מה מתבשל בבלוגיה שלי ליום ראשון עד סופ"ש

לינדה7

New member
כך תכינו בבית /ממרח שוקולד אגוזים

בכל בוקר אנו מכינים כריכים לילדינו שיאכלו בארוחת העשר בבית הספר, אך במקום להשתמש בממרחים קנויים ומלאים בכימיקלים וחומרים משמרים, למה שלא תכינו את אותם הממרחים בעצמכם, עם מרכיבים מוכרים וידועים?






ממרח שוקולד אגוזים
ממרח השוקולד-אגוזים של נוטלה הוא ללא ספק אחד הממרחים האהובים ביותר בעולם, ועכשיו תוכלו להכין אותו בעצמכם!

מרכיבים:
½ כוס שבבי שוקולד חצי מתוק
¾ כוס אגוזי לוז קלופים
⅔ כוס חלב מרוכז
כפית דבש
קמצוץ מלח
הכנה:
חממו תנור לחום של 180 מעלות, וקלו בו את האגוזים, על נייר אפייה, במשך 15 דקות. השאירו את התנור חם.
בזמן הקלייה, המסו את השוקולד בקערת זכוכית המונחת בתוך סיר מים רותחים (לחילופין, ניתן להמס את השוקולד גם במיקרוגל).
גרסו את האגוזים במעבד מזון במשך דקה, עד להגעה למרקם משחתי. הוסיפו לאגוזים את החלב המרוכז, הדבש והמלח.
ערבבו את התערובת עד ליצירת מרקם אחיד, ואז הוסיפו את השוקולד. הפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים עד לאיחוד התערובות.

תינסו וספרו לנו איך יצא ? ואם אהבתם !!!
לינדה
 

לינדה7

New member
עשו זאת בעצמכם ~~~ חמאת בוטנים.

הממרח הטעים והבריא הופך להיות אף יותר בריא, כאשר אתם מכינים אותו בעצמכם בעזרת מרכיבים הידועים לכם.

מרכיבים:
2 כוסות בוטנים קלופים, לא קלויים ולא מומלחים.
כפית שמן בוטנים (לא חובה, יוצר מרקם עשיר יותר)
כפית דבש (לא חובה, ליצירת חמאת בוטנים מתוקה)
½ כפית מלח
הכנה:
חממו תנור לחום של 180 מעלות, וקלו בו את הבוטנים במשך 10 דקות.
העבירו את הבוטנים למעבד מזון, והפעילו אותו בפולסים קצרים, עד לריסוק הבוטנים.
הפעילו את מעבד המזון בצורה רצופה במשך דקה אחת. אספו את הבוטנים הגרוסים מדפנות הכלי, והחזירו אותם למרכז.
הפעילו את מעבד המזון למשך דקה נוספת. הפעם, גרגרי הבוטנים יהפכו עדינים יותר, והתערובת תתחיל לקבל מרקם של ממרח.
הפעילו את מעבד המזון בפעם השלישית, לדקה נוספת. אחרי פעם זו הבוטנים יקבלו מראה של חמאת בוטנים ומרקם אחיד.
הוסיפו את השמן, הדבש והמלח.
הפעילו את מעבד המזון למשך 2 דקות נוספות, עד לאיחוד המרכיבים. המשיכו לעבד עד להגעה למרקם הרצוי.
תהנו מהמתכונים כל יום אני יעלה לכם מתכון לממרחים שתעשו בבית !!!
אותם קבלתי במייל .


לינדה


 
קובנה תימנית אסלית מבית סבתא

קובנה רכה ,ריחנית ו טעימה בטירוף
לסדנה להכנתה

[URL]http://taly60.blogspot.co.il/2015/10/blog-post_19.html[/URL]





 

לינדה7

New member
זה נראה מעולה ....

נראה מעולה וכמובן גם טעים ...
תודה על השיתוף את יודעת שהתגעגענו הית חסרה .
לינדה
 

לינדה7

New member
פסטו מתרד


פסטו תרד
גירסה מיוחדת לממרח הפסטו האיטלקי. כאשר אנו מכינים את הפסטו עם תרד, הוא הופך לבריא במיוחד ועשיר בברזל.

מרכיבים:
2 כוסות עלי תרד טריים ושטופים
½ כוס פטרוזיליה טרייה
½ כוס צנוברים קלויים (ניתן להשתמש גם באגוזי מלך, הנחשבים לבריאים יותר)
¼ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
הכנה:
ערבלו את כל המרכיבים יחד במעבד מזון, עד ליצירת ממרח אחיד.
אחסנו את הממרח בצנצנת במקרר. מומלץ להזליף מעט שמן זית לפני האחסון במקרר, על מנת לשמור על טריות הממרח.
ממליצה להכין בבית .
לינדה


 

Usagi

New member
עוגת שוקו-בננה וכדורי שוקולד עם פתי בר בציפוי שבבי קוקוס

עוגת שוקו-בננה וכדורי שוקולד עם פתי בר בציפוי שבבי קוקוס
לפי מתכונים של קרין גורן
[URL]http://saloona.co.il/beckyorly/?p=146[/URL]

 

Usagi

New member
ניוקי עם תחליף גבינה מלוחה ברוטב שמנת צימחית מנה פרווה

ניוקי טעים עם תחליף גבינה מלוחה ברוטב שמנת צימחית (מנה פרווה)
הכנתי מנה נפלאה של ניוקי עם תחליף גבינה מלוחה (פרווה) והכנסתי אותו גם לרוטב השמנת (צימחית). יצא טעים מאוד

רכיבים:
1/2 קילו תפוח אדמה קלוף ומבושל
1 כוס קמח
1 כף סולת
1 חלמון של ביצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
125 גרם תחליף גבינה מלוחה (מגורד)

לרוטב שמנת:
125 גרם תחליף גבינה מלוחה (מגורד עדין)
1 קופסא שמנת צימחית
תרסיס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

ההכנה:
1. מבשלים את תפוח האדמה שהוא מקולף
ואחר כך מועכים אותו לפירה ומשאירים שיתקרר.
2. מעבירים לקערה את הפירה ומוסיפים את כל מרכיבי הניוקי ומערבבים טוב טוב.
שיתקבל תערובת אחידה.
3. משטחים קמח על משטח עבודה ומגלגלים
מהתערובת מעין "נקניקיות" בצק.
4. עוטפים בניליון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר, ועל מגש/קערה שמים מעט קמח.
ברגע שחותכים מהבצק חתיכות קטנות בגודל של ס"מ וחצי - מעבירים אותם לקערה עם הקמח.
ומגלגלים על הקמח
6. מרתיחים 2 ליטר מים + כפות מלח וריסוס קל בתרסיס שמן (או כף שמן).
ברגע שהמים רותחים מכניסים את הניוקי בעדינות למים.
7. כאשר הניוקי צף, מוציאים אותם על מסננת ומנערים קלות. אפשר לרסס מעליהם קצת תרסיס שמן שלא ידבקו.
8. הכנת הרוטב:
באותו סיר שבו בושל הניוקי (נפטרים מהמים). מכניסים את את כל מרכיבי הרוטב למעט התחליף גבינה המגורד. מחממים על אש בינונית.
9. ברגע שרוטב מתחיל לבעבע קלות ולהתחמם מוסיפים את הגבינה המגורדת לאט לאט. לערבב בעדינות טוב טוב, עד שתימס ברוטב.
10. מעבירים עכשיו את הניוקי לרוטב ומערבבים שוב בעדינות. סוגרים את האש ומכסים את הסיר עם המכסה.
זהו... מגישים ונהנים



 
למעלה