מרק גומבוץ עוף וירקות כתומים - אמא בוצי מהמטבח ההונגרי
מרק גומבוץ (כופתאות) עוף עם ירקות כתומים של אמא בוצי
17/3/2005 09:45
בדרך כלל מביאים את העוף לרתיחה ומסננים את המים (כך אנחנו נוהגים, כדי להוציא את כל הג'יפה)
בסיר גדול עם מים כדי 3/4 בערך מוסיפים:
1-2 בצלים בינוניים - שלמים
שן שום – שלמה
1-2 קישוא חתיכות
שורש סלרי + שורש פטרוזיליה – מקולפים ושלמים
1-2 בטטה שלמה (לקראת סוף הבישול)
4-5 גזרים - חתיכות 2 ת”א - חתיכות
דלעת (לקראת סוף הבישול)
אפשר להוסיף שומר וקולרבי (לא חובה אך מאוד מוסיף טעם)
פלפל מתוק אדום (לחצות לשניים לנקות לב וגרעינים)
פלפל מתוק צהוב או כתום.
חתיכה דלורית (לא חייב)
שלושה סוגי בשר(עוף, הודו, בקר)
תיבול: אבקת מרק עוף כף גדושה
מעט פלפל, מלח.
מביאים לרתיחה, וממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה או עד שהבשר בקר רך, לא שוכחים להוסיף דלעת לקראת סוף הבישול.
הגומבוץ (כופתאות) עוף של אמא בוצי
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, אך בהחלט מוסיף לטעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.
מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..
כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..