פינת האוכל העדתי
והיום ממולאים

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי
והיום ממולאים


במסגרת הפינה, התבקשנו לעסוק השבוע במתכוני ממולאים, אז בבקשה שתפו אותנו במתכונים המיוחדים והטעימים שלכם.

גילה


 

ninga 3

New member
פלפלים קטנטנים במילוי גבינה של תמר כהן

פלפלים קטנטנים במילוי גבינה של תמר כהן

החומרים:
50 פלפלים קטנטנים
1קוביה גבינה בולגרית ׁ( השתמשתי ב16% )
1 קופ' גבינת שמנת 5%
חופן גדול של גבינה צהובה מגוררת ( השתמשתי בטל העמק )
1+1/2 ביצים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:
לערבב את כל הגבינות עם הביצה והתבלינים
לעשות חתך קטנצ'יק בצד לאורך של כל אחד מהפלפלים ולמלא אותם עם הגבינה שהכנו.
למלא היטב . ( מלאתי מתוך שקית זילוף )

ועכשיו אפשר להכינם בשתי צורות:
1. לטגן אותם בשמן -(טעימים יותר)
2. לאפות אותם על נייר אפיה בתנור ולשמן אותם במעט שמן כ15 דקות
למפגש אפיתי את הפלפלונים .

 

ninga 3

New member
קישואים ובצלים ממולאים ומבושלים בסיר אחד, מהמטבח החאלבי

לרוקן קישואים בגודל קטן כ-12-15
1/2 קילו בשר טחון
3/4 כוס אורז שטוף
1/4 כוס שמן או כף שומן כבש קצוץ
מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, מעט בהרט (קינמון למי שאוהב)
לערבב את חומרי המילוי ולשפר תיבול
הוספתי, מעט רכז רימונים, מעט סילאן ומעט מרקי עוף+בצל
למלא את הקישואים, להשכיב אותם ולטגן מעט מכל צד.(אפשר כך להקפיא)

רוטב:
בסיר מעט שמן מעט 3 כפות ריבת משמש (אפשר כמה משמשים בעונה)תרכיז רימונים 2 כפות סוכר או לחילופין סילאן, כפית מלח שטוחה פלפל אנגלי ו-2 כוסות מים רותחים, מסדרים את הקישואים ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה או לחילופין בחום נמוך בתנור, לקראת סוף הבישול מוסיפים נענע יבשה...בהצלחה.
טיפ להכנת נענע יבשה בצ'יק: לוקחים צרור נענע טריה, שוטפים היטב, נותנים בתוך מגבת מטבח ומייבשים את שאריות המים, מפזרים בצלחת שטוחה, ולמיקרו, למשך 5-8 דקות, בהתחלה שימו למשך חמש דקות, אם עדיין לח להוסיף עד שיוצא קראנצ'י, וניתן למולל בקלות עם האצבעות.

 

ninga 3

New member
פלפלים אדומים ממולאים מהמטבח ההונגרי

פלפלים אדומים ממולאים
114/3/2005 09:10

אפשר למלא באורז ואפשר בבורגול.

מילוי אורז:
בצל קצוץ מוזהב.
עגבנייה מגוררת גס,
שום כתוש,
300 גרם בשר טחון (לא חובה).
שמיר קצוץ, כוזברה/פטרוזיליה
רכז רימונים
מל"פ, סוכר/דאייטפ/סילאן
רסק עגבניות.
כוס אורז / בורגול גס – לבשל חלקית (כ-8 דקות)

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל, להוסיף הבשר, את השום,
העגבניות המרוסקות או מגוררות, מיץ רימונים,
מל"פ ועשבי התיבול. ...להוסיף את האורז ולבחוש.
למלא את הפלפל גמבה עד ל- 3/4 רבעי להניח בסיר רחב את הפלפלים. להרתיח מים חמים להוסיף להם רסק עגבניות,מל"פ, סוכר מעט ולבשל על אש קטנה בערך שעה עד שעתיים, עד שרואים שהאורז תפח והפלפלים התבשלו.
לגבי הבורגול, רצוי לבשל אותו תחילה יחד עם כל התבלינים ואז למלא את הפלפלים ולבשל.
אישית, למדתי תוך כדי שינויים, אני מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשעתיים בחום של 160 מעלות...והכל הופך לצבע זהוב חום וטעיםםם.

 

ninga 3

New member
קובה אורז

קובה אורז

מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות
4 כוסות אורז שטופים (כוס אורז לפני בישול=ל-3 כוסות אורז מבושל)
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
1/2 1 כוסות קמח - ואפשר עוד 1/2 כוס אם צריך/ בפסח קורנפלור
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות/בהרט/פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום, מרק בצל, מעט טארייקי

הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) ומצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים

הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה(אפשר להיעזר עם גזר מקולף) ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות (יוצאים הרבה) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה/ בפסח קורנפלור, מעצבת את הקובה השטוחה ומטגנת.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים,
תהנו....

 

ninga 3

New member
מדיאס/מפרום בתנור

מדיאס/מפרום

2 חצילים עגולים ומאורכים – לפרוס פרוסות של 2 ס"מ כל פרוסה, לזרות מלח גס ולהשהות במיסננת כשעה ליציאת הנוזלים המרירים, לנגב היטב בנייר מגבת ולהניח בצד, באמצע לפתוח לא עד הסוף למעין סנדויץ’.

2-3 תפו"א עם קליפה אדומה – אני משאירה בסוף, ובודקת כמה מלית נותר למילוי, ולפי זה מכינה את תפו"א, פרוסות דקות, ללא קליפה.

המלית:
750 גרם בשר בקר
אפשר להוסיף מעט שומן כבש
2 בצלים קצוצים דק – להזהיב עם מעט שמן
2 קישואים – לגרר דק ולסחוט
תפו"א קטן לגרר דק ולסחוט
2 גזרים בינוניים – לגרר דק
ביצה גדולה
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
1/2 כפית אב' פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אב' גריל עוף
מעט פפריקה מתוקה וגם קצת חריפה
מעט כורכום

אופן ההכנה:
2 ביצים טרופות + 3 כפות מים
קמח מצה או פירורי לחם
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דאייטיפ
מים לכיסוי
בקערה לערבב, בשר, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם, רצוי להשהות שעה במקרר או למשך לילה.
למלא בשיכבה לא עבה מידי כל סנדויץ חציל, לטבול את פרוסות החציל בביצה ובפירורי לחם/מצה עד שכל הפרוסה מכוסה.
לטגן בשמן חם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג, להניח בתבנית אפיה את הפרוסות המטוגנות.
לערבב רסק עגבניות בחצי ליטר מים בערך, להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח וכפית סוכר/דאייטיפ, לערבב ולשפוך מעל החצילים.
להכניס לתנור אפיה שחומם מראש בחום 160 מעלות לכשעה עד שעה וחצי, עד שהכך רך.
מידי פעם להרטיב את פרוסות המפרום ברוטב בעזרת כף.
בתיאבון....תהנו.

 

ninga 3

New member
כרוב ממולא - או בשמו ההונגרי: (Töltött káposzta )

כרוב ממולא - (Töltött káposzta ) או בשמו ההונגרי: הטולטוט קפוסטה

[מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה]
מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה
כדאי להכין תמיד ממולאים יום לפני ההגשה, הטעמים מתגבשים יותר

ל- 6 מנות:
1 ראש כרוב

  1. למילוי:
350 גרם בשר בקר טחון
150 גרם בשר עוף טחון
3/4 כוס אורז שטוף
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן מגורר
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 ביצים

לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
לטיגון: שמן / פיסות אווז מעושן
1 ק"ג כרוב חמוץ שטוף
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות עגבנייה גדולה מגוררת
סוכר, מלח.

אופן ההכנה:
1. מפרידים את עלה הכרוב: ערב הבישול עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומקפיאים אותו או שמבשלים אותו במים רותחים עד שעליו מתרככים. מצננים ומפרקים את העלים. אפשרות נוספת: עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל למשך רבע שעה.

2. המלית: מערבבים בקערה בשר,אורז,שמן,שום, בצל מגורר, מלח,פלפל וביצים. ומעבדים לעיסה אחידה.
(גילה – בצל טעים יותר להזהיב מעט בשמן הנתון)
3. מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה.

4. בסיר רחב מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן או באווז מעושן. מסירים מעל האש ומוסיפים פפריקה וכרוב חמוץ מכסים במים רותחים ומרתיחים.
(גילה – אפשר להזהיב את שלושת הבצלים יחד, ולהוריד למילוי)

5. מניחים בסיר את עלי הכרוב הממולאים, כשהתפר כלפי מטה. מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה עד שהם מתרככים.

6. מערבבים רסק עגבניות עם קמצוץ סוכר, פלפל שחור, מלח ומעט שמן. יוצקים על עלי הכרוב ומבשלים עוד כמה דקות.

 

ninga 3

New member
קובה אדומה של אבי שף מקצועי - עם מעט שינויים שלי

קובה אדומה של אבי שף מקצועי - עם מעט שינויים שלי
מתכון לכ-30 כופתאות .
1/2 ק”ג סולת
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
1-2 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות מי בישול אדומים מהסיר מסוננים [או מים פושרים],פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.

למילוי (לכמות יותר גדולה)
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ + חתיכת פרסה קצוצה(לא חובה) – להזהיב יחד
1/4 ח' עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור,מעט אב' פלפל אנגלי, מעט מרק בצל.
מעט שמן לטיגון + כפית שומן כבש.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים של הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה .
עד לקבלת בצק במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף עוד מים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד

הכנת המילוי:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש .
מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה הכמון ואת הנענע אם מעוניינים .
במידה ויש נוזלים בבשר מסננים מעט

שלב הכנת הקובה : יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם בשר .סוגרים ומגלגלים בעדינות .
לא להתיאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר
לאט לאט בא הנסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
משאירים חלק למרק של היום.

מרק קובה אדום
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח]
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגררים גס
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
2 עגבניות בינוניות רכות מרוסקות ללא הקליפה
2-3 כפות רסק עגבניות
בצל גדול קצוץ גס .
כ-2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
מיץ משני לימונים, או מלח לימון.
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המרק:
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העצמות הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהסלק רך והרוטב מבעבע.
אני מוסיפה קצת יותר מים לסיר, ואח"כ מרטיבה את הסולת עם הרוטב והכדורים יוצאים אדומים יותר...
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור .
עובדים עם ידיים רטובות, ויוצרים את הקובות.
מבשלים את הקובה בתוך המרק כ-15 עד-20 דקות ומגישים

לוקחים בחשבון כ-4-3 קובה לכל מנה של מבוגר אני מכירה כאלה שאכלו גם יותר באותה ארוחה.

 

ninga 3

New member
פלפלי קפיה בולגרים במלית גבינות של תמרוש

פלפלי קפיה בולגרים במלית גבינות של תמרוש
2 צנצנות פלפלים כבושים בצנצנת
מסוג קפיה - יבוא של וילינגר מבולגריה.

שטפתי אותם היטב והנחתי לכמה שעות במיסננת .

המלית:
1 גב´ פטה כבשים +
1 גב´ לבנה 5% שהונחו יחד בתוך מגבת פיקה לניקוז נוזלים .
מילאתי את הפילפלים עם כפית ואין צורך במלח . (יוצאת כמות מלית גדולה ) עם מה שנותר
כידררתי כדורים והוספתי לסלט ירקות יווני .
טבלתי את הפילפלים בקמח ביצה ופירורי לחם וטיגנתי משני הצדדים בשמן חם .

 

ninga 3

New member
רולדות / גלילי בצק / אוזניים - כולם במילוי בשר ותוספות

רולדות בשר וחצילים חגיגיות / גילה
המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים/אוכמניות כהים קטנים (מיוחדים למילוי) מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
לאחרונה, מכינה מנות אישיות, רולים, אוזן המן, מעטפות, משולשים וכיד הדימיון.

בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!

מצרכים לרוטב פטריות שחורות – לפי אמנון
2 פטריות פורטובלו ענקיות קצוצות
עלים מענף תימין
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות קמח
פלפל ומלח ע"פ טעמכם

ההכנה:
מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בתימין מל"פ ע"פ טעמכם.....
לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק.......





 

ninga 3

New member
עלי מנגולד ממולא של שולי אורפלי מהמטבח החאלבי(סורי)

מנגולד ממולא של שולי אורפלי
מוציאים את החלק הלבן וקוצצים לקוביות קטנות
את העלים הירוקים שמים בקערה ושופכים עליהם מים חמים.
מטגנים בצל בסיר שטוח
מוסיפים 2 עגבניות מגוררות
2 שני שום מוסיפים את החלק הלבן שקצצנו ומבשלים אותם עד ריכוך
פלפל שחור, מלח, פלפל אנגלי, תרכיז רימונים מעט סילאן, מעט מיץ לימון.

המילוי:
בצל מטוגן
200 גרם בשר טחון
1/2 כוס עד כוס אורז או בורגול במקום אורז
ותבלינים ולמלא את העלים הירוקים
לסדר את הממולאים בסיר
לשים צלחת מעל לבשל 10 דקות אחרי 10 דקות להוסיף מים לבדוק טועמים ומשפרים תיבול....ועל אש קטנה.

 

ninga 3

New member
חצילונים ממולאים ברוטב חבושים /שולי אורפלי מהמטבח הסורי

חצילונים ממולאים ברוטב חבושים של שולי אורפלי

המצרכים: 1/2 קילו בשר טחון 1/2 כוס אורז 1/2 כפית פלפל אנגלי 2 2 כפות שמן 1/2כפית קינמון, 1/2 פלפל לבן, מלח,
ממלאים את החצילונים, שמים בסיר שטוח שאפשר להכניסו לתנור מטגנים מעט את החצילונים
הרוטב: 3 כפות תרכיז רימונים לימון – המיץ 2 כפות סוכר כפית מלח מעט מים 2-3 חבושים קלופים חתוכים לפלחים אפשר להוסיף גם חבושים מסוכרים מכניסים לסיר ושופכים את הרוטב מעל, מבשלים כ-15 דקות, מוסיפים מים כדי כיסוי החצילונים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה

 

לינדה7

New member
ממולא /לינדוש

מעשה בחציל ממולא.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=3888387&r=1
מצרכים :
  • 4חצילים יפים מבריקים וקלים (כלומר שאין גרעינים)
  • קמח
  • ביצה,
מילוי:
  1. חצי קילו בשר טחון ,
  2. בצל,
  3. פיטרוזיליה,
  4. כמון
  5. פלפל שחור ,
  6. אבקת מרק,
אופן ההכנה למילוי:
  • מכניסים את הבשר לקערה מוסיפים את התיבול .ואת הפטרוזיליה הקצוצה (חצי כוס בערך)
  • את הבצל הקצוץ לערבב היטב ולהניח בצד.!
  • בנתיים לקלף את החציל פסים פסים כמו פיגמה לפרוס לפרוסות עבות לפזר מעל מלח להורדת המרירות כה 10 דקות ולאחר מכן לישטוף ולהניח במסננת .
לקחת כל 2פרוסות למלא במילוי לגלגל בקמח ולהכין את כל החצילים ולאחר מכן לחמם שמן במחבת לטרוף את הביצה בתוספת מעט מים וכפית חרדל לא חובה.לתבול כל פרוסה בביצה לטגן משני הצדדים .
להניח את כולם על מסננת ...
בנתיים לקחת סיר גדול ולא עמוק להניח בצורה מסודרת את החצילים .
רוטב עגבניות :
לקחת 3כפות רסק עגבניות בתוספת כף סוכר ו3כוסות מים לערבב היטב לצקת מעל החצילים לבשל כ30 דקות על אש נמוכה.
תתכבדו בתיאבון!
לינדה


 

לינדה7

New member
כרוב שלם ממולא /לינדוש

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2242388&r=1


המתכון של חברתי נמושקה המדהימה ..

(לא שיניתי כלום )





ועוד קצת הקדמה על המתכון: את הרעיון שאבתי מחוברת על השולחן ושיניתי אותו.הופיע במילוי בשרטחון ,אנשובי ביצים ,חזה עוף.פרות יבשים.בשר אני לא אוהבת..אנשובי ובשר? לא הולך דגים ובשר. ולכן אתן את מה שאני הכנתי ואתם תשתוללו לפי מה שבני הבית אוהבים. הרבה עבודה ומתאים לאירוח.אבל כדי להאכיל אורחים צריך לנסות קודם את התבשיל אז בני הבית היו שפני ניסיון שלי.ואמרו לא רק ל אירוח!.וכשהם יבקשו שוב שהם יכינו את העבם הזה מכינים לשמחות.יצא מעדן


חומרים:
========

כרוב אחד גדול ויפה.

למילוי הכרוב:

בצל קצוץ לקוביות

חופן צימוקים

חופן חמוציות

3-4 מישמשים חתוכים לקוביות קטנות

4 שיזיפים יבשים מגולענים

חופן קטן של צנוברים קלויים

200 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות

300 גרם חזה עוף טחון

כוס אורז

פיטרוזיליה

פלפל שחור

מלח

רוטב צילי מתוק

כמובן את הכל אתם יכולים לשנות לפי טעמכם

לציר הכרוב המלא,
==============

שתי קופסאות רסק עגבניות

קורט סוכר

מיץ מחצי לימון

בצל קצוץ דק

שתי כפות דבש

כף סילאן

פלפל שחור

מלח.

כמובן אלו שלא אוהבים מתוק שיורידו את המתוק אבל...את הקורט סוכר להשאיר כדי לשבור את החומציות של הרסק

אופן ההכנה:
===========

להרתיח מים בסיר גדול.להוציא את הקלח מהכרוב.כשהמים רותחים להכניס בזהירות את הכרוב ולהרתיח כ8 דקות.להוציא את הכרוב ולתת לו להתקרר.בנתיים מכינים את המילוי.

המילוי::
======

לטגן את הבצל,להוסיף את העוף הטחון לטגו עד שמשנה צבעו.להוסיף את הכבדים הצלויים לטגן עוד כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים והתיבול לטגן עוד עמה דקות.ולצנן.

הכנת הרוטב:
===========

לטגן את הבצל להוסיף את הרסק הסוכר מלח ופלפל שחור לטגן כמה דקות.להוסיף את שאר המצרכים ומים. המים צריכים לכסות את חצי וקצת יותר מהכרוב בשעת הבישול

כאן מתחילה המלאכההפשילו שרוולים.לקחת קערה ולהניח בה בד חיתול או כל בד אחר כשהבד יוצא מהשוליים של הקערה. להתחיל לפרק את הכרוב ולהניח את העלים בחפיפה מסביב לדפנות הקערה.כשאתם מרגישים שהנחתם מספיק עלים ונשארו העלים הקטנים.סיימתם.שימו גם כמה עלים באמצע.עכשו אפשר לשים את המילוי .ולקשור את החיתול כמה שיותר צמוד לכרוב .

הביאו לרתיחה את הציר והכניסו את הכרוב הקשור בבד. הביאו שוב לרתיחה .והנמיכו את הלהבה.לבשל שעה וחצי.כשמידי פעם אתם מנענים את הסיר כדי שהציר יחלחל לתוך הכרוב.

להוציא את הכרוב מהסיר לשים במסננת להגרת הנוזלים אחרי שהתקרר מוציאים את הכרוב על צלחת בזהירות. בזמן ההגשה שמים את הרוטב על הכרוב.

אז עכשו יש לי לא רק כלים בשריים וחלבי. יש לי גם חיתול חלבי לגבינת שמנת.ויש לי גם חיתול בשרי

הרבה עבודה אבל טעים ומרשים..תהנו
תודה לחברתי טובה היקרה על המתכון .

לינדה




 

נמושקה1

New member
קובניות ממולאות בטעמים שונים

לא תכינו תפסידו....אני הכנתי וזההה טעיםםם ופשוט נזלללל
1 ק"ג קמח
&nbsp
60 גרם סוכר חום /3 כפות גדושות
&nbsp
2 כפות דבש
&nbsp
50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
&nbsp
1 כף שטוחה מלח
&nbsp
2 וחצי כוסות מים מהברז /יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים .
&nbsp
שמן למריחה על הבצק /אפשר שמן זית ואפשר קנולה
&nbsp
מילוי יופיע אחרי אופן ההכנה.
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הסוכר ,הקמח ,הדבש והמלח כ2 דקות. להוסיף את השמרים להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד וקצת דביקי.
&nbsp
לכסות את הבצק בנילון ולהניח להתפחה.(בחום של היום פחות משעה יש לכם בצק שתפח יפה)אפשר לשים במקרר עד למחרת הבצק גם יתפח.
&nbsp
לקרוץ כדורים רצוי במשקל אחיד (אני מכינה אותם במשקל של 90 גרם כל אחד ואז האפיה אחידה.
&nbsp
כל כדור לגלגל בשמן ולהניח מכוסה לתפיחה נוספת של כ10 דקות התפיחה נותנת לכם רידוד ידני קל מאוד .
&nbsp
לשמן היטב משטח עבודה ואפשר להתחיל לרדד עם המערוך את כדור הבצק. למרוח מעט שמן על הבצק ולהתחיל למתוח עם הידיים מכל צד של הבצק עד שהבצק מגיע לשקיפות (לא נורא אם הוא נקרע פה ושם.) למרוח עם מברשת כל מילוי שתבחרו.ולהתחיל לגלגל לרולדה ,כשסימנו לגלגל נגלגל שוב לצורת שבלול ברהלה.
&nbsp
להניח במגש למרוח מעט שמן לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה / דלעת/ אגוזים גרוסים /שקדים/ פרג..זעתר
&nbsp
להתפיח בערך כ20 דקות .
&nbsp
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ30 -35 דקות בערך.
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5313550

 

נמושקה1

New member
וזה
בבלוג מעמול לא מתוק מלוח


מי אמר שמעמול חייב להיות מתוק?? הנה גירסה צימחונית לפתיח לארוחה עם סלט או רוטב טעים עשיתם את הערב
250 גרם קמח
250 גרם סולת
כוס שמן
חצי כוס מיי סלק פושרים מסלק שבושל ללא הקליפה {לשמור את שאר מיי הסלק למקרה שהבצק יבש מידיי }/ מיים פושרים
חצי שקית א' אפיה
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסת פיטריות טריות קצוצות
גזר אחד מגורד
חופן פיטרוזיליה קצוצה
צרור עלי סלק רק הירוק
סלק אחד שבושל והשתמשנו במימיו לעיסה {אפשר לוותר עליו )
מלח, קורט כורכום, קורט, כמון ,פלפל שחור
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לחתוך את הסלק לקוביות ולבשל במים כחצי שעה לקראת סוף הבישול להוסיף קורט סוכר כדי שהסלק יקבל צבע צריך לדאוג שהמים לא יתאדו בזמן הבישול.
בקערה לערבב את הסולת ,הקמח ,א' אפיה , השמן ,פלפל שחור ומי הסלק פושרים. ללוש לבצק רך ונעים (לא רך מידיי) אם יש צורך מוסיפים עוד מימיי הסלק (כאמור אפשר לפסוח על השלב הזה ולהשתמש במיים פושרים)
לכסות את הבצק ולהניח בצד למנוחה.
הכנת המילוי :
במחבת עם מעט שמן לטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף לו גזר מגורד ,את עלי הסלק הקצוצים, לטגן כמה דקות, להוסיף את הפיטריות הקצוצות ולטגן עוד כ3 דקות ,את השלק המבושל נחתוך לקוביות קטנות ונוסיף לטיגון ,לערבב היטב להוסיף פיטרוזיליה ותבלינים 2- 3 דקות טיגון והמילוי מוכן.
ההכנה:
ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג ולשטח למלא כפית -2 מהמילוי לסגור ולכדרר עם צובטן המעמול ליצור קיפולים ואת הדוגמה .
לרפד תבנית בנייר אפיה ולהניח במרחק קטן זה מזה את המעמול.
לאפות כ25- 30 דקות בחום של 180 מעלות
מגישים כפתיח עם סלטים בארוחה, נאכל חם וגם קר וגם בטמפרטורת החדר בתאבון גדול [cheeky] [cheeky]
תהנו .....ושיהיה בהצלחה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5324783[/URL]

 

נמושקה1

New member
קלופס ממולא בפרות יבשים

אין מה לספר על הקלופס הזה הוא פשוט טעיםםם
500 גרם חזה עוף טחון
1בצל גדול קצוץ דק
ביצה אחת
שתי פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב ללא הקשה
מעט א` שום
פיטרוזיליה קצוצה /לא חובה
מלח ,פלפל שחור ,קורט כמון, קורט כורכום.,קורט סוכר
למילוי:
1 בצל בינוני קצוץ דק
50 גרם מישמשים קצוצים לקוביות קטנות
50 גרם שזיפים שחורים קצוצים
50 גרם צימוקים.
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות.
חופן אגוזי מלך קצוצים גס /צנוברים
מעט שמן.לטיגון הבצל והפרות.
מלח- פלפל שחור
קורט קינמון /לא חובה
כפית סילאן /דבש
שליש כוס יין אדום מתוק
שליש כוס מים.
אופן ההכנה:
לערבב היטב את הבצל הקצוץ והעוף הפיטרוזיליה ,הלחם הסחוט ,הביצה והתבלינים לעיסה אחידה.
להניח במקרר לספיגת טעמים כחצי שעה.
להכנת המילוי
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה במעט שמן.
להוסיף את הבטטות החתוכות ולהמשיך בטיגון עוד כחמש דקות , להוסיף את השיזיפים והצימוקים והמישמישים לטגן עוד כחמש דקות.
להוסיף את הדבש המלח ופלפל שחור לערבב.
להוסיף את המים והיין להביא לרתיחה .להנמיך את הלהבה ולבשל עד ספיגת הנוזלים.
לצנן ולהוסיף את האגוזים.
הכנת הקלופס :
על משטח עבודה לפרוס נייר אפיה ולשמן מעט.
משטחים את תערובת העוף על הנייר בצורת מלבן.
שמים חצי מהמילוי על העוף. ומכסים בעוד שכבה של עוף.
עם ידיים רטובות ובעזרת הנייר מעצבים לצורת גליל.
סוגרים את הנייר בצורת סוכריה משני הצדדים.
מניחים בתבנית אינגליש קייק.
שמים בתבנית מעט מים.
אופים ב200 מעלות כחצי שעה.
אם נשארים נוזלים במגש לא נורא מרוקנים אותם.
מצננים פורסים לפרוסות..ומגישים בהנאה [surprise]
בהצלחה..[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2772922[/URL]

 

לינדה7

New member
את שרשור המתכונים העלתי בהודעות נבחרות


את המתכונים העלתי בקטגוריה "ממולאים"

תודה לגילוש וטובה על השיתוף.
לינדה
 
למעלה