מידיי כמה דקות עד שאתם רואים שהקישואים התרככו ושאין כמעט נוזלים בסיר.
להוסיף מלח ופלפל שחור לקשקש את הביצים ולשפוך לסיר עם הקישואים תוך כדי עירבוב תמידי עד שנונרת כעין שקשוקה .
לכבות את האש להוסיף פיטרוזיליה קצוצה ואת האגוזים לערבב היטב לתקן תיבול ולצנן.
הרכבת המאפה:
על משטח מקומח מעט לרדד את הבצק לגודל התבנית כו לל כיסוי הדפנות רצוי עם תחתית נשלפת אבל לא חובה {אני מכינה בחד פעמי עגולה ויוצא מעולה )
עם המערוך להרים את הבצק ולהני אותו בתבנית להדק היטב לתחתית ומסביב לדפנות להכניס למקפיא ל20 דקות.
לערבב איטב את המילוי שבחרנו{ אחד מהשניים } ולערבב עם הקישואים.
לשפוך את המילוי על הבצק.
לחמם תנור ל180 מעלות
זמן אפיה משוער כ45 50 דקות או עד שהמילוי מתיצב
אפשר לקשט את הקיש בפרוסות קישואים או לפזר זרעונים שומשום/ גרעיני חמניה/ גרעיני דלעת /מעט אגוזים קצוצים.
בהצלחה תהנו
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5309243[/URL]

 
למעלה