טורטייה מקמח מלא, ממרח צמחי ביתי, פסטרמה וטבעות זיתים
טורטייה מקמח מלא עם:
ממרח צמחי עם טחינה ביתית, פסטרמה, טבעות זיתים
לצד סלט ירקות טעים.
ההכנה לטורטייה: ממליצה להכין יחד עם הילדים.
לוקחים טורטייה מקמח מלא, מורחים הממרח הצימחי (מתכון בהמשך)
חותכים 2 פרוסות פסטרמה או כל נקניק שאוהבים לחצאיים,
ומניחים על הטורטייה עם הממרח הצימחי.
מפזרים טבעות זיתים חצויות ומגלגלים את הטורטייה.
אפשר לעטוף את הטורטייה בנייליון נצמד ולהניח בקופסאת האוכל
של הילדים, לצד סלט ירקות שעשוי ממלפפון קצוץ, עגבנייה קצוצה
מתובלים במלח ופלפל בקלילות.
מתכון לממרח צימחי:
רכיבים:
1/2 קילו גזר חי מגורד
6 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 כוס בצל ירוק קצוץ גס
1 כוס טחינה גולמית
1 מיץ מלימון 1
1/2 כוס מים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
3 כפות שמן זית
ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים.
2. מעבדים עד לקבל מרקם הממרח
3. מכניסים לצלוחית/קערית הגשה
4. כאשר רוצים לשמור במקרר מכניסים לקופסת איחסון ומוזגים כף שמן זית למעלה – זה יעזור לשמור על הממרח.
5. חיי מדף במקרר כ-3 ימים.