אוכל עדתי חוזר
הפעם - מרקים

ninga 3

New member
אוכל עדתי חוזר
הפעם - מרקים


החורף מתקרב, ומה טוב יותר ממנת מרק טובה.
אז אנה שתפו אותנו במרקים טובים שמשפחתכם אוהבת...

גילה


 

ninga 3

New member
מרק קיטניות מעולה....

מצרכים:
3/4 כוס עדשים ירוקים
3/4 כוס שעועית לבנה קטנה
3/4 כוס חומוס
3/4 כוס לוביה יבשה - לבנה
1/2 כוס לוביה יבשה אדומה
** בסה”כ נחוצים 31/2 כוסות קיטניות, ואפשר לשים מה שרוצים ומה שאוהבים....

להשרות במים במשך לילה לסנן ולשטוף..
למחרת, לבשל בסיר עם מים ולהביא לרתיחה, לסנן לשטוף ולהחזיר לסיר, להביא שוב לרתיחה, שוב לסנן ולשטוף..[זאת על מנת להוציא את מרבית הגזים הנמצאים בקיטניות]
מתחילים בבישול המרק...
ממלאים סיר עם הקיטניות השטופות ומוסיפים פי 3 מים ומבשלים..
במחבת מטגנים 2-3 בצלים יבשים קצוצים עם שמן כמובן, לא הרבה, מטגנים עד קבלת גוון חום, לא לשרוף! לקראת סוף הטיגון להוסיף כ-5 - 4 שיני שום קצוצים דק...להוסיף לסיר הקיטניות..את הבצל והשום ואת המוצרים הבאים:
4 גזרים - טבעות או קוביות
2-3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה -קוביות קטנות.
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,
אבקת מרק עוף, אפשר גם פרווה.
מבשלים כשעתים על להבה נמוכה אחרי שרתח...{לא!!! בסיר לחץ}
לשפר תיבול לפני ההגשה...בתיאבון....

~~~ גילה ~~~ עם כל ה-
התמונה להמחשה בלבד


 

ninga 3

New member
מרק תירס וגזר משגע, קל ומהיר להכנה...


מרק תירס וגזר משגע, קל ומהיר להכנה...

מצרכים:
4 גזרים
25 גרם חמאה/מחמאה
שקית תירס קפוא
2 כפות אבקת מרק עוף או פרווה
מל"פ

אופן ההכנה:
4 גזרים קלופים ומגוררים
25 גרם חמאה/מחמאה
*ממיסים את החמאה/מחמאה ומזהיבים את הגזר
מוסיפים:
6 כוסות מים רותחים, וכשרותח מוסיפים:
1/2 חב' תירס קפוא
כשהתירס רך, טוחנים עם מיקסר מוט.
מוסיפים 1/2 שקית תירס קפוא שנותר וממשיכים בבישול
מוסיפים:
אבקת מרק עוף או בטעם עוף
מל"פ
מבשלים עוד כרבע שעה על להבה נמוכה ומכבים.
תהנו.

 

ninga 3

New member
מרק גולש מדומה - ללא בשר

מרק גולאש מדומה ללא בשר

המרכיבים:
50 גרם מרגרינה - שמתי 3 כפות שמן
בצל גדול קצוץ דק
כף פפריקה - אני הוספתי גם מעט חריפה.
קילו תפו"א כ-5-6
8 כוסות מים - לכיסוי התפו"א ונוזל למרק.
3 כפות מרק בטעם עוף - פרווה.
2 פלפלים ירוקים מנוקים - חתוכים לקוביות קטנות
עגבנייה - קוביות קטנות
שן שום קצוצה
2 כפיות קימל - אני שמתי קימל טחון שהיה לי.

ההכנה:
בסיר עמוק משחימים את הבצל, תוך כדי בחישה מתמדת, עד קבלת גוון כמעט חום, בוזקים את הפפריקה, ומוסיפים 1/2 כוס מים ובוחשים, מקלפים את תפו"א ויוצרים קוביות קטנות, מוסיפים לסיר, מאדים יחד כ-10 דקות, עד ספיגת הטעם והצבע.
מוסיפים לסיר את יתרת המים ואת אבקת המרק, מבשלים כ-25 דקות עד שתפו"א יהיו כמעט רכים.
בינתיים, מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השום, הקימל,קוביות הפלפלים והעגבנייה, מתבלים במל"פ, בוחשים ומטגנים כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט, מעבירים לסיר את תכולת המחבת, בוחשים וממשיכים בבישול כ-15 דקות נוספות, טועמים ומשפרים תיבול..

מגישים חם ואפשר להוסיף בצקניות:
2 ביצים
1/4 כפית מלח
כ-1/2 כוס קמח רגיל
הוספתי גם קמצוץ אב' מרק עוף פרווה
טורפים את הביצה האב' מרק והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח, טורפים עם מזלג היטב עד קבלת בלילה סמיכה וחלקה, מנטפים בעזרת כפית לתוך המרק 1/4 כפית בכל פעם ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
*הערה שלי (גילה):
אפשר לטגן מלכתחילה את הירקות ישירות בסיר, לבשלם עד ריכוך, להוסיף את המים ותפו"א, ממשיכים לבשל הכל יחד, ולבסוף מי שרוצה מוסיף בצקניות - זה טעים וכדאי..
תהנו...

 

ninga 3

New member
מרק גולש תפוחי אדמה ופטריות (ללא בשר)של אבי שף מקצועי

מרק גולש תפוחי אדמה ופטריות של אבי שף מקצועי
ק”ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות [כ-4 ת"א גדולים]
2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות [הוספתי 11/2 ס' שמפיניון+10 פטריות מיובשות שיטאקי שהשארתי שעה במים חמים, הוספתי לסיר עם מי ההשריה]
בצל בינוני-גדול חתוך לקוביות גדולות
מעט שמן זית
3 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
כ- 3 כוסות מים
כ-1/2 כוס יין אדום יבש
אפשרות להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
מעט כורכום ואבקת מרק .
לקשט עם קוביות פלפל אדום ועשבי תיבול קצוצים
לעידון אפשר להוסיף מעט חלב קוקוס או במידה ומעוניינים בחלבי להוסיף שמנת לבישול
.
הערה : אפשר להוסיף עוד סוגי פטריות כגון פטריות שיטאקי או פורטובלו מעט מכמות השיטאקי ואת פטריות היער אותה
כמות כמו השמפיניון היות ויש להן פחת בחיתוך של הגבעול העבה
מזהיבים מעט את הבצל ומוסיפים את תפוחי האדמה מערבבים ומוסיפים את הפטריות מערבבים מוסיפים את השום הכתוש מתבלים ומוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות מכוסה חלקית עד שתפוחי האדמה מבושלים .

בתאבון


 

ninga 3

New member
מרק שורשים מדהים עם בטטות (ללא בשר)

מרק שורשים מדהים עם בטטות

750 גר’ בטטות קלופות
1/2 ק”ג תפו”א קלופים
6 גזרים קלופים
2 בצלים גדולים
1 פרסה שטופה [גם הירוק הבהיר]
1 שורש סלרי גדול
1 שורש פטרוזיליה גדול או שניים
3 ארטישוק ירושלמי
לקלוף את כל הירקות ולחתוך גס, בסיר עם מים כדי כיסוי, להביא לרתיחה
ולהנמיך את הלהבה, להוסיף תבלינים ולחלום....

התבלינים:
מלח
מעט פפריקה מתוקה/חריפה (לא חייב)
כף אב’ מרק בטעם עוף
כף שטוחה חאואייג’ למרק, לערבב ניתן להוסיף תיבול לפי הטעם....לבשל עד שרך...
לרסק במעבד מזון רגיל או במיקסר מקל, לא לרסק לגמריי, להשאיר גבישי....בתיאבון...!!!

 

ninga 3

New member
מרק עדשים אדומים "אדס" - מהמטבח החאלבי/סורי

מתחילים להזהיב בסיר המרק בצל קצוץ מוסיפים שום כתוש/קצוץ ומוציאים לקערית
באותו סיר מבשלים את העדשים במים כדי כיסוי עד שרך...
2 כוסות עדשים אדומים, לברור ולשטוף הייטב
מוסיפים כף קמח + קצת מים = לערבב ולהוסיף תוך בחישה.

להוסיף:
קצת מים רותחים אם צריך
קוביות קטנות של תפו”א
כף מרק בטעם עוף.
מעט כמון
מלח
כוסברה קצוצה, רבע חבילה בערך [אפשר גם יבשה].
בסוף להוסיף מעט מיץ לימון... או מלח לימון
אפשר 1/2 כוס סלרי (גבעול ועלים) קצוץ

 

ninga 3

New member
מרק לובייה יבשה יאמי - מהמטבח הבולגרי

מרק לובייה יבשה יאמי...- מתאים ונפלא לצמחוניות.... גילה
כ-4 כוסות לובייה יבשה, לברור ולשטוף הייטב.
1-2 בצלים יבשים קצוצים - להזהיב בסיר,
ולהוסיף:
2 פלפלים אדומים מתוקים - מרוסקים במעבד מזון, להוסיף לבצל ולהמשיך באידוי כ-5 דקות(הפעם קליתי תחילה שלושה פלפלים, הסרתי הקליפה ואז טחנתי, היה מדהים)..
מוסיפים את הלובייה השטופה..
2 גזרים חתוכים
2 ת”א קוביות קטנות.
+אפשר להוסיף בשר ועצמות אם רוצים...?!
מים רותחים כדי כיסוי ועוד קצת..
תיבול:
כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
כף שטוחה אבקת מרק פטריות
מעט אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה וחריפה..
להביא לרתיחה, להנמיך האש, ולבשל כ-3/4 שעה...בתיאבון..!

 

ninga 3

New member
מרק גומבוץ עוף וירקות כתומים - אמא בוצי מהמטבח ההונגרי

מרק גומבוץ (כופתאות) עוף עם ירקות כתומים של אמא בוצי
17/3/2005 09:45
בדרך כלל מביאים את העוף לרתיחה ומסננים את המים (כך אנחנו נוהגים, כדי להוציא את כל הג'יפה)

בסיר גדול עם מים כדי 3/4 בערך מוסיפים:
1-2 בצלים בינוניים - שלמים
שן שום – שלמה
1-2 קישוא חתיכות
שורש סלרי + שורש פטרוזיליה – מקולפים ושלמים
1-2 בטטה שלמה (לקראת סוף הבישול)
4-5 גזרים - חתיכות 2 ת”א - חתיכות
דלעת (לקראת סוף הבישול)
אפשר להוסיף שומר וקולרבי (לא חובה אך מאוד מוסיף טעם)
פלפל מתוק אדום (לחצות לשניים לנקות לב וגרעינים)
פלפל מתוק צהוב או כתום.
חתיכה דלורית (לא חייב)
שלושה סוגי בשר(עוף, הודו, בקר)
תיבול: אבקת מרק עוף כף גדושה
מעט פלפל, מלח.
מביאים לרתיחה, וממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה או עד שהבשר בקר רך, לא שוכחים להוסיף דלעת לקראת סוף הבישול.


הגומבוץ (כופתאות) עוף של אמא בוצי
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, אך בהחלט מוסיף לטעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.

מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..

כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..


 

ninga 3

New member
מרק אפונה עשיר ונפלא של סימה.ד:

מרק אפונה עשיר סימה.ד:
(אפשרי להוסיף בצקניות)
21/2 כוסות אפונה יבשה
2 בצלים קצוצים דק
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק (כולל העלים קצוצים)
3 שיני שום כתוש
2.5 ליטר ציר ירקות (או מים ואבקת מרק עוף)
מלח/פלפל שחור/כפית פפריקה מתוקה/קורט פפריקה חריפה
כמון, כורכום (לפי הטעם)
(גילה) אפשר – קוביות קישוא, תפו"א
כף אבקת מרק (שמתי פרווה)
***מטגנים בסיר את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את האפונה ומאדים כ-5-4 דקות. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי, מערבבים ומאדים עוד דקה-שתיים. יוצקים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מתבלים (טועמים ומשפרים טעם) ומבשלים על אש נמוכה
שעה וחצי / שעתיים (האפונה צריכה להתרכך). דואגים לבחוש מדי פעם.

לעיטור -
קוביות קטנות כתף בקר מעושן (מטוגנות מעט בשמן זית במחבת טפלון) או פרוסות דקות של קבנוס
כוס אפונת בייבי חלוטה במי מלח ומסוננת.
הכנת הבצקניות:
2 ביצים
כף שמן
כוס מים
מלח ופלפל
מערבבים ומוסיפים כוס קמח רגיל
טורפים לבלילה סמיכה.

יוצקים למרק הרותח כפיות מהבלילה.
מבשלים כ-5 דקות.
מגישים מיד.
תהנו, מפירגה.

 

ninga 3

New member
מרק בשר תימני...מעולה של שרהל'ה גיסתי

מרק בשר תימני...מעולה של שרהל'ה גיסתי

בסיר עם מים כדי 3/4 מוסיפים:

בצל גדול שלם - מקולף
בשר ועצמות [ מה שאוהבים, רק להביא לחוד לרתיחה ולשפוך את הג´יפה...]
3-4 - גזרים
3-4 תפוחי אדמה
כף גדושה חאואייג´ למרק
כף רסק עגבניות
5-6 שיני שום כתוש
פפריקה
פלפל שחור, מלח
1/2 חבילת כוסברה
2 עגבניות בשלות - קוביות קטנות
כף אבקת מרק
כף סוכר
1-2 כפות קמח או קורנפלור - לא חייבים, רק אם רוצים לעבות את המרק...[מערבבים בקערית קמח עם מים קרים ומוסיפים]
מבשלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, ממשיכים בבישול, עד שהבשר רך...
בתיאבון....
טיפ - אפשר לבשל את הבשר בסיר לחץ כחצי שעה לפני כן...

 

לינדה7

New member
לגילוש על המתכונים חממת לנו את הלב


תודה חברה יקרה על השיתוף .
את המתכונים אני יעלה אותם לקטגוריה מרקים ...וגם הודעות נבחרות !!
המשך ליום נעים ורגוע.
לינדה
 

ninga 3

New member
מרק עדשים וירקות נפלא שהכנתי אתמול..כדאי.


מצרכים:
300 גר' עדשים כתומים שטופים ומושרים חצי שעה במים.
בצל גדול קצוץ
פרסה קטנה - קצוצה
3 גבעולי סלרי כולל העלים - קצוצים
3 גזרים – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
בטטה בינונית – קלופה וחתוכה לקוביות
דלעת לא קטנה – חתוכה לקוביות בינוניות-קטנות
תפוח אדמה בינוני גדול – חתוך לקוביות קטנות
קישוא בינוני – מגורר גס
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה חריפה
כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף
1/3 צרור כוסברה – שטופה וקצוצה
1/4 צרור שמיר – שטוף וקצוץ
לקראת סוף הבישול – 2 שיני שום כתושות

ההכנה:
לטגן את הבצל והפרסה ולשמור שלא ישרפו, כשהם השחימו יפה, להוסיף את הגזר, את גבעולי הסלרי. עירבוב קל של המרכיבים
מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, מוסיפים את העדשים השטופים וקוביות הדלעת והבטטה.
להוסיף ירק קצוץ, ומכסים במים רותחים ועוד קצת.
מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מתבלים, גם באבקת המרק (לא חובה ).
מבשלים כשעה על להבה נמוכה...כ-5 דק' לקראת סיום הבישול מתבלים בשום כתוש (לא לוותר, מוסיף המון) בתיאבון .

 
למעלה