אוכל עדתי - שבועות - קינוחים ועוגות

ninga 3

New member
אוכל עדתי - שבועות - קינוחים ועוגות


פליז שתפו...




 

yafchuk1

New member
שמש שמרים וגבינה


לבצק
500 גר` קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1 יוגורט טבעי/שמנת חמוצה 9%
1/2 שקית שמרית
2 חלמונים
100 גר` חמאה מומסת
קורט מלח
למלית
400 גר` גבינת כנען/טוב טעם
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
25 גר` חמאה רכה
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
2 כפות קורנפלור
ביצה למריחה
סירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים

ההכנה
מעבירים למיקסר את כל חומרי הבצק עם וו לישה ומעבדים לבצק חלק כ-5 דקות
מתפיחים כשעתיים/לילה במקרר עד להכפלת הנפח
מערבבים היטב גבינה וסוכר מוסיפים וניל חלמונים וקורנפלור ומעבירים למקרר עד לשימוש
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים מניחים על נייר אפייה ומרדדים 2 עיגולים בגודל 26 ס"מ
מורחים מלית על העיגול הראשון מניחים את העיגול השני מעל
מסמנים במרכז עיגול בקוטר 8 ס"מ בעזרת רינג מחלקים את המאפה ל-12 חלקים שווים
מסובבים כל חלק סביב עצמו פעמיים כמו בורג
מניחים מעל רינג של עוגה בקוטר 26 שהמאפה לא יחרוג ויישאר עגול
מתפיחים עוד שעה מורחים ביצה טרופה ומכניסים לאפייה 30 דקות ב-180 מעלות
מכינים את הסירופ מביאים לרתיחה ומצננים
מוציאים מהתנור מורחים את הסירופ על המאפה החם

 

לינדה7

New member
גילוש


גילוש תעלי את המתכונים לעוגת הגבינה ולרולדת השמרים במילוי הגבינה


תודה מראש
לינדה
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים

עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים

750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9% (אני קונה של טרה, יש לגבינה טעם מיוחד)
1 שמנת רגילה
4 כפות גדושות קורנפלור
4כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס סוכר
3 סוכר ווניל
5-6 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
מעט גרידת לימון [קליפה צהובה ויפה]לא חייב

לערבב את הגבינה בקערה עם השמנת, הפודינג, הקורנפלור, הווניל מוסיפים חלמונים [צהובים] וגרידת לימון, בוחשים היטב .
מקציפים לחוד, חלבונים + כוס סוכר, מוסיפים את הקצף לגבינה (אני מורחת את תחתית העוגה במעט שמן קנולה ומפזרת מעל כפית סוכר = לפי אהרוני)ומערבבים בקיפול עדין...
שופכים לתבנית מרובעת גדולה או עגולה מס’ 28 להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית התנור ולפזר 3 כוסות מיי ברז מסביב...[העוגה נאפת על אדים]
אופים 12 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואח"כ ב-170 מעלות לעוד כ-50 דק' של אפיה...להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררותה ולהנות..

הציפוי:
3 שמנת חמוצה (לקחתי 2 של יוטבתה ו-1 של תנובה 9%, ) - להוציא מהגביעים לקערית, ולהוסיף:
3 כפות סוכר
6 שקיות סוכר וניל
*לערבב ולשפוך על העוגה, להחזיר לתנור חם וכבוי למשך חצי שעה...לצנן ולקרר במקרר לפני הוספת הקצפת.
ניתן להוסיף מעל או במקום קצפת:
שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט ווניל
להקציף יחד ולמרוח מעל...בהצלחה.

 

ninga 3

New member
רולדות שמרים עם גבינה..חבל”ז..

רולדות שמרים עם גבינה..חבל”ז.. גילה
4 רולדות שמיישרים.אפשר להקפיא [עוטפים בנייר כסף חצאי]
הבצק:
5 כוסות קמח רגיל
200 גר’ חמאה
3 סוכר ווניל
6 כפות סוכר
שימרית (50 גר') או 2כפות שטוחות שמרים יבשים
כוס וחצי חלב פושר
4 חלמונים [צהובים]
ללוש לבצק נפלא, לעטוף בניילון, ולהשהות במקרר כחצי שעה.
המלית:
1/2 קילו ריקוטה/אורדה + 2 חב' טוב טעם
כוס סוכר
3 סוכר ווניל
1/2 שקית אינסטנט פודינג ווניל או 3-4 כפות
בייצה שלמה
-מעט גרידת לימון. [לא חייבים]
חופן צימוקים – אם אוהבים

הבצק לא תופח, או ממש מעט מאוד.
שמתי אותו מכוסה בניילון במקרר והוצאתי למחרת כשעתיים לפני ההכנות והאפייה.
לחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, לרדד כל עלה באורך 40 ס”מ בערך, להניח כ-5 כפות גדושות מלית גבינה ומלמרוח על 3/4 הבצק בצד הרחב, לגלגל לרולדה ולהניח על נייר אפיה כשהתפר למטה], למרוח בייצה טרופה לפזר שומשום, ולאפות בחום בינוני עד שאפוי יפה...בתיאבון..[בתבנית תנור אחת נכנסים כל ארבע הרולדות]

בפעם האחרונה – מרחתי חלבון על הרולדות ובזקתי מעל אבקת סוכר, ושוב מרחתי – יצא מיוחד וטעים.

 

נמושקה1

New member
השבת שלי עוגת גבינה בחושה

הכנתי אותה שבוע שעבר הכנתי אותה השבוע פעמיים כמובן שהיא יצאה מהבית לילדים ולשכנים זה לא שאני זללתי אותה אבל זו עוגה בהחלט נזללת טעמה כשל פודינג ולדברי אלה שאכלו (גם אני
" ורציתי עוד ליישר אבל אסור לי) היא אכן טעימה מאודדד והכי חשוב בלי הפרדת ביצים בלי הרבה רעשים וצילצולים עירבוב והופ לתנור וחומרים שיש בכל בית..
חצי קילו גבינה 5%.
1 שמנת חמוצה9%
5 ביצים
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
כוס סוכר
חמאה או שמן לשימון התבנית
חצי כוס אגוזי מלך טחונים (לפיזור בדפנות ותחתית התבנית )לא חובה אבל טעים ומשדרג
לקבלת שיש כף שטוחה קקאו (שאותה מערבבים עם חצי כוס מהעיסה ) / או מטבעות שוקולד לא חובה
אופן ההכנה:
בקערה לשים ביצים וסוכר ולהקציף עם מזלג או כף או מיקסר ידני להוסיף את השמנת להמשיך לערבב להוסיף את תמצית וניל
להוסיף את הגבינה לערבב היטב
להוסיף את האינסטנט פודינג הקמח והקונפלור ולערבב היטב
כאן אם אתם רוצים תורידו מהעיסה טיפונת יותר מחצי כוס תוסיפו לזה כף שטוחה קקאו תניחו בצד
לשמן היטב תבנית בחמאה את התחתית ואת הדפנות ולפזר את האגוזים כך שיכסו את התחתית והדפנות .
לצקת את התערובת הבהירה לתבנית .
את הכוס עם הקקאו למזוג בנקודות על התערובת הבהירה
אחרי שמזגנו את תערובת הקקאו להרים בזהירות את התבנית ולהקיש קלות על השיש כמה פעמים שהתערובת הכהה תשקע בתערובת הבהירה.
ליצירת מראה שיש קחו שיפוד ותעברו איתו בין הנקודות הלוך וחזור.
אפשרות שניה פשוט לקחת מטבעות שוקולד ולהטביע בתוך הבלילה.
כמובן רק אם אתם אוהבים אם לא תשאירו תערובת בהירה של הגבינה גם זה טעים
לחמם תנור ל190 מעלות לאפות כרבע שעה. אחרי רבע שעה להוריד טמפרטורה ל170 מעלות ולאפות עוד כשעה .
לכבות את התנור ולפתוח את הדלת העוגה תצטנן בתנור .
להכניס למקרר מכוסה לפחות ללילה./ מזהירה אתכם [surprise] אל תנסו לטעום לפני שהעוגה נחה במקרר [cheeky]
העוגה טעימה כשהיא קרה עם כוס קפה אוי אויייי
ואל תשכחו להזמין אותי לכוס קפה עם פרוסה מהעוגה [indecision]
בהצלחה
ושבת שלום
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=5276745[/URL]
בבלוג יש עוד תמונות מהעוגה כנסו ותהנו

 

ninga 3

New member
עוגת מוס גבינה קרה עם ציפוי גנאש שוקולד לבן - מעולה!!!

עוגת מוס גבינה קרה עם ציפוי גנאש שוקולד לבן - מעולה!!! של יהודית צ'יפרוט-לוי

לטבול בישקוטים בחלב בננה ולסדר בתבנית
[אני גילה טבלתי בחלב מהול בליקר בננות –מעולה]

להקציף יחד:
1/2 2 שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 איסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
להוסיף: 500 גרם גבינת סקי 5% בתנועות קיפול
לערבב עם שקית ג'לטין מומס ב-1/4 כוס מים רותחים, לערבב עם 2 קוביות קרח ואח"כ עם הגבינה והקצפת.
ולשפוך מעל הבישקוטים וליישר.
להמיס בסיר כפול 100 גרם שוקולד לבן+ 1/4 שמנת מתוקה [63 מ,ג] לאחר מכן להוסיף את הרבע שמנת הנותרת כשהיא קרה בזהירות לשפוך על העוגה ולנענע עד שהכל מצופה
ולהכניס למקרר לכמה שעות.

* הכנתי בתבנית חד פעמית בגודל רגיל.
* לא לוותר על חלב הבננות לבישקוטים מוסיף המון.
* בהצלחה, עוגה מעולה עם טעם של עוד...

 

ninga 3

New member
עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)

עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)
הבצק:

200 חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר (המלצה חדשה)> אבקת סוכר
3 חלמונים (צהובים)
2 סוכר ווניל
לבחוש תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....

המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)

אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון

 

ninga 3

New member
עוגת זברה של קרין גורן

עוגת זברה של קרין גורן

שידרוג יפה לעוגה פשוטה. עוגת זברה
חומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק גמישה (חד פעמית או סיליקון בלבד, כדי שהחילוץ יהיה נוח)

לעוגה:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
1 קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
20 ביסקוויטים פתי בר שוקולד (קצת יותר מחצי חבילה)

להרטבת הבסקוויטים:
1 כוס חלב

לקישוט:
2 שורות של קוביות שוקולד חלב (טבלה, לא להפריד לקוביות)

ההכנה:
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
2. מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).
3. טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד הוא נוגע בתחתית התבנית.
4. ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
5. מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית. מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה. מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.



 

ninga 3

New member
מלבי נהדר..של אהרוני

מלבי של אהרוני
להכנה:
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור
מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים(לא שמתי)
להגשה:
תרכיז רימונים עשוי בבית (יש לקנות סירופ מוכן למלבי)
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים גס (שמתי אגוזי מלך קצוצים ופיזרתי מעט קוקוס)
ההכנה:
שמים בסיר את החלב, שמנת, סוכר וזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. יוצקי לכוסות זכוכית. מכסים ומקררים היטב.
יוצקים מעל סירופ רימונים, ומפזרים גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים...תהנו.

 
למעלה