פינת אוכל עדתי: והשבוע סנדויצ'ים/כריכים

Usagi

New member
פינת אוכל עדתי: והשבוע סנדויצ'ים/כריכים


חברים שבוע טוב, זהו הלימודים שבוע הבא מתחילים, והילדודים חוזרים/נכנסים
לכיתות/גנים/מכללות וכו' - בשרשור הבא אשמח אם תעלו מתכונים לסנדויצ'ים/כריכים
הצעות לתכולה בקופסאות האוכל - ככה נעשה להם שנת לימודים טעימה...

 

Usagi

New member
טורטייה מקמח מלא, ממרח צמחי ביתי, פסטרמה וטבעות זיתים


טורטייה מקמח מלא עם:
ממרח צמחי עם טחינה ביתית, פסטרמה, טבעות זיתים
לצד סלט ירקות טעים.

ההכנה לטורטייה: ממליצה להכין יחד עם הילדים.
לוקחים טורטייה מקמח מלא, מורחים הממרח הצימחי (מתכון בהמשך)
חותכים 2 פרוסות פסטרמה או כל נקניק שאוהבים לחצאיים,
ומניחים על הטורטייה עם הממרח הצימחי.
מפזרים טבעות זיתים חצויות ומגלגלים את הטורטייה.
אפשר לעטוף את הטורטייה בנייליון נצמד ולהניח בקופסאת האוכל
של הילדים, לצד סלט ירקות שעשוי ממלפפון קצוץ, עגבנייה קצוצה
מתובלים במלח ופלפל בקלילות.

מתכון לממרח צימחי:
רכיבים:
1/2 קילו גזר חי מגורד
6 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 כוס בצל ירוק קצוץ גס
1 כוס טחינה גולמית
1 מיץ מלימון 1
1/2 כוס מים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
3 כפות שמן זית
ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים.
2. מעבדים עד לקבל מרקם הממרח
3. מכניסים לצלוחית/קערית הגשה
4. כאשר רוצים לשמור במקרר מכניסים לקופסת איחסון ומוזגים כף שמן זית למעלה – זה יעזור לשמור על הממרח.
5. חיי מדף במקרר כ-3 ימים.



 

Usagi

New member
מצאתי מתכון לטורטייה של חני פרבר מתוך ספרו "ספר מתוק".

טורטייה (12 טורטיות)
חומרים:

280 גרם קמח רגיל
1 כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)
125 מ"ל מים חמימים
מעט שמן למריחה
כלים:
מחבת רחבה שטוחה

ההכנה:
1. מערבבים יחד במיקסר או במעבד מזון את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
2. מוסיפים את השמן, מערבבים ומתחילים להוסיף את המים. לשים עד שמתקבל בצק חלק ומוצק.
3. מעצבים את הבצק לכדור, מורחים בשמן, מכסים ומשהים כחצי שעה.
4. חותכים את כדור הבצק ל-12 חלקים, מכדררים על משטח מקומח ומרדדים לעלים עגולים בקוטר 20 ס"מ בערך.
5. מחממים מחבת לא משומנת, מניחים בה עלה בצק, מטגנים כשתי דקות, עד שכוויות זהובות נוצרות בצד התחתון, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד שתי דקות. אם הבצק מתנפח לוחצים עליו בעזרת מגבת מקופלת.
6. מוציאים מהמחבת ועוטפים במגבת לשמירת החום עד ההגשה (עדיף מיד).
7. אחסון: אפשר לשמור את הבצק עד שלושה חודשים בהקפאה, ואז ישר מהמקפיא למחבת.

 

Usagi

New member
כריך פסטרמה מוקפץ בפיתה או בלי

כריך פסטרמה מוקפץ בפיתה או בלי

מרכיבים:
2 פרוסות פסטרמה – חתוך לרצועות
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
3 עגבניות שרי חתוכות חתיכות קטנות
1 בצל קטן חתוך לעיגולים - אפשר לוותר אם לא אוהבים
1 כף גרעיני תירס מתוק
1 מלפפון חמוץ במלח חתוך דק לעיגולים

רוטב מתקתק שעשוי מ:
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית דבש/סילאן
1/2 כפית חרדל צרפתי
מלח ופלפל לתיבול
ו-פיתה חתוכה לשתי חצאים

ההכנה:
1. למחמם מחבת עם תרסיס שמן ולשים את הבצל ולטגן קצת ואז להוסיף את העגבניות, הפלפל אדום ולערבב
2. להוסיף את התירס, והמלפפון חמוץ, לטגן ולערבב עוד דקה ולהוסיף את הפסטרמה החתוכה והרוטב שהכנו.
3. לתבל מלח ולפלפל, לערבב ולהניח להתבשל כ-7 דקות אבל לערבב מידי פעם.
לוודא שהכל מתערבב יפה עם הרוטב ונספג קצת במרכיבים.
4. סוגרים את הבישול ומניחים להתקררות קצת.
5. חותכים פיתה לחצי וממלאים כל חצי בתערובת – לעטוף בנייליון נצמד
או אפשר לוותר על הפיתה ולדאוג לקופסא סגורה טוב והרמטית
ולמזוג את המוקפף לקופסא (אחרי שהתקרר) לסגור ולשלוח את הילד עם
משהו טוב.

 

לינדה7

New member
כריכים רבותי לכל שעות היום

כריך טעים וקל להכנה:::
ביצה קשה .
עגבניות שרי .
מלפפון חמוץ .
לחמניה קטנה .
לפתוח את הלחמניה למרוח מעט שמן זית וזעתרלהניח פרוסות של ביצה קשה ועגבניות שרי ומלפפון חצוץ והנה לנו כריך טעים בטירוף .
יקום האדם שלא ירצה לאכול ,
...



 

לינדה7

New member
כריך בסלט ביצים וטונה.

כריך במילוי סלט ביצים ...טונה...בצל סגול....
כמה טעים כמה קל להכנה.

לכריך הראשון מרחתי גם אריסה הכנה ביתי.
המשך יום טעים.
לינדה






 
למעלה