פינת האוכל העדתי תעסוק השבוע בחופש הגדול

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי תעסוק השבוע בחופש הגדול


היי
השבוע מהדורת המתכונים תיהיה בנושא: אוכל take away.
כל אוכל שאפשר לקחת איתנו לים, לטיולים, לפיקניק.

לדוגמא: מאפים, סנדביצ'ים מיוחדים, עוגיות, קאפקייקס, סלט פסטה קר ועוד..
ממתינים בקוצר רוח לטעימות שלכם....
גילה


 

ninga 3

New member
כרוכיות בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח וממכר של פירגוש

כרוכיות בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח וממכר
מי שמכיר את כיסוני הבצק המהירים שלי שהם הצלחה רבה, לא יהסס לרגע ויכין גם את הכרוכיות המדהימות האלה. השינוי היחידי שעשיתי הוא תוספת ביצה אחת לבצק.
בצק משגע למתחילים, לותיקים וגם לילדים שרוצים לשחק בבצק וליצור מטעמים.
קלי קלות ללישה ולרידוד, מתאים למליות מלוחות ומתוקות.
בצק להכנה בקערה:
מערבבים 1/2 2 כוסות קמח עם כף שמרים יבשים עד שייבלעו בקמח
מוסיפים:
1/2 כוס מים פושרים
3/4 כוס שמן קנולה
ביצה שלמה טרופה
קורט מלח
אפשר למליות מתוקות להוסיף לבצק 2 כפות סוכר דק.
אופן הכנה:
לשים הכל ביחד לבצק רך וגמיש
אם הבצק רך מדי מוסיפים כ ף אחת של קמח ,לשים שוב ור ק אם צריך מוסיפים עוד כף.
שמים את הבצק במקרר ל- 30 דקות. בינתיים מכינים את המליות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים
מרדדים כל חלק על טיפונת קמח לצורת מלבן לא דק מדי
מורחים בנדיבות רבה מליות לפי בחירה שלכם – כל מלית מתאימה.
מגלגלים לכרוכיות ומניחים על ניר אפיה בתבנית שטוחה
לפני שמכניסים לתנור מברישים ביצה ומפזרים או שומשום או סוכר וקינמון
לסמן עם סכין חדה מנות (רק למעלה) ולאפות בחום 175 עד שישחימו.
המליות שלי להיום: שילוב של בטטות+תפוח אדמה+בצל מטוגן+תירס
ולמתוק: מחית אוכמניות+צימוקים+אגוזים+קינמון

 

ninga 3

New member
לטקס/לביבות במחבת בינוני – של אמא בוצי

לטקה במחבת בינוני – של אמא בוצי

5-6 תפו"א (רצוי בקליפה אדומה) – לקלוף ולגרר דק- לסחוט
בצל בינוני קטן – לקלוף ולגרר גס – לסחוט
קישוא מגרר דק - לסחוט
בטטה קטנה מגוררת דק
2-3 ביצים
פל"מ
2-3 כפות קמח תופח
מעט אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
1-2 כפות מיונז

לערבב, לשים שמן במחבת (בלי קמצנות, כדי שלא ידבק) וכשחם דיו לשפוך את מה שהתקבל ולהדק עם מזלג ולסדר צורה יפה עד כמה שאפשר, להפוך בעזרת צלחה...ולהתענג.

 

ninga 3

New member
פוקאצה של ביגג'ק - בצק מעולה

הבצק מתאים ל-2 פוקאצ`ות או פיצות גדולות

מצרכים לבצק:

5 כוסות קמח לחם או שטיבל 2
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר)גילה - שמה סילאן)
1 כף מלח
3-4 כפות שמן זית
כ-2 כוסות מים פושרים עד חמימים

הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק
הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן.
ההכנה:
לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה.
לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השנייה.
מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח מוציאים אויר מהבצק ומחלקים את הבצק ל-2 משמנים נייר אפייה בשמן זית ומפזרים עליו שכבה דקיקה של קמח תירס מהסוג הגס (לא חובה אבל מוסיף המון)
משטחים את הבצק בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 סמ`, יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה.
נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. ומעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות,

שופכים 0.5 כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור (לא חובה)

מורידים את הטמפ` ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט.

באמצע האפייה דוחפים את הבצק מהנייר וממשיכים לאפות ישר על האבן.

לקרר את הפוקאצ`ה על רשת ברזל או עץ.
ועד כאן הכל סטנדרטי.

מצרכים למלית:
250 גר` גבינה בולגרית מעודנת
150 גר` גבינת מוצרלה מגורדת
150 גר` גבינה צהובה מגורדת
חצי ביצה טרופה (לשמור את החצי השני)
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
מל"פ
שומשום - קצח לפיזור
אופן הכנת המאפה:
מערבבים את כל מצרכי המלית היטב, מוציאים אויר מהבצק התפוח ומחלקים ל-4 חתיכות (אפשר ליותר ....תלוי בגודל הרצוי) משמנים נייר אפייה או משטח עבודה ואת הידים בשמן זית, משטחים את הבצק על השמן בעזרת הידים ומותחים מהמרכז לכיוון הקצוות,
אפשר גם לרדד במערוך אבל ביד זה יוצא יותר גס ויפה,
משתדלים לשטח לעובי כמה שיותר דק ואז מפזרים כמות נדיבה מהמלית על חצי מהעיגול שנוצר,
מקפלים את החצי השני על המלית ומהדקים את השוליים תוך כדי סיבוב קצה הבצק כמו גל קטן,
מערבבים את חצי הביצה שנשארה עם 2 כפות מים ומברישים את החלק העליון של הבצק.

אפשר לפזר שומשום או קצח או מלח גס על המאפה.

אפשר לאפות מייד אחרי ההכנה על אבן שאמוט בתנור מחומם ל-250 מעלות כ-7-10 דקות.

אפשר להתפיח במקרר (שהגבינות לא יתקלקלו) במשך כמה שעות ואז לאפות על האבן עד להשחמה טובה.

מומלץ לאפות ללא טורבו שמייבש את המאפה.


 

ninga 3

New member
לביבות תפו"א עם ירק

הלביבות האלה מאוד טעימות, והן נולדו מפנצ'ר, בישלתי תפוחי אדמה לתבשיל שלא יוסם, אז החלטתי להכין לביבות, והתוצאה יפה ומאוד טעימה....


3 תפו"א מבושלים עם קליפה - לקלוף ולגרר על פומפייה גסה
בצל בינוני - לגרר גס ולסחוט
קישוא קטן - לגרר דק ולסחוט
גזר בינוני - לגרר דק
2-3 ביצים
צרור מעורב של פטרוזיליה+שמיר+כוסברה - שטופים וקצוצים דק
2-3 בצל ירוק קצוץ
1-2 כפות מיונז
פל"מ,
2-3 כפות קמח מנופה.
1/2 כפית אב' אפייה או סודה לשתיה (מוסיף נפח, אווריריות וטעם)
כפית אב' מרק בטעם עוף

לערבב ולטגן, להעביר על נייר סופג, ולהנות.

 

לינדה7

New member
טורטיות /לינדוש

טורטיה.

~~ טורטיה במילוי חזה עוף וירקות ~~~

מצרכים :
חזה עוף שלם ,
כרוב קטן,
2פלפלים אדומים,
2קישואים,
2גזרים,
2בצלים
קופסא קטנה של פיטריות ,
2ביצים ,כפית חרדל (לטורטיה),
תיבול:
כף רוטב סויה,
כף סוכר חום,
כף פפריקה מתוקה,
כף פלפל שחור,
כף מיץ לימון,
כף שמן שומשום,
חבילה טורטיה גדולה(20 יחידות)
אופן ההכנה:
לחתוך לרצועות דקות את החזה עוף לתבל במיץ הלימון ולהניח בצד?
בנתיים לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות וכל ירק להניח בצלחת עד לבישול, לקחת את המחבת או ווק להניח את השמן לטגן את הרצועות העוף מכל צד ולהוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן להוסיף את הגזר ולאחר מכן את הפלפל ,הכרוב,הקישוא ,ולבסוף את הפיטריות לערבב היטב להוסיף את התיבול לתת להתבשל כ30 דקות.
לקחת מחבת שניה לשים שמן לטיגון הטורטיות!
לקחת טורטיה שלמה להניח מהמילוי במרכז לקפל בצורת מעטפה לגלגל להכין את כל הטורטיות ,בנתיים לקחת את הביצים לערבב עם כפית חרדל לטבול כל טורטיה מכל צד ולטגן .
הנה התוצאה מנה טעימה ניתן לאכול אותה כך או בתוספת סלט ירוק .


http://lindushfood.blogspot.co.il/s...00-07:00&max-results=3&start=21&by-date=false

לתמונות כנסו לקישור...
** באהבה מהמטבח של לינדוש **
 
טורטיה

אולי יש לך מתכון לטורטיה עצמה, כזה שמצליח?
יש לי כמה אבל זה פשוט לא הולך לי
 

לינדה7

New member
לחמניות במילוי ירקות /לינדוש

נכון שלפעמים בא לכם לשנות את השיגרה ..לא סתם לחמניה או פיתה.
החלטתי להכין בצק שמרים קלאסי .
מצרכים:
קילו קמח רגיל ,
חצי כוס שמן זית או קנולה,
2כפות גדושות שמרים יבשים,
2כפות סוכר,
2כוסות מים פושרים,
כף מלח,

אופן ההכנה:
להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבל את המצרכים היבשים להוסיף את הזמן ואת המים ללוש היטב להוסיף את המלח ,אם צריך להוסיף עוד מים אז להוסיף בהדרגה כרבע כוס,ללוש את הבצק לבצק נעים למגע לא קשה ולא דביק ,לכסות את הבצק לתפיחה כפולה .
בנתיים להכין את המילוי שרוצים "
אני הכנתי בצל ועגבניות פרוסים לפרוסות הוספתי מלח גס זעתר ושמן זית ערבבתי היטב
חלקתי את הבצק ל8כדורים וכל כדור רדדתי לעיגול הנחתי את הבצל ואת העגבניות סגרתי לסירות והנחתי בתבנית אפיה ואפיתי בחום של 200 מעלות כ-15 -20 דקות עד שהמאפה מוכן. וחלק הכנסתי קוביות גבינה מוצרלה


ממליצה בחום על המאפה לקחת לפיקניק לים או סתם להתפנק ביום של חול .


תמונות כנסו לקישור .

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2877552&r=1
 

לינדה7

New member
חלה בצורת אשכול /לינדוש

לקוחה הזמינה קטרינג קטן ורצתה להפתיע את האורחים בקשה ממני משהו מיוחד ,
והנה חלה מענינת וכל אחת ואחד שלוקח לחמניה מגלה את ההפתעה !!


מצרכים:
קילו קמח,
2כפות שמרים יבשים ,
1/4 כוס שמן ,
2כפות סוכר,
2-3 כוסות מים פושרים,
כף מלח,

אופן ההכנה לבצק:
לנפות את הקמח להוסיף את השמרים ואת הסוכר ולערבב היטב ,
להוסיף את השמן וכוס מים פושרים לערבל את כל התערובת ולהוסיף בהדרגה את המים בדרך כלל ניכנס 2 1/2 כוסות מים .
ולאחר מכן להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל הבצק צריך להיות מעט דביק בידיים ולא קשה ,
לטפטפ מעט שמן מעל הבצק לכסות לתפיחה ראשונה.
אחרי התפיחה הראשונה להוציא את הבצק על שולחן העבודה ללוש שוב בידיים להוצאת האויר לחלק את הבצק 15 כדורים ולהניח אותם לתפיחה שניה.
המילוי :
חציל גדול יפה מקולף וחתוך לקוביות קטנות ,
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות,
2כפות שמן ,
כף מלח,
כפית פלפל שחור
כף סוכר חום ,לטגן את הבצל עם השמן ולהוסיף את הסוכר לקבלת צבע חום קרמלי ,
להוסיף את קוביות החצילים לתת להם מין סוג של אידוי וטיגון ,
להוסיף רבע כוס מים ושכל המסה תתבשל על אש קטנה עד שכול הנוזלים יספגו .
(ניתן להוסיף פיטריות ,שמיר קצוץ, פיטרוזיליה קצוצה ,לפי הטעם)
בניית המאפה:
להתחיל בעבודת הכנת האשכול לחמם תנור בחום של 200 מעלות ,
לקחת את התבנית האפיה של התנור להניח נייר אפיה ,
לקחת כדור לרדד לעלה להניח מעט מהמילוי החצילים לקחת מעט גבינה בולגרית ולפורר מעל לגלגל לרולדה ולסגור לשבלול ,
וכך לעשות את כל 14 כדורים ואת הכדור ה-15 זה בכדי לעשות סוג של חבל קשירה מעל הבצק ונוצר סוג של גבעול.
לסדר את השבלולים לפי הסדר לאשכול .מתחילים בכדור הראשון במרכז התבנית ומעל 2שבלולים וכך 3 .4. 5 .למרוח ביצה לפזר שומשום לאפות כ-25-20 דקות עד שהחלה מוכנה .
אם לא רוצים את המאפה חלבי ניתן לותר על הגבינה!!!



http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5305974#response

ניתן להכין רק לחמניות ולקחת לפיקניק לים או סתם ליום חול.
לינדה


 
למעלה