לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'במסגרת פינת האוכל העדתי - היום קינוחים קרים'
במסגרת פינת האוכל העדתי - היום קינוחים קרים
<< ההודעה הנוכחית
01/06/2015 | 07:16
6
150
אנה שתפו אותנו בקינוחים קרים, הקיץ לפנינו, ואין כמו קינוח קר מנחם....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רסק תפוחי עץ עם תוספות'
רסק תפוחי עץ עם תוספות
01/06/2015 | 07:20
145

רסק תפוחי עץ עם תוספות
 
שתי אופציות נהדרות לקינוח
הבסיס – רסק תפוחי עץ:
2 קילו תפוחי עץ מזן הפינק ליידי(אפשר סמיט) – לקלוף, לחתוך לרבעים ולבשל עם מים, מעט סוכר או דאייטיפ, וכמה פילחי לימון על קליפתו(אני שמה הרבה מים, ואז מרוויחה גם מיץ מרענן ונפלא)
 
מסננת את התפוחים או לחילופין מוציאה מהסיר את הנוזלים (משאירה כוס נוזלים לריסוק עם התפוחים) וטוחנת עם מיקסר מוט את התפוחים, מאפסנת עד האירוח.
 
ציפוי אחד: + טיפ
יש להכין בנוסף:שוב בהתאם לכמות האורחים.
1-2 שמנת מתוקה רגילה/פרווה (אני משתמשת עם ריץ')
סוכר וניל/או נוזלי
קופסת קוקטייל פירות (אם בקיץ – לקרר)
טיפ: לניטרול הטעם הנילווה לשמנת המתוקה (פרווה) מניסיוני מוסיפה שתי כפות סילאן (לא תאמינו שזה פרווה)
 
ציפוי שני - סורבה תות של אריאלה
 1 כוס סוכר
  כוס מים
 4 כפות מיץ לימון
 250 גרם תות שדה נקי וחתוך
1 כף סירופ פטל (לא חובה)נענע לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה בינונית להמיס את המים והסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים ולצנן.
את התותים הנקיים מרסקים למחית חלקה בבלנדר
מוסיפים את סירופ הסוכר למחית הפרי מוסיפים מיץ לימון וסירופ פטל מערבבים היטב ומעבירים לקערת פלסטיק רחבה בפריזר לשעה.
אחרי שעה מעבירים לבלנדר, מרסקים , מחזירים לקערת הפלסטיק, או לכלים איתם רוצים להגיש את הסורבה ומקפיאים שוב עד למועד ההגשה
ולהכנה:
מוזגים לכלי הגשה את רסק התפוחים כדי 3/4 הכלי
מקשטים עם קצפת כמו בתמונה
ובעזרת כף מניחים במרכז הקצפת פירות מהקוקטייל או קולפים עלי כותרת מהסורבה ומניחים מעל הרסק.
ובתיאבון...תהנו.
 
קל ואטרקטיבי מאוד...וטעיםםםם.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' שושני מלבי'
שושני מלבי
01/06/2015 | 07:23
1
112
 
 
שושני מלבי
מקור ותמונות:אילנית12
חומרים:
1 כוס קורנפלור
1 כוס מים קרים
- - - - - - - - - - - - -
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
1 כפית מי ורדים אם משתמשים בתמצית לשים  1 או 2 טיפות.
3/4 כוס סוכר או פחות לפי הטעם.
לקישוט:
סירופ מלבי
קוקוס,שקדים ועוד..
הכנה:
שמים בקערה את הקורפלור והמים ומערבבים היטב עד שלא יהיה גושים מניחים בצד.
בינתיים מרתיחים את החלב המים הסוכר
ברתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים וואת המי ורדים ,בשלב זה התערובת מסמיכה מערבבים היטב מנמיכים ומבשלים כ5 דקות תוך ערבוב מתמיד.
מוזגים לכלים ,מכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
שמים במקרר מינימום 6 שעות.
בהצלחה למכינים.
 
לכל התמונות וההסברים:
 
תמונות משוק האיכרים בנמל תל אביב:
 
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת שכבות '
עוגת שכבות
03/06/2015 | 10:14
126
 
 
                                    לא תמיד בא לי להדליק תנור בשביל עוגה אחת !!
                                                   אז החלטתי לאכין עוגה קרה שתהיה טעימה וחגיגית 
         תכינו את המוצרים להכנת העוגה ואם אין רוצו לסופר ליקנות 
       מצרכים :
  1. קילו גבינה לבנה 5%,
  2. 3שמנת מתוקה,
  3. 2 אינסטנט פודינג אחד שוקולד אחד וניל,
  4. כוס חלב ,
  5. 100 גרם שוקולד לבן,
  6. 400 גרם ביסקיוטים פתי בר,(אני השתמשתי בפתיבר לבן ופתיבר בטעם שוקולד )לא חובה,
 
 
      אופן ההכנה:
  • את השוקולד הלבן להמיס במיקרו לכמה שניות ..ואותו מוסיפים בהדרגה לקצפת בהדרגה שלא היו גושים,
  • להקציף את השמנת המתוקה עם החלב והגבינה והאינסטנט לקצף קרמי , 
  • לקחת תבנית בגודל 27-33 ס"מ ,להניח שכבה ראשונה בביסקיוטים למרוח שכבה דקה מהקרם ,
  • להניח שכבה שניה ולמרוח כך לעשות ביתר השכבות  עד הסוף ,ניתן בעזרת שק זילוף לזלף לקישוט לא חובה #
 
  •  לקחתי מעט מהקרם והוספתי כפית שוקולית וזילפתי ,
  • לא להרטיב את הביסקיוטים להניח אותם כך יבשים ,
 
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מוס מוקה'
מוס מוקה
04/06/2015 | 07:25
91
 
 
        מצרכים:                                      
  1. ​250 גרם גבינה לבנה 5%,
  2. כוס חלב,
  3. 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל,
  4. 250 גרם שמנת מתוקה,
  5. 2כפות ממרח נוטלה.
        אופן ההכנה:
  • להקציץ את השמנת המתוקה עם החלב ולהוסיף בהדרגה את הגבינה ואת הפודינג ,
  • ובהמשך להוסיף את הממרח נוטלה ,
  • שהמוס יציב לקחת שקית זילוף להכניס את המוס לשקית ,
  • לגזור פתח לזלף בכוסות ולהכניס למקרר עד להגשה ,
  • בנתיים להמיס שוקולד מריר בתוספת כפית שמן במיקרו כמה שניות ,
  • בעזרת שקית זילוף קטנה לעשות  צורות על גבי נייר אפיה ,
  • לתת להתקרר ובזמן ההגשה להוסיף את קישוט השוקולד באהבה .
  • http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?fold...
תמיד כייף לפנק לפנק את בני הבית במוס קל להכנה וכמובן גם טעיםםםםםםם.
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קינוח מבסקוויט לוטוס פרווה'
קינוח מבסקוויט לוטוס פרווה
04/06/2015 | 10:05
1
113
מה צריך:
עוגיות לוטוס
1 שמנת מתוקה להקצפה פרווה/ חלבית
ממרח לוטוס
1 ח אינסטנט פודינג וניל
לקישוט שוקולד מריר
אופן ההכנה:
להקציף את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודיג .
לשים תלולית של הקצפת על עוגיה ולהכניס למקפיא ל20 דקות.
לחמם את ממרח הלוטוס 20 שניות במיקרו.
להוציא את העוגיות מהמקפיא ולמרוח על תלולית הקצפת את ממרח הלוטוס.
לשים שוב במקפיא לרבע שעה.
להמיס בשקית נילון במיקרו שוקולד מריר לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף על הממרח לוטוס.
לשמור במקפיא עד להגשה.
תכינו לא תתאכזבו [wink]  גם הילדים לא יתאכזבו [cheeky] [cheeky]
בהצלחה שבת נעימה וטעימה
שלכם טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ניראה..'
ניראה..
04/06/2015 | 12:42
20
תודה לינדה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ