בורקס תרד עם סילאן
אי אפשר יום שישי/שבת בלי איזה בורקס טעים, נכון?
בורקס תרד עם סילאן
רכיבים:
1 בצק עלים מוכן
1 חבילת תרד שטוף, קצוץ, יבש
1 כפית סילאן - אפשר כף לטעם יותר דומיננטי
200 גרם גבינה בולגרית או גבינה אחרת שאוהבים
תיבול: מלח, פלפל שחור
להברשת הבורקס:
1 ביצה טרופה עם כפית מים וקצת מלח.
אפשר לתערובת ההברשת להוסיף 1/4 כפית סילאן ולוותר
על המלח.
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שוטפים את התרד טוב, מייבשים וקוצצים דק
3. מערבבים יחד עם התרד את הגבינה הבולגרית, הסילאן והתיבול
כדי שיתקבל עיסה אחידה.
4. פותחים את הבצק עלים על משטח מקומח, ומורחים את העיסה.
5. מתחילים לגלגל את הבצל למעין רולדה.
6. חותכים את הרולדה לחתיכות קטנות ומניחים על
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מברישים על הבורקס ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים ומלח/סילאן
8. מכניסים לאפייה לכ-20 דקות עד להזהבה.
בתאבון
אי אפשר יום שישי/שבת בלי איזה בורקס טעים, נכון?
בורקס תרד עם סילאן
רכיבים:
1 בצק עלים מוכן
1 חבילת תרד שטוף, קצוץ, יבש
1 כפית סילאן - אפשר כף לטעם יותר דומיננטי
200 גרם גבינה בולגרית או גבינה אחרת שאוהבים
תיבול: מלח, פלפל שחור
להברשת הבורקס:
1 ביצה טרופה עם כפית מים וקצת מלח.
אפשר לתערובת ההברשת להוסיף 1/4 כפית סילאן ולוותר
על המלח.
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שוטפים את התרד טוב, מייבשים וקוצצים דק
3. מערבבים יחד עם התרד את הגבינה הבולגרית, הסילאן והתיבול
כדי שיתקבל עיסה אחידה.
4. פותחים את הבצק עלים על משטח מקומח, ומורחים את העיסה.
5. מתחילים לגלגל את הבצל למעין רולדה.
6. חותכים את הרולדה לחתיכות קטנות ומניחים על
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מברישים על הבורקס ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים ומלח/סילאן
8. מכניסים לאפייה לכ-20 דקות עד להזהבה.
בתאבון