בפינת האוכל העדתי, נתבקשנו להביא אוכל עם "אורז"

ninga 3

New member
בפינת האוכל העדתי, נתבקשנו להביא אוכל עם "אורז"

יכול להיות כתוספת, בממולאים, או בממתק..כמו בתמונה שלפניכם - אורז בחלב לשבועות - מעדן אמיתי של מגי התותחית.


אורז בחלב או סטולאץ' או פודינג אורז של מגי ממתכונים
06/02/08

1.5 כוסות אורז עגול מנוקה ושטוף היטב
750 מ"ל חלב
400 גר' סוכר = 2 כוסות
1 שקית סוכר וניל
גילה - הוספתי כמה טיפות מיי זאער (מיי ורדים)

לשים את האורז בסיר ולהוסיף 3 כוסות מים. לבשל במשך 10-15 דקות ולסנן מים מיותרים (אם נשארים).
בסיר בעל תחתית כבדה לשים את האורז המבושל מעט, סוכר, חלב וסוכר וניל ולבשל על אש קטנה תוך ערבוב מפעם לפעם עד שכל החלב נספג והאורז מתבשל למרקם פודינג.
יש כאלה שאוהבים לאכול את הפודינג קר, אצלנו אוהבים אותו חמים.

אפשר לפזר מעל סוכר ולצרוב עם מבער או מתחת לגריל בתנור חם מאוד.
אני פיזרתי מעל צימוקים.

מגי

 

ninga 3

New member
קישואים ממולאים נוסח סורי-חאלבי

הקישואים לפי מתכון של גיסתי אסתר כהן הגדולה - לפי העידה הסורית-חאלבית
הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן.

250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:
3-2 כפות רסק עגבניות
(לנסות להוסיף)עגבנייה טרייה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)...תהנו...גילה
נענע יבשה - מכינים לבד בקליי קלות
לוקחים צרור של נענע, שוטפים היטב ומנערים משאריות המים, מפזרים על צלחת גדולה, ומכניסים למיקרו ל-5 דקות (אל פחד, זה גם לא מספיק) הצרור נראה גדול, אל דאגה הוא מתכווץ, לאחר 5 דקות, מוללו את הנענע או היפכו אותה להמשך יבושה, לעוד 2-3 דקות, (תלוי במיקרו) יבשו ובידקו עד שהיא מתפוררת במגע האצבעות, קריספית.

 

ninga 3

New member
קובה אורז של יפנית

קובה אורז של יפנית
[לחץ להגדלה] מצויין
מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות
4 כוסות אורז שטופים (כוס אורז לפני בישול=ל-3 כוסות אורז מבושל)
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
1/2 1 כוסות קמח - ואפשר עוד 1/2 כוס אם צריך/ בפסח קורנפלור
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות/בהרט/פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום, מרק בצל

הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) ומצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים

הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות (יוצאים הרבה)) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה/ בפסח קורנפלור, מעצבת את הקובה השטוחה ומטגנת.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים,
תהנו....

 

ninga 3

New member
אורז חגיגי עם שעועית אדומה וגזר של השף חיים כהן

אורז חגיגי עם שעועית אדומה וגזר של השף חיים כהן
כוס שעועית אדומה מושרית ומבושלת
2 כוסות אורז יסמין
קילו גזר קלוף וחתוך קוביות קטנות 1X1 ס"מ
כוס שמן
1-2 כפות מלח גס
1/2 כפית קינמון
2-3 תפו"א לתאגיד (קלוף ופרוס לאורך ולא דק)
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
שוטפים את השעועית במסננת, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא מתרככת. מסננים ומניחים בצד.

בוררים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.

מחממים במחבת חצי כוס שמן ומטגנים את קוביות הגזר על להבה בינונית, עד שהן מתחילות להתרכך ומקבלות צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.

מרתיחים סיר מים עם המלח וכף שמן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות. מסננים ושוטפים קצת במים זורמים. מיבשים את הסיר.

משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים לכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת הקינמון. מוסיפים בזהירות כוס מים, מנענעים כדי לערבב את השמן והמים, ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר.

מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן אורז לבן וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.

מערבבים את האורז, השעועית והגזר. מניחים את התערובת על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות, כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כשבע דקות, עד שעולים מהסיר אדים. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים, ומכסים במגבת ומכסה. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת (כדי לפזר את החום באופן שווה בתחתית הסיר), ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע .

 

ninga 3

New member
אושפלוב תבשיל אורז, גזר וכבש של השף ישראל אהרוני..

אושפלוב תבשיל אורז, גזר וכבש של השף ישראל אהרוני.. 121/10/2005

המצרכים:
4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
1/2 כוס שמן
1 ק”ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
8 גזרים קלופים חתוכים ל”גפרורים” דקים
1 כף גרגירי כמון שלמים [גילה -אני שמתי אבקה וקצת פחות]
1/2 כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים
תבלינים: כף מלח, כפית פלפל, כף כמון, אפשר מרק עוף.
2 ראשי שום שלמים - חצויים
3 כוסות אורז עגול
כוס גרגירי חומוס לאחר השרית לילה

אופן ההכנה:
.1. שוטפים היטב את האורז, מסננים ומשרים אותו בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.

.2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משחים יפה. מוסיפי חופן גזר, מערבבים, מוסיפים גם חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

.3. מוסיפים על הבשר בשכבה אחידה את שאר הגזר, מוסיפים שכבות [בלי לגעת או לערבב] מפזרים מעל את הצימוקים וגרגרי החומוס, כמון ופלפל. מניחים על הגזר את ראשי השום חצויים.

.4. מוסיפים לסיר את האורז המסונן. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז [על כל כוס אורז כוס מים, כי יש נוזלים נוספים בסיר],. ”מחוררים” באורז 5-6 גומות עד עומק הסיר, מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כשלוש ארבע שעות, או בסיר לבישול איטי 4-6 שעות..
אפשר לשים בתחתית [אם זה מתבשל בתנור] פרוסות תפוחי אדמה
תיאבון..!!!

 

ninga 3

New member
בחש. אורז בוכרי ירוק עם בשר כבש וכבד עוף

בחש אוכל בוכרי של אהרוני
[בחש. אורז בוכרי ירוק עם בשר כבש וכבד עוף]

מיצרכים:
250 גרם בשר כבש
150 גרם כבד עוף טרי נקי משומן וגידים (כ-3 כבדים)
1 בצל סגול קצוץ
1 כף כמון גרגירים
3-4 כפות שמן
2 צרורות כוסברה
1 שמיר
מלח, פלפל גרוס
3/4 כוס מים רותחים

אופן הכנה:
חותכים את בשר הכבש לחתיכות קטנות (כמו בשר קצוץ), משאירים את השומן.
חותכים את כבדי העוף לקוביות קטנות.
שמים את השמן בסיר ומטגנים את הכמון והבצל .
מוסיפים את הבשר וכבדי העוף, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד השחמה.
מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את האורז, ממליחים מעט ומערבבים דקותיים.
מוסיפים מים רותחים עד ס"מ מעל לאורז, מבשלים ללא מכסה על להבה גבוהה עד שרוב המים מתאדים.
קוצצים היטב את הכוסברה והשמיר.
מוסיפים את הירק הקצוץ, מערבבים היטב כך שכל האורז יהיה ירוק.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות.
מורידים מהאש ומעבירים לצלחות הגשה.

 

לינדה7

New member
אורז אדום


~~קבלו במתכון קל להכנה טעים ובריא.
מצרכים :
2כוסות אורז אדום של סוגת,
4 כוסות מים,
1 בצל,
כף שמן,
2 גזרים,(לא לוותר זה משדרג את המנה והטעם)
כפית פלפל שחור,
כפית כמון,
כפית מלח,
כף אבקת מרק לא חובה?
אופן ההכנה:
לשטוף את האורז ,,,,להניח בסיר לבישול האורז לחמם כף שמן ולהוסיף את הבצל הקצוץ לאדות מעט להוסיף את הגזר המגורר ואת האורז להמשיך לטגן מעט ,
להוסיף את התיבול ואת המים לתת רתיחה לכסות את הסיר ולהקטין את האורז לבשל כ40 דקות או עד שכל המים ניספגו לא לגעת באורז לתת להתקרר מעט ואחרי זה
בעזרת מזלג לגרף לכסות במגבת עד להגשה.
לבריאות

לינדה

http://lindushfood.blogspot.co.il/2015/05/blog-post_27.html

 

korina2222

New member
אחלה תודה רבה, רציתי להיות בטוחה

בדיוק סיימתי להכין, מקווה שיצא טוב :)
 

נמושקה1

New member
אורז פרסי שאי אפשר להפסיק לזלולל

2 כוסות אורז
1-2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים עם הקליפה
2 גזרים מגורדים גס
3 גבעולים ועלים של סלרי קצוצים דק.
כוס צימוקים
כוס אגוזים קצוצים גס
שמן
מלח
פלפל שחור


.
אופן ההכנה:
לשים שליש כוס שמן בסיר ולהניח את תפוחי האדמה מסודרים בתחתית הסיר להדליק את הגז
על להבה בינונית.
בנתיים לשים את האורז בתוך סיר עם מעט שמן וכף מלח אורז ומים ולבשל כ5-6 דקות.
לסנן ולשטוף את האורז.
לגרד את הגזר .לקצוץ את הסלרי .
לשים בקערה את הגזר הסלרי הצימוקים והאגוזים. להוסיף את האורז.
לערבב היטב .להוסיף פלפל שחור חצי כפית סוכר.וחופן שמן. לערבב היטב.
להוסיף את כל הכבודה לסיר על תפוחי האדמה תפוחי האדמה .
לשים מגבת על המכסה ולכסות היטב את הסיר.
להגביה את הלהבה ל5 דקות.
להנמיך את הלהבה אחרי חמש דקות ולבשל כ20-30 דקות לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול.
להציץ בסיר בזהירות אחרי 30 דקות אם האורז עדיין יבש להוסיף 2-3 כפות מים ולסור לעוד כ5- דקות בישול.
לכבות את הגז ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.
זהו. תהנו מהתבשיל חם קר עם תוספת בלי תוספת מבטיחה...
אם הכנתם שתפו אותי אשמח מאוד.
בהצלחה
שלכם
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2377631&r=1[/URL]

 

נמושקה1

New member
כן למה לאאא??? שטופים היטב הקליפה שומרת

שהפרוסות לא יתפרקו .גם בתפוח אדמה מוקרם אני שמה עם קליפה
שבת שלום
טובה
 

korina2222

New member
תודה רבה, ההודעה שלי לא שורשרה למקום הנכון, הכנתי את זה

ויצא נהדר
 
למעלה