אוכל עדתי השבוע יעסוק בסלטים קרים ו/או חמים

ninga 3

New member
אוכל עדתי השבוע יעסוק בסלטים קרים ו/או חמים


קבלנו מסר מהנהלת תפוז והדרישה השבוע ל- " סלטים קרים וחמים " - אז קדימה להפציץ חברות וחברים

גילה


 

ninga 3

New member
מטבוחה נהדרת

8 פלפלים אדומים מתוקים - לשרוף - לקלוף - וקוביות
14 עגבניות אדומות ויפות - לחלוט – לקלף ולחתוך לקוביות
ראש שום קלוף
4-6 פלפלים ירוקים/אדומים [אדום סודני] חריפים - לצלות לקלוף

בסיר על האש לייבש את העגבניות ללא שמן תחילה.
להוסיף פלפלים מתוקים וחריפים מעוכים, פרוסות שום ותיבול
פפריקה מתוקה וחריפה [לפי הטעם]
כפית צ’ילי מתוק-חריף
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
כוסית קטנה שמן זית
לבשל על להבה נמוכה עד שהכל מבושל כשעתיים, ואין הרבה נוזלים...בתיאבון..מעולה.

 

ninga 3

New member
סלט וולדורף -

סלט וולדורף -

המרכיבים:
1/2 קופסא קטנה (220 גרם) אננס משומר בקוביות,
ללא הנוזלים
3 כוסות קוביות תפוחים אדומים
3/4 כוס סלרי חתוך לרצועות דקות
50 גרם אגוזי מלך שבורים
חופן צימוקים לבנים
לרוטב:
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
3 כפות מיונז
מלח פלפל
1/2 מיכל שמנת חמוצה
הרוטב וההכנה:
מערבבים בכלי את המרכיבים ויוצקים על הסלט.
מערבבים היטב ומגישים מיד.
 

נמושקה1

New member
סלט אפונה כמו חומוס

סלט כל כך טעיםםם וכלום עבודה
קופסת שימורי אפונה
3- 4 שיני שום
מיץ לימון
מלח
2 כפות שמן
מעט מנוזלי האפונה
אופן ההכנה :
להכניס לבלנדר את מרבית האפונה (חלק להשאיר לקישוט)
להוסיף את השום,
מלח,מיץ לימון
ולטחון.
זהו [;)]
הרבה עבודה ?
נשאר לסדר בצלחת ולנגב
בהצלחה[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2390043[/URL]

 

נמושקה1

New member
מלפפונים וגזר

סלט פושט
אבל טעים גם הוא כלום עבודה




מה צריך:
4 מלפפונים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה
3 גזרים מגורדים על מגרדת גסה
מיונז
3 שיני שום כתושות (לא חובה )
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
אחרי שגרדתם את הגזר והמלפפון.
שימו במסננת להגרת הנוזלים העבירו לקערה ותבלו במלח ,פלפל שחור,שום. מיץ לימון ומיונז
זהו.... היה קשה [:p] [:p] כלום עבודה.
תהנו מהסלט
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2402010[/URL]

 

נמושקה1

New member
חצילים קישואים עגבניות ופסטו

יאמייייי
חציל אחד ארוך ושמנמן
שתי עגבניות מוצקות פרוסות
קישוא שמנמן פרוס לפרוסות
מלח פלפל

מיץ לימון
כמה עלי בזיליקום שלמים

אופן ההכנה :
1. לפרוס את החציל עם הקליפה לפרוסות דיי עבות.
2. להניח נייר אפיה במגש, למרוח את פרוסות החציל בשמן משני צדדיו. לאפות ב-180 מעלות עד שמזהיב.
3. לפרוס את הקישואים עם הקליפה, למרוח שמן משני צידי פרוסות הקישוא ולטגן במחבת טפלון משני הצדדים עד שמזהיב משחים.
4. לפרוס את העגבניה לפרוסות ולטגן אותה עם טיפונת שמן כמה דקות.

לרוטב:
צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק ללא הגבעולים
חבילת עלי בזיליקום שנשארו קצוצים דק ללא הגבעולים
שלוש שיני שום כתושות
שמן זית

אופן הכנה:

לערבב את הכל.
1. לקחת צלוחית או קערה עמוקה. להתחיל להניח בתחתית הקערה עגבניות חופפות. מעליה למרוח מעט מהרוטב, להמליח ולפלפל.
2. להניח כמה עלי בזיליקום צמודים לדופן הקערה.
3. להניח פרוסות קישואים להמליח ולפלפל, למרוח מעט מהרוטב.
4. להניח שכבה של חצילים. להמליח, לשים מעט מהרוטב.
5. כך להכין בסדר עד שנגמרים הירקות.
6. לסחוט מיץ לימון לפי טעמכם, ולהניח על הקערה צלחת או כל כלי אחר קצת כבד שתלחץ על היצירה. להשאיר כשעה במקרר.
7. לפני ההגשה להפוך על צלחת, לשים בצידי הצלחת מהרוטב.
8. להביא לחם טרי טרי ולטרוף בשמחה [;)]

הערות:
את החציל אין צורך להמליח לפני האפיה, רק לשמן. ככה הוא לא מצטמק.
כמובן אפשר את כל הירקות לטגן וזה הכי טעים, אבל אז חצטרכו לעשות ריצה אחרי הזלילה להורדת קלוריות.
אפשר כמובן להעשיר בפלפלים צלויים שמסירים את קליפתם, ולשים גם בין השכבות.
אם אתם מכינים ליותר סועדים אז תצטרכו כמובן יותר ירקות... עם קערה יותר גדולה כמובן.
תהנו

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2340649[/URL]
לצערי לא מוצאת את התמונה
 

נמושקה1

New member
חצילים פלפל ובטטות

הסלט הכי הכיייי
מה צריך:
בטטות חתוכות לקוביות בינוניות
חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות בינוניות
פלפלים ירוקים בשרניים חתוכים לקוביות בינוניות
רוטב צ`ילי מתוק
שמן

אופן ההכנה:
כל ירק שימו בקערה נפרדת, שימו שמן ונערו את הקערה כך שהשמן יתערבב עם הירק.
שימו במגשים נפרדים, ואפו ב-180 מעלות. צריך לשים לב לא לשרוף את הירקות.
צננו את הירקות ומזגו עליהם רוטב צ`ילי מתוק, שאגב יש בו חריפות פיקנטית.
זהו ..נכון כלום עבודה ? אבל טעים !
תמיד תגישו את הסלט עם הרבה לחם טרי.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2357364[/URL]


שיהיה בהצלחה
שלכם טובה

 

נמושקה1

New member
סלט גרגרי חומוס תרד ועגבניות

את הסלט הזה ניתן לאכול בחורף חם, ובקיץ קר. קל להכנה. וכמו תמיד טעים.
המצרכים:
את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומזהיבים.
מוסיפים את העגבניה, החומוס, התרד, מיץ הלימון והכמון. מבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את מי החומוס, מביאים לרתיחה.
מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את עלי הפיטרוזיליה עוד כדקה שתיים ומכבים את האש.4 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול פרוס
4 שיני שום פרוסות דק
1 עגבניה גדולה קלופה ללא הגרעינים חתוכה לקוביות
350 גרם חומוס מושרה ומבושל .לשמור חצי כוס מנוזלי החומוס
150 גרם עלי תרד טריים ושטופים ( אפשר עלי סלק )
מיץ מחצי לימון
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
אפשרוית לפזר למעלה פיטרוזיליה או כוסברה קצוצה
בהצלחה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2349743[/URL]

 

נמושקה1

New member
סלט טונה פיקנטי


מה שאתם קונים בקופסאות שימורים שהרוב בו ירקות אפשר להכין בבית וטעמו דומה רק בלי חומר משמר ועם הרבה

חצי קילו דג טונה.
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
6 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות קטנות ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף)
פפריקה מתוקה
מלח
כפית חומץ /מיץ לימון.
שמן
1וחצי כוסות מים
למשרה של הדג / אסור לוותר
כפית שטוחה כמון
רבע כוס יין יבש /אדום / לבן
כף מלח גס
3 עלי דפנה
מים עד כיסוי הדג.
להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.
לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.
אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .
להכנת הרוטב:
בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל
לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .
להוסיף פפריקה מים ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.
להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.
את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק הביאו
והחגיגה מתחילה.
הערה
יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2693446[/URL]



 

נמושקה1

New member
סלט טבולה מקינואה

כוס קינואה
מעט שמן לבישול
חמוציות
צנוברים קלויים
עלי נענע קצוצים כמה שיותר יותר טעים [;)]
עלי פיטרוזיליה קצוצים.
2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
מיץ לימון
מלח - פלפל שחור
אופן ההכנה :
לשים כף שמן בסיר שטוח להוסיף כוס קינואה לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות.
להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.
להוסיף 1ושלושת רבעי כוס מים לערבב.
להוסיף חמוציות
להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
ברגע שהמים רותחים להנמיך להבה ל כסות את הסיר. ולבשל כ20 דקות או עד שהמים נספגים בקינואה .
לכבות את הלהבה ולהשאיר סגור עוד כ8-10 דקות.
להסיר את המכסה ולצנן.
לערבב את כל הירק
להוסיף מיץ לימון.
לתקן תיבול. ולהגיש בחיוך.
סלט טעים בריא ומשביע
בהצלחה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2427266[/URL]

 

נמושקה1

New member
סלט תפוזים ושומר

מה צריך
שומרים שטופים ופרוסים דק
תפוז קלוף ומפורק לפלחים
חמוציות
מיץ מתפוז אחז
קורט סוכר
אופן ההכנה:
לפרוס את השומר דק
לחתוך את פילחי התפוז לגודל הרצוי לכם
להוסיף חמוציות
לסחוט את התפוז להוסיף קורט סוכר.
ולהנות [:(]
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2428961[/URL]

 

נמושקה1

New member
סלט גבעולי כרובית


כן כן אם לא מוצאים כרובית ללא תולעים נבקש מהירקן את הגבעולים ננקה אותם ותראו איזה סלט טעיםםם יצא לכם

גבעולים של שתי כרוביות בינוניות.חתוך לגפרורים
4 גבעולים של סלרי חתוכים לגפרורים
גזר אחד גדול חתוך לגפרורים
בצל בינוני פרוס דק
3 שיני שום.קצוצות
תבלינים
כף רוטב סויה
כפית א` מרק מהולה בשליש כוס מים
כפית סוכר
כפית דבש
כפית מיץ לימון
כפית סילאן
פלפל שחור
מעט שמן
2 כפיות קורנפלור
אופן ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת.
מטגנים את השום הקצוץ
מוסיפים את הבצל.מטגנים תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב.
מקפיצים את הירקות כ4-6 דקות עד שהם מקבלים
צבע עמוק.
מוסיפים סוכר ,פלפל,דבש, סילאן ומיץ לימון ומערבבים.
מכסים את המחבת מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ4-5 דקות.
מוסיפים לאבקת המרק והמים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים על הירקות ומערבבים עד שהרוטב מתעבה .
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים כתוספת למנה עיקרית.
בתאבון

טובה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2483131[/URL]

 

ninga 3

New member
סלטים ירוקים עם תוספות פרי שבעונה

סלט תאנים נפלא - סלטים ירוקים עם תוספות שאוהבים (אני משנה מידי פעם בהתאם לעונה)
עכשיו החלה עונת התאנים....

הסלט שלי

1/2 קילו תאנים בשלות חתוכות לרבעים
חופן עלי כוסברה או עלים אחרים כמו עלי בייבי, חסה צבעונית/מסולסלת/ רוקט וכוד'..
פלפל ירוק חריף – קצוץ ללא הגרעינים
3-5 בצלים ירוקים קצוצים דק
חופן אגוזים- (פקאן / מלך או אחר..)
תיבול: שמן זית
רכז רימונים
מל"פ (מלח גס)

אפשר להוסיף גבינת עיזים או בולגרית או אחר....על פי טעמכם האישי.

 

ninga 3

New member
סלט ניסאואז - נפלא

סלט ניסאואז

בקערה עמוקה:
מצע של עלי חסה - אפשר מעורב עם עלי בייבי
ירקות שאוהבים
תפוח אדמה מבושל
ביצים קשות
טונה
עגבנייה
מלפפון
מלפפון כבוש
זיתים שחורים - קלמטה
שעועית ירוקה מעודנת - חלוטה
תירס
קוביות גבינה בולגרית או צפתית
פלפל מתוק צהוב/ירוק

הרוטב:
חומץ
חומץ בלסמי - מעט
סוכר טיפה
מים
שום כתוש
מל"פ
מיונז כף
חרדל חצי כפית
לנער היטב ולהזליף מעל הסלט


תהנו...גילה


 

ninga 3

New member
סלט טונה - שמכינה לפי המרכיבים שיש בבית

קופסת גרגרי תירס מסוננת (לא גדולה)
2 קופסאות טונה מסוננת חלקית
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
2-3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים קשות - מגוררות גס
בצל ירוק חתוך קטן
חופן שמיר
מעט חרדל
מיונז
מל"פ
לערבב...ולהתענג.....גילה




 

ninga 3

New member
סלט פיקנטי שלי, הסלט הקטן ליד כל אוכל - חריף

סלט פיקנטי שלי - (קצת מאמץ, והסלט מוכן ונהדר)
4-5 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
6-7 פלפלים ירוקים חריפים קלויים וקלופים - (את מידת החריפות כל אחד קובע)
3 עגבניות קצת קשות (רצוי תמר בעונה)
לקצוץ גס את הירקות
צרור קטן פטרוזיליה/שמיר קצוצים/בזיליקום/רוקט/בייבי
שמן זית
מעט מיץ לימון
המיץ שנשאר בכלי הפלפלים
פלפל שחור, מלח
צנוברים קלויים לקישוט

 

ninga 3

New member
סלטי חצילים מהמטבח הרומני

סלט חצילים רומני של אמא בוצי
יש כמה סוגים שאני מכירה:
1.סלט חצילים רומני עם שום ומיונז:
3-4 חצילים קלויים, להוציא את התוכן למסננת למשך חצי שעה , עד שאין נוזלים.
2-3 פלפל אדום קלוי וקלוף – לרסק בפולסים במג'ימיקס או לקצוץ עם החציל
לקצוץ ולערבב את החצילים והפלפל לשים בקערה ולהוסיף:
מיץ לימון,
1-2 כפיות שום כתוש
1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לערבב הכל...ולהנות...!!!

2. סלט חצילים רומני עם בצל:
הבסיס זהה לסלט הקודם, הכוונה קולים חצילים ופלפל, קולפים וקוצצים
שמים בקערה ומוסיפים:
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן [החציל אוהב הרבה]
בצל קצוץ דק
*מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים מסביב
עם פלחי עגבניה או חצאים ומעל פרוסות מלפפון ירוק

3. הסלט השלישי הוא תחמיץ:
מכינים את אותו בסיס חצילים ופלפל ומוסיפים
חומץ + מים
מלח, סוכר
עלי דפנה
שום


4. סלט חצילים עם טחינה
קולים את החציל רגיל, שמים את התוכן במיסננת להורדת הנוזלים המרירים, לקצוץ את החציל עם קופיץ(רצוי עץ)
את הטחינה להכין לערבב עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, ולהוסיף..(אני אוהבת חציל חמים ולהזליף מעליו טחינה לא סמיכה כל כך...)
תהנו....גילה






 

ninga 3

New member
סלט טאבולה לבנוני - אורגינאל

סלט טאבולה לבנוני
(כמות לקערה גדולה מאוד של סלט)
◦ 1/3 כוס בורגול דק – להשרות בתחילת ההכנה במים רותחים
◦1 כף שמן זית
◦2 צרורות גדולים של פטרוזיליה – רק העלים
◦1/3 צרור של נענע - רק העלים
◦לימון גדול - המיץ
◦6-8 גבעולים של בצל ירוק דקיק – כולל הירוק
עגבנייה גדולה מוצקה – קוביות קטנות
2-3 כפות שמן זית
◦מעט מלח, פלפל שחור

ההכנה:
הבורגול:
בכוס גדולה שמים את הבורגול השטוף ויוצקים מים רותחים, למשך הכנת הסלט כעשר דקות לפחות.

קוצצים את הירוקים: את הפטרוזיליה קטן קטן, יחד עם עלי הנענע מפרידים ואז קוצצים דק. את גבעולי הבצל הירוק קוצצים להרבה טבעות עיגולים דקים ביותר, וכן את העגבנייה לקוביות קטנטנות, נותנים בתוך קערה.

◦בינתיים הבורגול מוכן, הוא נעשה בהיר, - סוחטים ומוסיפים לסלט, לפורר אותם תוך כדי.
◦מוסיפים מיץ לימון, שמן זית מעט, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומתענגים.



 

ninga 3

New member
סלט מיונז

סלט מיונז של גילוש
שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...
4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומפייה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות (מוסיפה כף מהמיץ)
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.



 
למעלה