אוכל עדתי - שבועות - פסטות ומאפים

נמושקה1

New member
חדש בבלוג קובניות ממולאות בגבינה

ועלי סלק אוצצצצצצצ טעיםםםם אל תפספסו תכינו
מה צריך:
1 ק"ג קמח ( יוצא הרבה כדי שתוכלו לחלק לשכנים ואל תשכחו אותי [cheeky] )
60 גרם סוכר חום
2 כפות דבש
1 כף מלח
חצי כפית א' אפיה
50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים יבשים
2וחצי כוסות חלב/ מים (עדיף חלב )
למילוי:
צרור מכובד של עליסלק (גם הירוק וגם הלבן)
כמה גבעולים של בצל ירוק (כל המרבה הרי זה משובח)
חופן פיטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
200 גרם חמאה מומסת וקרה
2 קופסאות גבינה 5%
חבילה של כל גבינה קשה מלוחה
3 כפות קמח
פלפל שחור ,אבקת שום.
לזריה על המאפה:
קצח., שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את כל החומרים ולהוסיף את החלב /המים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מעט נוזלים)
ללוש בצק רך מאוד לשמן את הבצק במעט שמן ,לכסות ולהתפיח. (אפשר להכניס למקרר בשקית נילון ולעבוד איתו למוחורת )
בנתיים שהבצק תופח נכין את המילוי
לקצוץ את הגבעולים של עלי הסלק (החלק הלבן ) לקוביות קטנות . לבשל במים כ10 דקות לקצוץ את החלק הירוק של עלי הסלק ולהוסיף אותם לגבעולים שמתבשלים.לבשל עוד כ5 5-6 דקות, להסיר מהאש ולשים במסננת להגרת הנוזלים ולצינון .מידי פעם לסחוט את העלים המבושלים.
את הגבינה המלוחה לגרד במגרדת ולערבב אותה עם הגבינה 5% הקמח ,הפיטרוזיליה,בצל ירוק , תבלינים (אין צורך להוסיף מלח כי הגבינה מספיק מלוחה) להוסיף את עלי הסלק ולערבב היטב.
הערה / אני מוסיפה גם כוס גבינה צהובה מגורדת אבל זה ממש לא חובה.
להמיס את החמאה ולצנן היטב.
אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ל5 חלקים שווים.
על משטח מקומח לרדד את הבצק למרוח בחמאה. על החמאה למרוח חלק מהמלית ולגלגל לרולדה.
לשמן היטב מגש עגול בחמאה ולחתוך את גליל הבצק ל3 ס"מ לשים במרחקים של ס"מ וחצי זה מזה.
לפזר קצח ושומשום ולהניח להתפחה.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30-35 דקות.
לקראת סיום האפיה אני מפזרת קוביות חמאה קטנות על המאפה.
מה אגיד לכם ????? עונג של מאפה [wink] [cheeky]
המאפה מעולה בהקפאה כך שתוכלו להכין כבר לשבועות [devil]
בהצלחה ובברכת חג שמח
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=5274790[/URL]

 

נמושקה1

New member
ו
ואיך אפשר בלי קאדה


לבצק
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .
למילוי:
3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.
גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.
קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
לערבב הכל ביחד.
אופן ההכנה:
לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.
לכסות ולהניח להתפחה .
ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.
לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .
עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.
לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.
הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .
אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .
מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן
אבל את הראשון חובה עליכם לאכול
כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.
בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך יצא.
שלכם
טובה.
נ.ב ממכר זהירות
בברכת חג שמח לכל המבקרים
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2390191[/URL]

 

נמושקה1

New member
וקנלוני ממולא בגבינות

מה צריך:
1 חב` קנלוני ( בדיוק מספיק למילוי )

למילוי:
חבילה של עלי תרד או חבילה של מנגולד ( עלי סלק ) עלים בלבד
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון הבצל
250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 קופסה קוטג`
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומערים על עלי התרד. משאירים דקה, מסננים ומקררים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות ומצננים.
מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים.
ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להשאיר רווחים שלא ידבקו.

להקרמה:
2 מיכלי שמנת לבישול
1 כפית מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט קורט
כף קמח
רבע כוס חלב
בצל ירוק ( לא חובה )

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם התבלינים.
מערבבים היטב את כף הקמח ברבע כוס החלב ומוזגים לשמנת הרותחת. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.
למזוג על הקנלוני הממולא. לפזר למעלה בצל ירוק, לא חייב ומעט גבינה צהובה. לאפות 25- 30 דקות ב-180 מעלות.

נאכל בשמחה והנאה חם או קר.
בהצלחה
שלכם
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2366872[/URL]

 

נמושקה1

New member
חדש בבלוג מעשה בעוגת פיצה


מה צריך:
7 עלי סיגרים
רוטב פיצה
גבינות שאוהבים אצלכם / צהובה/מלוחה
טבעות זיתים /שחורים /ירוקים
כל תוספת שבני הבית אוהבים :פיטריות / תירס/ פלפלים/ בצל.
חמאה לשימון התבנית.
אופן ההכנה :
לשמן היטב את התבנית בחמאה בתחתית ובדפנות .
לשים עלה ראשון למרוח היטב ברוטב פיצה ולפזר עליו את התוספות (למרוח היטב גם בשולי הבצק שלא יתיבש)
על התוספות לשים עלה נוסף רוטב ותוספות וכן עד שמסימים את העלים.
לאפות ב180 מעלות כ35-40 דקות...ו- ל - ז- ל - ו ללללל
יאמיייייי [wink] יאמיייייי [wink] [wink]
בהצלחה[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=5275349[/URL]
שלכם טובה

 

נמושקה1

New member
מאפינס סולת ברוטב

מזכיר לי את בית הורי פעם בשבוע ארוחת צהוריים חלבית שזה כלל מנה ראשונה דיסת סולת
מנה עיקרית פלצ'ינטה (בלינצי'ס )של ההונגרים לצערי עדיין אין לי רשומה של הפלצ'ינטה מקווה בקרוב אעלה מתכון.
בנתיים תהנו מהמאפינס הזה.
טעיםםםם--לאוהבי דיסת הסולת

1 ליטר חלב
300 גרם סולת
50 גרם חמאה
150 גרם גבינת גאודה מגורדת
2 חלמונים
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
החומרים לרוטב:
1 שמנת לבישול 10%
2 קוביות בזיליקום של קנור
3 עגבניות רכות מרוסקות
קופסת פיטריות טריות פרוסות.
פלפל שחור
קורט סוכר
מעט מלח
כמה עלים של בזיליקום
כף שמן זית
לבחירה גבינה צהובה מגורדת /לפיזור על הרוטב.
אופן ההכנה:
מרתיחים את החלב
מוסיפים את הסולת תוך כדי בחישה מהירה.
מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את הגאודה המגורדת החמאה והתבלינים.
מערבבים את החלמונים בקערה קטנה ומוסיפים אותם תוך כדי בחישה מהירה לסולת.
מצננים את העיסה.
משמנים תבנית שקעים ובידיים רטובות מכינים כדורים בגודל של חצי מהשקע .
אופים בתנור שחומם ל200 מעלות בערך כ15 דקות או עד הזהבה יפה.
הכנת הרוטב:
בסיר שמים שמן מוסיפים את הפטריות מאדים כמה דקות עד לריכוך מעט של הפטריות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות המלח הסוכר ופלפל שחור .מוסיפים את קוביות הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עוד כמה דקות.
מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבב עד שהשמנת רותחת (כל הזמן לערבב ) .
ההגשה:
שמים שלושה מאפינס בצלחת יוצקים עליהם את הרוטב החם /למי שאוהב את טעם הבזיליקום לקרוע כמה עלים ולפזר.
ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת ולערבב עם הרוטב בהגשה.
אבלללל גם בלי זה מאוד טעים.
תהינו
ושיהיה בהצלחה
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2867757[/URL]

 

רותי410

New member
לזניה - מתכון של idorex

לזניה חלבית - idorex
רכיבים
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 בצל
2 ביצים
70 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
2 גביעי קוטג'
1 קופסת איטריות ללזניה
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור

הכנת רוטב העגבניות:
חותכים את הבצל לחתיכות דקות, מוסיפים למחבת שמן זית ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וממשיכים לבשל על אש בינונית.
את שתי שיני השום כותשים ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם. טיפ: אפשר להוסיף קטשופ במקום סוכר ומעט טימין
ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים מן האש. סוד: יש לבדוק היטב שאין גושים של עגבניות ושיני שום.
*אפשרות - על מנת לקבל את המרקם האחיד ללזניה יש לטחון את הרוטב במעבד מזון (לא חייב).
· הכנת תערובת הגבינה:
מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' ו50 גרם גבינת פרמז'ן. טיפ: במקום פרמז'ן אפשר 30 גרם מוצרלה.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי (כדאי בכמות מעטה). סוד: רצוי להוסיף כף פסטו.
הרכבת הלזניה:
בתבנית מרובעת, מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית.
יוצקים מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש מכל אחד) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה. טיפ: מומלץ לטעום את הרוטב כדי להגיע לטעם הרצוי
מכסים בגבינת הפטה הבולגרית שהכנו מראש, ברפרוף (לא לכסות הכול - במגע קל). סוד: צריך להקפיד על עבודה מדויקת, סבלנית ויסודית.
באותו האופן של 1,2,3 חוזרים פעמיים נוספות.
ולסיום מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז'ן לתוצאה מקסימלית של הלזניה.
· אפייה:
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ונותנים ללזניה עוד עשרים דקות נוספות של אפייה. טיפ: רצוי לתת ללזניה לעמוד בחוץ רבע שעה לפני ההגשה.
מגישים חם ונהנים מלזניה כפרית משובחת!!.
מבחר תוספות אופציונליות »
להוספת פן של דקורציה כמנת שף יש להוסיף גבינת חלומי צלויה/מטוגנת ומגורדת, וכן עשבי תיבול בהשמת דגש על אורגנו וקמצוץ של בזיליקום/טימין/רוזמרין.
לחריפות מתקתקה: תערובת יבשה של פלפל חריף אדום/ירוק (מומלץ מסוג שאטה), צ'ילי, מעט פלפל שחור דק, - תעשה את העבודה.
לקרירות רעננה: עגבנייה, מלפפון חתוכים דק עם מעט מלח ,לימון ושמן זית או כל סלט חי אחר תביא לטעם המופלא של לזניה חמה וירקות טריים קצוצים בטעם.

 

רותי410

New member
לזניה פטריות וגבינות - גיל חובב

לזניה פטריות עם רוטב בשמל – גיל חובב

מצרכים
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן

ללזניה:
עלי לזניה
1 כוס קצ’קבל מגוררת
1 סלסילת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים די דק
2 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה
מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כשלוש דקות). מסירים מהאש.
2. מכינים את הפטריות: מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
3. מרכיבים את הלזניה: אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!) מדלגים, כמובן על הבישול, וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי להשלים את הפאזל.
4. מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
5. על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה.
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.
7. מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.



 

רותי410

New member
לחמניות תלישה - פירגה

לחמניות תלישה עם גבינות – פירגה

לחמניות ענקיות בצורת זר בתבנית, מיועדות לתלישה והנאה מטריפה.

מצרכים בתוך קערה ג ד ו ל ה:
500 גרם גבינת כנען (או טוב טעם)
250 גבינה בולגרית
250 גבינה קשקבל או צהובה מגוררת שאתם מעדיפים
2 ביצים
כוס שמן
1/4 כפית מלח או לפי הטעם והדומיננטיות של הגבינות
1/2 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 שקית אבקת אפיה) ומכינים עוד קמח לזמן לישה.
אני לשה ביד. הבצק אמור להיות ממש טיפטיפה דביק. אם יבש להוסיף מעט אשל או שמנת ואם רטוב להוסיף עוד קצת קמח.
תוספות לא חובה: עשבי תיבול,עגבניות מיובשות,בצל מטוגן יבש,זעתר, זיתים קצוצים ועוד….
ללוש לבצק טיפה דביק ולהכין 10 לחמניות ענקיות בגודל תפוז
לסדר בתבנית פ א י מספר 26 (או תבנית מתפרקת) ע ל נ י ר אפייה,
(8 כדורים מסביב צמודים זה לזה ללא רווח ו-2כדורים באמצע.
להבריש ביצה ולפזר שומשום
לאפות בתנור חם 175 כ-30 דקות לבדוק ששחום ומוכן.
ניתן להקפאה ולחימום בתנור מחדש
תיהנו
http://www.pirge.co.il/בראנץ/לחמניות-תלישה-בגבינה-ללא-שמרים
י

 

רותי410

New member
קיש חצילים,עגבניות שרי וגבינות - המרכיב הסודי - אולגה

קיש חצילים עגבניות שרי מיובשות ופרמזן – המרכיב הסודי=אולגה


מרכיבים לקלתית (26 ס"מ):
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף) חצי ביצה (במידת הצורך עוד חצי)
100 גרם חמאה קרה

מרכיבים למילוי ורויאל:
1 חציל 250 מ"ל שמנת לבישול (קרטון קטן)
200 גרם עגבניות שרי מיובשות 50 מ"ל חלב
2 חופנים של צנוברים 2 ביצים
15-20 עלי נענע מלח ופלפל לפי הטעם
160 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת חצי אגוז מוסקט מגורר


אופן הכנה:
מכינים קלתית: במעבד מזון מערבבים קמח מנופה עם חמאה קרה חתוכה לקוביות עד שמתקבלת תערובת פירורית. בקערית נפרדת טורפים ביצה ומוסיפים חצי ממנה לתערובת היבשה. ממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד שהפירורים הופכים לרטובים יותר ודביקים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה עוד מהביצה הטרופה. את הפירורים מעבירים על השיש ומקבצים לכדי כדור בצק.
מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית אפייה או לחילופין מסדרים את הבצק בתוך התבנית ידנית. דוקרים עם מזלג ומעבירים לקירור של כחצי שעה.
מכסים את הבצק עם נייר אפייה, ממלאים את החלל הפנימי בקטניות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מורידים את המשקולת ומקררים. במידה והבצק אינו אפוי מספיק בתחתית, מחזירים את התבנית לתנור לחמש דקות ללא כיסוי.
מכינים חציל: חותכים אותו לפרוסות בעובי כ- 4-5 מ"מ, מקמחים ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את הרויאל עם התוספות: חותכים עגבניות שרי מיובשות לחצאים ועלי נענע שטופים ויבשים לחתיכות גסות. בקערה גדולה טורפים שמנת לבישול עם חלב וביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עגבניות שרי ונענע, צנוברים, 100 גרם גבינת פרמז'ן ותבלינים ומערבבים.
מרכיבים את הקיש: מסדרים את פרוסות החצילים המטוגנות בתחתית הקלתית, מזליפים מעל את הרויאל עם התוספות, מפזרים את שאריות גבינת הפרמז'ן ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות או עד שהמילוי מתייצב והגבינה מזהיבה.
מקררים מעט, שולפים מהתבנית, חותכים ומגישים. מומלץ עם סלט ירוק בצד.
שומרים במקרר בקופסה סגורה. מחממים לפני הגשה חוזרת.


הערות:
אפשר להחליף את עגבניות שרי המיובשות בעגבניות מיובשות רגילות. הטעם יהיה פחות מתקתק.
הצנוברים משדרגים את הקיש, אבל אפשר להסתדר בלעדיהם.
אם אתם ממש, אבל ממש לא מסתדרים עם נענע, אפשר להחליף אותה בעשבי תיבול אחרים או לוותר עליה. אבל תדעו לכם שאתם מפסידים משהו בלתי רגיל!
אפשר להחליף את גבינת הפרמז'ן בכל גבינה קשה אחרת שאוהבים או אפילו שילוב גבינות. בכל זאת – שבועות.

 

רותי410

New member
קיש פטריות וגבינות - בני סיידא

הקיש הזה פשוט מעולה!
מתכון לקיש פטריות וגבינות – בני סיידא
(מתכון חגיגי לשבועות)

מצרכים לבצק:
¾ 1 כוסות קמח (250 גרם)
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2 חלמוני ביצה [אולי רק ביצה שלמה]
1 כף מים (לפי הצורך)

למלית:
80 גרם חמאה
2 גבעולי כרישה, קצוצים (החלק הלבן בלבד)
2 סלסילות פטריות (בערך 500 גרם) מסוגים שונים, פרוסות [שמפיניון]
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גליל גבינת פרומעז, פרוס
2 כיכרות גבינת קממבר פרוסה (125 גרם כל כיכר)[במקום: 250 גר' צהובה, 250 גר' חמד]
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1/2 כוס עירית קצוצה [בצל ירוק]
½ 1 מיכלים שמנת מתוקה [מספיק מכל]
3 ביצים [לבדוק אם מספיק 2]
2 כפות קמח

מיוחד:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

אופן הכנה:
מתחילים מהכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים, ואם יש צורך גם מים, ומעבדים בפולסים עד שמתקבל כדור בצק. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט על הדפנות ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.
מכינים את המלית: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הכרשה ומטגנים כ-7 דקות אגב ערבוב, עד שהכרשה מתחילה להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה 7 דקות עד שהפטריות התרככו ולא נותרו נוזלים במחבת. מורידים מהאש ומצננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים מעל הבצק את תערובת הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים מעל את הגבינות והעירית. טורפים בקערה את הביצים, השמנת והקמח ויוצקים לתבנית.
אופים כ-45 דקות עד להזהבה. מצננים מעט, פורסים ומגישים.

 

ninga 3

New member
קרפעלעך עם גבינה מבית אמא בוצי

קרפעלעך עם גבינה מבית אמא בוצי
מלית הגבינה:
2 גבינות טוב טעם
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 ביצים.

הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 ביצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח

ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמג’ן לקלסונס.



 
למעלה