פינת החגים: מנות ממולצות לראש השנה

  • פותח הנושא Usagi
  • פורסם בתאריך

Usagi

New member
אצבעות קוקוס בנוסח באונטי


אצבעות קוקוס בנוסח באונטי
הצעה לקינוח לחג: כיף להכין, ממכר בטירוף...

המרכיבים ל-25 יחידות:
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ועוד 1/4 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
50 מ”ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
15 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי בשוקולד חלבי)
1 כף שמן

ההכנה:
1. שמים בקערת מערבל עם וו הגיטרה את:
החמאה, הקוקוס, אבקת הסוכר, השמנת מתוקה ותמצית הוניל
ומערבלים לעיסה אחידה.
מאחסנים במקרר שעה וחצי לפחות (ועד לילה), לייצוב.
2. מחלקים את העיסה לכ-25 כדורים קטנים ומעצבים אותם
בצורת אצבעות מוארכות.
מאחסנים שוב במקרר, במשך לפחות שעה וחצי, לייצוב.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים את השמן ומערבבים.
4. טובלים בזריזות את האצבעות בשוקולד המומס.
5. אם רוצים - מפזרים מעט קוקוס לקישוט, מניחים על נייר אפייה לייבוש
(אני הנחתי מעל רשת על צלחת).
בתאבון



 

Usagi

New member
נפל טעות עריכה - רשום 15 גרם שוקולד = הכוונה ל-150 גרם

 

Usagi

New member
גיבאץ ירקות צמחוני


גיבאץ ירקות צמחוני
מנה מסורתית ואהובה עליי ששדורגה בטעמים.
חג שמח, שנה טובה לכולם ובתאבון
רכיבים:
1 בצל יבש גדול קצוץ בינוני
1 חציל מקולף חתוך לקוביות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום בינוני, מרוקן מגרעינים חתוך לקוביות
1 כוס שעועית ירוקה חתוכה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כף סילאן או דבש (אני השתמשתי בסילאן)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
1 כוס תירוש לבן או אדום (אני השתמשתי בלבן)

ההכנה:
1. על אש בינונית מרססים בסיר עם תרסיס שמן ומאדים את הבצל עד לשקיפות.
2. מוסיפים את הגזר, החציל, הקישוא, הבטטה, תפוחי אדמה, פלפל האדום, השעועית וכל המרכיבים האחרים בלי התירוש והמים. מערבבים טוב.
3. אחרי 10 דקות של אידוי מוסיפים 2 כוסות מים רותחים + כוס תירוש לבן (אפשר אדום) ומערבבים
4. מבשלים על אש בינונית עם מכסה חצי סגור כרבע שעה ומגיעים לרתיחה קלה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות
6. שמים את תוכן הירקות ונוזלים המוכנים מהסיר לתבנית עמוקה בינונית של תנור (26 ס"מ).
7. מכסים עם נייר כסף את התבנית ומכניסים לתנור.
8. אופים כ-20 דקות ומוציאים את נייר הכסף.
9. ממשיכים לאפות בתנור עוד כ-10 דקות.
10. מוציאים את התבנית ומצננים קלות.
בתאבון



 

חנהפ

Active member
זה התפריט המיוחד שלי

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_2.html[/URL]


בחרתי לפתוח את הסעודה בוריאציה על נושא ספרינג רול
אפשר כמובן להכין רולים במבצק סיגר, אבל יותר כיף והכי פשוט מדפי אורז
קל לתפעל וטעים לאכול
כדי שיהיה מעניין לחיך ניסיתי כמה מילויים
הראשון -ירקות פרוסים דק מוקפצים קלות, לאחר תיבול
רכיבים:
כפית שום כתוש
1/4 ראש כרוב לבן פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
2 גזר מגורר דק
חופן נבטי חמניות
אופן ההכנה:
לחמם 2 כפות שמן בווק, להזהיב כפית שום כתוש
להוסיף את הירקות
לערבב קלות כ- 5 דקות
לתבל:
ב-2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
להוסיף את הנבטים
עוד 2-3 דקות הקפצה
ולהסיר מהאש ,להעביר למסננת לקירור.




השני:
1 בטטה חתוכה לפיסות באורך 2 ס"מ וברוחב 2 ס"מ
2 זוקיני חתוכים לפיסות כמו הבטטה
אופן ההכנה:
לתבל את קוביות הבטטה במלח ופפריקה מעושנת לטגן בשמן עמוק עד שמתרכך מעט, לסנן מהשמן ולהניח להתקרר.
לתבל את קוביות הזוקיני בשום כתוש ומעט מלח, לטגן בשמן עמוק 3-4 דקות תוך הקפצה, לסנן ולהניח להתקרר


השלישי:
4 צנוניות קטנות לפרוס דק דק
2 גזר לגרר על מגררת דקה
חופן נבטי חמניה
1/4 כרוב סגול פרוס דק
במילוי הזה משתמשים כמות שהוא.


על מנת לרכך את דפי האורז יש להכין תבנית שתכיל בנוחות את דפי האורז ולמלאה במי ברז
להכין בסמוך משטח מכוסה במגבת מטבח נקיה
וכעת מתחילים:
מכניסים לבריכת המים 2 דפי אורז וממתינים כחצי דקה, אולי קצת יותר,
לא לתפוס אותי במילה, תרגישו שהדף מקבל גמישות,
כזאת שמאפשרת את קיפולו, זה הזמן להוציא ולשטח על המגבת
כן, גם את הדף השני
כעת מניחים בסוף השליש הראשון של דף האורז ובאמצעו כף גדושה מהמילוי
מקפלים משני הצדדים על המילוי ומגלגלים



כך מגלגלים כמה גלילות, מסדרים בתבנית חסינת אש מרססים בקצת שמן
אני אוהבת להעביר את הגלילות סיבוב בגריל,
אפשר גם לטגן ואפשר לאכול גם ככה ואז אין צורך בשמן.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות, בתוכנית טורבו גריל ואופים את הגלילות כ-5 דקות.

אפשר גם אחרת, במקום גלילות להכין שקיקים, למלא במילוי השני או השלישי
להכין "חוטי" קשירה מעירית שנטבלה במים רותחים ל - 10 שניות
לאסוף את קצוות הדף, לקשור עם העירית


גם את השקיקים אפשר להעביר אפיה קצרה
השקיקים והרולים ניתנים להכנה מראש ונשמרים היטב במקרר.
מגישים בלווית רוטב סויה, רוטב טריאקי ורוטב צ'ילי מתוק


לעיקרית - כדורי בשר ברוטב מתקתק
סטייק פרגית צלוי
הפעם בחרתי במרינדה מתקתקה
עבור 2 ק"ג פרגיות, ששיפדתי קודם:
5 כפות סילאן
2 כפות שום כתוש
2 כפות חרדל
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות סויה קיקומן
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
לערבב את חומרי המרינדה לצקת על נתחי העוף ולהניח במקרר ללילה, או לכמה שעות
לא כדאי לקצר או לדלג על השלב הזה, זה השלב שבו העוף קולט את הטעמים.


ההמשך היה באחריות האיש שהוא המומחה שלי לצליית שיפודים
והמנגל הוא בכלל באחריותו.

אורז נראה לי שאין צורך במתכון
מה כן?
הוספתי למי הבישול של כוס וחצי אורז
2 כפות סויה
ירקות מוקפצים

וברגע האחרון, בארוחות רבות משתתפים כשרוצים עוד תוספת
תפו"א בסגנון אסיאתי -יופי של מנה, בטעם ייחודי, שתשתלב בארוחה הזאת




לקינוח

בחרתי קינוח מורכב, כזה שיתאים לקונספט
פנה קוטה בניחוח למון גראס וליים בלווית פיננסיר פיסטוק ודובדבן אמרנה ברוטב פסיפלורה.
פנה קוטה,מי לא יודע, מכינים משמנת מתוקה אבל כדי לקבל מנה פרווה בחרתי להכין מקרם קוקוס
אפשר גם לשלב עם שמנת צמחית השף הלבן.
רכיבים:
1 ליטר קרם קוקוס
3 גבעולי למון גראס
קליפה מחצי ליים
1/2 כוס סוכר
24 גר' ג'לטין
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
לצקת את המים על הג'לטין ולהניח לתפיחה
כ- 5-10 דקות
לחמם במיקרו לזמנים קצרים (30 שניות) עד שהנוזל הופך צלול
ולקרר
לא עובדים עם ג'לטין חם
להרתיח את קרם הקוקוס עם הסוכר,הלמון גראס וקליפת הליים, להניח להתקרר
להוסיף לג'לטין כמה כפות מהקרם קוקוס, לערבב, להוסיף את כל הג'לטין לקרם קוקוס, לערבב
לחלק לתבניות אישיות, אני השתמשתי בתבניות קטנות עגולות,
בכל תבנית בערך 75 מ"ל.
להעביר לקירור במקרר עד שמתמצק
פיננסייר:
רכיבים:
5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן
10 מ"ל אמרטו
2 כפות מחית פיסטוק
דובדבני אמרנה
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף
לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות, להניח בכל תבנית דובדבן

לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.
להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.
רוטב פסיפלורה:
מחית פסיפלורה מ- 10 פירות
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
לקרמל את הסוכר לצבע זהוב בהיר
להוסיף את מחית הפסיפלורה, להרתיח עד שכל הקרמל נמס להוסיף את הליקר ולקרר.
ההרכבה:
כל רכיבי המנה נשמרים במקרר עד לשעת ההגשה
להניח בצלחת את עיגול הפנה קוטה, מעל להניח פיננסיר ולצקת את הרוטב
אפשר לעטר עם פירות
 

Usagi

New member
לבבשיות של אורלי - דובשניות בצורת לבבות


לבבשיות של אורלי
דובשניות בצורת לבבות
[URL]http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1534[/URL]

רכיבים (לכ-20 דובשניות בצורת לבבות):
100 גרם חמאה
1 כוס חלב או משקה חלב שקדים/סויה/אגוזים
120 גרם סוכר חום/לבן (אני השתמשתי בסוכר חום)
1 כוס דבש איכותי
1/4 כפית אגוז מוסקט
1+2/3 כוסות קמח לבן מנופח עם 1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
תרסיס שמן (לשימון השקעים)

2 תבניות מאפינס בצורת לבבות בינוניות נמוכות או כל צורה אחרת
- אני השתמשתי בכוסיות נפרדות בצורת לבבות מסיליקון (תמונה)

ההכנה:
1. בקלחת מחממים ומערבבים את החלב, הדבש, אגוז מוסקט והסוכר
- עד שהסוכר נמס טוב ויש תערובת יפה.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות

3. בקערה של מיקסר במהירות בינונית - מערבבים את החמאה
והקמח המנופה עם אבקת האפייה, עד לקבלת תערובת פירורית.

4. מוסיפים את הביצה ואת תערובת הדבש עם החלב שחיממנו בקלחת
- לאט - עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. משמנים קלות עם תרסיס שמן את שקעי לבבות הסיליקון/מאפינס

6. יוצקים בשקעים את התערובת - 2/3 מהשקע.

7. מכניסים לאפייה בתנור לכ-15 דקות, נועצים קיסם
בדובשניות ואם יוצא יבש עם קצת פירורים
- להוציא את הדובשניות מהתנור ולתת להן להתקרר

חג שמח, לכם ולבני משפחותיכם, שנה טובה ומתוקה



 
למעלה