השבת שלי עוגת גבינה בחושה
הכנתי אותה שבוע שעבר הכנתי אותה השבוע פעמיים כמובן שהיא יצאה מהבית לילדים ולשכנים זה לא שאני זללתי אותה אבל זו עוגה בהחלט נזללת טעמה כשל פודינג ולדברי אלה שאכלו (גם אני
" ורציתי עוד ליישר אבל אסור לי) היא אכן טעימה מאודדד והכי חשוב בלי הפרדת ביצים בלי הרבה רעשים וצילצולים עירבוב והופ לתנור וחומרים שיש בכל בית..
חצי קילו גבינה 5%.
1 שמנת חמוצה9%
5 ביצים
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
כוס סוכר
חמאה או שמן לשימון התבנית
חצי כוס אגוזי מלך טחונים (לפיזור בדפנות ותחתית התבנית )לא חובה אבל טעים ומשדרג
לקבלת שיש כף שטוחה קקאו (שאותה מערבבים עם חצי כוס מהעיסה ) / או מטבעות שוקולד לא חובה
אופן ההכנה:
בקערה לשים ביצים וסוכר ולהקציף עם מזלג או כף או מיקסר ידני להוסיף את השמנת להמשיך לערבב להוסיף את תמצית וניל
להוסיף את הגבינה לערבב היטב
להוסיף את האינסטנט פודינג הקמח והקונפלור ולערבב היטב
כאן אם אתם רוצים תורידו מהעיסה טיפונת יותר מחצי כוס תוסיפו לזה כף שטוחה קקאו תניחו בצד
לשמן היטב תבנית בחמאה את התחתית ואת הדפנות ולפזר את האגוזים כך שיכסו את התחתית והדפנות .
לצקת את התערובת הבהירה לתבנית .
את הכוס עם הקקאו למזוג בנקודות על התערובת הבהירה
אחרי שמזגנו את תערובת הקקאו להרים בזהירות את התבנית ולהקיש קלות על השיש כמה פעמים שהתערובת הכהה תשקע בתערובת הבהירה.
ליצירת מראה שיש קחו שיפוד ותעברו איתו בין הנקודות הלוך וחזור.
אפשרות שניה פשוט לקחת מטבעות שוקולד ולהטביע בתוך הבלילה.
כמובן רק אם אתם אוהבים אם לא תשאירו תערובת בהירה של הגבינה גם זה טעים
לחמם תנור ל190 מעלות לאפות כרבע שעה. אחרי רבע שעה להוריד טמפרטורה ל170 מעלות ולאפות עוד כשעה .
לכבות את התנור ולפתוח את הדלת העוגה תצטנן בתנור .
להכניס למקרר מכוסה לפחות ללילה./ מזהירה אתכם [surprise] אל תנסו לטעום לפני שהעוגה נחה במקרר [cheeky]
העוגה טעימה כשהיא קרה עם כוס קפה אוי אויייי
ואל תשכחו להזמין אותי לכוס קפה עם פרוסה מהעוגה [indecision]
בהצלחה
ושבת שלום
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=5276745[/URL]
בבלוג יש עוד תמונות מהעוגה כנסו ותהנו