פינת החגים: מנות ממולצות לראש השנה

  • פותח הנושא Usagi
  • פורסם בתאריך

Usagi

New member
פינת החגים: מנות ממולצות לראש השנה


ראש השנה בפתח ויהיה נפלא לראות את המלצותיכם
למנות מנצחות שיעיפו אותנו ואת האורחים.
אפשר מנות מסורתיות, חדשניות, פיוזן מה שבא לכם

חג שמח וטעים

 

Usagi

New member
דלעת ערמונים במילוי בורגול, קוואקר וחמוציות

דלעת ערמונים במילוי בורגול, קוואקר וחמוציות
הצעה למנה צמחונית בריאה לראש השנה

מרכיבים (ל-5-6 מנות):
למילוי:

5-6 יחידות דלעת ערמונים
3 כפות קוואקר
1 כוס בורגול
1/2 כוס מים
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
2 כפות שמן זית
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה

לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2/3 כוס מים חמים

תבנית קטנה מרובעת 30X30 ס”מ
ניר אלומיניום

ההכנה:
1. מבשלים את הבורגול:
בסיר קטן שמים את הבורגול עם כוס מים רותחים על אש נמוכה עם מכסה סגור כ-8-10 דקות.
מורידים מהאש מערבבים ובודרים שמוכן, אם לא אז אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים
לפי העין, מערבבים טוב ומוודאים שמוכן… משאירים שיתקרר
2. מכינים את הדלעת:
שוטפים אותן טוב, חותכים את החלק העליון שלהן ושומרים בצד – כמו שאנחנו עושים בממולאים.
מרוקנים את הגרעינים טוב טוב, אבל משאירים את הבשר של הפרי ולא פוגעים בו.
3. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
4. מוסיפים את החמוציות ומטגנים לעוד 2 דקות.
5. מוסיפים את הבורגול המבושל, מערבבים טוב, מוסיפים את הקוואקר ומערבבים שוב.
6. מתבלים עם המלח, פלפל שחור והפפריקה, מערבבים טוב לעוד 1 דקה, מסירים מהאש ומצננים קצת.
7.מחממים תנור ל- 180 מעלות.
8. יוצרים את הרוטב בקערה קטנה שמים את כל המרכיבים ומערבבים טוב טוב עם תיבול של מלח ופלפל.
9. במלית עם הבורגול שיצרנו לוקחים את הפטרוזיליה ומערבבים טוב ומוסיפים חצי מכמות הרוטב שנוצר
את החצי השני שומרים – כי אנחנו נשפוך מעל הדלעות לפני כניסתן לתנור.
10. לוקחים כל דלעת וממלאים אותה.
11. בתבנית תנור 30X30 עם דפנות גבוהות, שמים עוד ומניחים את הדלעות הממולאות,
שופכים את החצי השני של הרוטב שיצרנו מעל הדלעות ומכסים אותן עם החלק העליון שחתכנו מהן (הכובע שלהן).
12. עוטפים את התבנית כולה בנייר אלומיניום.
13. מכניסים לתנור ל-35 דקות, בודקים עם קיסם שהדלעות התרככו ומסירים את נייר האלומיניום
ומחזירים לתנור לעוד 12-15 דקות עד שהזהיבו יפה.
14. מוציאים מהתנור, מרטיבים אותן קצת עם הנוזל שנשאר בתבנית מסביבן…
מניחים להן שיתקררו קצת.









 

לינדה7

New member
צלי בשר עם פירות יבשים /לינדוש

מצרכים:
קילו בשר בקר (שריר זרוע)
4כפות שמן,
2בצל גדול קצוץ.
2לימונים פרוסים,
3חבושים גדולים מקולפים,
חופן שזיפים שחורים יבשים,
חופן מישמישים יבשים,
1/2 כפית כורכום,
כפית פלפל שחור,כפית מלח,
2כפות תרכיז רימונים (לא חובה)
3כפות רסק עגבניות,
ליטר מים פושרים,
אופן ההכנה:
שוטפים וחותכים את הבשר לקוביות קטנות.
מחממים בסיר הבישול שמן מוסיפים את הבצל ואת הבשר מטגנים מעט תוךכדי בחישה,
מוסיפים מים ולימונים,מכסים את הסיר ומבשלים את הבשר כשעה על להבה נמוכה עד להתרככות,
שוטפים וחותכים את החבושים לרצועות מוסיפים אותם לסיר הבשר מוסיפים את יתר המצרכים מתבלים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות .(טועמים אם צריך להוסיף עוד מלח או פלפל תוסיפו )
מגישים את המנה עם אורז לבן.
בתיאבון
מנה עשירה וחגיגית .​
 

ninga 3

New member
גפילטע-פיש = קציצות דג מסורתיות

דג קרפיון (קציצות גפילטע-פיש מבית אמא בוצי...טעים ביותר) בנוסח רומני – גילה


2 דגים בגודל קילו עד 1.300 ק”ג כל אחד.
לבקש ממוכר הדגים להסיר את עור הדג [חובה, אחרת יהיו נקודות כהות דוחות בקציצות הדג] - ולטחון.

בבית(לא חובה) טוחנים שנית במעבד מזון את בשר הדג, [את הראש משאירים למילוי מאוחר יותר]...ומוסיפים על שני דגים בזרם איטי כ-1/4 כוס שמן קנולה [השמן מלבין ומרכך את הדגים].
בשלב זה אפשר להקפיא, אם לא ממשיכים בהכנת המלית, להכניס לתוך קערה:
2 בצלים גדולים לקצוץ דק במעבד מזון להכניס לתוך מיסננת ולסחוט, להוסיף את הבצל לקערת הדג...
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, להוסיף את החלמונים [הצהובים] לקערת בשר הדג, את החלבונים להניח בצד....כמה דקות להמשך...

תיבול:
3/4 כפית פלפל שחור, מלח,....
1/2 כפית סודה לשתיה
סוכר..כף או יותר תלוי איך אוהבים [אצלי יוצא מתקתק חריף...בייתי בית ספרדי-רומני]
כף אב’ מרק עוף פרווה
3-5 כפות שטוחות קמח מצה [או פירורי לחם שלא בפסח]- תלוי במשקל הדג.

החלבונים + כף שטוחה סוכר - להקציף חזק.
לערבב את כל העיסה להוסיף את קצף החלבונים בזהירות עד היווצרות אחידות אוורירית..שהקצף תורם לו.
צריך להיות אוורירי ורך לא קשה...אחרת יוצאים קציצות קשות, לכן לא להוסיף הרבה קמת מצה, או פירורי לחם.......

בשלב זה מניסיוני אני מכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.....חבל על הזמן...לספיגת הטעמים.
למחרת לוקחים סיר רחב וגדול....ומתחילים בבישול הדגים....

2 בצלים - לחתוך לחצי - ורצועות, להכניס לסיר ולהזהיב במעט שמן, מוסיפים כ-4 כוסות מיי ברז, 3-4 גזרים קלופים, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מכינים קערית מיי ברז, להרטבת הידיים, לוקחים כף ובעזרתה נעזרים להוצאת כמות של קציצה מהקערה, בידיים רטובות יוצרים צורת קציצה רצויה ומכניסים לרוטב בסיר, יוצרים את כל הקציצות כך.

מניחים מעל את אידרת הדג, הזנבות {יש בהם ג'לטין טבעי} הביצים וחלב הדג, מוסיפים כוס מיי ברז קרים [המים צריכים לכסות את הקציצות], מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, כל חצי שעה מוסיפים חצי כוס מיי ברז, מגביהים את הלהבה וכשרותח מנמיכים, וזה לשם התייצבות הקציצות.....
משפרים תיבול אם צריך...
אצלינו (הרומנים) נהוג כ-3/4 שעה לפני סיום הבישול להוסיף לסיר הבישול פרוסות ת”א ברוחב של ס”מ... טעים וגם יפה בהגשה...
בתיאבון...וחג שמח
גילה

 

ninga 3

New member
ברכות החג - ומתכון לקציצות פרסה נהדרות.

ברכות לראש-השנה: לפי העידה הסורית [חלאבית]
1..ראש דג או כבש - שניהיה לראש ולא לזנב
2..תפוח בדבש - לשנה מתוקה
3..רימון - להרבות זכויותינו כרימון
4..לוביה - לחידוש נעורים
5..דלעת - יכרתו אוייבנו
6..סלק ירוק או אדום - לסילוק אוייבינו
7..תמרים - יתמו חטאינו
8..פרסה - לבירכת פרי האדמה

|קציצות פרסה עם בשר....מדהימות..
5-6 פרסות [לא גדולות מידי] החלק הלבן והירוק הבהיר...לחצות לאורך פעמיים ולקצוץ דק לשטוף הייטב ולבשל עם הרבה מים..[אפשר לוותר על הקיצוץ ולבשל חתיכות ואח”כ לסחוט ולטחון במעבד מזון, אבל יש סיבים, רצוי בכל מצב לטחון במעבד מזון מעט.]

כ-200 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ דק אפשר במעבד מזון - ולסחוט
2 בייצים
מעט אבקת מרק עוף
פלפל, מלח
3-4 כפות קמח מצה או פירורי לחם
לערבב הייטב לאחסן סגור מס’ שעות או ללילה לטגן ולהנות....

לא!!!! לוותר על הבצל, משדרג את הטעם..לא תאמינו כמה....

בתמונה קציצות פרסה וקובה אורז...

 

ninga 3

New member
מרק עוף עשיר לחג עם קרפאלעך

מרק עוף לערב החג...טעיםםםם במיוחדד.... גילה
גומבוץ קרפעלך
חלקי עוף והודו, עצם שתיים ונתח (לא גדול) של בשר בקר רצוי שפונדרה(לטעם עשיר עדיף שלושה סוגי בשר)עצמות הודו זכר להביא לרתיחה ולשפוך את המים הראשוניים

לשטוף הייטב ולהניח בסיר מים חדשים ולהוסיף :
2 בצלים ביינוניים בשלמותם
שן שום
5-7 גזרים
בטטה בינונית גדולה
1-2 קישוא שלם
ראש סלרי ושורש פטרוזיליה
פלפל צהוב מתוק ונקי
פלפל אדום מתוק ונקי [אפשר לחצום לשני חצאים]
קולרבי, שומר
2 עלי דפנה
לקראת סוף הבישול חת’ דלעת
2 כפות אבקת מרק עוף(אני משתמשת עם קנור)
זר פטרוזיליה שמיר וגבעולי סלרי אמריקאי, קשורים, אפשר גם כוסברה.
לבשל על להבה נמוכה אחרי רתיחה 2, לשפר תיבול, להוסיף מלח.
כשהמרק מוכן לסננו, ולהשאיר את הנוזלים לחוד, את כל מה שאתם לא אוכלים לזרוק להכין, איטריות או אורז או קניידעלך או מה שאוהבים...תהנו.
הגומבוץ עוף של אמא בוצי
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, מוסיף טעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.

מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..
כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..

קרפעלאך
מרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח,
2 ביצים,
2 כפות שמן,
1/4 כוס מים,
1/4 כפית מלח.
אופן הכנת הקרפלאך:
לשים יחד על מנת ליצור בצק גמיש ולא דביק. משהים במקרר כשעה
מרכיבים להכנת מלית הבשר:
250 גרם בשר טחון בקר/עוף מבושלים(אפשר שניהם)
1 בצל קצוץ דק ומוזהב
1 שן שום
פלפל ומלח לפי הטעם
מעט כבד מבושל/צלוי וטחון
אופן ההכנה:
מוציאים הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים את הבצק לעלה דק ועושים עיגולים בעזרת כוס מתאימה.
שמים במרכז כל עיגול מהמלית שהכנו ומדביקים את השוליים
ממלאים סיר עם ליטר מים ומרתיחים.
מוסיפים כף מלח ומוסיפים את הקרפעלאך .
מבשלים כ- 20 דקות על אש בינונית
שמים במסננת ומקררים...
מגישים את הקרפעלעך בתוך מרק העוף.

 

ninga 3

New member
צלי עוף בדבש - לראש השנה

עוף בדבש ורימונים לראש השנה

מרכיבים:
4 כרעי עוף
3 כפות רכז רימונים
1/3 כוס דבש/סילאן
2 כפות סויה
1/3 כוס שמן קנולה
3-4 שיני שום כתושות
מעט ג'ינג'ר מגורר
1 עלה דפנה
מל"פ (מלח-פלפל)
מעט מרק עוף

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומכינים מישרה.
משרים את הכרעיים, המחולקות לשוק וירך, למשך יממה.
מניחים את חלקי העוף בתבנית אפיה ומכסים בנייר כסף,
אופים את העוף ב-180 מ' כחצי שעה עד 40 דקות.

מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את חום התנור ל-220 מ' ואופים כ-10 דקות או עד שמשחים...(לא לייבש) מקשטים עם גרעיני רימון.

*ניתן להכין באותו מישרה חזה עוף – זמן האפייה קצר יותר.

 

נמושקה1

New member
חדש בבלוג עוף על מצע בטטות וכרישה

תלקקו תאצבעות בחג ותקבלו מחמאות
מודיעה מראש קצת עבודה אבל שווה.... [wink]

המצרכים:
כרעיים לפי מספר הסועדים/ עוף שלם.
שתי כרישות (רק החלק הלבן )חתוכות לארבע לאורך.
ראש שיני שום לא קלופות מופרדות.
שזיפים שחורים יבשים לפי מיספר הסועדים.
בטטות חציות לפי מיספר הסועדים.
מישמישים מיובשים וחצויים (חצויים לבדיקת תולעים ) לפי מיספר סועדים.
חופן צימוקים מעורבים שחורים ובהירים.
למישרה של העוף:
4 כפות שמן
כוס יין אדום חצי יבש.
2 כפות סילאן
2 כפות סוכר חום כהה.
כף דבש
2 כפות רוטב סויה.
פפריקה מתוקה פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
יום ליפני אפיית העוף לעסות את העוף עם המישרה להכניס לסיר או כל כלי עמוק אחר למקרר כשמידי פעם אתם הופכים את העוףבטוב המישרה.
לוקחים שקית קוקי גדולה ומכניסים בה את כול הירקות והפרות היבשים.
שמים את העוף על מצע הירקות והפרות.ומוסיפים לשקית את חומרי המישרה (כדאי להעזר בעוד אדם כשאתם מוזגים את חומרי המישרה לשקית הקוקי) בתוך מגש יציב (לא חד פעמי)
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות ל45 דקות. אם הנוזל מבעבע תורידו את החום ל180 מעלות ותוסיפו עוד כחצי שעה אפיה.ואז להשחמה נאה לקרוע את השקית ולאפות עד שהעוף מקבל צבע מדהים [cheeky]
תיהנו..ובהצלחה
בברכת שנה טובה ומאושרת
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4163797[/URL]

 

נמושקה1

New member
שיכרתו אויבנו ושונאינו קציצות סלק ממכרות

קציצות טעימות וממכרות
צרור ענק של עלי סלק/ של גוש קטיף שתי חבילות.
3 בצלים בינוניים קצוצים.
3 ביצים
חצי כוס פרורי לחם.
שלוש כפות שומשום קלוי במחבת.
מלח, פלפל שחור, א` שום, כורכום.
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל קטן קצוץ
חצי כוס אפונה קפואה
גזר גמדי/קישואים פרוסים / דלעת חתוכה לקוביות.
מלח,פלפל שחור,קורט סוכר.
מעט שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את עלי הסלק ולקצוץ. את הגבעול לקצוץ דק דק.
לחמם מים בסיר ולבשל את עלי הסלק כ8 דקות.
לסנן לשים במסננת להגרת הנוזלים..ולסחוט היטב היטב.על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את העלים המבושלים.
לערבב בקערה את כול החומרים :עלי סלק,הבצלים,פרורי הלחם,ביצים,והשומשום הקלוי,
לתבל בפלפל שחור,מלח,מעט כורכום, א` שום.
בסיר טיגון לחמם שמן עמוק ליצור קציצה ולטגן להשחמה משני הצדדים.
לאכול חם זה יאמיייי [;)]
לתבשיל הטעים:
אם לא חיסלתם את הקציצות בעודן חמות [:p]
אז תכינו תתבשיל:
בסיר רחב ושטוח לשים מעט שמן ולטגן את הבצל,להוסיף את התיבול מלח, פלפל שחור, להוסיף את הרסק לטגן על אש נמוכה כדקה שתיים,להוסיף את קורט הסוכר תוך כדי עירבוב.
להוסיף לסיר בערך 3 כוסות מים .
להביא לרתיחה, עכשו שימו כל ירק שתבחרו,אפונה,גזר, קישוא,דלעת. ובשלו עוד 10 דקות.
להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות.אחת צמודה לרעותה.
בשלו עוד כעשר דקות, עד שמרבית הרוטב נספג בקציצות. (לא צריך שישאר הרבה רוטב)
טוב נו זהו תאכלו ותהנו... אלא מה
לא בטוחה שישארו לכם קציצות אחרי הטיגון [:p] [:p]
בהצלחה
שלכם טובה
שנה טובה ומבורכת
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3223152[/URL]

 

נמושקה1

New member
שיתמו אויבינו ושוניאנו וכל מבקשי רעתנו מעדן תמרים

חצי קילו תמרים לחים
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
גרידת תפוז
אופן ההכנה:
לקלוף את התמרים הלחים מקליפתם הדקה
לחצות אותם לחצי
לסדר אותם במגש .
לגרד עליהם קליפת תפוז.
לשפוך על התמרים שמנת מתוקה.
להכניס לאישפוז ל24 שעות למקרר
לא לנסות לטעום לפני 24 שעות
וזהו תוציאו מהמקרר ותחגגו
אני לא אחראית לתוצאות [;)]
שלכם .
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2480535[/URL]
כמו שמונדי אומרת גשם של דברים טובים ירדו על ראשיכם

 

נמושקה1

New member
שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה ריבת תפוחים

מה צריך להכנת הריבה.
1 ק"ג תפוחי עץ נקיים מהלינה וחתוכים לארבע
800 גרם סוכר
קינמון או הל או ציפורן
אופן ההכנה:
לחתוך את התפוחים .לשים את התפוחים בסיר.
לשים את הסוכר על התפוחים .
לכסות את הסיר ולהניח בצד לשעתיים.
לשים את התבלין שבחרתם.
להדליק להבה נמוכה ולבשל תוך כדי השגחה שלא ישרף הסוכר.
לבשל כשעה.ללא מכסה. או עד שהריבה מסמיכה.






בברכת שנה טובה וחג שמח.
שלכם מכל ה
טובה






מה צריך להכנת הריבה.
1 ק"ג תפוחי עץ נקיים מהלינה וחתוכים לארבע
800 גרם סוכר
קינמון או הל או ציפורן
אופן ההכנה:
לחתוך את התפוחים .לשים את התפוחים בסיר.
לשים את הסוכר על התפוחים .
לכסות את הסיר ולהניח בצד לשעתיים.
לשים את התבלין שבחרתם.
להדליק להבה נמוכה ולבשל תוך כדי השגחה שלא ישרף הסוכר.
לבשל כשעה.ללא מכסה. או עד שהריבה מסמיכה.






בברכת שנה טובה וחג שמח.
שלכם מכל ה
טובה



מה צריך להכנת הריבה.
1 ק"ג תפוחי עץ נקיים מהלינה וחתוכים לארבע
800 גרם סוכר
קינמון או הל או ציפורן
אופן ההכנה:
לחתוך את התפוחים .לשים את התפוחים בסיר.
לשים את הסוכר על התפוחים .
לכסות את הסיר ולהניח בצד לשעתיים.
לשים את התבלין שבחרתם.
להדליק להבה נמוכה ולבשל תוך כדי השגחה שלא ישרף הסוכר.
לבשל כשעה.ללא מכסה. או עד שהריבה מסמיכה.






בברכת שנה טובה וחג שמח.
שלכם מכל ה
טובה






מה צריך להכנת הריבה.
1 ק"ג תפוחי עץ נקיים מהלינה וחתוכים לארבע
800 גרם סוכר
קינמון או הל או ציפורן
אופן ההכנה:
לחתוך את התפוחים .לשים את התפוחים בסיר.
לשים את הסוכר על התפוחים .
לכסות את הסיר ולהניח בצד לשעתיים.
לשים את התבלין שבחרתם.
להדליק להבה נמוכה ולבשל תוך כדי השגחה שלא ישרף הסוכר.
לבשל כשעה.ללא מכסה. או עד שהריבה מסמיכה.






בברכת שנה טובה וחג שמח.
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2384973[/URL]
טובה

 

נמושקה1

New member
שתגזור עלינו גזרות טובות ריבת גזר

שקית גזר גמדי קפואה
חצי קילו סוכר
מקל קינמון /2 תרמילי הל ./ מקל וניל/ לבחירה (אני לא השתמשתי באף אחד מהם אוהבת ככה את הריבה ללא טעמים )
1 כף מיץ לימון טרי
רבע כוס מים
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הסוכר התבלין והמים.
מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב (שהסוכר לא ידבק לסיר )
אחרי שהסוכר נמס מוסיפים את הגזר,מביאים לרתיחה מנמיכים להבה
ומבשלים על להבה נמוכה כ40 דקות או עד שהנוזלים הצטמצמו. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהנוזל דביק במקצת.
מצננים ואוכלים... האיחסון במקרר
ויהי רצון שיחולו עלינו רק גזירות טובות אמן
שנה טובה ומבורכת
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2374613[/URL]

 

Usagi

New member
מוסקה חצילים, בשר טחון עם תחתית תפוח אדמה

מוסקה חצילים, בשר טחון עם תחתית תפוח אדמה
מתכון מעולה למנה בארוחת ערב ראש השנה - חג שמח

רכיבים:
2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות חצי ס”מ
2 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לפרוסות חצי ס”מ
1 קילו בשר טחון בקר
2 בצלים קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור טחון
4 ביצים XL או L
4 פרוסות לחם ללא הקשה (הקרום) רטוב.
תרסיס שמן או 2 כפות שמן

אופן ההכנה:
2. לטגן את פרוסות החצילים במחבת עם 2 כפות שמן או תרסיס שמן ולהניח על נייר סופג
3. לטגן גם את פרוסות תפוחי אדמה על אותו המחבת עם תרסיס שמן או להוסיף עוד קצת שמן ולהניח על נייר סופג
4. לטגן על אותו שמן או לרסס עוד קצת עם חסר תרסיס שמן
את הבצל הקצוץ עד להזהבה ולהוסיף את הבשר הטחון ולערבב טוב עד שהבשר מוכן.
5. לשים במסננת את תערובת הבשר והבצל ולנקז את הנוזלים של התערובת ולקרר.
6. אחרי שהתערובת התקררה בקערה מוסיפים 2 ביצים ואת תיבול המלח, הפלפל, הבהרט ופרוסות הלחם הרטובות (ללא הקרום).
לערבב טוב טוב עד שהלחם נטמן טוב טוב בתערובת ולא נראה. שתיווצר תערובת אחידה
7. בתבנית לסדר שכבת פרוסות תפוח אדמה ומעליה שכבת פרוסות חצילים, ולפזר שכבה של תערובת הבשר.
8. ושוב להניח שכבה של פרוסות תפוח אדמה ומעליה שכבת פרוסות חצילים.
9. לוקחים 2 ביצים טרופות ושופכים על כל השכבה העליונה האחרונה, לוקחים מזלג וחורצים בשכבה כדי הביצה תחלחל לשכבות.
10. אופים כ-45 דקות עד להזהבה ו…זהו בתאבון.

 

Usagi

New member
פשטידת תפוחי אדמה עם עוף


פשטידת תפוחי אדמה עם עוף
הצעה למנה עם שאריות עוף מארוחת החג

מרכיבים:
1 ק"ג תפוח אדמה מבושל
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 כפות קמח
3 ביצים גדולות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 כף שמן או תרסיס שמן
2 כוסות שאריות עוף (לפרק ולקצוץ דק)

ההכנה:
1. אחרי שתפוחי האדמה בושלו במים, מסננים ושמים בקערה ומועכים.
2. מחממים מחבת עם כף שמן או תרסיס שמן ומטגנים את המאדים את הבצל עד להזהבה.
3. שופכים את כל המרכיבים כולל העוף, התפוחי אדמה ובצל לקערה אחת ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. משמנים עם תרסיס שמן תבנית תנור 26 ס"מ (או בינונית מרובעת).
6. שופכים את כל העיסה ומכניסים לתנור ל-40-45 דקות עד שהפשטידה נהיית בצבע שחום קליל.
7. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר ולהגיש ליד סלט ירקות טרי.

 

ninga 3

New member
כבד קצוץ
כבד שיכור


כבד קצוץ בנוסח הונגרי-רומני.
1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים (אני אוספת אותם במגש רישתי מיוחד ושורפת מעט על האש לכשרות.)
2-3 ביצים קשות
3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים בשמן או בשומן אווז.
1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
הרבה פלפל שחור, מלח
כ-1/4 כוס יין אדום יבש או מתוק לקידוש
1-2 כפות מיונז

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר] להוסיף למחבת את היין.

הנוהג הוא לקצוץ הכל בעזרת קופיץ עד קבלת מירקם רצוי ודק, לממהרים קוצצים במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו...(בפסח אפשר לסיים את טחינת הכבד עם ביצה קשה)

[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל קצוץ החי, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.

כבד שיכור


1/2 קילו כבדי עוף נקיים
2 בצלים גדולים - חצאי רצועות
פלפל, מלח , מרק בצל, יין מתוק לקידוש - מתוק כ-1/2 כוס

ההכנה:
אני צולה את הכבדים במחבת ומוציאה לצלחת. מוסיפה מעט שמן לאותו מחבת ומטגנת את הבצלים עד שמתקרמלים (מוסיפה 2-3 כפיות סוכר דמררה בזמן ההזהבה).
מוסיפה פנימה את הכבדים הצלויים ומתבלת במלח/פלפל שחור/ א.מרק בצל, מעט טארייקי/סילאן וכ-1/2 כוס יים מתוק.
לפעמים מוסיפה קוביות פירות יבשים (תאנים מאוד מתאימים)



 

ninga 3

New member
עוגת עוקץ הדבורה


עוגת עוקץ הדבורה - פשוטה וטעימה ביותר.

להכין יום מראש, ולא לפרוס את העוגה
באותו יום בו נאפתה והוכנה.
המצרכים לעוגה:
< >1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 ו-1/4 כוסות קמח תופח
50 גרם חמאה/מחמאה
להקציף סוכר וחמאה ולהוסיף ביצה אחר ביצה
לפרווה – ניתן להקציף ביצים+סוכר עד הכפלת הנפח ולהוסיף 1/2 כוס שמן בזרזיף דק ..להוסיף את הקמח

לאפות בתבנית קפיצית עגולה מס' 26 על נייר אפיה
וכשמתקרר לחצות באמצע או לאפות בשתי תבניות –
לקבלת שתי שכבות בצק...ולצנן.

המלית:
2 שמנת מתוקה לפרווה יש להשתמש בשמנת ריץ'
1 אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב קר לפרווה יש להשתמש בכוס מים מאוד קרים.
טיפ לסילוק טעם הלוואי מהפרווה – יש להוסיף להקצפה 2 כפות סילאן, כן לא להאמין איך שזה עובד.
להקציף יחד לקצף חזק ויציב ולמרוח על אחת
התחתיות, להניח בזהירות מעל את התחתית השנייה
{אפשר להיעזר בצלחת}

הציפוי:
גרם אגוזי מלך קצוצים גס
4 – 3 כפות סוכר
50 גרם חמאה
4 כפות שמנת מתוקה {אפשר להוריד מהשמנת לקצפת}
או שמנת חמוצה.
כף נס-קפה אבקתי.

אופן הכנת הציפוי:
ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים סוכר, בוחשים היטב עד שנמס כמעט.
מוסיפים אגוזים וממשיכים לבחוש, מוסיפים שמנת, ובוחשים, מוסיפים נס-קפה ושוב בחישה.
המירקם צריך להיות קצת סמיך אך יותר נוזלי..
לשפוך את הסירופ החם על העוגה וישר למקרר {לא
לחכות שיתקרר}
תהנו...בתיאבון.



 

לינדה7

New member
גילוש תודה על השיתוף.
.

במתכון לא רשמת כמה ביצים????
ערב נעים
לינדה
 
למעלה