בורקס תרד עם סילאן

  • פותח הנושא Usagi
  • פורסם בתאריך

Usagi

New member
בורקס תרד עם סילאן

אי אפשר יום שישי/שבת בלי איזה בורקס טעים, נכון?

בורקס תרד עם סילאן
רכיבים:
1 בצק עלים מוכן
1 חבילת תרד שטוף, קצוץ, יבש
1 כפית סילאן - אפשר כף לטעם יותר דומיננטי
200 גרם גבינה בולגרית או גבינה אחרת שאוהבים
תיבול: מלח, פלפל שחור

להברשת הבורקס:
1 ביצה טרופה עם כפית מים וקצת מלח.
אפשר לתערובת ההברשת להוסיף 1/4 כפית סילאן ולוותר
על המלח.

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שוטפים את התרד טוב, מייבשים וקוצצים דק
3. מערבבים יחד עם התרד את הגבינה הבולגרית, הסילאן והתיבול
כדי שיתקבל עיסה אחידה.
4. פותחים את הבצק עלים על משטח מקומח, ומורחים את העיסה.
5. מתחילים לגלגל את הבצל למעין רולדה.
6. חותכים את הרולדה לחתיכות קטנות ומניחים על
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מברישים על הבורקס ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים ומלח/סילאן
8. מכניסים לאפייה לכ-20 דקות עד להזהבה.
בתאבון

 

Usagi

New member
4 מתכונים שיעשו לכם אחלה של ארוחה (מחלקת לכם ל-2 פוסטים) א:

יום שישי הגיע וזה מה שאנחנו מכינים - יש 4 מתכונים - שבת שלום

(1.) שוקיים של עוף וקוביות תפוחי אדמה רכים - בשקיות קוקי
רכיבים:
1 ק"ג שוקיים של עוף טריים / מופשרים טוב טוב
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 שקיות קוקי
לתיבול: תבלין גריל, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח + 1/4 כוס מים (לכל אחד בנפרד)
- מחממים תנור ל-200 מעלות

ההכנה:
1. ב-2 קערות נפרדות מכניסים את השוקיים ותפוח האדמה.
2. מתבלים כל אחד בנפרד עם תיבול ו-1/4 כוס מים.
3. מעסים ומערבבים טוב.
4. לשקיות קוקי מכניסים בנפרד את התפוח האדמה והשוקיים עם התיבול שעשינו והמים. אוטמים/סוגרים את השקית טוב.
5. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף או נייר אפייה
ומניחים את השקיות בתבנית אחד ליד השני
יוצרים 2-3 חורים בשקית למעלה כדי שיצאו אדים
6. מכניסים לתנור ל-1 שעה.
7. סוגרים ומשאירים בתנור כדי שהחום ירד בהדרגה.
מגישים אחד ליד השני או בנפרד - בתאבון

(2.) אורז בסמתי לבן - קל להכין ויוצא טעים
רכיבים:

1 כוס אורז בסמתי
2 כוסות מים רתוחים
תיבול: מלח ופלפל שחור

ההכנה:
1. בסיר מרססים קלות תרסיס שמן ומטגנים את האורז תוך כדי עירבוב עדין ותיבול. - על אש בינונית
2. מכניסים את המים מערבבים ונותנים לאורז לרתוח ואז מנמיכים את האש ומערבבים שוב.
מכסים את הסיר ועד שנוצר חורים באורז - סוגרים.
4. מרימים את הצכסה ומכסים עם מגבת את פתח הסיר וסוגרים על המגבת את המכסה. נותנים מנוחה של לפחות שעה.



 

Usagi

New member
ב': פוסט עם 2 המתכונים הנותרים

הנה עוד 2 מתכונים

(3.) פרוסות בטטה אפויות בתנור - עם הברשה קלה של סילאן עליהן
רכיבים:

1 קילו בטטות שטופות טוב
תיבול: סילאן
ריסוס שמן

ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
2. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
3. חותכים את הבטטה לפרוסות ומברישים עם מברשת עם קצת סילאן את הפרוסות.
4. ומרססים קלות עם ריסוס השמן את הפרוסות.
5. עוטפים עם נייר כסף את התבנית ומחוררים קלות את נייר הכסף.
6. מכניסים לתנור לשעה, סוגרים ונותנים מנוחה.

(4.) קציצות קינואה ובצל ירוק מפנקות, מטוגנות קל עם ריסוס שמן קנולה - בריא מאוד וטעים

רכיבים:

1 כוס קינואה מוכנה לפי הוראות יצרן
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 ביצים
2 כפות קוואקר
תיבול: מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
ריסוס שמן

ההכנה:
1. בקערה מכניסים את המרכיבים ומערבבים טוב
לעיסה אחידה.
2. מרססים מחבת על אש בינונית.
3. יוצרים קציצות ומניחים בעדינות על המחבת
4. מטגנים עד להזהבה קלה והופכים בזהירות
ומטגנים שוב עד להזהבה.
5. מוציאים ומניחים בצלחת עם נייר סופג.
הקציצות מאוד טעימות ובריאות
שבת שלום חברים

 

Usagi

New member
כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינת בולגרית

כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינת בולגרית
עם קישור לסרטון עם השף האהרוני


את המתכון הבא ראיתי בתוכנית “מתכון בטוח” (מתכון מס’ 38) בערוץ 2.
בתוכנית השף ישראל אהרוני הכין במקור: כדורי תפוח אדמה במילוי גבינת עזים ופסטו (רשמתי גם את המתכון בגרסה של אהרוני ושמתי לכם את הסרטון מהתוכנית)

אני החלטתי במקום גבינת העזים לשים קוביות קטנות של גבינה בולגרית וללא ממרח פסטו.
אהרוני גם השתמש בפירורי לחם לבנים ואני ציפיתי עם פירורים זהובים.

כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינה בולגרית – הגרסה שלי
מצרכים:

1 ק”ג תפוחי אדמה מבושלים או אפויים
2 ביצים
1 כוס קמח
3 כפות שמן זית
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
200 גרם גבינת בולגרית קשה חתוכה לקוביות קטנות (יש מוצר שנמכר כבר כקוביות קטנות)
ההכנה:
1. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה.
2. מערבבים את המחית עם הביצים, שמן הזית, קמח, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
3. בעזרת ידיים רטובות, צרים מהתערובת 16 כדורים.
4. עושים בכל כדור גומה, ממלאים כל גומה בקוביית גבינה בולגרית, סוגרים ומהדקים לכדור חלק.
5. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם שיהיו מצופים מכל הכיוונים.
6. מטגנים בשמן קנולה עמוק וחם עד שהכדורים שחומים.
7. מוציאים ומניחים בצלחת עם נייר סופג

כדורי תפוח אדמה במילוי גבינת עזים ופסטו – אהרוני – הגרסה שלו
מצרכים:

1 ק”ג תפוחי אדמה מבושלים או אפויים
2 ביצים
בערך 1 כוס קמח – לפי המרקם של העיסה
3 כפות שמן זית
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כוס פירורי לחם
200 גרם קוביות גבינת עיזים קשה חתוכה לקוביות
2 כפות פסטו
ההכנה:
1. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה. מערבבים את המחית עם הביצים, שמן הזית, קמח, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
2. מערבבים את קוביות גבינת העיזים עם הפסטו.
3. בעזרת ידיים רטובות, צרים מהתערובת 16 כדורים.
4. עושים בכל כדור גומה, ממלאים כל גומה בקוביית גבינת עיזים, סוגרים ומהדקים לכדור חלק.
5. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם שיהיו מצופים מכל הכיוונים.
6. מטגנים בשמן קנולה עמוק וחם עד שהכדורים שחומים.
7. אפשר להגיש עם יוגורט, מיונז או כל מטבל אחר.



 

לינדה7

New member
בקי
יקירה על המתכונים הנהדרים .


ברשותך אחרי השבת אני יעלה את המתכונים למאמרים לפי הקטגוריה !!

תודה ושבת קסומה וטעימה יקירה.
לינדה
 

נמושקה1

New member
בוקר טוב בקי


הכל נראה טעיםםםם טעיםםםם לאט לאט ננסה הכל

שבוע נפלא ויום קריר ונעים
טובה
 
למעלה