פוקאצה של ביגג'ק - בצק מעולה
הבצק מתאים ל-2 פוקאצ`ות או פיצות גדולות
מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח לחם או שטיבל 2
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר)גילה - שמה סילאן)
1 כף מלח
3-4 כפות שמן זית
כ-2 כוסות מים פושרים עד חמימים
הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק
הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן.
ההכנה:
לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה.
לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השנייה.
מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח מוציאים אויר מהבצק ומחלקים את הבצק ל-2 משמנים נייר אפייה בשמן זית ומפזרים עליו שכבה דקיקה של קמח תירס מהסוג הגס (לא חובה אבל מוסיף המון)
משטחים את הבצק בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 סמ`, יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה.
נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. ומעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות,
שופכים 0.5 כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור (לא חובה)
מורידים את הטמפ` ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט.
באמצע האפייה דוחפים את הבצק מהנייר וממשיכים לאפות ישר על האבן.
לקרר את הפוקאצ`ה על רשת ברזל או עץ.
ועד כאן הכל סטנדרטי.
מצרכים למלית:
250 גר` גבינה בולגרית מעודנת
150 גר` גבינת מוצרלה מגורדת
150 גר` גבינה צהובה מגורדת
חצי ביצה טרופה (לשמור את החצי השני)
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
מל"פ
שומשום - קצח לפיזור
אופן הכנת המאפה:
מערבבים את כל מצרכי המלית היטב, מוציאים אויר מהבצק התפוח ומחלקים ל-4 חתיכות (אפשר ליותר ....תלוי בגודל הרצוי) משמנים נייר אפייה או משטח עבודה ואת הידים בשמן זית, משטחים את הבצק על השמן בעזרת הידים ומותחים מהמרכז לכיוון הקצוות,
אפשר גם לרדד במערוך אבל ביד זה יוצא יותר גס ויפה,
משתדלים לשטח לעובי כמה שיותר דק ואז מפזרים כמות נדיבה מהמלית על חצי מהעיגול שנוצר,
מקפלים את החצי השני על המלית ומהדקים את השוליים תוך כדי סיבוב קצה הבצק כמו גל קטן,
מערבבים את חצי הביצה שנשארה עם 2 כפות מים ומברישים את החלק העליון של הבצק.
אפשר לפזר שומשום או קצח או מלח גס על המאפה.
אפשר לאפות מייד אחרי ההכנה על אבן שאמוט בתנור מחומם ל-250 מעלות כ-7-10 דקות.
אפשר להתפיח במקרר (שהגבינות לא יתקלקלו) במשך כמה שעות ואז לאפות על האבן עד להשחמה טובה.
מומלץ לאפות ללא טורבו שמייבש את המאפה.