פינת האוכל העדתי, תעסוק השבוע בסוגי לחמים

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי, תעסוק השבוע בסוגי לחמים


השבוע נעסוק בלחמים ומאפים (לחמים עם כל מיני תוספות וכל הסוגים, לחמניות, בורקסים, קרואסונים, פוקצ'ות, פרנה, לחם בוכרי, גרוזיני..... וכו..) ..קדימה.
תודה על שיתוף הפעולה...
גילה


 

ninga 3

New member
פוקצ'ה לפי ביג ג'ק

פוקאצה לפי ביגג'ק
הבצק מתאים ל-2 פוקאצ`ות או פיצות גדולות

מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח לחם או שטיבל 2
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר)גילה - שמה סילאן)
1 כף מלח
3-4 כפות שמן זית
כ-2 כוסות מים פושרים עד חמימים

הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק
הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן.
ההכנה:
לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה.
לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השנייה.
מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח מוציאים אויר מהבצק ומחלקים את הבצק ל-2 משמנים נייר אפייה בשמן זית ומפזרים עליו שכבה דקיקה של קמח תירס מהסוג הגס (לא חובה אבל מוסיף המון)
משטחים את הבצק בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 סמ`, יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה.
נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. ומעטרים בגבינה צהובה, בולגרית, זיתים, ירקות, מלח גס, שומשום, זעתר ומה שרוצים......ומעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות,

שופכים 0.5 כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור (לא חובה)

מורידים את הטמפ` ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט.

באמצע האפייה דוחפים את הבצק מהנייר וממשיכים לאפות ישר על האבן.

לקרר את הפוקאצ`ה על רשת ברזל או עץ.

 

ninga 3

New member
סמבוסק במילוי חומוס

סמבוסק עירקי במלית חומוס...מעולה כחטיף ובכלל. של חביבה מיזרחי ז"ל 16/6/2005

תחילה מכינים את המלית:
1/2 ק”ג חומוס גרגרים מושרה + כף סודה לשתיה [למשך הלילה]
למחרת לשטוף ולבשל עד שרך ומועכים באופן גס.
4-5 בצלים קצוצים - להזהיב במחבת
להוסיף את החומוס המעוך ולערבב
להוסיף תיבול: פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה , כף כמון.
**לערבב הכל הייטב ולצנן.
*הבצק:
קילו קמח רגיל מנופה
50 גר’ שמרים [אפשר יבשים]
כף מלח
כף סוכר
כ-2 כוסות מים
5 כפות שמן

צריך לעבוד מהר, כדי שלא יתפח
לערבב את חומרי הבצק, את המים להוסיף תוך כדי לישה כמה שצריך.
יוצרים מהבצק כדורי פינג פונג, פותחים לעיגול ממלאים כפית מלית וסוגרים לחצי עיגול, מדביקים הייטב מסביב.
מטגנים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג....בתיאבון..!!!

 
פיצה

בצק|
מחצית הקילו קמח
32 גר שמרים טריים
330 גר מים
10 גר מלח
כפית סוכר
מערבבים ולשים כ 5 דקות
מתפיחים עד שמכפיל

רוטב
עגבניות שרי בסטימר (לאידוי)
שמן זית וקיצוץ במקסר מוט טבלינים (בעיקר שום ובזיליקום מיובש, כמובן פלפל מלח וסוכר שיהיה מעט מתוק)
פיזור אחיד
גבנ"צ איכותי ולא תעשיתי, במקרה הנ"ל פטריות שמפניון טריות

נאפה על אבן במנגל החלבי שלנו (ויש לנו מנגל אחד חלבי ושנים בשרים הבשריים אחד על גז ואחד פחמים)
תודה לביתי שהכינה את הפיצה הנ"ל
יצא מופלא

 

נמושקה1

New member
לחם מחיטה מלאה פסטו ואגוזים

הלחם הזה היה נדרש ליד הסלט הטורקי חריף אששש
1 ק"ג קמח חיטה מלאה
20 גרם מלח (כף )
30 גרם סוכר (כף וחצי )
4 כפות שמן
50 גרם שמרים טריים/ 2 כפות שמרים יבשים
650 מליליטר מים מהברז
לממרח הפסטו:
3 צרורות של עלי בזיליקום רק העלים (ישאר לכם ממרח לשולחן השבת ) [indecision]
חצי כוס שמן
100 גרם אגוזי מלך קלויים
קורט מלח
לפיזור בתוך הלחם
כוס או יותר אגוזי מלך שבורים גס
אופן הכנת הלחם:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח,המלח, הסוכר כמה דקות להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך מאוד ואפילו קצת דביקי.
יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים יש לזכור שהקמח המלא סופח אליו יותר נוזלים מהקמח הלבן הרגיל. ולכן כדי שיצא לחם רך ולא יציקה כבדה צריך להגיע לבצק רטוב.
לכסות את הבצק ולהתפיח (בקיץ זמן ההתפחה פחות מהחורף )
הכנת הפסטו :
את כל החומרים במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת עיסה דיסתית.
הכנת הלחם:
לחתוך את הבצק ל3 חלקים שווים במשקל (או 4 )תלוי בגודל הכיכר שאתם מעוניינים בו אפשר גם להכין לחמניות
לפתוח כל חתיכת בצק עם הידיים או לרדד עם מערוך למרוח ממרח פסטו דיי בנדיבות .ולפזר אגוזים
לקפל מעט את שולי הבצק בצד ימין ובצד שמאל לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית מתאימה (רצוי עם ציפוי טפלון )
לחרוץ חריצים עם סכין למרוח בטחינה גולמית מעורבבת עם מים ולפזר שומשום.
להניח להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח
לחמם תנור ל180 מעלות
זמן אפיה משוער 25-30 דקות
ולזלוללל עם סלט חריףףףף [wink]
בהצלחה
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5293593[/URL]

 

נמושקה1

New member
לחם פיצה נתלש

ערכתי ותיקנתי את הרשומה מתאים עכשו לתשעת הימים
המצרכים:
600 גרם קמח
3 ביצים
50 גרם חמאה
כף גדושה סוכר
כפית מלח
כף שמרים יבשים
כוס חלב בערך או חצי חלב וחצי מים

המצרכים למילוי :
200 גרם גבינה צהובה מגורדת או גבינה חמד או שניהם ביחד
זיתים ירוקים או שחורים פרוסים וקצוצים
רוטב לפיצה
עלי בזיליקום קצוצים/ אורגנו

אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים ( אין צורך להפריד בין החמאה לשמרים כי השמרים יבשים )
להניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה, עד שיכפיל את נפחו.
לחתוך את הבצק ל-2 ולרדד מרובע 25 +30 למרוח מהרוטב. לפזר גבינה צהובה וזיתים.
לחתוך לרצועות של 5 ס"מ רוחב, ולהניח שלוש רצועות זו על גבי השניה כל שלוש רצועות.
לחתוך שוב את הרצועות לאורך של 3 ס"מ. לשמן מגש של אינגליש קייק בחמאה, ולהניח את כל -
שלוש הרצועות בצד ימין של המגש.
לחתוך עוד שלוש רצועות, להניח אחת על גבי השניה ולשים בצד שמאל של המגש, כך שיוצא לנו לחם ארוג.
להתפיח שוב, לאפות בחום בינוני כ-30 עד 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2327101[/URL]

 

נמושקה1

New member
מי לא קיבל שיבוא לכאן חם חם ביגלס

רק יוצא מהתנור ונחטף

מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.
לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת. כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
להתפחה(צריך לכסות את הביגלה )
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.
צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר
בהצלחה
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2416474[/URL]

 

נמושקה1

New member
לחמניות מחיטה מלאה מטריפות

עם שום רכות ומענגות
1 ק"ג קמח חיטה מלאה
6 כפות גדושות סוכר חום (מי שלא אוהב מתקתק שיפחית בכמות הסוכר)
חצי כוס שמן
1 כף גדושה מלח
2 כפות שמרים יבשים.
2 וחצי כוסות מים
5 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות ממרח פסטו / 2 כפות כל עשבי תיבול אהובים
אני שמתי פיטרוזיליה +בזיליקום מעורבב עם כף שמן והשום.
למריחה על הלחם:
רבע כוס שמן
3שיני שום כתושות +פיטרוזיליה או בזיליקום.
אופן ההכנה:
לערבב בקערת המיקסר את הקמח השמן הסוכר ועשבי התיבול, להוסיף את השמרים והמים (יתכן והקמח יצרוך עוד נוזלים)
ללוש בצק במשך 5 דקות. הבצק צריך לצאת רך ואפילו מעט דביק.
להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
לשקול כל לחמניה במשקל של 110 גרם.
לגלגל כדורים עם כף היד ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה.
לקבלת צורת לחמניה ארוכה
לרדד עם היד את כדור הבצק למלבן.
לקפל משני הצדדים כ1 ס"מ ולגלגל לגליל.
ליצור חתכים עם סכין חדה .
למרוח בשמן ועשבי התיבול.
להניח להתפחה (בערך שעה)
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ25 -30 דקות.
מיד עם הוצאת הלחמניות מהתנור למרוח בנדיבות מהשמן ועשבי התיבול.
מובטח לכם הנאה מושלמת באכילת הלחמניות ומי שלא יהנה שיגיד
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2682892[/URL]

 

נמושקה1

New member
פוקצ'ות

מה צריך:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כפית גדושה סוכר,
כוס ורבע מים מהברז
כוס ורבע מיץ תפוחים טבעי.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר לשים את הקמח ,המלח והסוכר ולערבב.
להוסיף את השמרים ולערבב
להוסיף את מיץ התפוחים והמים. וללוש בצק רך ולא דביק . (אם חסר נוזלים להוסיף מיץ תפוחים בזהירות)
להניח בקערה מכוסה להכפלת הנפח.
ליצור כדורים במשקל של מאה גרם לכסות ולהתפיח כ10 דקות.
לרדד את הכדורים שתפחו לצורת אליפסה או כל צורה שאתם אוהבים ל1 ס"מ או דק יותר אם אתם רוצים פוקצ`ות דקות יותר.
לרפד תבנית בנייר אפיה. ולהניח עליו את הפוקצ`ה שרידדנו כמובן ברווחים כדי שלא ידבקו.
להתפיח שוב כ10 דקות.
ליצור גומות בבצק עם קצוות האצבעות ולטפטף מעט שמן על הפוקצ`ה.להניח את הירק או כל דבר שהכנתם ולהשקיע אותו בבצק בלחיצה קלילה עם האצבעות כדי שלא יפול מהפוקצ`ה.
כמעט מוכן עוד התפחה של 5 דקות ולתנור
175 מעלות עד הזהבה נאה בערך 25 דקות (אבל צריך בדיקה )
הערות : אפשר להכין פוקצות עבות יותר ואז כמובן זמן האפיה מתארך בקצת.
אפשר להכין פוקצות ביס (חצי מכמות הבצק 50 גרם) לנישנושים לפני הארוחה.
רעיונות לסוגי פוקצות:
1 שומשום וזעתר
2 עשבי תיבול = פיטרוזיליה בזיליקום קצוצים+ שום
3 זיתים ועגבניות
4 עגבניות ועשבי תיבול
5 בצל עגבניות וזיתים
6 פלפלים ותירס
7 חצילים וביצים קשות חתוכות.
8 קישואים ובצל
9 שמן זית מלח גס ורוזמרין
10 בצל ורוזמרין
11 טונה מעורבבת עם עגבניות בצל וזיתים ומעט מיץ לימון .
12 ואפילו גבינה צהובה .כמובן למרוח ברוטב פיצה .(לארוחה חלבית כמובן)
13 פטריות טריות עם כל מיני תוספות.
14 תמיד תוכלו להוסיף למעלה פטרוזיליה ,בזיליקום, נבטים
ועוד הרבה אפשריות, תנו לדימיון שלכם להתפרע ולהשתולל.
טוב נו אם הכנתם ספרו לי.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2581303[/URL]

 

נמושקה1

New member
פיתות נפתחות למילוי ולניגוב


ה צריך לבצק:
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.
חצי ליטר מים מהברז
שומשום לטבילת הכדורים.
אופן ההכנה:
לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.
להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.
להכין צלוחית מלאה בשומשום.
לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום
ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.
להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.
לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה
כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.
בחורף צריך יותר זמן התפחה.
להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.
להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.
לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.
להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.
לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.
ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.
להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.
הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)
להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.
יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר
ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.
גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.
מה נשאר לכם לעשות...
להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן... [;)]
בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר
ההצלחה מובטחת.
שלכם
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2376911[/URL]

 

נמושקה1

New member
פיתות גם נפתחות וגם עם בצל


1 ק"ג קמח
1כף מלח
1 כף סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים
30 גרם בצל יבש מושרה 20 דקות במים חמים
אופן ההכנה:
שימו בקערת המיקסר עם וו הלישה
את הקמח הסוכר והמלח. ערבבו כמה שניות
הוסיפו את השמרים והמים ולושו בצק .
סחטו היטב את הבצל והוסיפו לבצק .המשיכו ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים. (יש להוסיף מים אם חסר לקבלת בצק רך .
להשאיר את וו הלישה בבצק ולכסות להתפחה של 20 דקות.
אחרי עשרים דקות ללוש שוב דקה שתיים להוציא את וו הלישה לכסות את הבצק להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לקרוץ כדורים במשקל של בערך 100 גרם. לכדרר בכף היד ולטבול בשומשום את הצד העליון של הכדור.
אני עושה זאת במקום לרדד על קמח וכדי שהקמח לא ישרף בסיר. וגם לשומשום הקלוי יש טעם מיוחד
לכסות את הכדוים ולתת להם לתפוח כ10 דקות.
לרדד את הכדורים . ולהניח שוב להתפחה.
להדליק את הגז על להבה נמוכה. לכסות את הסיר עם המכסה החשמלי (שהוא כמובן בתון החשמל.
לחמם את הסיר בערך כ4 דקות.
להנמיך את הלהבה
להרים את מכסה הסיר ביד אחת ביד השניה להכניס את הפיתה.
סיפרו דקה ו4 שניות
ויש לכם פיתה מוכנה.

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2442891[/URL]

 

נמושקה1

New member
פוקצ'ה להיט

גם עבות רכות כספוג וטעימותתת
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר חום
3 כפות סילאן
4 כפות שמן
3 וחצי כוסות מים (כוסות זכוכית הפושטיות עם הידית )
על הבצק:
מעט שמן זית, וקמצוץ מלח גס.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב את כל החומרים מלבד השמרים והמים.
להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים ולהגביר מהירות.
להקציף את הבצק כ3-4 דקות.
הבצק צריך להיות דיסתי. אך לא נוזלי מידי.
להשאיר את הגיטרה בבצק ולכסות .להתפיח כ20 דקות.
להקציף שוב את הבצק כדקה ולכסות שוב.
לחזור על פעולת ההקצפה 3 פעמים.
לכסות ולתת לבצק להכפיל את נפחו.

בנתיים תכינו את הירקות.
קישואים
בצל +רוזמרין
עגבניות וזיתים.
חצילים (מטוגנים)
בטטות (אפיות)
פטריות
לפזר נבטים עבים.
דלעת פרוסה דק.
עשבי תיבול ושמן זית
זעתר ושמן זית .
פלפלים צבעוניים.
אתם יודעים כבר מה אני אומרת תתפרעו [;)]
כשהבצק תפח. קחו תבנית שימו נייר אפיה ותשמנו היטב את הדפנות והתחתית.
שיפכו מהבצק עד שלושת רבעי מגובה התבנית .
עם ידיים רטובות ליישר את הבצק.
ולהתחיל" להנדס" את הירקות על הבצק כשאתם משקיעים אותם בבצק קלות עם קצוות האצבעות.
טפטפו טיפות שמן זית על הבצק פזרו מלח גס (זהירות לא הרבה)
פזרו בצל ירוק ,פיטרוזיליה וכל מה שלבכם חפץ.
והתפיחו כ10-15 דקות.
לחמם את התנור ל180 מעלות.
זמן האפיה המשוער כ35 דקות.
הערה:
את כל הירקות מלבד הבטטות והחצילים (שאותם אני אופה)אני שמה טריים.
ורצוי להכין מכל הבצק את הפוקצ`ות האלו הן נחטפות .
נאמר לכם בהצלחה...
ואם הכנתם ואהבתם ספרו לי.... אני אוהבת לשמוע שמכינים [;)]

ועכשו למה להעביר אתכם לדף אחר כשאת שארית הבצק של הפוקצ`ות הכנתי ממנו פיצה עבה עסיסית בשרנית וטעימה. ההכנה קצת שונה מהפוקצ`ה .אבל זה לא משנה כי את הבסיס יש לכם מוכן ( הבצק) ואתם תתפסו ביד אחת.כפי שרואים הבצק יוצא עבה ספוגי ובשרני .אם אתם רוצים פחות בעובי תחלקו את הבצק ל2 מגשים איזה שאתם רוצים עגול, מרובע, משולש..העיקר חגיגה לילדים ולא רקקק . ובכל מקרה תצא לכם פיצה עבת "בשר".בואו תציצו בכמה תמונות ואחר כך נתחיל בכיף.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2593425[/URL]

 

לינדה7

New member
מאפה במילוי גבינות.

~~בצק מלוח פריך שמרים ~~


אם יש לכם מוצרי חלב שפג תוקפו הנה ההזדמנות לניצולם !
מצרכים לבצק:

  1. קילו קמח מנופה,
  2. 400 גרם חמאה או מחמאה,
  3. 1/4 כוס שמן,
  4. כוס חלב ,
  5. 2אבקת אפיה ,
  6. 1כפית שמרים יבשים (לא חובה)
  7. כף מלח.
  8. 1שמנת חמוצה או גיל ,יוגורט,לבן,
המילוי:
  • 250 גרם גבינה לבנה ,
  • 250 גרם קוטג',
  • גבינה מלוחה מפוררת
  • ביצה ,
  • פלפל שחור,
  • כף קמח,
למריחה :
ביצה למריחה.
שומשום לפזר על המאפה.

אופן ההכנה לבצק:
להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר פרט לקמח לבחוש היטב שכל החומרים יתאחדו ,
להוסיף בהדרגה את הקמח ללוש היטב עד לקבלת בצק נעים למגע לא דביק ולא קשה ,לכסות את הבצק למנוחה
בינתיים להכין את המילוי לערבב את כל החומרים ,,,המילוי צריך להיות סמיך .ניתן להוסיף כל מה שאוהבים
(תרד,חצילים,בטטות,פטריות,)

אופן ההכנה למאפה:

לחלק את הבצק ל-4 כדורים כל כדור לרדד בעובי של 1ס"מ ,לקרוץ עיגולים קטנים להניח כפית מהמילוי לסגור
בצורת אוזן או חצי ירח להניח בתבנית אפיה למרוח מעל המאפה ביצה לפזר שומשום ,לאפות בחום של 180 מעלות
כ- 20-30 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע חום בהיר .ואם רוצים להכין מאפה לרושם עגול כמו בתמונה ,לקחת כדור

הרביעי לרדד היטב למלבן גדול למרוח את המילוי שנותר בכל הבצק לגלגל לרולדה גדולה להניח בתבנית אפיה
לסגור את הרולדה לעיגול ובעזרת סכין לחתוך פיסות לא עד הסוף ולהפוך כלפי מעלה למרוח ביצה ולאפות .


מהמטבח של לינדוש
 

לינדה7

New member
תמונות


במתכון שהעלתי לא עלו התמונות אז ניסיתי שוב והנה התמונות הפעם עלו..


לינדה








 
פוקצ'ה מקמח מלא וקמח שיפון

פוקצ`ות מעולות רכות עסיסיות ששורדות הקפאה בצורה מעולה והכי חשוב אין צורך בלישה!
רק כמה דקות ערבוב כמה שעות התפחה עד השלשת הנפח, ליצור פוקצ`ות לצפות במה שאוהבים, ותהנו מפוקצות תפוחות קרספיות בקצוות רכות רכות הפנים . פשוט ממכר .
למתכון בבלוג האוכל שלי

 
למעלה