פינת האוכל העדתי - השבוע התבקשנו באוכל צבעוני

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - השבוע התבקשנו באוכל צבעוני


אתם מוזמנים לפרסם את המתכונים הצבעוניים שלכם: סלט פירות, סלט ירקות עשיר, פסטה צבעונית, עוגות צבעוניות עם עדשים / צבעי מאכל או סתם צבעוניות :), עוגיות, מאפינס צבעוני ומקושט, תתפרעו...אנחנו בתחרות....
גילה




 

ninga 3

New member
סלט פיקנטי שלי

סלט פיקנטי שלי - גילה –
4-5 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
6-7 פלפלים ירוקים חריפים קלויים וקלופים
3 עגבניות קצת קשות (רצוי תמר בעונה)
לקצוץ גס את הירקות
צרור קטן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
שמן זית
מעט מיץ לימון
המיץ שנשאר בכלי הפלפלים
פלפל שחור, מלח
צנוברים קלויים לקישוט

 

ninga 3

New member
סלט ירוק פיקנטי

סלט ירוק פיקנטי

הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
*לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית.

קערת הסלאט:
עלי חסה חתוכים גס [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות ביינוניות
שמיר קצוץ
**את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]



 

ninga 3

New member
סלט פירות


אני מכינה עם פירות העונה, מוסיפה קופסאות קוקטייל פירות בהתאם לצורך, ופירות יבשים.
בדרך כלל אוספת את הפירות שקצת התכווצ'צ'ו, הם מתוקים יותר ומתאימים לסלט פירות או לקומפוט.
המיצרכים:
תפו"ע גרנד סמיט - קוביות קטנטנות
ענבים קטנים ירוקים ושחורים (אם יש רק גדולים, לחתוך)
משמשים - לקצוץ לקוביות
אפרסקים - לקצוץ לקוביות
מילון - לקצוץ לקוביות
בננות - כנ"ל
קיווי - כנ"ל
נקטרינה - לקצוצץ קוביות
שסק - לקלוף ולקצוץ
אגסים - כנ"ל
תות שדה - כנ"ל
חמוציות
צימוקים בהירים וקטנים
ליצ'י קצוץ
אננס - קוביות
מיץ תפוזים סחוט + 1/2 מיץ לימון (לא לוותר על מיץ לימון = הוא באמת מוסיף המון כאן.)

 

נמושקה1

New member
צבעוני צבעוני צבעוני פאי ספירלה

שלל צבעים שילוב נפלא
לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3 מ"מ (עם הקליפה)
פיטריות טריות פרוסות
בצל אדום בינוני חצוי לשניים ופרוס
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil] מה יש
הערה את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink] [cheeky]
היה שווה ל [blush] תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil] אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4984513[/URL]

 

yafchuk1

New member
פלפלים בכל מיני צבעים

מלית
400 גר' בשר בקר טחון
1 כוס אורז מושרה כרבע שעה ומסונן
1 כפית מלח
חופן כוסברה
מעט נענע
1/4 כפית ראס אל חנות
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן
1 בצל קצוץ
לרוטב
2 גמבה אדומה
2 גמבה צהובה
2 גמבה ירוק בהיר
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסת עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן קנולה/זית
ההכנה
בקערה מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד
בסיר רחב שמים שמן וגזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפים קופסת עגבניות ,פפריקה,מלח,סוכר ופלפל שחור
מערבבים מבשלים כ-10 דקות
מנקים את הפלפלים מגרעינים וממלאים בתערובת האורז והבשר
מניחים בסיר ומוסיפים מים מבשלים כ-15 דקות עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד חצי שעה

 
פילה דניס בנוסח סצ'ואן/ שומרי משקל

פורסם לראשונה בבלוג המתכונים החדש שלי . מוזמנים לבקר
[URL]http://taly60.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_25.html[/URL]
מקור למנה זו הוא מחוברת שומרי משקל 'דגים' . הרוטב של המנה מיוחד ואני מאד אוהבת אותו,
במקור המנה נעשת עם דגי בורי שלמים,
מאחר ולא היה לי דג בורי שלם החלטתי לעשתו עם מה שיש בבית, ועשתי עם דניס מפולט. ההפתעה היתה שהדניס המפולט ספג את הטעמים יותר טוב מהבורי והמנה היתה נפלאה!
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-15 דקות
מספר מנות: 4 מנות
המצרכים4 פילה דניס(2 דגי בורים במשקל 400 גר)
לירקות
לרוטב
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין יבש
1 כף סוכר חום
½כוס מים
1 כפית שורש ג'נג'ר מגורר דק
4 שיני שום כתוש
ההכנת הרוטב
שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד
ההכנת הדגים
מרססים תבנית בשמן
מסדרים מעל את הדגים בצפיפות
יוצקים את הרוטב על הדגים
אופים כעשרים דקות
מדי פעם יוצקים מעט מהרוטב על הדג
הירקות
3 גזרים חתוכים לג'וליאנים
8 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים חתוכים לרצועות דקיקות
1 כף שמן להקפצה
לחמם את השמן במחבת
להקפיץ את הגזר והפלפלים כ3-4 דקות
להוסיף בצל ירוק ולהקפיץ עוד דקה.
הרכבת המנה
מסדרים את הדג על צלחת גדולה
מסדרים מסביב את הירקות

 
פאו-קאיי חמוצים אסייתים ממכרים

חברים, זה טעים בטירוף . מומלץ לכל.
לסיפור המתכון בבלוג שלי
http://taly60.blogspot.co.il/2015/04/blog-post.html

המרינדה
1 כוס חומץ הדרים (לא סנטטי!!)
3/4 כוס סוכר( לסוכרתיים - אפשר תחליפים או סטויה נוזלית)
3 כוסות מים
3 כפיות מלח
שורש ג'נג'ר טרי פרוס דק לפי הטעם (כ6-8 פרוסות
לחמם בסיר עד המסת הסוכר
להכין כשעה מראש למיזוג הטעמים הירקות שאני הוספתי (לצנצנת 4 ליטר)
½ כרוב פרוס
½כרובית מופרדת לפרחים ומושרת רבע שעה במים רותחים,
5 גזרים פרוסים (אפשר ג'וליאנים או מגוררים גס)
4 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות
1-6 פלפלים חריפים פרוסים לרצועות
6 מלפפונים פרוסים בקליפתם

**ניתן להוסיף גבעולי סלרי, קולורבי, צנון גדול, צנוניות חתוכות לרבעים, לפת.
ההכנה
להניח את הירקות בקערה גדולה למעט המלפפונים
לחמם את המרינדה ולצקת על הירקות
ולעשות מסג' מפנק לירקות לספיגת טעמים
להוסיף
1-½ כוס רוטב צ'לי מתוק או חריף
להוסיף מלפפונים ולערבב
לסדר בצפיפות בצנצנת לצקת את הרוטב
ניתן לאוכל מיד אבל למחרת זה הרבה יותר טעים

 

ninga 3

New member
סלט טאבולה לבנוני - אותנטי

סלט טאבולה לבנוני - אותנטי
(כמות לקערה גדולה מאוד של סלט)
◦ 1/3 כוס בורגול דק – להשרות בתחילת ההכנה במים רותחים
◦1 כף שמן זית
◦2 צרורות גדולים של פטרוזיליה – רק העלים
◦1/3 צרור של נענע - רק העלים
◦לימון גדול - המיץ
◦6-8 גבעולים של בצל ירוק דקיק – כולל הירוק
עגבנייה גדולה מוצקה – קוביות קטנות 2-3 כפות שמן זית
◦מעט מלח, פלפל שחור

ההכנה:
הבורגול:
בכוס גדולה שמים את הבורגול השטוף ויוצקים מים רותחים, למשך הכנת הסלט כעשר דקות לפחות.

קוצצים את הירוקים: את הפטרוזיליה קטן קטן, יחד עם עלי הנענע מפרידים ואז קוצצים דק. את גבעולי הבצל הירוק קוצצים להרבה טבעות עיגולים דקים ביותר, וכן את העגבנייה לקוביות קטנטנות, נותנים בתוך קערה.

◦בינתיים הבורגול מוכן, הוא נעשה בהיר, - סוחטים ומוסיפים לסלט, לפורר אותם תוך כדי.
◦מוסיפים מיץ לימון, שמן זית מעט, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומתענגים.



 

ninga 3

New member
סלטים ירוקים עם תוספות של פירות העונה ואגוזים

חבילה עלי בייבי
חסה מסולסלת או אחרת קרועה.
סלסלת תותים חתוכים לרבעים/חצאי ענבים או כל פרי בעונתו וחתוך
1/4 כוס גרעיני חמניות קלויים
1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים
לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סילאן תמרים
5 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס חומץ רגיל
1/4 כוס מים
מלח, פלפל לבן או שחור גרוס
אפשר להוסיף שן שום כתושה
משקשקים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ושופכים מעל הסלט הירוק .[עלי בייבי וחסה מסולסלת...]
מעל לפזר רבעי תותים [חתוכים לאורך וגרעיני חמנייה].
אפשר גם גרגרי רימון
הרוטב קצת מתקתק אפשר להוסיף יותר חומץ בלסמי ופלפל שחור למי שמעוניין
הכנת חומץ בלסמי כשר לפסח
2 כוסות יין אדום מתוק
3 כוסות חומץ רגיל
מביאים לרתיחה את החומץ והיין עד שמצטמצם ל כדי
מחצית וקצת יותר .
והינה לפניכם חומץ בלסמי כשר לפסח חג-שמח







 

ninga 3

New member
סלט ניסאואז

סלט ניסאואז

בקערה עמוקה:
מצע של עלי חסה - אפשר מעורב עם עלי בייבי
ירקות שאוהבים
תפוח אדמה מבושל
ביצים קשות
טונה
עגבנייה
מלפפון
מלפפון כבוש
זיתים שחורים - קלמטה
שעועית ירוקה מעודנת - חלוטה
תירס
קוביות גבינה בולגרית או צפתית
פלפל מתוק צהוב/ירוק

הרוטב:
חומץ
חומץ בלסמי - מעט
סוכר טיפה
מים
שום כתוש
מל"פ
מיונז כף
חרדל חצי כפית
לנער היטב ולהזליף מעל הסלט


תהנו...גילה

 

לינדה7

New member
לבנות על השיתוף למתכונים


תודה לגילוש על הפינה השבועית
אוכל עדתי והפעם אוכל צבעו<font>נ</font>י


לנמשוקה
על השיתוף.
ליפצוק

לים רגוע

לינדה






 
סלט ערבי עם כדורי לבנה

הג'וניור הודיע אני בדרך , ספרתי על תבשלים שהכנתי לשבת ותשובתו אמא באלי על סלט קצוץ ...
אז הוכן סלט קצוץ עם המון זעתר ונענע מהגינה וכדורי לבנה עזים תוצרת בית .
לוקלוקו ...

 
למעלה