לזניה - מתכון של idorex
לזניה חלבית - idorex
רכיבים
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 בצל
2 ביצים
70 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
2 גביעי קוטג'
1 קופסת איטריות ללזניה
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
הכנת רוטב העגבניות:
חותכים את הבצל לחתיכות דקות, מוסיפים למחבת שמן זית ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וממשיכים לבשל על אש בינונית.
את שתי שיני השום כותשים ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם. טיפ: אפשר להוסיף קטשופ במקום סוכר ומעט טימין
ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים מן האש. סוד: יש לבדוק היטב שאין גושים של עגבניות ושיני שום.
*אפשרות - על מנת לקבל את המרקם האחיד ללזניה יש לטחון את הרוטב במעבד מזון (לא חייב).
· הכנת תערובת הגבינה:
מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' ו50 גרם גבינת פרמז'ן. טיפ: במקום פרמז'ן אפשר 30 גרם מוצרלה.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי (כדאי בכמות מעטה). סוד: רצוי להוסיף כף פסטו.
הרכבת הלזניה:
בתבנית מרובעת, מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית.
יוצקים מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש מכל אחד) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה. טיפ: מומלץ לטעום את הרוטב כדי להגיע לטעם הרצוי
מכסים בגבינת הפטה הבולגרית שהכנו מראש, ברפרוף (לא לכסות הכול - במגע קל). סוד: צריך להקפיד על עבודה מדויקת, סבלנית ויסודית.
באותו האופן של 1,2,3 חוזרים פעמיים נוספות.
ולסיום מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז'ן לתוצאה מקסימלית של הלזניה.
· אפייה:
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ונותנים ללזניה עוד עשרים דקות נוספות של אפייה. טיפ: רצוי לתת ללזניה לעמוד בחוץ רבע שעה לפני ההגשה.
מגישים חם ונהנים מלזניה כפרית משובחת!!.
מבחר תוספות אופציונליות »
להוספת פן של דקורציה כמנת שף יש להוסיף גבינת חלומי צלויה/מטוגנת ומגורדת, וכן עשבי תיבול בהשמת דגש על אורגנו וקמצוץ של בזיליקום/טימין/רוזמרין.
לחריפות מתקתקה: תערובת יבשה של פלפל חריף אדום/ירוק (מומלץ מסוג שאטה), צ'ילי, מעט פלפל שחור דק, - תעשה את העבודה.
לקרירות רעננה: עגבנייה, מלפפון חתוכים דק עם מעט מלח ,לימון ושמן זית או כל סלט חי אחר תביא לטעם המופלא של לזניה חמה וירקות טריים קצוצים בטעם.