לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1031610,316 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל עדתי - שבועות - מנות ראשונות וסלטים'
אוכל עדתי - שבועות - מנות ראשונות וסלטים
<< ההודעה הנוכחית
12/05/2015 | 00:29
6
242
בשבוע הבא חל חג שבועות, הוחלט להציב כאן שלוש קטגוריות בנושא החג, המתכונים מרובים, אנה שתפו אותנו במתכונים הנפלאים שלכם...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק שעועית צהובה לשבועות -מהמטבח ההונגרי- מגישים פושר'
מרק שעועית צהובה לשבועות -מהמטבח ההונגרי- מגישים פושר
14/05/2015 | 12:42
112

מרק שעועית צהובה לשבועות - קר  גילה
13/6/2005  08:38
1/2 ק”ג שעועית צהובה - לנקות ולחתוך רצועות.
1/4 חב’ שמיר
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה
200 גר’ בצל ירוק - קצוץ כולו
איטריות למרק
תפוחי אדמה
2 קישואים ביינוניים
מלח, מעט פלפל לבן.
 
....להגשה:
שמנת חמוצה רגילה
גבינה לבנה 5%
 
ההכנה:
להרתיח כחצי סיר מים, כדי כיסוי השעועית וקצת יותר, כשרותחים המים להכניס חופן שעועית, ברתיחה שניה עוד חופן וכך הלאה, עד הסוף, להוסיף מעט מלח גס, לכסות ולבשל כ-40 דקות.
לאחר 20 דקות, מתחילת הבישול מוסיפים את הבצל, קוביות ת”א, איטריות חופן, כ-5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הירק.
כשהמרק פושר מתבלים, מוזגים לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף שמנת + כף גבינה לבנה, משפרים תיבול מערבבים ונהננים
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דג סלמון בטארייקי בהמלצת לינדוש'
דג סלמון בטארייקי בהמלצת לינדוש
14/05/2015 | 13:22
140
פילה סלמון ברוטב טריאקי
מצרכים:
1 פילה סלמון ( כ 6 מנות )
4 שיני שום פרוסות
3 כפות סוכר חום דמררה 
6 כפות רוטב טריאקי 
2 כפות רוטב סויה 
2 כפות סילאן
מעט מלח 
1 ענף בצל ירוק חתוך לעיגולים
כף שומשום
רבע כוס שמןקנולה - וכן חייב שמן !!!
רבע כפית טימין 
מעט גינג'ר למי שאוהב ורצוי!!!
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים כ - חצי שעה במקרר ,לדאוג מדי פעם להפוך את הדגים
2. מניחים את הדג על תבנית אפייה שמצופת בנייר כסף. ויוצקים את המרינדה על הדג. 
3. מכסים בנייר אפייה. (כן זה הדרך לשמור שהדג לא ישרף )
4. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות.
5. לאחר כ - 20 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים עד שמתקבל צבע זהוב קרמלי
6. מסדרים את הדגים על קערת הגשה ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ ושומשום
בתאבון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט עדשים - בריא וטעיםםם'
סלט עדשים - בריא וטעיםםם
14/05/2015 | 13:28
155
סלט עדשים - ממליצה בחום.
2 כוסות עדשים ירוקים - מבושלים
חופן גדול של חמוציות
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
קוביות גבינה בולגרית/צפתית
 
לפני ההגשה להוסיף :
קרוטונים
שקדים קלויים
 
תיבול:
שמן זית
מיץ מלימון טרי
שום כתוש
פל"מ
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט ירוק פיקנטי'
סלט ירוק פיקנטי
14/05/2015 | 13:32
183

סלט ירוק פיקנטי של גילה
12/4/2005  14:15
 
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
 2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס  [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
 2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
 1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק
 
את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש”'
מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש”
14/05/2015 | 13:44
130
 
   מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” /  גילה
 
המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...
 750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
כף שתים מיונז
כפית שטוחה מלח
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי]
 4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים)
מלפפון חמוץ קצוץ [כבוש במלח]
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
*טיפ – אם ממהרים, אפשר למעוך את הבצל הירוק הקצוץ עם המלח וכך הטעמים משתחררים במיידי.
תחתית הטופס
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מיתבל גבינה בטעם קצפת–משגע של אלינוער רבין עם תוספות שלי'
מיתבל גבינה בטעם קצפת–משגע של אלינוער רבין עם תוספות שלי
14/05/2015 | 13:49
128

מיתבל גבינה בטעם קצפת – משגע של אלינוער רבין עם תוספות שלי
12 גביעי אשל של תנובה (גביע וורוד) סגורים
לתת בסיר שטוח כשהם עומדים וסגורים
להוסיף לסיר מים מהברז..כדי 3/4 מגובה הגביעים
ולהביא לסף רתיחה..לכבות את הגז ולתת להתקרר כפי שהם בסיר.
לפתוח את הגביעים ולרוקנם לחיתול הנתון במיסננת, כשעה, עד שהמים ניגרים, וסמיכות הגבינה המתקבלת רצויה לכם...לא להמתין מידי הגבינה מתקשה..ולא תהיה קיצפית..
 
לשים בכלי עם מכסה את הגבינה ולהוסיף:
 ( מכאן זה השידרוג שלי..גם טבעי וטעים... )
2 כפות מיונז
5-6 בצלים ירוקים (מהדקיקים ביותר) לקצוץ ולהוסיף גם את החלק הירוק...(אני מפזרת את המלח על הבצל הקצוץ, מועכת קצת עם אצבעות...לזירוז הוצאת הטעמים)
מלח ופלפל...
לערבב...ולהנות..במיוחר למחרת.
 
קל להכנה...וטעיםםםם.
 
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ