פינת אוכל עדתי
והשבוע: פשטידות ומאפים

Usagi

New member
פינת אוכל עדתי
והשבוע: פשטידות ומאפים


מהדורת מתכונים השבוע תיהיה בנושא פשטידות ומאפים
אז קדימה בואו ונחלוק עם העולם את המתכונים המנצחים שלנו...

 

Usagi

New member
לחם שום עם שמן זית וזעתר של אורלי

לחם שום עם שמן זית וזעתר של אורלי

רכיבים:
4 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
40 גרם חמאה רכה
1/2 גביע שמנת 9%
1 כפית סילאן
1 כפית סוכר לבן
1/2 כף שטוחה של מלח
1+1/4 כוס מים פושרים.
4 שינים שום קצוצות או כתושות.
4 כפות שמן זית
2 כפות זעתר

לקישוט והברשה:
1 ביצה – Medium
קצח (לפיזור מעל הלחם)

אופן הכנת המתכון:
1. מכניסים לקערה את מרכיבי הבצק
ומתחילים ללוש לבצק רך אך לא דביק.
טיפ: (את המים והמלח מוסיפים בזמן הלישה בהדרגה)
2. מניחים את הבצק מכוסה במגבת להתפחה של כשעה.
ואז מחלקים את הבצק ל- 6-7 כיכרות עגולות
או 12 כדורים (למי שרוצה לחמניות) או 12 יחידות בצק מאורכות (לחמניות אצבע ארוכות)
3. חורצים בעזרת סכין את גב הבצק באלכסון. מכסים עם מגבת ומתפיחים שוב כ- 20-30 דקות.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה ומניחים את הכיכרות או לחמניות ומברישים קלות עם ביצה טרופה ומפזרים קצת קצח למי שאוהב.
6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים
7. בתיאבון….

[URL]http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1280[/URL]

 

Usagi

New member
מיני בואיקוס - ביסונים מפנקים

מיני בואיקוס - ביסונים מפנקים

מיני בואיקוס גבינה עם או בלי קצח
ממש ביסונים טעימים ומפנקים.
כל ביס – פיצוץ חושים
מתכון קל וטעים – בתאבון

רכיבים:
2 כוסות קמח
2 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית 5% קשה
100 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה

לקישוט ומריחה לפני הכניסה לתנור:
1 ביצה טרופה למריחה על הבואיקוס
ריסוס שמן או מעט שמן ומברשת (לשימון התבניות)
תבניות מאפינס קטנות או כוסיות נפרדות קטנות בכל מיני צורות
קצח לקישוט

ההכנה:
1. בקערה גדולה מכיניסם את כל המרכיבים של הבואיקוס
ומעבדים ביד טוב טוב עד שמתקבל בצק נעים למגע וטיפה טיפה דביק.
2. אם הבצק דביק מידי – להוסיף טיפה מעט מאוד קמח וללוש שוב.
3. לוקחים תבניות מאפינס קטנות – מעין תבניות מיני (יש לבבות, עיגולים)
משמנים עם ריסוס שמן קלות את התבניות או עם מברשת עם מעט שמן
4. יוצקים מהבצק כדורים קטנים ומניחים בתבניות
5. את התבניות מניחים בתבנית תנור אפייה עם נייר אפייה
6. מברישים על הבואיקוס ביצה טרופה ומפזרים קצח (לא חייב)
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד הזהבה
קלה ומחמיאה.

[URL]http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1154[/URL]

 

Usagi

New member
אגרול אפוי במילוי גבינה, פטריות גזר ובצל

אגרול אפוי במילוי גבינה, פטריות גזר ובצל

מרכיבים ל-10 סיגרים):
2 גזרים מגורדים
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס פטריות שמפניון (מקופסא) קצוץ דק
5 עלי סיגרים (לחצות לחצי שיתקבל 10 חצאים)
1 חבילת גבינה טוב טעם 3% של טרה
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית תבלין קארי
מלח, ופלפל שחור טחון לפי הטעם

בהצעת הגשה למטבל:
1 לבן 3% טרה
1 בצל ירוק קצוץ דק דק

אופן ההכנה:
1. במחבת מרססים שמן (או 2 כפות) ומוסיפים 5 כפות מים.
2. מאדים את הבצל הקצוץ עד שנהייה שקוף.
3. מוסיפים את הגזר המגורד והפטריות ביחד עם תיבול מלח, קארי, פפריקה מתוקה, ופלפל שחור לערבב עד שנעשים רכים ומורידים מהאש.
3. על המחבת כאשר העיסה חמה מוסיפים את הגבינה טוב טעם ומערבבים טוב טוב, כדי שהכל יתאחד. טועמים ובודקים תיבול.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות
5. לוקחים חצי עלי סיגר ושמים כף באמצע ועוטפים משני הצדדים ומגלגלים. מרטיבים קלות עם מים את הקצת כדי שיידבק.
7. שמים נייר אפייה בתבנית תנור ומשמנים קלות עם תרסיס שמן, ומניחים את הסיגרים עם הפתח כלפי מטה.
8. מכניסים לתנור כ-20 דקות עד שמזהיב – לבדוק שלא יתייבש
9. מוציאים שיתקרר ומגישים לצד מטבל לבן 3% מעורבב עם בצל ירוק טרי וטעים.

http://saloona.co.il/beckyorly/?p=858

 

Usagi

New member
פשטידת תפוחי אדמה עם עוף

פשטידת תפוחי אדמה עם עוף

מכירים את העניין שעושים ארוחה עם עוף ונשאר ממנו ולא יודעים מה לעשות?
אז הנה מתכון לשימוש בשאריות העוף לפשטידה טעימה לעוד מנה מדהימה.

מרכיבים:
1 ק”ג תפוח אדמה מבושל
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 כפות קמח או קמח ללא גלוטן
4 ביצים גדולות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן
2 כוסות שאריות עוף מפורק וקצוץ דק

ההכנה:
1. אחרי שתפוחי האדמה בושלו במים, מסננים ושמים בקערה ומועכים.
2. מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את המאדים את הבצל עד להזהבה.
3. שומפכים את כל המרכיבים כולל העוף, התפוחי אדמה ובצל לקערה אחת ומערבבים
לקבלת עיסה אחידה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. משמנים תבנית תנור 26 ס”מ (או בינונית מרובעת).
6. שופכים את כל העיסה ומכניסים לתנור ל-40-45 דקות עד שהפשטידה נהיית בצבע שחום קליל.
7. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר ולהגיש ליד סלט ירקות טרי.

[URL]http://saloona.co.il/beckyorly/?p=561[/URL]

 

Usagi

New member
מאפינס דבש

מאפינס דבש

מרכיבים (12 יחידות גדולות או 24 מיני מאפינס):
1/4 כוס דבש
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר (100 ג’)
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 גביע יוגורט
1/8 כפית מלח
100 גרם צימוקים
1.5 כוסות קמח תופח (210 ג’)
1 כוס קמח תירס (אם אין אז אפשר קמח לפולנטה)

ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את שקעי המאפינס.
2. שמים בקערה את הדבש, הסילאן, הסוכר, החמאה, הביצים, היוגורט והמלח,
ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים.
4. מחלקים את העיסה בין השקעים, כך שתמלא 2/3 מגובהם.
5. אופים כ-30 דקות, עד שהקיסם הננעץ במאפינס יוצא נקי.
מוציאים, מצננים קצת ומגישים הכי כיף עם כף חמאה ודבש.

 

Usagi

New member
פשטידת מקרונים - מינה עם סרטון

פשטידת מקרונים - מינה

אי אפשר לעמוד מול הפשטידה הזאת, היא טעימה בטירוף
אפשר להכינה יחד עם גבינות אבל בחרתי במתכון הזה – ללא גבינות
שעושים אותה נכון ובסבלנות – זה משתלם, נטרפת, נחטפת היא פשוט כוכבת.

רכיבים:
חצי חבילת מקרוני
4 ביצים
3 כפות פירורי לחם (אני אוהבת את המוזהבים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
50 גרם חמאה + תרסיס שמן

ההכנה:
1. מבשלים את המקרוני במים ומסננים – לא שוטפים
2. טורפים את הביצים
3. שמים בקערה את המקרוני עם הביצים הטרופות ושאר המרכיבים ומערבבים
4. משמנים מחבת טוב עם 50 גרם חמאה וריסוס שמן קנולה – שתתחמם טוב
5. שמים את התערובת ומנמיכים את הלהבה לבינונית ומכסים חצי מכסה
6. מידי פעם מנערים קצת כדי שלא יידבק
7. כאשר יש השחמה מתחת לפשטידה הופכים על צלחת
8. מרססים שוב טוב את המחבת עם ריסוס השמן
ומחזירים את הפשטידה שתתבשל על הצד השני עד להשחמה
9. מוציאים על צלחת עם נייר סופג ומצננים

בתאבון אמיגוס

[URL]http://saloona.co.il/beckyorly/?p=642[/URL]



 

לינדה7

New member
עלי סיגר במילוי גבינות /לינדוש

עלי סיגר אפוי ממולא בגבינות.
הפעם הכבד אותכם בארוחת הערב.
כדי המלך!

חבילה של 500 גרם עלי סיגר.
חבילה של 250 גרם גבינה לבנה 5%
2ביצים.
פלפל שחור .מלח.
100 גרם גבינה פטה מגוררת.

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים למילוי ולהניח בצד,בנתיים לקחת את עלי הסיגר אחד אחד
למרוח מעט חמאה או לרסס בתרסיס שמן למלא במרכז של העלה את המילוי ליסגור בצורת מעטפת להניח בתבנית אפיה .להכין את כל העלים .
לחמם תנור בחום של 180 מעלות .למרוח מעל כל עלה במעט שמן או חמאה מומסת לאפות כ15-20 דקות עד לקבלת צבע חום ..
והנה לכם ארוחה עשירה ומלאה כיד המלך.בתוספת סלט ירקות עשיר..
בתיאבון !!
מקווה שנהנתם מהמתכון.

http://lindushfood.blogspot.co.il/2011/07/blog-post_19.html
כנסו לקישור יש תמונות.

לינדה
 

לינדה7

New member
מאפה במילוי בשר /לינדוש

מאפה ממולא בבשר
לפעמים נישאר לכם שאריות של בשרים ולא יודעים מה לעשות אז הנה מאפה קל וטעים...
מאפה בצק עלים במילוי בשר .

מצרכים:
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר)
.
3בצלים פרוסים לפרוסות.
כף כמון.
כף פלפל שחור.
כפית קינמון.
כף מלח.
אופן ההכנה:
לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר ,
להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים ,
ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!
לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה
להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות
בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן...
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה.
בתיאבון !!!
מקווה שנהנתם מהמתכון



http://lindushfood.blogspot.co.il/2012/07/blog-post.html
כנסו לקישור יש תמונות.

לינדה
 

נמושקה1

New member
בבלוג-קובניות במילוי מבחר טעמים

ועכשו קובנה אמיתית עם תוספות שמשדרגות את המאפה
1 ק"ג קמח
60 גרם סוכר חום /3 כפות גדושות
2 כפות דבש
50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
2 וחצי כוסות מים מהברז /יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים .
שמן למריחה על הבצק /אפשר שמן זית ואפשר קנולה
מילוי יופיע אחרי אופן ההכנה.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הסוכר ,הקמח ,הדבש והמלח כ2 דקות. להוסיף את השמרים להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד וקצת דביקי.
לכסות את הבצק בנילון ולהניח להתפחה.(בחום של היום פחות משעה יש לכם בצק שתפח יפה)אפשר לשים במקרר עד למחרת הבצק גם יתפח.
לקרוץ כדורים רצוי במשקל אחיד (אני מכינה אותם במשקל של 90 גרם כל אחד ואז האפיה אחידה.
כל כדור לגלגל בשמן ולהניח מכוסה לתפיחה נוספת של כ10 דקות התפיחה נותנת לכם רידוד ידני קל מאוד .
לשמן היטב משטח עבודה ואפשר להתחיל לרדד עם המערוך את כדור הבצק. למרוח מעט שמן על הבצק ולהתחיל למתוח עם הידיים מכל צד של הבצק עד שהבצק מגיע לשקיפות (לא נורא אם הוא נקרע פה ושם.) למרוח עם מברשת כל מילוי שתבחרו.ולהתחיל לגלגל לרולדה ,כשסימנו לגלגל נגלגל שוב לצורת שבלול ברהלה.
להניח במגש למרוח מעט שמן לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה / דלעת/ אגוזים גרוסים /שקדים/ פרג..זעתר
להתפיח בערך כ20 דקות .
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ30 -35 דקות בערך.
סוגי מילוי :
1טחינה גולמית כן כן למרוח טחינה גולמית עם מברשת
2 ממרח פסטו
3 ממרח עגבניות יבשות
4 עישבי תיבול ושמן זית
5 שמן זית +זעתר
6 אריסה
טפנד זיתים
7ולערב שבת הכנתי מילוי תפוח אדמה בצל מטוגן ובצל ירוק.
8 ממרח גזר = גזר מבושל ומרוסק עם שום מלח כמון פיטרוזיליה ושמן
9 חלבי-- רוטב פיצה וגבינה צהובה.
10 ואפשר רק שמן
הגדלתי לעשות ומיליתי גם בקקאו וסוכר אבל זה כבר משהו אחר ובצק קצת שונה
זהו בסוגי המילוי תתפרעו כיד הדימיון
מעדן שיהיה בהצלחה והנאה [indecision]
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5302812[/URL]

 

נמושקה1

New member
שמרים מתוק ושמן זית

כבר העלתי פעם את הרשומה הזו מכיוון שהכנתי שוב לכבוד שבת את הבצק הזה ויצא כל כך מוצלח שאני חייבת לשתף רתכם שוב. הגעתי למסקנה שזה הבצק ללא ביצים ללא חמאה ללא מרגרינה יוצא לכם בצק רך רך פרווה ועםםם שמן זיתתת כן כן לא טעיתם.תנסו פעם אחת להכין את הבצק ואז אתם מכורים אליו
מה צריך:
1 ק"ג קמח
150 גרם סוכר
כוס חד פעמי של שתיה חמה קטנה רסק תפוחי עץ ללא סוכר
חצי כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
חצי כוס מיץ תפוחים טבעי (אפשר לוותר ולשים מים במקום)
בערך כוס של מים מתחילים מחצי ואז אם חסר נוזלים לבצק מוסיפים בהדרגה )
50 גרם שמרים טריים/2 כפות שמרים יבשים.
למריחה על הבצק ושימון המגשים טחינה גולמית
למילו כיד הדימיון השורה עליכם [indecision]
להרטבת הבצק והמראה המבריק:

3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון.
להרתיח עד שהסוכר נמס
אופן הכנת הבצק
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב קמח ,שמן וטחינה להוסיף את השמרים והרסק ,להוסיף את מיץ התפוחים/ מים והמים (לזכור להוסיף מים בהדרגה) ללוש בצק רך ונעים מעט דביק? לא נורא.
בשלב הזה אתם יכולים להכניס למקרר מכוסה כמובן אם אתם רוצים לאפות למחורת לא לפחד הבצק תופח לממדים עצומים.
אם אתם רוצים לאפות באותו היום גם אפשר להניח את הבצק בקערה מכוסה להתפחה.
כשהבצק הכפיל את הנפח לחלק לחלקים שווים (רצוי לשקול) ולהניח להתפחה (מכוסה) עוד עשר דקות.
על משטח מקומח לרדד כל חלק למרובע למרוח טחינה גולמית לפזר את המילוי ולגלגל לרולדה. לחתוך את הרולדה לחתיכות בגודל שווה ולהניח במרחק של 2 ס"מ זה מזה במגש שמרוח בטחינה.
להניח את המאפה להתפחה
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30 דקות.
בסיום האפיה כשהעוגה עדיין חמה עם מברשת להבריש את הסירופ שהתקרר .
בהצלחה ושבת נעימה וטעימה.
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/Entries.aspx?sp=1#[/URL]

 

נמושקה1

New member
מאפה גבינות עלי סלק ופיטריות

במילה אחת מעדן

לבצק:
600 גרם קמח
3 כפות סוכר
כף שטוחה מלח
60 גרם חמאה +כמה קוביות חמאה לפיזור על הבצק לפני סיום האפיה
3 חלמונים
כוס וחצי חלב
25 גרם שמרים טריים/כף שטוחה שמרים יבשים
למילוי:
200 גרם גבינה 5%
כוס גבינה מלוחה יבשה
כוס גבינה צהובה
כף וחצי קמח
חבילת עלי סלק קצוצים וחלוטים כמה דקות במים רותחים .
בצל גדול קצוץ
קופסאת פיטריות טריות (אל תשתמשו בקופסאת שימורים הטעם שלהם פלסטיק גמור)
חופן עלי פיטרוזיליה קצוצה.
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון עלי הסלק הפיטריות והבצל.
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו הלישה שימו את הסוכר ,הקמח, המלח החמאה וערבבו כמה דקות, אחר כך תוסיפו את החלמונים והשמרים והחלב ולושו עד לקבלת בצק רך מאוד ונעים למגע.
כסו את הבצק בקערה מקומחת קלות בערך כשעה וחצי במקום חמים(זמן חורף)
להכנת המלית:
לקצוץ את עלי הסלק כולל הגבעול הלבן להרתיח מים בסיר ולבשל כ5 דקות.
לשים במסננת להגרת הנוזלים.אחרי שהתקרר גם לתת להם סחיטה טובה עם כפות הידיים.
במחבת לשים מעט שמן לטגן את הבצל להזהבה קלה ולהוסיף את הפיטריות לעוד טיגון קל ואז להוסיף את עלי הסלק לטיגון נוסף של כ5 דקות . (לשים לב לא לטגן יותר מידיי)
להוסיף מעט מלח(מעט כי יש לנו בגבינה המלוחה מלח ) ופלפל שחור, לכבות את האש ולהוסיף פיטרוזיליה. לצנן היטב.
לערבב את הגבינות והקמח ולהוסיף את הבצל והסלק והפיטריות שהתקררו.
הרכבת המאפה:
לשמן תבנית בקוטר 26-28 בחמאה גם בדפנות.
לחלק את הבצק ל2 חלקים שווים.
לרדד את הבצק לעובי של 3 מ"מ .
לקחת את תחתית התבנית ולחתוך את הבצק בגודל של התחתית.
להניח את העלה שחתכנו בתבנית ולשים את מילוי הגבינות בשיכבה אחידה, (לא את כל המילוי כי ישאר לנו בצק לעוד מאפה קטן )
כעת לוקחים את החלק השני של הבצק ומרדדים אותו לעובי של 3 מ"מ .
לוקחים קורצן גדול ואחד קטן יותר / כוס -/קטן כוסית לשתייה חריפה.
קורצים עיגולים גדולים ושמים אותם חופפים אחד על השני מסביב (כמו גג רעפים) למגש.
סיימנו עם הגדולים קורצים עם הקורצן הקטן עיגולים קטנים ומניחים בצורה חופפת כמו עם הגדולים משאירים פתחון קטן באמצע שיציץ המילוי. למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום וקצח לכסות את המאפה ולשים במקום חמים. להתפחה.
לאפות בחום של 180 מעלות בערך כחצי שעה.
הערה את הגבינה סיננתי בבד כ4 שעות במקרר ולא הוספתי קמח לגבינה אני נאוד ממליצה על השיטה הזו כך הרווחתם קלוריות [surprise] וכמובן פחות אחוזי שומן
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4941816[/URL]
בהצלחה
טובה

 

נמושקה1

New member
פשטידת איטריות אורז


חבילה אחת של איטריות אורז 300 גרם. (אני השתמשתי בווילי פוד)
בצל 1 קצוץ דק
3-כפות שמן-לטיגון הבצל
4 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
קוביה 50 גרם של כול גבינה קשה מלוחה מפוררת.
200 גרם רסק עגבניות.
תבלין לפיצה /אורגנו.
200 גרם חרוזי זיתים/ טבעות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
לפני בישול האיטריות לשבור אותם לחצי (קל יותר אחרי הבישול לערבב עם המילוי) ולבשל לפי הוראות היצרן שעל השקית. לסנן ולשטוף במים קרים.
לטגן את הבצל בשמן ולצנן.
לערבב את הבצל הקר עם כול חומרי המילוי רסק ,אורגנו ,גבינות ,ביצים,לטעום תיבול ולערבב עם איטריות האורז שבישלנו.
למרוח תבנית במעט חמאה בתחתית ובדפנות לשים את העיסה ולאפות ב180 מעלות בערך כ45 דקות.
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4163757[/URL]
 

נמושקה1

New member
פאי ספירלה מדהים

לצערי אני לא מצליחה להעלות חלק מהתמונות אבל יש לכם אפשרות להכנס לבלוג ולהציץ.
זהו פאי עם" קצת "
טרחה אבל שווה כל ביסס
לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3 מ"מ (עם הקליפה)
פיטריות טריות פרוסות
בצל אדום בינוני חצוי לשניים ופרוס
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil] מה יש
הערה את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink] [cheeky]
היה שווה ל [blush] תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil] אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4984513[/URL]

 

נמושקה1

New member
ו....
לבקי על הפינות שהעלתה בפורום


על המתכונים הטעימים הישארי עימנו בקי
טובה
 
למעלה