לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99639,963 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל עדתי השבוע יעסוק בסלטים קרים ו/או חמים'
אוכל עדתי השבוע יעסוק בסלטים קרים ו/או חמים
<< ההודעה הנוכחית
06/07/2015 | 21:24
27
134
   קבלנו מסר מהנהלת תפוז והדרישה השבוע ל- " סלטים קרים וחמים " - אז קדימה להפציץ חברות וחברים
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מטבוחה נהדרת'
מטבוחה נהדרת
06/07/2015 | 22:24
506

8 פלפלים אדומים מתוקים  - לשרוף - לקלוף - וקוביות
14 עגבניות אדומות ויפות - לחלוט – לקלף  ולחתוך לקוביות
  ראש שום קלוף
4-6  פלפלים ירוקים/אדומים [אדום סודני] חריפים - לצלות לקלוף
 
בסיר על האש לייבש את העגבניות ללא שמן תחילה.
להוסיף פלפלים מתוקים וחריפים מעוכים, פרוסות שום ותיבול
פפריקה מתוקה וחריפה [לפי הטעם]
כפית צ’ילי מתוק-חריף
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
כוסית קטנה שמן זית
לבשל על להבה נמוכה עד שהכל מבושל כשעתיים, ואין הרבה נוזלים...בתיאבון..מעולה.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט וולדורף -'
סלט וולדורף -
06/07/2015 | 22:33
135

סלט וולדורף -

המרכיבים:
 1/2 קופסא קטנה (220 גרם) אננס משומר בקוביות,
 ללא הנוזלים
 3 כוסות קוביות תפוחים אדומים
 3/4 כוס סלרי חתוך לרצועות דקות
50  גרם אגוזי מלך שבורים
חופן צימוקים לבנים
לרוטב:
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
3  כפות מיונז
מלח פלפל
1/2 מיכל שמנת חמוצה
הרוטב וההכנה:
 מערבבים בכלי את המרכיבים ויוצקים על הסלט.
מערבבים היטב ומגישים מיד.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלט אפונה כמו חומוס'
סלט אפונה כמו חומוס
07/07/2015 | 06:25
8
148
סלט כל כך טעיםםם וכלום עבודה
 קופסת שימורי אפונה                                                                 
3- 4 שיני שום
מיץ לימון
מלח
2 כפות שמן
מעט מנוזלי האפונה
אופן ההכנה :
להכניס  לבלנדר את מרבית האפונה  (חלק להשאיר לקישוט)
להוסיף את השום,
מלח,מיץ לימון 
ולטחון.
זהו  [;)]
הרבה עבודה ?
נשאר לסדר בצלחת ולנגב  
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מלפפונים וגזר'
מלפפונים וגזר
07/07/2015 | 06:37
7
136
סלט פושט  אבל טעים גם הוא כלום עבודה
 
 
 
 
  מה צריך:
4 מלפפונים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה
3 גזרים מגורדים על מגרדת גסה
מיונז
3 שיני שום כתושות (לא חובה )
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
            אופן ההכנה:
       אחרי שגרדתם את הגזר והמלפפון.
       שימו  במסננת להגרת הנוזלים    העבירו לקערה ותבלו במלח ,פלפל שחור,שום. מיץ לימון ומיונז
        זהו....   היה קשה    [:P]   [:P]  כלום עבודה.
          תהנו מהסלט
בהצלחה
 
                                          
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' חצילים קישואים עגבניות ופסטו'
חצילים קישואים עגבניות ופסטו
07/07/2015 | 07:10
6
95
יאמייייי
חציל אחד ארוך ושמנמן
שתי עגבניות מוצקות פרוסות
קישוא שמנמן פרוס לפרוסות
מלח פלפל

מיץ לימון
כמה עלי בזיליקום שלמים
 
אופן ההכנה :
1. לפרוס את החציל עם הקליפה לפרוסות דיי עבות.
2. להניח נייר אפיה במגש, למרוח את פרוסות החציל בשמן משני צדדיו. לאפות ב-180 מעלות עד שמזהיב.
3. לפרוס את הקישואים עם הקליפה, למרוח שמן משני צידי פרוסות הקישוא ולטגן במחבת טפלון משני הצדדים עד שמזהיב משחים.
4. לפרוס את העגבניה לפרוסות ולטגן אותה עם טיפונת שמן כמה דקות.

לרוטב:
צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק ללא הגבעולים
חבילת עלי בזיליקום שנשארו קצוצים דק ללא הגבעולים
שלוש שיני שום כתושות
שמן זית 

אופן הכנה:

לערבב את הכל.
1. לקחת צלוחית או קערה עמוקה. להתחיל להניח בתחתית הקערה עגבניות חופפות. מעליה למרוח מעט מהרוטב, להמליח ולפלפל.
2. להניח כמה עלי בזיליקום צמודים לדופן הקערה.
3. להניח פרוסות קישואים להמליח ולפלפל, למרוח מעט מהרוטב.
4. להניח שכבה של חצילים. להמליח, לשים מעט מהרוטב.
5. כך להכין בסדר עד שנגמרים הירקות.
6. לסחוט מיץ לימון לפי טעמכם, ולהניח על הקערה צלחת או כל כלי אחר קצת כבד שתלחץ על היצירה. להשאיר כשעה במקרר.
7. לפני ההגשה להפוך על צלחת, לשים בצידי הצלחת מהרוטב. 
8. להביא לחם טרי טרי ולטרוף בשמחה [;)]

הערות:
את החציל אין צורך להמליח לפני האפיה, רק לשמן. ככה הוא לא מצטמק.
כמובן אפשר את כל הירקות לטגן וזה הכי טעים, אבל אז חצטרכו לעשות ריצה אחרי הזלילה להורדת קלוריות.
אפשר כמובן להעשיר בפלפלים צלויים שמסירים את קליפתם, ולשים גם בין השכבות.
אם אתם מכינים ליותר סועדים אז תצטרכו כמובן יותר ירקות... עם קערה יותר גדולה כמובן.
תהנו
 
לצערי לא מוצאת את התמונה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' חצילים פלפל ובטטות'
חצילים פלפל ובטטות
07/07/2015 | 10:28
5
104
הסלט הכי הכיייי
מה צריך:
בטטות חתוכות לקוביות בינוניות
חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות בינוניות
פלפלים ירוקים בשרניים חתוכים לקוביות בינוניות
רוטב צ`ילי מתוק
שמן
 
אופן ההכנה:
כל ירק שימו בקערה נפרדת, שימו שמן ונערו את הקערה כך שהשמן יתערבב עם הירק.
שימו במגשים נפרדים, ואפו ב-180 מעלות. צריך לשים לב לא לשרוף את הירקות.
צננו את הירקות ומזגו עליהם רוטב צ`ילי מתוק, שאגב יש בו חריפות פיקנטית.
זהו ..נכון כלום עבודה ? אבל טעים !
תמיד תגישו את הסלט עם הרבה לחם טרי.

 
שיהיה בהצלחה
שלכם טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלט גרגרי חומוס תרד ועגבניות'
סלט גרגרי חומוס תרד ועגבניות
07/07/2015 | 10:43
4
85
את הסלט הזה ניתן לאכול בחורף חם, ובקיץ קר. קל להכנה. וכמו תמיד טעים.
המצרכים:
את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומזהיבים. 
מוסיפים את העגבניה, החומוס, התרד, מיץ הלימון והכמון. מבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את מי החומוס, מביאים לרתיחה.
מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את עלי הפיטרוזיליה עוד כדקה שתיים ומכבים את האש.4 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול פרוס
4 שיני שום פרוסות דק
1 עגבניה גדולה קלופה ללא הגרעינים חתוכה לקוביות
350 גרם חומוס מושרה ומבושל .לשמור חצי כוס מנוזלי החומוס
150 גרם עלי תרד טריים ושטופים ( אפשר עלי סלק )
מיץ מחצי לימון
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
אפשרוית לפזר למעלה פיטרוזיליה או כוסברה קצוצה
בהצלחה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלט טונה פיקנטי '
סלט טונה פיקנטי
07/07/2015 | 11:07
3
119
מה שאתם קונים בקופסאות שימורים שהרוב בו ירקות אפשר להכין בבית וטעמו דומה רק בלי חומר משמר ועם הרבה  
חצי קילו דג טונה.
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
6 עגבניות אדומות קצוצות  לקוביות קטנות ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף) 
פפריקה מתוקה
מלח
כפית חומץ /מיץ לימון.
שמן
1וחצי כוסות מים                                               
 למשרה של הדג / אסור לוותר 
כפית שטוחה כמון
רבע כוס יין יבש /אדום / לבן
כף מלח גס
3 עלי דפנה
מים עד כיסוי הדג.
 להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.
  לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.
אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .
 להכנת הרוטב:
בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל
לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .
להוסיף פפריקה  מים ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.
להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.
 את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק  הביאו 
והחגיגה מתחילה.
 הערה
יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם  טובה
 
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלט טבולה מקינואה'
סלט טבולה מקינואה
07/07/2015 | 11:17
2
86
כוס קינואה
מעט שמן לבישול
חמוציות
צנוברים קלויים
עלי נענע קצוצים כמה שיותר יותר טעים  [;)]
עלי פיטרוזיליה קצוצים.
2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
מיץ לימון
מלח - פלפל שחור
אופן ההכנה :
לשים כף שמן בסיר שטוח להוסיף כוס קינואה לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות.
להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.
להוסיף 1ושלושת רבעי כוס מים לערבב.
להוסיף חמוציות
להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
ברגע שהמים רותחים להנמיך להבה ל כסות את הסיר. ולבשל כ20 דקות או עד שהמים נספגים בקינואה .
לכבות את הלהבה ולהשאיר סגור עוד כ8-10 דקות.
להסיר את המכסה ולצנן.
לערבב את כל  הירק 
להוסיף מיץ לימון.
לתקן תיבול. ולהגיש בחיוך. 
סלט טעים בריא ומשביע
בהצלחה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלט תפוזים ושומר'
סלט תפוזים ושומר
07/07/2015 | 11:26
1
65
מה צריך
שומרים שטופים ופרוסים דק
תפוז קלוף ומפורק לפלחים
חמוציות
מיץ מתפוז אחז
קורט סוכר
אופן ההכנה:
לפרוס את השומר דק
לחתוך את פילחי התפוז לגודל הרצוי לכם
להוסיף חמוציות
לסחוט את התפוז להוסיף קורט סוכר.                                           
ולהנות  [:(]
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלט גבעולי כרובית'
סלט גבעולי כרובית
07/07/2015 | 11:40
77
כן כן אם לא מוצאים כרובית ללא תולעים נבקש מהירקן את הגבעולים ננקה אותם ותראו איזה סלט טעיםםם יצא לכם
 
גבעולים של שתי כרוביות בינוניות.חתוך לגפרורים
4 גבעולים של סלרי חתוכים לגפרורים
גזר אחד גדול חתוך לגפרורים
בצל בינוני פרוס דק
3 שיני שום.קצוצות
תבלינים
כף רוטב סויה
 כפית א` מרק מהולה בשליש כוס מים                                  
כפית סוכר
כפית דבש
כפית מיץ לימון
כפית סילאן
פלפל שחור
מעט שמן
2 כפיות קורנפלור 
אופן ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת.
מטגנים את השום הקצוץ
מוסיפים את הבצל.מטגנים תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב.
מקפיצים את הירקות כ4-6 דקות עד שהם מקבלים
צבע עמוק.
מוסיפים סוכר ,פלפל,דבש, סילאן ומיץ לימון ומערבבים.
מכסים את המחבת מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ4-5 דקות.
מוסיפים לאבקת המרק והמים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים על הירקות ומערבבים עד שהרוטב מתעבה .              
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים כתוספת למנה עיקרית.
בתאבון
 
טובה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלטים ירוקים עם תוספות פרי שבעונה'
סלטים ירוקים עם תוספות פרי שבעונה
07/07/2015 | 08:02
111

סלט תאנים נפלא - סלטים ירוקים עם תוספות שאוהבים (אני משנה מידי פעם בהתאם לעונה)
עכשיו החלה עונת התאנים....
 
                הסלט שלי
 
1/2 קילו תאנים בשלות חתוכות לרבעים
חופן עלי כוסברה או עלים אחרים כמו עלי בייבי, חסה צבעונית/מסולסלת/ רוקט וכוד'..
פלפל ירוק חריף – קצוץ ללא הגרעינים
3-5 בצלים ירוקים קצוצים דק
חופן אגוזים- (פקאן / מלך או אחר..)
תיבול: שמן זית
          רכז רימונים
          מל"פ (מלח גס)
 
אפשר להוסיף גבינת עיזים או בולגרית או אחר....על פי טעמכם האישי.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט ניסאואז - נפלא'
סלט ניסאואז - נפלא
07/07/2015 | 08:10
120

סלט ניסאואז      ☼

בקערה עמוקה:
מצע של עלי חסה - אפשר מעורב עם עלי בייבי
ירקות שאוהבים
תפוח אדמה מבושל
ביצים קשות
טונה
עגבנייה
מלפפון
מלפפון כבוש
זיתים שחורים - קלמטה
שעועית ירוקה מעודנת - חלוטה
תירס
קוביות גבינה בולגרית או צפתית
פלפל מתוק צהוב/ירוק

הרוטב:
חומץ
חומץ בלסמי - מעט
סוכר טיפה
מים
שום כתוש
מל"פ
מיונז כף
חרדל חצי כפית
לנער היטב ולהזליף מעל הסלט


תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט טונה - שמכינה לפי המרכיבים שיש בבית'
סלט טונה - שמכינה לפי המרכיבים שיש בבית
07/07/2015 | 08:19
104
 
קופסת גרגרי תירס מסוננת (לא גדולה)
2 קופסאות טונה מסוננת חלקית
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
2-3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים קשות - מגוררות גס
בצל ירוק חתוך קטן
חופן שמיר
מעט חרדל
מיונז
מל"פ
לערבב...ולהתענג.....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט פיקנטי שלי, הסלט הקטן ליד כל אוכל - חריף'
סלט פיקנטי שלי, הסלט הקטן ליד כל אוכל - חריף
07/07/2015 | 08:31
1
113
סלט פיקנטי שלי - (קצת מאמץ, והסלט מוכן ונהדר)
4-5 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
6-7 פלפלים ירוקים חריפים קלויים וקלופים - (את מידת החריפות כל אחד קובע)
3 עגבניות קצת קשות (רצוי תמר בעונה)
לקצוץ גס את הירקות
צרור קטן פטרוזיליה/שמיר קצוצים/בזיליקום/רוקט/בייבי
שמן זית
מעט מיץ לימון
המיץ שנשאר בכלי הפלפלים
פלפל שחור, מלח
צנוברים קלויים לקישוט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' לסלט שליד - יש להוסיף 2-3-4 שיני שום קצוץ/כתוש'
לסלט שליד - יש להוסיף 2-3-4 שיני שום קצוץ/כתוש
07/07/2015 | 08:34
45
לצפיה ב-'סלטי חצילים מהמטבח הרומני'
סלטי חצילים מהמטבח הרומני
07/07/2015 | 08:45
123
סלט חצילים רומני של אמא בוצי
יש כמה סוגים שאני מכירה:
1.סלט חצילים רומני עם שום ומיונז:
3-4  חצילים קלויים, להוציא את התוכן למסננת למשך חצי שעה , עד שאין נוזלים.
2-3 פלפל אדום קלוי וקלוף – לרסק בפולסים במג'ימיקס או לקצוץ עם החציל
לקצוץ ולערבב את החצילים והפלפל לשים בקערה ולהוסיף:
מיץ לימון,
 1-2 כפיות שום כתוש
 1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לערבב הכל...ולהנות...!!!
 
2. סלט חצילים רומני עם בצל:
הבסיס זהה לסלט הקודם, הכוונה קולים חצילים ופלפל, קולפים וקוצצים
שמים בקערה ומוסיפים:
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן [החציל אוהב הרבה]
בצל קצוץ דק
*מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים מסביב
עם פלחי עגבניה או חצאים ומעל פרוסות מלפפון ירוק
 
3. הסלט השלישי הוא תחמיץ:
מכינים את אותו בסיס חצילים ופלפל ומוסיפים
חומץ + מים
מלח, סוכר
עלי דפנה
שום
 
 
4. סלט חצילים עם טחינה
קולים את החציל רגיל, שמים את התוכן במיסננת להורדת הנוזלים המרירים, לקצוץ את החציל עם קופיץ(רצוי עץ)
את הטחינה להכין לערבב עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, ולהוסיף..(אני אוהבת חציל חמים ולהזליף מעליו טחינה לא סמיכה כל כך...)
תהנו....גילה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט טאבולה לבנוני - אורגינאל'
סלט טאבולה לבנוני - אורגינאל
07/07/2015 | 16:35
185
סלט טאבולה לבנוני
(כמות לקערה גדולה מאוד של סלט)
◦ 1/3 כוס בורגול דק – להשרות בתחילת ההכנה במים רותחים
◦1 כף שמן זית
◦2 צרורות גדולים של פטרוזיליה – רק העלים
◦1/3 צרור של נענע  - רק העלים
◦לימון גדול - המיץ
◦6-8 גבעולים של בצל ירוק דקיק – כולל הירוק
עגבנייה גדולה מוצקה – קוביות קטנות 
2-3 כפות שמן זית
◦מעט מלח, פלפל שחור
 
ההכנה:
הבורגול: בכוס גדולה שמים את הבורגול השטוף ויוצקים מים רותחים, למשך הכנת הסלט כעשר דקות לפחות.
 
קוצצים את הירוקים: את הפטרוזיליה קטן קטן, יחד עם עלי הנענע מפרידים ואז קוצצים דק. את גבעולי הבצל הירוק קוצצים להרבה טבעות עיגולים דקים ביותר, וכן את העגבנייה לקוביות קטנטנות, נותנים בתוך קערה.
 
◦בינתיים הבורגול מוכן, הוא נעשה בהיר, - סוחטים ומוסיפים לסלט, לפורר אותם תוך כדי.
◦מוסיפים מיץ לימון, שמן זית מעט, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומתענגים.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט מיונז'
סלט מיונז
07/07/2015 | 16:38
77
סלט מיונז של גילוש
שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...
4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומפייה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות (מוסיפה כף מהמיץ)
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט ירוק פיקנטי ברוטב יוגורט וחרדל'
סלט ירוק פיקנטי ברוטב יוגורט וחרדל
07/07/2015 | 16:41
57

סלט ירוק פיקנטי של גילה
12/4/2005  14:15
 
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
 2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס  [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
 2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
 1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק
 
את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי'
סלט כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי
07/07/2015 | 16:46
1
83

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...
      
 1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
 2-3 ביצים קשות
 3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
 1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז
 
להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]
 
במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המטבח ההונגרי נחשב למאוד טוב..לעומת המטבח הייקי של אמא שלי'
המטבח ההונגרי נחשב למאוד טוב..לעומת המטבח הייקי של אמא שלי
08/07/2015 | 03:41
60
שלא ידעה כלל לבשל כי היתה חברת קיבוץ..(:
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט ביצים'
סלט ביצים
07/07/2015 | 16:53
94
סלט ביצים עם בצל חי או מטוגן
מרכיבים:
6  ביצים 
 2  בצלים - גדולים קצוצים - לטגן במעט שמן (לו חובה) או 2-3 בצלים ירוקים, קצוצים דק ומעוכים מעט, כדי לשחרר את הטעם. (רצוי למעוך עם המלח)
 מל"פ
 שמן קנולה 
 מעט מיונז
חרדל
מלפפון חמוץ (כבוש במלח)
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים כ-20 דקות
בינתיים מזהיבים הבצלים
מקלפים את הביצים ומגררים גס, מערבבים עם הבצל,
מוסיפים מל"פ ומיונז, משפרים תיבול וטעמים ובתאבון!
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט אבוקדו'
סלט אבוקדו
07/07/2015 | 17:02
81
המצרכים:
3-4 יחידות אבוקדו בשלים .
2-3 ביצים קשות - לגרר על פומפייה גסה
4 מלפפונים חמוצים.
2-3 בצלים ירוקים - קצוצים דק
מעט חרדל
מל"פ
מיץ לימון
1-2 כפות מיונז
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט פול וטונה של אהרוני - טעים ברמות'
סלט פול וטונה של אהרוני - טעים ברמות
07/07/2015 | 17:34
1
180
מרכיבים:
3 כוסות פולי פול טריים – רצוי לקלף את הפולים הפנימיים.
5 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל אדום חריף פרוס
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 כף עלי אורגנו טריים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון מגורדת
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
פילה מ- 2 לימונים
1 קופסה טונה חריפה בשמן זית
2 בצלים ירוקים, חתוכים באלכסון
 
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפולים במי מלח כ-3-4 דקות. מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים שוב.
2. במחבת מחממים את השמן, ומטגנים בו את האורגנו, פלפל אדום,שום ובצל כ-3 דקות.
3. מוסיפים למחבת את הפול לטיגון קצר, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק.
4. מסירים מהלהבה ומעבירים לקערה יפה. מפזרים מעל את הטונה ולסיום את הבצל הירוק.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט ביצים '
סלט ביצים
08/07/2015 | 09:43
91
מצרכים:
5ביצים מבושלות .
חצי חבילה עירית,
3 בצלים ירוק,
2-4 מלפפון חמוץ (לא חובה אך זה משדרג את הטעם)
2כפות מיונז אמיתי,
כפית חרדל,
קורט פלפל שחור,
חצי כפית סוכר,מלח לפי הטעם,
      אופן ההכנה:
לבשל ביצים קשות לקרר אותם אחרי הבישול בזרם מים קרים,
לקלף לגרר אותם בפומפיה גסה לגרר גם את המלפפונים ,
לקצץ את הבצל הירוק והעירית להוסיף אותם לתערובת הביצים לתבל ליטעום אם צריך להוסיף מלח אז תוסיפו לפי הטעם שלכם ,
(אני לא מוסיפה מלח מכיון שהמיונז והחרדל יש בהם מלח)
הסלט נישמר בכלי סגור מעל 4ימים , 
תודה מראש
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משהו חדש שתפס את עיניי בפייס'
משהו חדש שתפס את עיניי בפייס
09/07/2015 | 08:03
115
חומוס אבוקדו - שילוב טעים ומנצח
אנחנו הישראלים, לא יכולים בלי מנת החומוס שלנו, ואוי למי שיגיד אחרת. המתכון הבא הוא שדרוג בריא ומפתיע לחומוס הקלאסי, שיותיר אתכם עם טעם של עוד... מומלץ במיוחד לאוהבי החומוס, לאוהבי האבוקדו וסתם למי שאוהבים אוכל.
...
מרכיבים:
200 גרם גרגירי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד להתרככות
אבוקדו גדול אחד (או שניים קטנים) חתוך לקוביות
שן שום אחת
40-50 גרם טחינה
מיץ מחצי לימון
צרור כוסברה טרייה
כפית כמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
ערבבו את גרגירי החומוס, הכוסברה וקוביות האבוקדו במעבד מזון למחית, הוסיפו את הטחינה תוך כדי עיבוד.
כשהחומוס מגיע למרקם חלק הוסיפו כפית כמון, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף גם נגיעה של פלפל שחור שתפתח את הטעם של האבוקדו.
הגשה:
סדרו את החומוס-אבוקדו על צלחת, הוסיפו מעט שמן זית ובזקו שומשום וקצת כוסברה מעל.
הגישו עם פיתה חמה וטרייה או עם פרוסות ירק.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ